Steve Irwin

Aloittaja Andreasyan, syyskuu 04, 2006, 17:18

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Andreasyan

Kauheeta,

just kuulin uutisissa, et Steve Irwin on kuollut :(

Vissiin joutui stingrayn hyokkayksen kohteeksi...

Whig

LainaaAlkuperäinen postittaja Andreasyan
Kauheeta,

just kuulin uutisissa, et Steve Irwin on kuollut :(

Vissiin joutui stingrayn hyokkayksen kohteeksi...

Jep.
Google news

Todella ikävä juttu... Yksi suosikki esiintyjistäni.
:itke

--
http://www.petrilopia.net/

hothead

Joo, luin just saman Aftonbladetin sivuilta... :( Ja mä kun luulin että joku krokotiili sen vielä syö, väärässä olin.

Timo

Kuoli keihäsrauskun piikin lävistettyä hänen rintakehänsä, joidenkin tietojen mukaan suoraan sydämen. Annoin wikipedian kertoa itselleni, että rauskut eivät ole aggressivisia eli ne eivät varsinaisesti hyökkää vaan kun niiden kimppuun käydään  tai niitä kosketaan fyysiesti, niiden hännän pistin pomppaa ylös. Siitä voisi päätellä, että Irwin on yksinkertaisesti mennyt liian lähelle rauskua, joko vahingossa tai uhkarohkeuttaan. No, joka tapauksessa hänelle hyvin looginen "sopiva" tapa kuolla, nopea ja tuskaton onneksi.

Cairnsissa uutinen levisi melkein heti tapahtuneen jälkeen. Työpaikalle soitti parikin sairaalan työntekijää kertoakseen juorun tuttavilleen tai omaisilleen, esnimmäinen vielä kun helikopteri oli vasta matkalla sinne. On kuin olisi suuri maansuru. Ja niin kait se onkin.

MH

ABC:n uutisissa sanottiin että se ui suoraan rauskun päällä, eli tavallaan itse kerjäsi tätä tapahtuvaksi.


Ikävä juttu kuitenkin.:itke:itke

Jukka

Sukelluksesta jotain tietävä voisin sanoa että ei se noin yksoikoista ole kuten MH kommentoi, varsinkin kun ollaan matalassa vedessä taikka lähellä pintaa niin jo normaalisti hengittäessä noustaan ja lasketaan muutama metri, elikä 'tasapainon' kontrolointi ei ole ihan helppoa. Mitä syvemmällä ollaan niin helpommaksi se tulee.

En tiedä tapahtumapaikkaa, mutta yleensä string ray:t uivat lähellä pohjaa taikka ihan pinnassa, kerran lasteni kanssa snorkkeloidessa uitiin yhden sting ray:n yli. Siinä vain ei ollut pelkoa 'pudota' veden alle niin kuin laitteilla sukellettaessa.

Jukka

eevis

Ikävä juttu tosiaan. :( Steve on ollut monen idoli, ja tehnyt kaikenlaista hyvää luonnon puolesta. Mutta jos pitää lähteä, niin ainakin hänelle sopivalla tavalla, tehden sitä mitä rakasti. :(
Dees - We will bloody bounce back!!!


MH

LainaaAlkuperäinen postittaja Jukka
Sukelluksesta jotain tietävä voisin sanoa että ei se noin yksoikoista ole kuten MH kommentoi, varsinkin kun ollaan matalassa vedessä taikka lähellä pintaa niin jo normaalisti hengittäessä noustaan ja lasketaan muutama metri, elikä 'tasapainon' kontrolointi ei ole ihan helppoa. Mitä syvemmällä ollaan niin helpommaksi se tulee.



Jukka

Tämä on tiedossa hyvinkin koska laitesukellusta on tullut "kokeiltua" jonkin verran ja tasapainoliivin käyttöä on kyllä harjoiteltu. Tosin käsittääkseni Irwin ei ollut ensimmäistä kertaa vedessä joten kyllä sen noi sukelluksen perusasiat pitäisi osata.

