Australian Viestitaulu

Viestitaulu => Elämää Australiassa => Sekalaiset aiheet => Aiheen aloitti: Kiwidude - elokuu 26, 2005, 08:50

Otsikko: Suomalaisia pannaan halvalla mediassa
Kirjoitti: Kiwidude - elokuu 26, 2005, 08:50
Asun Uudessa-Seelannissa ja olen huomannut etta jos TVssa, lehdissa tai radiossa mainitaan jotain Suomesta niin se on useimmiten jotain outoa kuten Finishing Sauce mainos jossa maisemat on kuin sveitsissa, ja aksentti on myos jotain muuta kuin suomalaisten.
Sitten on tullut naisenkantoa, suojalkapalloa, Saunomisen MM-kisat jne.
Sitten oli radiossa John Tesh, Jenkki joka sanoi etta ihmiset jotka puhuvat hitaasti eivat kuulosta alykkailta? Ja mainitsi etta Suomalaiset puhuvat hitaasti?
On tietysti helppo mollata jotain pienta kansaa jossain kaukana Pohjolassa kun he ei ymmarra englantia eika osaa sanoa vastaan?
:roue
Otsikko:
Kirjoitti: Aikis - elokuu 26, 2005, 09:10
Eiks se ole aina ollu niin, etta pienin saa karsia... perheessa, luokassa, porukassa etc. Ja auta armias jos tuo pieni viela osaa jotain tai on jopa paras jossain...

Eli pidetaan vaan Kiwidude paa pystyssa ja lippu korkealla ja puhutaan edelleen hitaasti... silleen hyva tulee ja jatetaan Berlusconit ja Teshit sun muut ihan omaa arvoonsa mielipiteineen Suomesta ja suomalaisuudesta.

Ja sanotaan vastaan joka tilanteessa, jossa vain osataaan ja ehditaan ja jossa se on muuten korrektia ja asiallista. Sisulla.
Otsikko:
Kirjoitti: Jouko - elokuu 26, 2005, 09:50
No joo, ei paljon heilauta ainakaan noi jenkki lausunnot! Muistetaan että Presidentit ja kuvernöörit yleensä edustaa kansakunnan keskuudesta löytyvää intellektuaalista huipentumaa. Ihan uteliaisuuttani kysyn, tiedätkö montakohan sanaa suomea minuutissa tuo Teshi puhuu?
Otsikko:
Kirjoitti: Aikis - elokuu 26, 2005, 09:59
Jouko, vahan aidan seipaasta... mutta mita tarkoitat tuolla intellektuaalisella huipentumalla? Minulla on ollut paljolti sellainen kasitys etta poliitikot ovat suorastaan tuon intellektuellin keskiarvon alapuolella, ainakin niilla mittareilla joilla sita nyt yleisesti mitataan. Mutta supliikiahan niilla taytyy olla ja tilannealya, ja puhuvat nopeesti tosiaan... paljon mutta vahan asiaa.

Muuten pitaako teidan muiden mielesta paikkaansa vaite, etta jenkit puhuvat hitaammin kuin aussit?
Otsikko:
Kirjoitti: eevis - elokuu 26, 2005, 16:51
Kiwidude :D

...oiskohan niin etta ns. suurta yleisoa ulkomailla kiinnostaa eniten noi tuollaiset erikoiset jutut mita kaikilla muilla ei ole kuin vaikka suofutis... :) kyllahan meilla suomalaisilla on korkeatasoista tutkimusta ja tekniikkaa monellakin alalla, ja meidat mainitaan vaikka esim. laaketieteen puolella useinkin, mm. koska meista on niin hyva tehda varsinkin geneettista tutkimusta, suomalaiset kun ovat elaneet niin eristaytyneina aikanaan. ...ja yhden tyokaverin mukaan kuulemma ollaan niin sisasiittoisia...thanks mate... :hahhaa

Aikis :D

eikohan Jouko ollut hiukka sarkastinen... :)
Otsikko:
Kirjoitti: Jaaks - elokuu 26, 2005, 17:37
Aikis,


LainaaMinulla on ollut paljolti sellainen kasitys etta poliitikot ovat suorastaan tuon intellektuellin keskiarvon alapuolella, ainakin niilla mittareilla joilla sita nyt yleisesti mitataan.

Kaivatkohan nyt taas verta nenästäsi tuollaisella kommentilla :?

Juoko ei puhunut yleensä politiikoista vaan Yhdysvaltojen Presidenteistä, kuvernööreistä etc.... jotka ovat tunnetusti ainoastaan "rahan valitsemia kansikuvia.

