Vuoden 2002 kirjallisuuden Finlandia-palkittu Kari Hotakainen

Aloittaja mette, syyskuu 22, 2003, 10:59

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

mette

Luin eilen illalla Maikkarin sivuilta ensi kerran Hotakaista "Hotakainen testaa"

http://www.mtv3.fi/hotakainen

Ihan hauskaa lukemista! Tony :D attention! Fiskarsin handy-kirveet, viikonloppu virtaali-matti nykäsenä, sauvakävelystä urheilun kieleen :D

Onko kukaan muuten lukenut tuota paljon kehuttua kirjaa Juoksuhaudantie?

http://www.keskipohjanmaa.net/gen/86967.asp

Olen menossa ylihuomenna Suomitalon kirjastolle, joten täytyykin selata heidän uutuuskirja-listaa, jospa teos vaikka löytyisi sieltä.

Timo

Mette :)
Kaverini Suomessa suositteli sitä kirjaa mulle. Sanoi, että olisi makuuni. Meillä kun on samanlainen maku.

Mutta siitäkin on tekeillä elokuva. Eli jos ei kirjaa löydy, niin vuoden päästä varmaan on jo DVD.

Kertonee muuten jotain tämä[/u], ett Hotakaista ja elokuvaa tukee ammattimainen kiinteistönvälittäjäfirma. Sehän jo ratsasti kirjan maineella myymällä Juoksuhaudantien rintamiestaloa viitaten kirjaan.

[Edited on 22/9/03 by Timo]

Timo

Mette :)

Mä kun mielestäni aina katson ja rekisteröin jo selkäytimellä tuon ruudun oikean yläkulman U2U ilmoituksen :D

Lukemisesta.
Täkäläisten suomalaistuttavien kanssa puhellessa on tullut esiin, että monet eivät enää pysty lukemaan suomalaisia kirjoja taikka muuta tekstiä. Monet  toisen polven siirtolaiset eli täällä syntyneet eivät ole koskaan oppineetkaan lukemaan suomea vaikka puhuvat sitä mainiosti. Heidän vanhempansa taas ovat jo niin sairaita, kaivostyön ja runsaan "Mannerheimi-linjalla" päivystämisen uuvuttamia,  etteivät jaksa tai näe enää lukea, vaikka haluaisivatkin.  Äänikirjat ovat molemmille ryhmille hyvä vaihtoehto, siksi ne tuntuvatkin olevan hyvin suosittuja. Noista kirjaston reilusta kymmenestä suomenkielisestä kasetista ovat kiinnostuneet myös nuoremmat, mutta eihän tuo määrä pitkäksi aikaa riitä. Kirjastolla ei tietysti ole varoja hankkia kovin paljoa lisää. Nyt mietitäänkin, että miten pidetään tyytyväisenä esimerkiksi tuo iäkäs suomalaismies, joka on jo toistakymmentä vuotta ollut eläkkeellä ja vain istunut kotonaan tekemättä juuri mitään. Hänet saatiin innostumaan noista kasettikirjoista, mutta hän on jo ahminut kaiken kolmeen kertaan.  Hän kun on jo melkein sokea niin ettei pysty lukemaan kirjoja eikä edes katsomaan elokuvia, niin että kasettikirjat ja musiikki ovat ainoat kulttuurinautintojen lähteet hänen tapauksessaan. Kiinnostaisi nyt tietää, onko teillä muualla isot suomenkieliset äänikirjavarastot?  Miten esim. Finlandia-villagessa?  Kaukolainaako kukaan Suomesta?



[Edited on 24/9/03 by Timo]

mette

Timo :D

No worries ;)

Täytyy tiedustella noista äänikirjoista. En jaksa muistaa onko niitä Villagen kirjastossa. Kerron lisää , kun tiedän. Viimeistään perjantaina.

Illalla kävimme Suomi-hallin kirjastolla, josta lainasin jokusen videon lisäksi neljä kirjaa . Hotakaista ei ollut , eikä niitä äänikirjoja, mutta lainasin ihan mielenkiintoisen teoksen "Kaukomaiden Kaipuu" Olavi Koivukangas, Suomalaiset Afrikassa, Australiassa, Uudessa-Seelannissa ja Latinalaisessa Amerikassa, sitten "Isän nimeen"Kjell Westö ja loppuja en paljastkaan ;)

Meillä on myös suomalaisia ystäviä, jotka tänne muuttaessa  ovat olleet pieniä, useimmat alle kouluikäisiä. Puhuvat suomea aika sujuvasti, mutta kirjoittaa tai lukea eivät kaikki osaa.

Meilläkin nuoret puhuvat keskenään vallan englantia,  vain tuolle pahnanpohjimmaiselle puhuvat suomea.