Joka tapauksessa liian lähelle eläintä on menty ja eläimen puolustus mekanismi on toiminut ja aiheuttanut onnettomuuden.

Timo

I would never blame an animal if it bit me, that is for sure, because I'm at fault, not them sanoi Irwin eläessään. Ja siinä kait hänen suurin ansionsa lieneekin: hän puolusti vaarallistenkin eläinten oikeutta elämään. Hän yritti vaikuttaa ihmisiin:  "Älkää tappako hämähäkkejä, käärmeitä, krokotiileja". ja hän  itse auttoi siirtämään niitä liian läheltä ihmisiä syrjäisemmille alueille.

Vielä tuosta onnettomuudesta. Tämä artikkeli kertoo tapahtumista. Eli Irwin oli kuvaamassa rauskua tyttärensä tulevaa tv-ohjelmaa varten. Hän ui rauskun yläpuolella kameramiehen kuvatessa sen edessä. Yhtäkkiä rausku pysähtyi, kääntyi ja iski häntä rintaan.

Sanovat, että tapaus on erittäin harvinainen. Australiassa tiedetään vain viisi vastaavaa tapausta.

concept-

Rauskut ei kyllä pistä ilman syytä. Ja myös sukelluksesta jotain tietävä, sanoisin että aina tarvii olla varoivainen mihinkä ne räpylät, kädet ym pistää kun on lähellä pohjaa. Olen nähnyt monia rauskuja yleensä ne lähtee karkuu ku menee metrin päähä eikä ole ikinä käyttäytynyt agressiivisesti.

Irvin:n "tuntien" se on mennyt lykkäämään kätensä liian lähelle, niinkuin hänellä oli tapana jokasen elukan kanssa tehdä. Harmittava tapaus vaikka en tykännyt hänen tavoistaan leikitellä eläinten kanssa lainkaan.

Nyt koko maailma haluaa tappaa rauskut, samalla tavalla kuin 90% maailman väestöstä luulee että hait ovat agressiivisia. Itellä tuli viimeksi lauantaina vastaa eikä tehnyt mitää.

MH

LainaaAlkuperäinen postittaja concept-
Irvin:n "tuntien" se on mennyt lykkäämään kätensä liian lähelle, niinkuin hänellä oli tapana jokasen elukan kanssa tehdä. Harmittava tapaus vaikka en tykännyt hänen tavoistaan leikitellä eläinten kanssa lainkaan.  


Samaa mieltä, myöskin kaupallisuudella on osansa eli haetaan poikkeuksellisia kuvia ja ollaan uhkarohkeita.

Vähän sama kuin suuri merentutkija Cousteau, tarkoitus pyhittää keinot. Koralleja vastaan oltiin valmiita käyttämään vaikka dynamiittiä jos sillä sai parempaa materiaalia kuvattavaksi ja sitähän myös käytettiin surutta, vaikka paljon hyvääkin on saanut aikaiseksi.

Ramstad

Voi surkeuksien surkeus... :-(

Kävimme 2004 joulukuussa Australian Zoossa lasten kanssa, ja pojat (silloin 6 ja 7-vuotiaat) olivat ihan innoissaan, kun näkivät television sankarinsa livenä. Steve ajeli moottoripyörällä "kolmipäällä" Terrin ja toisen lapsensa kanssa pitkin Australian Zoota.

Kenttähenkilökunnan radiopuhelimista kuului toisinaan Steven ärjyntää, ja se huvitti suuresti eläintarhassa olevaa väkeä. Sekin muistuu vielä mieleen elävästi.

Eläintarhassa oli silloin menossa melkoiset laajennushankkeet, ja sinne oli rakenteilla eri mantereiden osastot. Onkohan tuo projekti laajennut jo päätökseensä?

Todella valitettavaa kuitenkin. Arviot 200 miljoonasta tv-katsojasta eivät liene kaukana totuudesta.

Suomen tiedotusvälineissä noteerattiin Steven kuolema todella hiljaisesti. Joissakin lehdissä oli pieni ilmoitus, muualla ei juuri mitään.

