Lunta tupaan

Aloittaja Nykke, elokuu 11, 2005, 15:59

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Nykke

Luin juuri mielenkiintoisen uutisen:

Australiaa hytisee lumen alla

Jos on Suomi joutunut kärsimään säänhaltijan oikuista viime päivinä, niin ei ole helppoa australialaisillakaan. Maan kaakkoisosassa nimittäin värjöteltiin keskiviikkona harvinaisten lumisateiden kourissa.

Lunta satoi muun muassa Melbournessa, pääkaupunki Canberrassa sekä eteläisellä Tasmanian saarella. Melbournessa satoi viimeksi lunta vuonna 1986 ja edellinen kunnon myräkkä koettiin vuonna 1951.

---

Kertokaapas fiiliksiä sieltä lumikinosten alta :hahhaa

// Nykke

mita

Ite oon Byron Bayssa talla hetkella,eli hieman Brisbanesta alaspain.Asustan Arts Factory nimisessa aivan ihanassa hostellissa...Huoneet ei ole mitaan hirmu "tiiviita" joten ilma kiertaa hyvin :) joka taas aiheuttaa sen etta oisin joutuu vetamaan paalle makuupussin peiton ja kaiken mahdollisen :D Hengitys huuruaa ilta aikaan ja vaatteita saa vetaa ihan urakalla paalle...En uskalla edes kuvitella miten kylma on jengilla jotka nukkuu taalla tiipii teltoissa...

 Mutta kohta se kesa tuleee tannekin :D Ei pida valittaa

Heidi

Meilla ei satanut lunta, mutta rakeita kyllakin ja tuuli oli jaatavan kylma. Jossain taalla lahistolla todellakin satoi lunta, mika on kylla aika harvinaista, jollei jopa ennen kuulumatonta taalla laaksossa. Tana aamuna oli muutama aste pakkasta ja maa ihan valkoisenaan ja auton ikkunat tietenkin ihan jaassa. Onneksi on pari Suomesta tuotua jaaraappaa niin sai mies tuulilasin puhdistettua ja paasi toihin... Aamupakkaset ovat ihan normaali asia meilla tahan aikaan vuodesta ja ei haittaa yhtaan, kun on talossa keskuslammitys. Kylla vahan pahalta tuntui kavereiden puolesta, heilla on iso talo ja ainoa lammitys on takka talon toisessa paassa, saattoi makuuhuoneessa olla hieman viileat oltavat! Tanaan on aurinko taas paistanut mukavasti, lamminta on tosin vain vahan reilut +10C ja tuulee edelleen kylmasti, mutta aurinko silti lammittaa ihanasti.

Kesalla tulee varmaan ikava naita viileita talvipaivia, kun lampotila kohoaa yli +40C ja pitaa olla vaan sisalla ilmastointi taysilla pauhaten... :P

susuli

Jep, eikös Melbournessa ole viimeksi tuiskuttanut kunnolla vuonna 1951?
Itse osuimme helmikuussa SA: han sen karmean myrskyn aikaan jolloin satoi rakeita, hengitys huurusi ja tiet tulvi.. asuimme autossa. Että sympatiat ovat puolellanne;) rakkaat matkalaiset.
-LIFE IS LIKE A CIGARETTE, SMOKE IT TO THE BUTT-

jounij

Joo, lunta alkoi Canberrassa sataa keskiviikkona joskus illan pimennyttyä eli joskus viiden ja kuuden välillä. Ei se täällä mitenkään poikkeuksellista ole: melkein joka talvi näkee lumisateen tai kaksikin, mutta useimmiten vasta yöaikaan. Tämä lumisade oli vieläpä sen verran poikkeuksellinen, että lunta oli maassa vielä aamulla paikoitellen - itse asiassa jopa sen verran, että kävin aamulla heti ensi töikseni ottamassa muutamia valokuvia lumisesta kotipihasta. Viimeksi sellainen on ollut mahdollista toukokuun lopussa 1999, eli vaikka lunta sataakin joka vuosi, se yleensä sulaa samantien pois.


Kuvailee
Jouni
Canberra

kravattimies

No nyt alkoi keskipäivällä Brisbanessa tuntua kylmältä! On vain 10°C. Keskellä päivää! Oli luvattu 20°C.