Kenkuru

Juoksuhaudantie on loistavasti suomalaista asunnonostamisen hulluutta ja erilaisia ihmistyyppejä satiirisesti kuvaava teos. Kannattaa ehdottomasti lukea, laittaa suupielet virneeseen :D

Löytyy muuten suomesta CD:lle luettuna äänikirjana (ainakin Anttilassa oon nähnyt hyllyssä).


t. Kenkuru (lähtöön 13pv):cool:

Timo

Kenkuru :D
No, totta kai. Löytyy näköjään äänikrijojakin Suomesta nykyään. Anttilan nettisivuillakin kokonaista 9 kappaletta ks. tästä.  Tosin hintaa tietysti on äänikirjalla (29.90?) enemmän kuin paperikirjalla (24.90?)
Tervetuloa vaan tänne alas  Taitaa vetää sekin ajatus sulla suupieliä ylös siellä syyskylmien keskellä :D

Mette :D  Kiitos lupauksesta. Tosin me päästiin vähän eteen päin tuossa asiassa ja saadaan Suomesta niitä äänikrijoja lainaksi, mutta olisi tosiaan kiva tietää, miten muissa suomalaisyhteisöissä on asia ratkaistu, ettei tehtäisi turhaan päällekkäistä työtä.

Nähtiin äänikirjaluettelossa tuo Koivukankaankin kirja, mutta ei otettu sitä vielä, vaan ensimmäisenä Voitto Pokelan "jälkiä Australian Sannassa", koska tekijä sattuu olemaan tuttu mies täällä päin.

[Edited on 24/9/03 by Timo]

jounij

LainaaAlkuperäinen postittaja mette
lainasin ihan mielenkiintoisen teoksen "Kaukomaiden Kaipuu" Olavi Koivukangas,Suomalaiset Afrikassa,Australiassa,Uudessa-Seelannissa ja Latinalaisessa Amerikassa,...

Laatukirja, Mette! Sitä todistaa jo sekin seikka, että sen sivuilta löytyy minunkin kuvani (katso hakemistosta, jos et muuten löydä)!


Historiankirjaan jo elinaikanaan päätynyt
Jouni
Canberra

mette

Jouni :)

Kyllä vain tunnistin tutut hymyilevät kasvosi  sivulta 138 , mutta kun  sinun kuviasi on tottunut näkemään jo melkein lehdessä jos toisessa, en täällä maininnut siitä , vaikka mieli pikkasen  paljon teki :D

Kävi niin, että kirjaluettelolistaa vielä siinä selaillessa huomasin  tämän kirjan ja halusin lainata, mutta en sitä löytänyt hyllyltä ja kirjastonhoitajakin jo ehti pelästyä kirjasta , koska se on "laatukirja". Löytyihän se lopulta.

Timo

Vai, että Jounin kuvia joka opuksessa :D Eipä sitten muuta kuin jäädään jännittyneinä odottelemaan, miten ne  kuvailevat miestä noissa ääniversioissa  :o  :D :D :D :D

jounij

Heh, kerran pääsin sanomaan Söderin Ristolle (Suomi Newspaperin eli "Suomi-lehden" toimittajalle), että edellinen Finlandia Newsin numero oli huomattavasti parempi kuin Suomi-lehti, koska Finlandia Newsin sen kertaisessa numerossa oli peräti neljä - vai olisiko ollut jopa viisi - kuvaa minusta, kun taas Suomi-lehdessä kuvia oli "vain" kolme.


Yksi pienen suomalaiskylän julkkis ;)
Jouni
Canberra

Timo

Jouni, tuolla kuvavoluumilla sun jo  kannattaisi, jos vähänkään turhamaisuutta löytyy, sponsoroida molemmille lehdille verkkoversiot, että voit kätevämmin tarjota täällä linkit tuoreimpiin kuviisi. :D

mette

Tosi kivat nämä Ylen sivut ja sieltäkin löytyy tarinoita Australiasta - tosin en ole onnistunut niitä kuuntelemaan - Ääniä maailmalta*Australians.

http://www.yle.fi/multifoorumi/multiradio/zgo2.php?g=./tietokilpailu/kirjailijasarja.php&x=kirja.php

mette

Uusi suomalainen kielioppi

Seura-lehdestä luin italialaisesta Diego Maranista, joka joutui Euroopan unionin tulkkina opettelemaan pakkosuomen. Vastentahtoinen oppilas hurmaantuikin oudosta kulttuurista niin, että on kirjoittanut jo kaksi palkittua Suomesta kertovaa romaania.

Diego Maranin suomen kieli ja kulttuuri yllättivät rikkaudellaan ja erilaisuudellaan. Niissä oli jotain aasialaista ja itämaista,j otain haastavaa. Hän odotti tapaavansa pohjoisessa jäisesti käyttäytyviä ihmisiä, mutta saikin joensuulaisilta lämpimän, hyväksyvän ja rehdin vastaanoton.
Hän pitää Kaurismäen elokuvista, niiden kyynisestä asenteesta, ilmeikkäistä henkilöhahmoista ja hitaasta temposta.

Diego Maranista
http://www.google.fi/search?q=cache:dalUie4C5dMJ:www.Suomi-klubi.com/new_www/marani.pdf+diego+marani+uusi+suomalainen+kielioppi&hl=fi&ie=UTF-8