Aikis

Jaa, minusta se on jo aika isosti noteerattu kun kuitenkin suomalaiset paiva- ja iltapaivalehdet sen hetimiten nostivat uutisotsikoihin!

Sen ymmarran, etta Australiassa han oli kansallissankari.

Jaaks

LainaaOriginally posted by Aikis
Sen ymmarran, etta Australiassa han oli kansallissankari

Ehkä jonkinlainen sankari vähän muuallakin kuin vain Australiassa :D

Tässä ote täkäläisistä uutisista Qld Premier Peter Beattie'n sanomana:

Lainaa?I know in the many trade trips I've done around the world ... many of the people we've met in the United States or Europe wouldn't have a clue who John Howard was or who Peter Beattie was but they knew Steve Irwin.?

Irwin death affects Beattie on hustings

Taitaa olla suomalaisillakin (ainakin joillakin) hieman sitä "Tall Poppy" syndroomaa :peukkua

chilifinn

Concept & MH,

Videotallenteen mukaan, jonka poliisit ovat katsoneet, Steve Irwin ei ole uhannut tai pelotellut eläintä millään tavalla.
Ilmeisimmin harvinaislaatuinen tapaus ja todella surullinen juttu. Suuri menetys hänen perheelleen ja nähtävästi suurelle joukolle ympäri maailmaa.

http://www.theage.com.au/news/national/irwin-didnt-intimidate-stingray/2006/09/05/1157222118506.html

Jaaks

Chilifinn,


LainaaVideotallenteen mukaan, jonka poliisit ovat katsoneet, Steve Irwin ei ole uhannut tai pelotellut eläintä millään tavalla.

Odotitko muunlaista kommenttia Aussi poliisilta :?

Tässä kuitenkin toinen julkinen kommentti siitä, että hän meni liian lähelle ja kameranmiehen ollessa rauskun edessä se tunsi itsensä uhatuksi:

LainaaCropp said Irwin was swimming as his cameraman was filming bull rays at Batt Reef, when the tragedy occurred.
"In this case he was swimming alongside a bull ray, a big black ray, and the cameraman would have been in front, filming him.
"Steve got probably maybe a bit too close to the ray, and with the cameraman in front, the ray must have felt sort of cornered.
"It baulked but didn't spook and go racing away, which would have been fine. It went into a defensive mode, stopped, turned around and lashed out with its tail which has a considerable spike on it.
"Unfortunately Steve was directly in its path and he took a fatal wound," Cropp said. "It was a freak accident in that the spike caught him in the chest . . . near the heart."

Bull ray 'lashed out'

chilifinn

Niinpä,  rauskun lähellä on ollut kaksi ihmistä liian lähellä...
Eli edelleenkään ei vaikuta siltä että nimenomaan Steve Irwin olisi ollut jotenkin uhkarohkea, vaikkakin hän usein on  uhkarohkea villien eläinten kanssa.

Jaaks

Chillifinn,

Kysy siltä rauskulta sitten kumpi oli liian lähellä :nuttu:

Eiköhän tämä riitä aiheesta :?

chilifinn

Ei ollut tarkoitus nostattaa tuskan tahi turhautumisen hikeä otsallesi Jaaks :sorry.
Tapahtuma vain pisti itse kunkin miettimään mitä oikein on tapahtunut. Erilaiset spekulaatiot näyttävät yhä jylläävän nettilehdistössä.
Olet kuitenkin oikeassa -eipä tapahtunut enää muuksi muutu vaikka olisi johtunut mistä, joten turha pohdiskella syitä sen enempää.

kravattimies

Krokotiilinmetsästäjä oli kuuluisampi kuin Nicole Kidman tai Russell Crowe tai Kylie Minogue.


5.9.2006 The Australian, (Features), "Committed to lore of nature" by Peter Lalor & Michael Bodey:

One of the most famous Australian outback characters is dead and the world is in mourning. Australia is, bizarrely enough, just catching up or catching on. Steve Irwin's fame always seemed a little hard for the urban elite to swallow. He came across like some crazed Aussie caricature dreamed up by central casting on a Hollywood back lot. A poor man's Hoges. Or Dame Edna in khaki. An improbable blending of SmackDown wrestler and environmentalist.

