Lapsiperhe muuttaa Melbourneen

Aloittaja R?yh?, elokuu 10, 2006, 02:48

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

R?yh?

Tervetuloa Chilifinn ja perhe!!!  :) Kiva kuulla, etta olette asettuneet ja saaneet pikkuhiljaa asiat kuntoon. Kylla se taalla vaatii karsivallisyytta ja huumorintajua. Mutta lopussa kiitos seisoo!!

Toimistossa hikoilee,

Rayha

Tuipa

Hei!
Tervetuloa meidankin puolestamme! Olen juuri antanut mukulakerhon vetamisen eteenpain Maaritille ja Katrille. 2v on juuri loistavan ikainen kerhoon - suurin osa lapsista talla hetkelle on nimenomaan noita vauhdikkaita taaperoita!
Melbournessa on talla hetkella tosi paljon Suomi tapahtumia; Kirkon myyjaiset tosin olivat jo viime lauantaina, mutta Suomi talolla (119 Pier St. Altona) tapahtuu. Su 2.12 vietetaan itsenaisyyspaivaa, la 8.12 klo 10 on joulumyyjaiset (joulupukki paikalla 11.30) ja su 16.12 on perheiden joulujuhla, jossa on tarjolla joululounas, tonttuleikkeja, joulupukki... Ehka oma suosikkini kaikista tapahtumista - joulutunnelma on taattu!
Naista laitetaan viestia viela uudestaan! 

chilifinn

Kiitos Rayha ja Tuipa! Muutaman Dunderilaisen olen ehtinyt tavata ja jatkossa varmaan tulee useampi tutuksi noissa erilaisissa tapahtumissa. Kiva etta taalla Melbournessa on niin aktiivinen suomalaisyhteiso. Rayhalle laitoin just postia.

Parasta menna jatkamaan laatikoiden purkamista ja pohtimaan mihin ihmeeseen nuo romppeet saa laitettua. Ei muuta kuin hankkimaan lisaa sailytyslaatikoita ja kaappeja! Sadepaivana tata hommaa on kuitenkin mukava tehda ja katsella tuttuja esineita jotka ovat loytaneen tiensa tanne merten halki.

Heidi

Tervetuloa minunkin puolestani chilifinn, vihdoin ja viimein! Ota yhteytta, jos tanne rannikolle pain joskus satutte ajelemaan (Great Ocean Roadin suunnalle siis), meillahan taitaa olla samanikaiset tytot, jos oikein muistan ja taalla on erittain paljon tekemista lapsille!  8)

R?yh?

Mies tuossa juuri sanoi, etta joululomalla voisi vaikka ajella vahan Great Ocean Roadia tutkailemaan. Mitapa sielta suosittelette pysahdyspaikoiksi? Onko edullisia yopymispaikkoja, jos vaikka yhden yon viettaisi jossain ja sitten ajelisi takaisinpain?

Rayha

Heidi

Majoituksesta en osaa oikein sanoa mitaan muuta kuin etta ainakin meidan kotikaupunkimme Warrnambool on pullollaan erilaisia majoitusvaihtoehtoja, tosin kesaloman aikaan kannattaa varata etukateen, silla tama on silloin aikamoinen turistirysa. Itse rantatien varrelta en osaa suositella sen kummemmin mitaan majoituspaikkaa myoskaan, mutta Melbournesta jos aikaisin aamulla lahtee kerkeaa mukavasti tutustua kaikkiin nahtavyyksiin (12 Apostles, London Bridge jne.) matkan varrella ja ajaa sitten tanne Warrnambooliin yoksi!

Taalla on mukavat uimarannat, Stingray Bay on erityisesti sopiva lapsiperheille. Lake Pertobe Adventure Playground on mahtava puisto/ leikkipuistoalue ihan meren rannalla ja Flagstaff Hill Maritime Village siina vieressa on koko perheelle mielenkiintoinen tutustumiskohde, jossa on myos jokailtainen suosittu valoshow. Itse en ole sita vielakaan kaynyt katsomassa, vaikka taalla on jo yli vuosi asuttu, mutta se on kuulema tosi hyva. Lahella on myos Tower Hill, jossa nakee mm. kenguruja, emuja ja koalakarhuja ihan luonnonmukaisessa ymparistossaan, se ei siis ole mikaan elainpuisto vaan entinen tulivuorialue, jossa on myos mm. tosi mukavia kavelyreitteja.

Ja kaiken taman jalkeen sitten tervetuloa meille kahville!  :)

Heidi


R?yh?

