Skandinäppis?

Aloittaja NiinaM, heinäkuu 01, 2003, 20:40

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

NiinaM

Kannattaako tuoda Suomesta tietokoneen näppäimistö skandiaakkosin vai saako niitä sieltä mistään helposti, halvalla tahi molempia? Eivät maksa täällä paljon mitään mutta siinä on sitten taas yksi paketti lisää lähetettäväksi.

Ä:stä ö:hön.

iskater

näistä näppäimistöistä juuri vähän keskusteltiin tuolla matkavakuutuksen alla :D:D et osannut sieltä hakea vai :eye::eye: :D:D:D

että sieltä löydät miten ottaa suominäppis käyttöön missä vaan, tai vaikka num lock koodit ääkkösille.

Jouko

Tuolla Suomalaisella vanhusten talolla (Finlandia Village) jotkut ovat silloin tällöin kyselleet noita Suomi näppiksiä, eriasia sattuuko tarvitsijaa juuri silloin kohdalle kun niitä on iso kuorma myynnissä.

Tosin jos pystyy kirjoittamaan niin ettei tarvitse katsoa näppäimistöä, niin eipä sillä juuri ole väliä ole mitä siinä näppiksessä lukee, kun muistaa kumpi näppis on käytössä.

Niille jotka eivät löytäneet mainittua kirjoitusta, Suominäppäinvalinnan saa helposti toimimaan,
esimerkiksi, Win2000:ssa menemällä Start/Settings/Control Panel jossa valitaan "keyboard" seuraavaksi välilehti "Input Locales" siitä "Add" ja pudotus menusta "Input locale" kohtaan selaat "finnish" ja jätät keyboard layout "US" asentoon ja se on sit siinä.

Saman ruudun alalaidassa voi elämää helpottamaan valita "Hot keys for input locales" joka normaalisti on left ALT + SHIFT tai sitten klikkaamalla oikeassa alalaidassa kellon ja muun romun seassa olevaa sinistä ikonia ?FI tai EN?.

Ja vielä tähän perään ainakin omasta mielestäni käytännöllinen vinkki, jos pitää etsiä jostain pitkästä dokumentistä tiettyä sanaa, tätä helpottaa CTRL + F hot key ja eteen pitäisi ponnahtaa windosin FIND dialogi boxi, johon sitten vaan naputellaan haettava sana ja niin pitkältäkin sivulta löytyy nopeasti haettu kohta.

Ja tämän varmaan kaikki tietää, sulje kiusalliset popup ikkunat CTRL + W

Tässä Duden niksi nurkka, nyt nasse setä lähtee....
:))


- Salibandy? Brisbanessa www.qldfloorball.org

Raiwå

Custaro :D

Tuo ihmeessä sellaine mukanasi, ei niitä saa täältä uusia ainakaan.
Ja jos et halua viedä mukanasi takaisin, myy se jollekkin tarvitsevalle lähtiessä.

Jos ostat kunnon langattoman, lupaan sen ostaa pois kun lähdet takaisin.
:coolh:coolh
Ray Virta
Sydney


It requires wisdom to understand wisdom: the music is nothing if the audience is deaf.