The cultural cringe was palpable when Irwin took to, and conquered, the world stage. This was not the cultivated or cultural image some wanted. The most galling thing for the critics was that while Paul Hogan and Dame Edna were indeed caricatures, Irwin was the real deal. And he was famous. More famous than Nicole Kidman or Russell Crowe or Kylie Minogue.

concept-

Harmittaa hänen perheensä puolesta ja fanien. Mutta kuten Steve ite on sanonut haastattelussa että eläimet eivät hyökkää tai puolusta ilman syytä.

Aikis

Etta liian vaisua uutisointia Suomessa Steve Irwinista??? Nyt kuitenkin valtakunnan paalehtikin otsikoi ihan iltapaivalehtien tyyliin 'krokotiilimiehen hautajaisista kiista' (ovat muuten nakojaan muutenkin suomalaiset lehdet olleet ihan aussilehtien linjassa ja aikataulussa tassa asiassa), vaikka ainakaan minun lukemieni Australian median mukaan mitaan KIISTAA ei ole...

Sinallaan minusta vainajan isa ja perhe vaikuttaa olevan hyvin sofistikoituneita tai sitten vaan muuten fiksuja, kun kieltaytyvat noista valtiollisista hautajaisista, silla paremminhan Irwinia kuvaavat kuitenkin maaritteet 'real blue aussie' ja 'ordinary aussie bloke' kuin mitkaan valtiomiehen tai sotasankarin vastaavan.

En tieda, uskallanko sanoa mutta minusta aussipoliitikko kumppaneineen teki koko kansan vahan naurettavaksi tarjotessaan noita valtion seremonioita tassa tilanteessa. Nain ulkomailta katsoen.

Vaikka Irwin sankari olisikin.

Jaaks

LainaaOriginally posted by Aikis
...minusta aussipoliitikko kumppaneineen teki koko kansan vahan naurettavaksi tarjotessaan noita valtion seremonioita tassa tilanteessa.

Se poliitikko oli Queensland Premier Peter Beattie ja hän tarjosi Irwin perheelle mahdollisuuden State Funeral kunnianosoituksena ja kiitoksena Steven Queenslandille tekemästä työstä ja on täysin normaali menettely korkeasti arvostetuille ihmisille.

En oikein nyt ymmärrä sinun sanontaasi, että "teki koko kansan vähän naurettavaksi" :confuse

Minä en itse näe koko asiassa yhtään mitään naurettavaa - päinvastoin.

Asiasta ei ole missään vaiheessa kiistelty eikä sitä ole myöskään vielä päätetty onko valtionhautajaiset tulossa vai ei.  Steven isä Bob sanoi ettei luule poikansa haluavan sellaisia, mutta asia on kuitenkin Terrin eli Steven vaimon päätettävissä.

jounij

Joko se taas alkaa?

Vaikka tästä asiasta olenkin samaa mieltä Jaaksin kanssa, niin en silti pidä Aikiksen kantaa epäasiallisena - onpahan vaan eriävä mielipide, jonka esittäminen on mielestäni kaikin mokomin sallittua. Eläköön sananvapaus!


Muunlaisiakin mielipiteitä kunnioittaa
Jouni
Canberra

Timo

Toivottavasti ei ala, tai siis jatku tämän pidemmälle. Myös vastuullisen ja toisten mielipiteitä kunnioittavan sananvapauden puolesta muistuttaen.