Kiitos Heidi! :)  Mista muualta ei kylla saa niin nopeaa palvelua kuin Dundernewsista!!  :god:  Taytyypa alkaa tutkailemaan ja vahan kysella majoitusta ja hintoja. Ajattelinkin, etta voi olla jo vahan kiire varaamaan, kun nuo lomat alkaa muillakin silloin. Mutta jospa hyvalla tuurilla saisi yon tai pari varattua, se riittaisi hyvin semmoiseksi minilomaksi. Ja kahvi aina maistuu, kiitos vaan! :D

Rayha

RUU

Lainaus käyttäjältä: Räyhä - marraskuu 22, 2007, 14:42
Mista muualta ei kylla saa niin nopeaa palvelua kuin Dundernewsista!!  :god:

Ja ennenkaikkea niin hyvää! Jos jostain löydät paremman suomenkielisen tietolähteen aussilan elämänmenosta, niin vien sinut suosikkikiinalaiseeni syömään kun tulette Suomi-päiville tännepäin.  :XXXX
...taisi tulla Räyhälle nälkäinen ilta...  >:D
RUU

"The Australian native can withstand all the reverses of nature, fiendish droughts and sweeping floods, horrors of thirst and enforced starvation - but he cannot withstand civilisation."
Daisy Bates

Heidi

Kaikkein parasta tassa on mun mielesta se, etta valilla voi olla tietoa vastaanottavana osapuolena ja joskus jopa itse tiedonlahteena! Joskus mielessa kay myos se, minne jotkut oivat tietolahteet ja juttunikkarit ovat kadonneet, kuten esim. Timo. Tietaako kukaan?  ???

chilifinn

Kiitos Heidi, tosi kiva olisi tavata ja lasten leikkia! Kiitos myos matkavinkeista! :D
Jos te puolestanne olette Melbournessa pain niin otahan yhteytta!

Mehan ajettiin viime vuonna Great Ocean Roadilla ja tykattiin kovasti. Tarkoitus on ajella sinne pain uudestaan mutta ajankohta on viela auki. Me yovyimme Apollo Bayssa, jota voi myos suositella. Vuokrasimme Marengo Holiday parkista pienen, siistin mokin josta oli upea merinakoala. Matkan varrelta jai mieleen myos Lorne, jossa oli kivan nakoinen uimaranta.

Apollo Bay:
http://www.greatoceanrd.org.au/otways/apollobay/index.asp
http://www.stayz.com.au/4886wf
Lorne:
http://www.visitvictoria.com/displayobject.cfm/objectid.0001893B-819F-1A5E-88CD80C476A90318/vvt.vhtml

Leokatti

Kannattaa pitää silmät auki eucalyptus-metsiköitten kohdalla Great Ocean Roadia ajellessa ainakin Otwaysin alueella ja tiirailla puitten latvoja (ei kuski, kiitos). Rob oli juuri päässyt sanomasta "there's no way you'll spot a koala from a moving car..." kun pääsin hihkaisemaan "fluffy!!!!" (jostain syystä ainoa sana, joka tuli juuri sillä hetkellä mieleen). Haukansilmäni eivät olleet väärässä ja pienen kävellen suoritetun etsiskelyn jälkeen karvapalloja löytyikin useampi kappale puista tien läheisyydessä.
Kati

If you can't be a good example -- then you'll just have to be a horrible warning.

jounij

Lainaus käyttäjältä: Heidi - marraskuu 23, 2007, 06:53
...minne jotkut oivat tietolahteet ja juttunikkarit ovat kadonneet, kuten esim. Timo. Tietaako kukaan?  ???

Timohan kirjoitteli Dunderiin jokunen kuukausi sitten kertoen aikovansa pitää täällä taukoa ja keskittyvänsä omassa blogissaan kirjoitteluun.


Muistaa
Jouni
Canberra

eevis

Ja itse asiassa Timo siirtyy sieltäkin hiukan eteenpäin...  :pepsodent Vinkkasin kyllä hänelle, että täällä kaipaillaan... saas nähdä... Mutta Heidi, eräässä yhteisössä saattaa löytyä tuttuja, kun etsii...  ;)
Dees - We will bloody bounce back!!!


Timo

Kiitos vain Heidi, onhan se mukava kun kaivataan, ja Eevis vinkistä.

Heidihän kirjoitti:
Lainaaminne jotkut oivat tietolahteet ja juttunikkarit ovat kadonneet, kuten esim. Timo. Tietaako kukaan? 