Perusteleppa hieman noita sinun "yleisiä mittareitasi" ja intellektuellin keskiarvoa :confuse

Ainahan on poliitikkoja helppo arvostella, mutta yritäppä tehdä samaa hommaa edes yksi päivä ja näyttää kuinka tyydytät 100% kansasta :?
Otsikko:
Kirjoitti: marzi86 - elokuu 26, 2005, 17:43
Eiköhän se ole niin että jokaista kansaa pannaan halvalla mediassa :D

 Ja mitä noihin jenkkeihin tulee.. paha niiden on mennä sanomaan että ihmiset jotka puhuvat hitaasti, eivät kuulosta älykkäiltä. Sehän on nimenomaan niin että mitä enemmän ihminen harkitsee mitä suustaan päästää ja sanoo sen harkitusti on älykäs :D ainakin omasta mielestäni. Tekevätkö jenkit nii? Eivät!

 Ja muutenki, puhun nyt omakohtaisesta jenkkituntemuksestani, jota kyllä on kerääntynyt paljon vuosien mittaan, jenkit ovat yksi maailman tyhmimmistä kansoista. Tätä mielipidettä en ole muodostanut median kautta en todellakaan..

Itse voin todeta että suomalaiset ovat yksi hulluimmista kansoista :roue Ja siitä maineesta mä olen todella ylpeä :D

Lisäys: omaan amerikkalaisia serkkuja, mutta se ei silti muuta mielipidettäni jenkeistä
Otsikko:
Kirjoitti: Aikis - elokuu 26, 2005, 17:45
Eevis, noin mieki ajattelin mutta halusin JOUKOLTA ITSELTAAN vain tarkistaa...

Jaaks, olen yrittanyt... mutta olenkin vain keskiarvoa, ehka jopa sen alapuolella. MOT.
Otsikko:
Kirjoitti: Jaaks - elokuu 26, 2005, 17:52
Lainaajenkit ovat yksi maailman tyhmimmistä kansoista

Sekoitetaanko nyt tyhmyys tietämättömyyteen tai tiedon puutteeseen :confuse
Otsikko:
Kirjoitti: marzi86 - elokuu 26, 2005, 18:09
Jaaks, voin sanoa että ovat he myös tietämättömiä. Kovin älykästä keskustelua en ole ikinä käynyt jenkkien kanssa. Ja tietyt tilanteet kanssakäymisestä jenkkien kanssa ovat saaneet joskus mut hyvin turhautuneeksi. He eivät usein ymmärrä jotain aivan yksinkertaista asiaa ja ova huuli pyöreänä.. Miksi?  Sitä mä oon aina ihmetellyt.
Hyvin usein maantieteelliset asia ovat jenkeille kaikkein vaikeimpia. Olen tavannut ihmisiä jotka ovat miettineet että missä päin maailmaa on eurooppa :D Ja tämä on vasta alkua.. Ehkä tämä tosiaan on sitä tietämättömyyttä, tai sitten ihan vain koulutuksen puutetta. Eihän esim. jenkkien historian tunnilla pahemmin muuta opeteta kuin oman maan historiaa.
Tosin jenkkien älykkyys ei tainnut olla tämän keskustelun topicci edes.. anteeksi harhateille meneminen..
Otsikko:
Kirjoitti: zetax - elokuu 26, 2005, 18:10
Kaikista kansoista löytyy hyvää ja huonoa, varmaatietoa on sitten vaikea kertoa. En tiedä onko tuota tutkittu jossain? Onhan suomalaiset ainakin parhaiten koulutettuja ja koulutusta kehutaan maailmanlaajuisesti. Omakohtaisten kokemusten perusteella tällä seudulla tiedetään enemmän asioita muusta maailmasta kuin esim. Australian, Uuden-Seelannin tai tyynenmerensaarten asukkaat tietävät euroopasta. Muistan kun Phillip 18 vee intti kovan perään Nokian Australiaisuutta, siihen toinen, että ei kyllä se on Ruotsalainen. Sehän osui jo lähelle Suomi ja Ruotsihan on sama asia monen mielestä.
Kaikki Norjalaiset ja Ruotsalaiset ihmetteli Australiassa ollessa kun en puhu Ruotsia? Ruotsihan on suomen virallinen kieli? Sellaista informaatiota jaetaan turhaan, olikohan se 8 % kansasta jotka puhuu täydellistä Ruotsia..
Otsikko:
Kirjoitti: marzi86 - elokuu 26, 2005, 18:13
zetax, aivan totta. Tuntuu että tämä pieni pusikko maailman reunalla tietää maailman asioista hyvin paljon. Kiitos luultavasti kuuluu suomalaiselle medialle, joka tuo meidät hyvin lähelle muuta maailmaa.
Otsikko:
Kirjoitti: marzi86 - elokuu 26, 2005, 18:22
Ainiin, yksi aivan älytön juttu kyllä tuli mieleen jenkeistä. Jenkki ohjelma Believe it or not, kertoi suomalaisista saunojista.. Siinä suomalaiset saunoivat yli 100 asteessa (mikä tietenkin on ihan normaalia) Kuvaukset tapahtuivat Heinolan Saunomisen MM kisoissa.
 Noh anyway, ohjelmassa oli sitten professori joka kertoi koko jenkkilän kansalle kuinka vaarallista saunominen on.. Hän antoi mm. yhden esimerkin, kana kypsyy jo 50 asteessa, joten yli sadan asteen lämpötila saa jo veren kiehumaan :hahhaa Noh joo.. tuo tuli suoraan mediasta mutta siihen oli sentään laitettu joku korkea-arvoinen professori :D
Otsikko:
Kirjoitti: Aikis - elokuu 26, 2005, 18:37
Marzi, tuosta sinun jutustasi tuli mieleeni yksi tositarina ja laakari Caringbahin (Sydneyn etelaosaa) terveysasemalta: tuli siina vastaanoton aikana ilmi etta ollaan Suomesta ja tietysti sitten vakioteema eli kylmyys. No, mie tuntureiden tyttona tietysti heitin loylya lissaa laakarin taivasteluihin ja kerroin 40 asteen pakkasista... Han, niin viisas kuin ammatissaan olikin, jarkyttyi aivan oikeasti ja toisti toistamista paastyaankin, viela ovella kun olimme jo lahdossa, etta 'ihminen ei voi selviytya hengissa 40 miinusasteessa...'. Yritin toki selittaa, etta yleensa on vaatteet paalla ja kengat jalassa jos ulkona ollaan ja etta sisatiloissa on lammitys, mutta ei se oikein auttanut... Sinne han jai haukkomaan henkeaan.