Tosin en minäkään, kuten Jaaks ja Jounij, ymmärrä, mitä naurettavaa siinä on, että osavaltion pääministeri tarjoaa julkisia hautajaisia (jotka vainajan isä torjuu).  Kyllä Irwin teki eläessään osavaltiolleen ja maalle suuria palveluksia vaikka niistä kunnon korvauksen saikin (175000 dollaria, monien parin vuoden palkka, yhden päivän mainoskuvauksista karanteeniviranomaisille) . Miljonäärinähän hän kuoli, vaikka eläessään käyttikin miljoonia eläinten hyväksi mm. ostamalla maata niiden turvapaikaksi.  Ja  aika kilttihän Irwin oli valtaapitäville: Tietääkseni ei kritisoinut hallitusta mm. elävän karjan kuljetuksista Lähi-itään ... vai kritisoiko?  No, ainakin kengurujen tappamista ja niiden lihan syömistä hän vastusti, mutta julisti sanomaansa niin, että se upposi lähes kaikkiin. Oli ausseille ihan oikeanlainen julkkis.

Mistähän lienee HS saanut uutisensa - tai kaivanut tuon tulkinnan.  Minä kyllä olisin saattanut odottaa suomalaiselta lehdistöltä myös muunlaisia hurjia tulkintoja, kuten "verenhimoinen meripeto keihästi luonnonsuojelijan". Olisi Stewe Irwinillä ollut myös tekemistä Suomessa, jossa jokainen ihmisten näköpiirissä piipahtanut karhu muuttuu häirikkökarhuksi ja jokainen lampaan saalistanut susi tappajasudeksi.  

Mitään rauskujen vastaista kansanliikettä tai edes vahvoja "tappakaa rauskut"-mielipiteitä en ole tähän asiaan liittyen nähnyt - onneksi.  Kyllä kait ihmiset sen tajuavat, että kyseessä oli onnettomuus, jossa oli osansa myös Irwinin uhkarohkealla käyttäytymisellä.  Ehkä tuo onnettomuus saattaa jopa "auttaa" häntä  tai hänen sanomaansa. Monet asiantuntijatkin kun ovat sitä mieltä, että eläimiä ei pitäisi käsitellä niin kuten Irwin teki. Villieläinten lähelle ei pidä mennä eikä niitä pidä kosketella,  ei varsinkaan tehdä niiden koskettelusta viihdettä.  Nyt huomattiin käytännössä, miten vähästä se on kiinni. Miettivät kait ihmiset sitäkin, että olisi se voinut olla krokotiilikin, joka hänet olisi surmannut.   Niin, Concept-,  minusta on kyllä ihan hyvä, että ihmiset pitävät haitakin aggressiivina ja pysyvät poissa niiden tieltä eivätkä lähde urheilemaan niiden kanssa.

Aikis

Onneksi en ole maailman ainoa epaasiallinen ja itsensa naurunalaiseksi ja aikamoiselle vihalle alttiiksi paneva, se helpottaa tuskaani - ks. uutiset Germaine Greenista...

Kaikille, joille Steve Irwinin kuolema on henkilokohtaisesti 'vakava paikka' ja hanen muistonsa kallis, esitan anteeksipyyntoni, jos kirjoitukseni on ymmarretty vaarin. Mielipiteellani en tahdo muistoanne vaheksya, eika se minulle kuulukaan.

Kannanottoni oli enemmankin tahan kollektiiviseen 'Diana-syndroomaan' ja Australiaan kansakuntana ja minkatyyppisia ihmisia se jalustalle nostaa. Itse Irwinin henkiloon minulla ei ole mitaan mahdollisuuttakaan ottaa kantaa, eika halua.

Asiallinen KESKUSTELU (lue: erilaisten mielipiteiden vaihto) jatkukoon tassa ja muissa ketjuissa! Yritetaan jokainen kestaa se ja kaikenlaiset kommentit kuin mies!!(??)

PS. Timo, hesari olikin muuttanut tuota otsikkoaan vahemman raflaavaksi iltaan menessa!

Jouko

No niin, pidetään henkilöihin kohdistuvat viittaukset poissa foorumista, se millainen kuva Irwinistä on kullekin tämän kuoleman jälkeen jäänyt on jokaisen oma asia, ja sen voi tuoda julki jos se noudattaa hyviä tapoja ja foorumin sääntöjä!

Olen samoilla linjoilla Jounin kanssa, tämähän on keskustelu foorumi jossa kaikki eivät aina ole samaa mieltä kaikesta. Aihe on itsessään ihan hyvä ja voimme siitä vastaisuudessa keskustella ilman suurempia sapelien kolisteluja!