Eli minä nyt vain olin Heidillä yhtenä esimerkkinä joskus foorumilla aktiivisista, jotka ovat nykyään vähän hiljempaa. Onhan noita muitakin varmasti. Nykyään en tiedä, mutta viimeksi kun aktiivisemmin lueskelin, ainakin Meten ja Tonyn hiljaiselo jäi mieleen. Ja mikäs siinä, välillä tekee ihan hyvää katsella tätä maata muutenkin kuin Suomi- tai Dunder-silmälasien läpi.

Mitä blogiini tulee, sitä olen kirjoittanut enemmän tai vähemmän aktiivisesti jo vuosia. Vaikka se onkin nykyään julkinen, se on lähinnä  aika henkilökohtaista löpinää omasta puutarhasta, peräpukamista ja kissankakasta, joten sitä en kovin innokkaasti olisi mainostamassa. Mitään matkailijoiden tai uussirtolaisten Niksi-Pirkkaa siitä ei saa tekemälläkään.

Tuolla Eeviksen vihjaamassa nettiyhteisössä olin alun perin oikeastaan vain tekemässä poliittista propagandaa, mutta sieltä sitten löytyikin ihan yllättäin kasa vanhoja ystäviä. Olen nyt kansalainen, enkä pelkästään innokas äänestäjä, vaan  muutenkin mukana yhteiskunnallisessa toiminnassa.

Edelleen siis pyrin vähentämään nettielämäni ja lisäämään sitä muuta.

Että terveisiä vain kaikille, nähdään joskus :D

Heidi

Jouni, mulla oli mennyt Timon ilmoitus ohi, olin silloin varmaan lomalla ja netin uloittumattomissa!  :o

Eevis, kiitti vihjeesta. Loysimme Timon kanssa taas toisemme toisaalla!  ;)

Timo, kiva tavata taas!  8)

hardflip

No niin, 24.1. tuli vahvistukset viisumeista joten yksi pieni perhe suutaan Australian lämpöön suht pian.

Alustavasti lentoja ovat suunnitelleet Helmikuun 19. tai 20. päiväksi.

Se, että mihin suuntaan majotumme en osaa vielä sanoa. Työnantaja hoitaa ensimmäiset 4vko asumiset ja siinä ajassa pitäisi löytää joku kiva paikka missä asustelua voisi jatkaa. Työpaikka on Southbankissa joten varmaan akselilla Port Melboune, Albert Park tai Middle Park tulemme majailemaan.

:pepsodent
Hit the body...head will follow
-Trevor Gillies

Leokatti

Kati

If you can't be a good example -- then you'll just have to be a horrible warning.

Hennu

Hei ja tervetuloa Melbourneen vaan minunkin puolestani!!

Hienoa saada lisää perheitä tänne kulmille maapalloa! Täällä meitä suomalaisia piisaa ihan kivasti.  Suomalaista toimintaa on tarjolla baaritapaamisista muksu kerhoihin ja vappu brunsseihin, jne..

Laitahan viestiä kun olette täällä päin jos suomalaisten tapaaminen kiinnostaa :)

Henna

Jutta

Moi!
Hardflip eli puolisoni tuossa jo ehti kirjoitella =)

22.2 olis siis lähtö tutusta ja turvallisesta Suomesta kohti uusia seikkailuja.
Olis hienoa saada seuraksi joku tutustuttamaan uuteen kaupunkiin ja sen tapoihin.
Mä oon siis kotona 2v8kk pojan kans ja seuraa todellakin kaivataan.


-Jutta-


Hennu

Hei Jutta!

Laitoin sulle U2U viestin tulemaan noista Melbournen muksujen tapahtumista ja muustakin. Toivottavasti törmätään kun olette muuttaneet tänne suunnalle!

Tervetuloa!

hardflip

Morjees,

No niin, pian on 12 tuntia täynnä Australiassa.

Matka meni ihan hyvin pieniä kommelluksia lukuunottamatta. Tampere-Helsinki taittui nätisti pelottavalla rupellikoneella jos voimakkaan turbulenssin takia heittelehti suuntaan ja toiseen. Minulla ja Poitsulla oli hauskaa mutta vaimon mielestä matka olisi voinut olla mukavampikin.

Helsinkin-Lontoo välillä ei nyt ollut mitään normaalista poikkeavaa, kahvia ja pähkinöitä siellä saa vieläkin ja istuminen minun kokoiselle (196cm) on suhteellisen tuskaista. 3 tuntia kului rattoisasti kun poikakin vähän nukkui.

Lontoossa sitten sai sitä mukavaa Terminaalista-Terminaaliin jumppaa harrastaa, vielä vuosienkin jälkeen se paikka haisi aivan samalle ja oli yhtä rupinen suurilta osin. Löydettiin kuitenkin Malaysian Airlines transfer desk ja siitä sitten buukkaamaan Helsinki-Kuala Lumpur-Melbourne lennot.

