Adelaide

Aloittaja eijuli62, joulukuu 27, 2013, 00:12

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

eijuli62

Hei!
Olen tyttäreni kanssa tulossa lomalle Adelaideen kahdeksi viikoksi helmikuussa. Tullaan rinkat selässä : )
Olisin kiitollinen kaikesta infosta: mitä nähdä Adelaidessa ja ympäristössä. Tarkoitus olis kans käydä Melbournessa, millä kulkuneuvolla sujuisi parhaiten, mitä maksaa, kulkeeko yö-busseja tms...
Tarkoitus olisi yöpyä mahdollisimman edullisesti siellä, ottaen kuitenkin huomioon, et mä olen jo 51 v... (tytär 17v). Edullisia, mukavia yöpymispaikkoja Adelaidessa ja muualla?

T. Lapsuuden haavetta toteuttamaan tuleva Eija : )

Anssi

Itse lentäisin ton välin. Dösä (=Greyhound) kestää kuitenkin jotain 10h ja maksaa saman verran kuin lentäminen (esim. Tigerilla). Bussiasemat ovat tosin keskustassa, eli pelipaikoille päästäkseen ei enää tarvitse taksia.

sina1800

Adelaide on aivan ihana paikka. Julkinen liikenne siellä toimii älyttömän hyvin. Heti saapuessanne kannattaa hommata metrocardit, tulee kulkeminen halvemmaksi. Cleland Wildlife Park oli vierailemisen arvoinen paikka ja ylipäätään kaupungin katseleminen. Ehdottomasti tietenkin Kangaroo Island ja Barossa Valley. Jos kiinnostaa niin Sauth Australian museum oli hieno ja ilmainen, siellä kannataa käydä muutamanakin päivänä kun on niin valtava. Hyvällä arvauksella tyttäresi voisi olla innostunut Harbour Townista, isosta vaatteiden ja asusteiden outlet-keskuksesta. Äidin rahapussi voi tosin olla kovilla. :D

Me tulimme juuri viikko sitten junalla Adelaidesta Melbourneen, mutta meillä onkin junapassit. Eli en tiedä onko yksittäisten lippujen hankkiminen minkä hintaista. Tyttäresi kuitenkin varmaan saisi alennushintaisen lipun. Ja matka on taatusti mukava, ihan eri luokkaa kuin Suomen VR. :) Toki kun kyseessä on vain muutama viikko, ette ehkä halua kuluttaa yhtä päivää junalla liikkumiseen. Saapuessanne tänne on edelleen high season, eli hostellit on kalliimpia. Rauhallinen ja halvimmasta päästä oleva paikka on esim. Home@Hoddle. On hieman syrjässä keskustasta, mutta keskustan hostellit onkin sitten jo hurjasti kalliimpia.

Ihanaa reissua teille!!

Silppu

Adelaidessa vieraillessa kannattaa käydä sellaisessa pikkuisessa saksalaissiirtolaisten museokylässä nimeltään Hahnsdorf. Sinne pääsee paikallisbussilla keskustasta. Lisää tietoa saa esim. turisti-infosta keskustasta.