- Salibandy? Brisbanessa www.qldfloorball.org

Timo

LainaaAlkuperäinen postittaja aikaihminen
Onneksi en ole maailman ainoa epaasiallinen ja itsensa naurunalaiseksi ja aikamoiselle vihalle alttiiksi paneva, se helpottaa tuskaani - ks. uutiset Germaine Greenista...

No, nyt kun on ketjussa vähän siivottu, katosi tuo Germaine Greerin  nimi ja viittaus siihen, miten tämä hänen artikkelinsa Guardian-lehdessä nostatti aussit takajaloilleen, ihan Queenslandin pääministeriä myöten:  Tämä  vanha 1970-luvun telaketjufeministi ja anarkisti kun uskalsi kritisoida Irwiniä.  Ja sehän oli varsinainen pyhäinhäväistys. Tässä  yksi julkaistuista kommenteista, ei sieltä kovimmasta päästä edes. Aika kova reaktio.  Taisi tulla kritikki vähän aikaisessa, kun ei ruumistakaan vielä ole haudattu ja ihmiset ovat järkyttyneitä.  

No joo, tulipa ainakin yksi uusi nimi sarjaan "henkistä antia Australiasta". Minulle ainakin ihan uusi tuttavuus tuo Greer.

Raiwå

Heh heh :pepsodent

Kivaa luettavaa kaikenkaikkiaan sanoisin :P
Pitää toivoa ettei kukaan sotke Lordi adressia tämän tulevan Irwin adressin kaa jossa huudetaan positiivisemman mielipiteen puolesta :roue

Saat multa horsman :eye:


:coolh
Ray Virta
Sydney


It requires wisdom to understand wisdom: the music is nothing if the audience is deaf.

Aikis

Timo, on tainnut saada tama Greer vaikutteita entisaikojen suffragetilta  Miles Franklinilta...Hankin koki kotomaan ilmapiirin aika ajoin ahdistavana ja 'henkisen annin'  vajaana, niin paljon kuin Australiaa ja sen luontoa rakastikin.

Jaaks

Eipä voi sanoa enempää kuin Rupert McCall runossaan:

LainaaTHE CROCODILES ARE CRYING

Endless visions fill my head ? this man ? as large as life
And instantly my heart mourns for his angels and his wife
Because the way I see Steve Irwin ? just put everything aside
It comes back to his family ? it comes back to his pride

His animals inclusive ? Crikey ? light the place with love!
Shine his star with everything he fought to rise above
The crazy-man of Khaki from the day he left the pouch
Living out his dream and in that classic ?Stevo? crouch

Exploding forth with character and redefining cheek
It?s one thing to be honoured as a champion unique
It?s one thing to have microphones and spotlight cameras shoved
It?s another to be taken in and genuinely loved

But that was where he had it right ? I guess he always knew
From his fathers? modest reptile park and then Australia Zoo
We cringed at times and shook our heads ? but true to natures call
There was something very Irwin in the make up of us all

Yes the more I care to think of it ? the more he had it right
If you?re going to make a difference ? make it big and make it bright!
Yes - he was a lunatic! Yes - he went head first!
But he made the world feel happy with his energetic burst

A world so large and loyal that it?s hard to comprehend
I doubt we truly count the warmth until life meets an end
To count it now I say a prayer with words of inspiration
May the spotlight shine forever on his dream for conservation

?My daughter broke the news to me ? my six year old in tears
It was like she?d just turned old enough to show her honest fears
I tried to make some sense of it but whilst her Dad was trying
His little girl explained it best?she said ?The crocodiles are crying?

Their best mate?s up in heaven now ? the crocs up there are smiling!
And as sure as flowers, poems and cards and memories are piling
As sure as we?ll continue with the trademarks of his spiel
Of all the tributes worthy ? he was rough?but he was real

As sure as ?Crikey!? fills the sky
I think we?ll miss ya Steve?goodbye

RUPERT McCALL 2006