Olisi voinut luulla, että kaikki menee hyvin mutta minun boarding pass tuli että pölinä kävi mutta vaimon ja pojan boarding pass ei mennyt läpi. Useista yrittämisistä huolimatta linkkiä viisumeihin ei löytynyt. Noh siitä sitten passit ja muut paperit virkailijalle ja odottamaan penkkiin tuomiota. Yksi elämän piinallisimmista 2,5 tuntisista. Kävin kysymässä 45 min välein kun virkailija neuvoi, että mikä on tilanne. Aina oli vastausta "Still processing, please be back in 45 mins". Lopulta kaikki meni ok ja päästiin matkaan. Lontoo-Kuala Lumpur väli istuttiin nätisti vierekkäin mutta jostain syystä Kuala Lumpur-Melbourne välillä minut nakattiin toiselle puolelle konetta ja sitten sain napottaa siellä ihan yksin. 12,5 tunnin lento ei ole mitään nannaa mutta hyvin se kului katsomalla telkkaria, juomalla ja syömällä.

Kuala Lumpurissa oli todella mellevät ja kosteat ilmat, aivan kauhea seinä näin tottumattomalle mutta äkkiä siellä pari tuntia kului ja koko ajan oli joku höpöttämässä pojalle jotakin. Näyttää tuommoinen valkean pitkän tukan omaava nasseri herättävän huomiota ja kyllähän sen perässä sais taas mennä kuin päätön kana. Viimeinen 7,5 tunnin etappi meni aika hitaasti, tuntui että aika ei kulu millään. Sama tarjonta leffoissa, tv-sarjoissa ja musiikissa rupesi puuduttamaan. Ei tuota Britneyn uutta jaksa kovin montaa kertaa kuunnella läpi.

Melbourneen päästiin hieman etuajassa (15min) ja siitä sitten tulliin ja matkatavaroita hakemaan. Tullissa jälleen kerran sama ongelma, minun viisumi meni läpi heti mutta vaimon ja pojan vaati lisäselvittelyä. Mitään turhautumista ei tullut koska odotus aika oli lyhyt ja virkailijat aiva älyttömän mukavia. Ongelmana oli viisumissa kerrotun passinumero. Jostain syystä siitä puuttui kirjaimia ja sitten jotkut check dig:t olivat ilmeisesti väärin. Voisin kuvitellä, että Immigration Agent oli kämmännyt jotain mutta kertoivat että kaikki on ok ja ei muuta kuin kaupunkiin. Mielenkiinnolla odotan kun lähden hakemaan Puuha Pete-leimat passeihin, mitähän siellä joutuu sitten säätämään.

Tavaroita hakiessa tietysti pelotti se, että ne eivät ole tulleet perille mutta kaikki 3 Samsonitea löytyi linjastolta helposti ja nopeasti. Sitten pieni etuilu (ihan vahingossa!!) ja oltiin jonossa kunnes Quarantine-virkailija tuli kysymään olisiko meillä mitään ei toivottuja tavaroita mukana. Sanottiin vähän pöljinä että ei pitäisi olla muuta kuin vauvan ruokaa. Hän totesi että KAIKKI syötävä tulee ilmoittaa, en nyt ole varma mutta minusta sivuilla oli sanottuna vain tietyt ruokatavarat jotka tarvitsi ilmoittaa. Noh punasella merkatut matkustajakortit sitten antoivat meille kunnian mennä matkatavaroiden tarkistuksen läpi. Kaikki meni ok ja päästiin varmaan jonkun 50-100 metrisn jonon ohi että pölinä kävi. Kuljettaja oli onneksi jaksanut odottaa meitä sen 2,5 tuntia ja hän sitten nakkasi meidät asunnolle Docklands:lle.

Corporate Housing:n kaveri sitten saikin odottaa. "I'll be there in a moment" ja oisko ollu puolituntia, tosin se kyllä kysyi minulta että onhan se siinä Docklandsilla, Poliisi aseman vieressä...

15 kerros, kalustettu, iso parveke. Eipä tässä paljon ole sanottavaa, veti aika hiljaiseksi. Kyllä tässä kuukauden kelpaa olla ja sitten onkin paluu takaisin arkeen veneen alle. Paikkana tämä Docklands (McCrae Street) näyttää ihan kivalta. Telstra stadion on tuossa 100 metrin päässä, Spencer station puolet siitä ja töihin reilu 1km. Kuski osasi kertoa että tässä olevat rakennukset ovat max. 3 vuotta vanhoja.

Seudusta en osaa sanoa mutta kuski osasi kertoa että ihan mukava juuri tuon kaupungin läheisyyden vuoksi. Raitsikalla pääsee nopeasti matkaan, jos tarvii junaa asema on vieressä ja Yarra joen veneille on pieni kävelymatka. Rantaan tästä taitaa olla joku 4-5 km, eli sinnekin vielä kävelee.

Huomenna pitäisi sitten itsensä saada raahattua töihin, eiköhän tässä jokunen päivä mene ennen kuin tää väsymys menee ohi mutta sitten sitä taas jaksaakin huomattavasti paremmin.

Lentoyhtiöistä vielä sen verran, että Malaysian Airlinesin palvelu on kyllä omaa luokkaansa. Lapsiperheet pääsevät helposti ennen muita koneeseen ja mitään ei tarvitse odotella. Painaa vain nappia ja saa lapselle sen mitä tarvitsee. Meille yksi lentoemäntä piti pienen puhuttelun kun emme olleet pyytäneet tarpeeksi paljon ilmeiesti, totesi vain että pojan pitää syödä enemmän kun on pitkä lento. Hieman hankalaa se olisi ollut koska poitsu kuitenkin nukkui suurimman osan matkasta.

Nyt painun nukkumaan, mikäli tuon pojan nyt saan unten maille (otti "pienet" päiväunet)...

.pekka

Hit the body...head will follow
-Trevor Gillies

ausseihin!

Olipa kiva lukea hardflip tuoreista kokemuksistanne, sama on meillä edessä toivottavasti melko pian. Itse olen lentänyt kerran Malaysian Airlinellä ja samaa mieltä kuin sinäkin, että parempaa saa hakea. Mä en ihan ymmärtänyt tuota, miksi jouduit vielä Lontoossa buukkailemaan lentoja, miksi et ollut tehnyt sitä Helsingissä? Meitä vähän polttelisi lento Honkongin kautta (Finski aloittaa sen nyt maaliskuussa), on kaikista nopein, mutta vaihtoväli on niin lyhyt (joskin hyvin me kaksin se joulukuussa hanskattiin), mutta olisiko lapsille parempi saada vähän jaloitella välillä.

hardflip

Jep Jep, pari päivää takana mutta olo on vieläkin kuin Zombiella. Kummasti jokaiselle unimaittaa ja poitsu on suhteellisen hyperaktiivinen koko ajan.

Se täti tiskin takana Tampereella yritti saada kaikki boarding passit yhdellä kertaa (en tiedä onnistuuko oikeasti?) mutta totesi meille, että hän ei jostain syystä pääse kiinni Lontoo-Kuala Lumpur ja Kuala Lumpur-Melbourne lentoihin. Sanoi vaan, että menette sitten Lontoossa sinne Transfer Desk:lle (Connecting flights sikäläisellä murteella jos oikein muistan) ja pyydätte passit molemmille pätkille.

En sitten tiedä vaikuttiko tuo Viisumihässäkkä tuohon mutta eipä hätää kun kaikki meni loppujen lopuksi ihan ok. Edessä on vielä niitten tarrojen hakeminen tuolta toimistolta joka pitänee tehdä 4 viikon sisällä maahan saapumisesta.

Me mietittiin matkan jälkeen myös tuota "nopeampaa" vaihtoehtoa mutta loppujen lopuksi kun laskee niin ei siinä niin monta tuntia eroa eikä kyllä tuo hintakaan ihan mahdottomia putoa. Riippuu varmaan aikalailla ajankohdasta milloin lähdette, meillä kävi hyvä tsägä kun poika nukkui suurimman osan molemmista pitkistä pätkistä. Koneessa käveleminen nyt on mitä on, että jos tuo matka-aika ei ole älyttömän tärkeä niin silloin kyllä kannattaa ottaa vaikka se useampi vaihto.

Meidät saa kiinni 0447 671 095 jos joku haluaa joskus juoda vaikka kahavia tai ainahan voi laittaa vaikka viestiä palstan kautta.
Hit the body...head will follow
-Trevor Gillies

R?yh?

Hei, tervetuloa minunkin puolestani. Ah, niin elavasti muistan tuota alkuajan hassakkaa ja ihmettelya. Toivottavasti saatte paperisodat yms ikavat velvollisuudet akkia pois alta ja sitten vaan ihmettelemaan, etta mihinka sita on tullut muutettua! Toivottavasti viihdytte!

Rayha

hardflip

No niin, 2 viikkoa olis nyt takana.

Lahes tulkoon kaikki on hoidettu, oikeastaan MBF tai Medibank vakuutus on ainut joka pitaa viela hoitaa. Ai niin, tietysti asunnon voisi yrittaa vuokrata.

Tarrojen hakeminen passeihin sujui nopeasti ja ihme kylla mutkattomasti, ilmeisesti nuo passien numerot oli sitten korjattu jossain vaiheessa ATK:lla tuonne maahanmuuttoviranomaisten Intternettiin.

Tahan asti ollaan viihdytty hyvin, Docklands on mukava kehittyva alue keskustan vieressa ja nailla nakymin tahan taidetaan jaadakkin. Riippuu tosin jos taalta majan saapi, vahan on hiljasta noitten kamppien kanssa just nyt.

Tassa muutamia kuvia meidan retkelta:
http://hardflip.1g.fi/kuvat/Australia/
Hit the body...head will follow
-Trevor Gillies

ausseihin!

Kiitos kivoista kuvista. Olette hyvännäköinen perhe ja vitsit miten nuoria ;) Nauttikaa!

hardflip

No niin, nyt olisi se kuukausi pian takana ja ihan hyvin taalla on mennyt ottaen huomioon pienet kommellukset ensimmaisten viikkojen aikana.

Tosin pieni ongelma on edessa, asunto. Olemme sen 4 viikkoa etsineet asuntoa tasta keskustan lahelta ja voin sanoa, etta ei ole helppoa. En ole laskenut montako nayttoa olemme kayneet, montako kertaa olemme hakeneet avaimet ja katsastaneet kampan ja montako hakemusta olemme tayttaneet. Yhtaan vastausta ei ole vain tullut. Ehkapa sitten ensi viikolla.

Olisi enaa 2 paivaa jaljella firman maksamassa kampassa ja sen jalkeen veneen alle...no ei onneksi, taytyy myontaa etta juurikaan parempia tyokavereita en olisi voinut saada koska useampi on sanonut etta tilaa loytyy jos asuntoa ei ole. Ensi viikoksi paastaan tyokaverille yokylaan mutta sitten seuraava onkin jo hankalampi.

Sinallansa me emme ole ainoat joilla naita ongelmia on tassa keskustan alueella ja sen suoranaisessa laheisyydessa, nayttoja on kylla paljon mutta niin on hakijoitakin.

Aika paljon turhaa aikaa on saanut kuluttaa noihin kyselyihin webin ja puhelimen kautta, lupauksia kylla annetaan takaisin soittamisesta ja ilmoittamisesta sahkopostilla mutta ainoastaan Hocking Stuart ja Dingle Partners ovat tahan oikeasit kyenneet.

Eikohan tama tasta kunhan paasiainen on ohi ja rupeaa olemaan taydet viikot taas toita, hakemukset liitteineen kannattaa kylla vieda toimistoihin henkilokohtaisesti, silloin ne eivat ainakaan "huku" matkalla kuten tassa muutassa tapauksessa on kaynyt.

:nuttu:
Hit the body...head will follow
-Trevor Gillies

chilifinn

Hardflip,

The Agessakin oli juuri juttu siita miten vapaita vuokra-asuntoja on Melbournessa vahemman kuin koskaan.
Semmoisen vinkin antaisin etta tayttaisitte hakemukset jo heti naytossa tai sen jalkeen ja faksaisitte ne toimistolle samana paivana.
Laittakaa myos lyhyt saatekirje jossa kuvaat perheenne kokoonpanon ja kehutte miten olette erinomaiset, luotettavat, siistit jne vuokralaiset. 
Jos mahdollista niin tarjoa porkkanaksi 3 tai 6 kk vuokra suoraan maksettuna.


Meilla em systeemilla saimme sopimuksen helposti. Tosin emme ole likellakaan Melbournen keskustaa vaan esikaupunkialueella.

Tsemppia!   :peukkuy

hardflip

Chilifinn,

Yep, noista on saanut lukea useammankin paivan lehdesta, mekin ollaan nyt laajannettu tuota aluetta mista ollaan asuntoja katseltu kun nuo juna yhteydet periaatteessa toimii ihan hyvin vahan kauempaakin, kaytannossa saattaa valilla olla vahan ongelmia =)

Paras oli junista/raitsikoista kayty keskustelu hississa tuossa menneen viikon kuumimpien paivien aikana, kun yhta-akkia vempain oli vain pysaytetty ja kuuluteltu, etta huilataan vahan kun on niin kuuma...noh 15min paussin jalkeen matkaa oli taas jatkettu, hieman vauhdikkaammin viela.

Olemme kylla ottaneet schlomakkeet, tayttaneet ne heti ja vieneet ne henkilokohtaisesti toimistolle. Useamman kipaleen olen myos faksannut liitteineen heti nayttojen jalkeen. Saatekirjeen olen laittanut myos mukaan, tosin en kaikille.

Ei tassa hataa (viela), toivotaan etta jollekin kelpaa raha, oli se sitten lahella tai kauempana keskustaa.

:confuse
Hit the body...head will follow
-Trevor Gillies

MH

Yksi keino mitä voi käyttää ja nopeuttaa asunnon saantia on että lupaa maksaa ennakkoon vuokraa hiukan pidemmälle ajalle. Meillä aikanaan ensimmäisen vuokraasunnon löytymisessä tällä oli suuri merkitys, kun olet kuitenkin toimistojen silmissä "epäilyttävä". Eli kukaan ei tunne, ei suosituksia, ei luotttohistoriaa(ei hyvää eikä huonoa). Näissä lähes aina paikallinen väestö ohittaa sinut jonossa ellei sinulla ole porkkanaa tarjota. Me kun tarjosimme puolen vuoden vuokraa etukäteen niin tilanne muuttui täysin ja jopa pääsee valikoimaan asunnoista. Sen jälkeen jatkossa kun hoitaa asiansa niin asunnon saanti ei ole ongelma.

Jaaks

Lainaus käyttäjältä: hardflip...nuo juna yhteydet periaatteessa toimii ihan hyvin vahan kauempaakin...

Nykyään voit "salary sacrifice" myöskin julkisten kulkuneuvojen maksut eli maksat matkustuksen palkastasi ennen verotusta eikä FBT eli säästät tuloistasi riippuen 30-47% noista kuluista.  Eri asia on tietysti jos sinulla on firman auto.

hardflip

Lainaus käyttäjältä: Jaaks - maaliskuu 21, 2008, 17:01
Nykyään voit "salary sacrifice" myöskin julkisten kulkuneuvojen maksut eli maksat matkustuksen palkastasi ennen verotusta eikä FBT eli säästät tuloistasi riippuen 30-47% noista kuluista.  Eri asia on tietysti jos sinulla on firman auto.

Yep, noita vaihtoehtoja olen tassa katsellut. Autoista on valittavana Company Car, Novated Lease tai sitten Car Allowance. Tai sitten Westpac:sta autolaina, onhan noita tarjolla.

Talla hetkella olen kylla kallistumassa junan/raitsikan kannalle.
Hit the body...head will follow
-Trevor Gillies

Tiino

Heippa vaan,

Itse kun olin vuokraamassa asuntoa Brissystä ja sanoin,että 3 kuukauden vuokra tulee heti niin kämppähän tuli heti. Jaaks,kannaattako muuttaa sinne Manlyn suuntaan kun näyttää noita duunejakin oleva sielläpäin? Ei muuten vaan siksi kun näyttää tuo viisumi olevan kohta takataskussa!!!

jounij

Lainaus käyttäjältä: hardflip - maaliskuu 21, 2008, 19:35
Autoista on valittavana Company Car, Novated Lease...

Nuo kaksi ovat käytännössä sama asia: harva firma ostaa auton ja antaa sen sinulle käyttöön - yleensä se hankitaan nimen omaan novated lease -sopimuksella, jossa sinä olet vastuussa autosta, jos työsuhteesi päättyy, mutta siihen saakka firma hoitaa liisinkimaksut.


Selittää
Jouni
Canberra

eevis

hardflip :) En tiedä, haluatteko muualta kuin siitä Docklandsilta vuokrakämppiä katsella, mutta minun parin vuoden takaisen kokemukseni perusteella tosi hyvä vuokranvälitystoimisto on Williams&Batters ihan South Yarran aseman vieressä Toorak Roadilla. South Yarra/Prahranin alue on kivaa (tosin kallista ainakin ostaa oma :) ), sieltä on hyvät liikenneyhteydet autolla (paitsi Toorak rd ruuhkat joka päivä ruuhka-aikoina :) ), ratikalla ja junalla (nexus-asema eli neljällä junalinjalla pääsee), docklandsille pääsee kohtuu kivasti julkisilla. Että kannattaa varmaan tämäkin tsekata, South Yarran asemalta kun tulee ulos, kääntyy heti oikealle niin se on samassa korttelissa n. 100 m päässä. Toivottavasti tärppää asunnon kanssa pian! :XXXX
Dees - We will bloody bounce back!!!


hardflip

Lainaus käyttäjältä: jounij - maaliskuu 21, 2008, 23:47
Lainaus käyttäjältä: hardflip - maaliskuu 21, 2008, 19:35
Autoista on valittavana Company Car, Novated Lease...

Nuo kaksi ovat käytännössä sama asia: harva firma ostaa auton ja antaa sen sinulle käyttöön - yleensä se hankitaan nimen omaan novated lease -sopimuksella, jossa sinä olet vastuussa autosta, jos työsuhteesi päättyy, mutta siihen saakka firma hoitaa liisinkimaksut.


Selittää

En tieda muualla mutta ainakaan Fujitsulla nuo eivat ole kaytannossa sama asia. Company Car:sta kun puhutaan niin osapuolia on kaksi, tyontekija ja yritys. Novated Lease vaihtoehdon kanssa mukaan tuodaan rahoitusyhtio.

Jos kaytossa on company car, kulut autoon lakkaavat kun saat monoa tai lahdet firmasta vetamaan, novated lease vaihtoehdossa (kuten jo sanoit) firma hoitaa leasingin siihen asti kun tyosuhde paattyy. Lease roikkuu ottajansa niskassa liisauskauden loppuun.

Fleet Managerin kanssa jutusteltuani, tulin siihen lopputulokseen, etta minulle minun kilometreilla per vuosi, tuo Car Allowance on jarkevin vaihtoehto. Viela jarkevampaa on ostaa se junalippu tai sitten kavella/pyorailla toihin, tulisi ainakin liikuntaa harrastettua samalla.

Eevis, Kiitti! Kattelen ton viela.
Hit the body...head will follow
-Trevor Gillies

arixmel

tuohon listaan heittaisin viela associate lease:n eli se toimii kivasti jos on esim naimisissa ja toisella osapuolella ei ole veronalaista tuloa hirveasti (tax threshold taitaa olla 6 donaa) taikka muistaa sailyttaa kuitit ja liisaamisesta tulevat tulot pystyy nailla huoltokulujen ja bensanoston kuiteilla kumoamaan. samalla liisaaja maksaa osan kuluista ECM kautta (employee contribution method) ja silla tavalla valttaa (toivottavasti) FBT maksamisen

Periaattessa se toimii niin etta toinen puoli pariskunnasta tarjoaa leasing palveluja tyonantajalle joka sitten antaa sen auton sille toiselle puolelle kayttoon, tasta palvelusta se tyontekija maksaa ennen veroja olevasta tulostaan tyonantajalle joka siirtaa ne rahat sille liisaajalle eli sille puolisolle,,talla tavalla voi siis normaalin perheauton laittaa verotuksellisesti uusiokayttoon tai vaikka vaihtaa parempaan,,,verotuksellisesti saastoa veikkaisin lonkalta etta 20% auton hinnasta. Sehan tietenkin riippuuu taysin tapauskohtaisesti kunkin olosuhteista mutta tassa selitys asiaan
http://www.salarypackaging.com.au/associate.htm
ja talta sivulta http://www.packageplus.com.au/ loytyy kiva laskuri (vasemmassa laidassa oleva package calculator) johon voi sitten laitella omat tietonsa ja katsoa saako hyotya paljonkin...mutta kannattaa miettia asiaa

xcv
You don't pay taxes - they take taxes.

-- Chris Rock --

Haagalainen

Lainaus käyttäjältä: hardflip - maaliskuu 21, 2008, 19:35
...noita vaihtoehtoja olen tassa katsellut. Autoista on valittavana Company Car, Novated Lease tai sitten Car Allowance.

Vastaako noista joku suomalaista vapaata autoetua? Siis maksat autosta "vain" veroa.

jounij

Kuten jo edellä kävi ilmi, nämä nimitykset eivät ole aivan yksiselitteisiä: samalla termillä voidaan firmakohtaisesti tarkoittaa montaa eri asiaa. Australiassa luontoisetuveroa (Fringe Benefits Tax) - tässä tapauksessa autosta - ei maksa työntekijä vaan työnantaja. Työnantaja tosin luonnollisesti aina tai ainakin useimmissa tapauksissa ottaa maksamansa veron takaisin työntekijältä maksamalla tälle pienempää rahallista korvausta. Yleisesti puhutaankin kokonaispaketeista, jolloin työntekijän kanssa sovitaan vuositasoilla kokonaismäärä tuloa, josta työntekijä voi ottaa osan esimerkiksi autoetuna. Toiset firmat paketoivat polttoaineenkin samaan pakettiin, toiset eivät. Verottaja ei tähän asiaan puutu. Eli joissakin firmoissa päästään käytännössä samaan lopputulokseen kuin suomalaisesta vapaasta autoedusta puhuttaessa.


Taas selittää
Jouni
Canberra