Silti sanoisin tasta kulttuurien valisesta tietamattomyydesta, etta kylla siina usein pata kattilaa soimaa, musta kylki kummallakin... VAikka ehka yleistietoutta jossain Suomessa on runsaasti, niin ei siella loppujen lopuksi tiedeta paljoa enempaa todellisesta elamasta ja toimintatavoista sen enempaa Jenkkilasta kuin Ossilastakaan. Mita nyt telkkarista nahdaan. Luuloja on paljon. Etta ei sita nyt niin mahdottomasti kannata ihmetella, noita tuollaisia 'jarkytyksia' tai professoreita.
Otsikko:
Kirjoitti: marzi86 - elokuu 26, 2005, 18:50
Joo kyllä se on tullut huomattua, että tavoista ei aina tiedetä. Tosin itseäni aina lähinnä  huvittaa kun ihmiset hirveästi kyselevät ensin minulta kaikkea mahdollista suomesta ja sitten kysyvät että eikö mulla ole heiltä mitään kysyttävää.. Tällainenkin kanssakäyminen tapahtui kahden jenkkitytön kanssa. Itse olen reissannut maailmaa koko ikäni ja käynyt sen verran monta kertaa esim. jenkeissä että ei sitä kysyttävää heti meinannut löytyä. Tunsin kyllä itseni tosi epäkohteliaaksi, mutta kun ei ollut kysyttävää niin ei ollut :sorry Ja noihin luuloihin on kyllä tullut törmättyä niin monta kertaa että ei niitä enää jaksa aina ihmetellä.. lähinnä ne vaan huvittavat:D
Otsikko:
Kirjoitti: Raiwå - elokuu 26, 2005, 19:18
Voe waken :itke

Nyt on jo ketjut lipsunu meiränkii sakill.

Finish sauce (Viimeistely kastike) ja sen tuomat hauskat kommentit paikallisilta.
Entäs se maailman kuulu Suomalainen huumori? :o

Halvallako ne meitä lyövät? Vai onko Suomalainen itsetunto herkistetyssä tilassa, kun täällä kotimaan ulkopuolella olemme?:eye:

Herätkää jo:nuttu:


Sovitaax nyt porukalla niin, että seurataan Aikixen ja Jaaxin välille vireytynyttä keskustelua. Ja annetaan itsellemme loma realiteetista :D

Ja toi edellinen kommentti ei sitten kaipaa minkäänlaista kommenttia keneltäkään, sovaitaax näin? :mad:

Jenkkien ja Aussien maailman tiedosta en kommentoi, ku et ihan yhtä laaja ku Nilsiäläisen pakkotyöllistetyn Fattainsinöörikonsultin tietokanta, Nokian HR osaston lomaajan lentopallovalmentajien tietotaito katiskojen 'nielun mitoittaminen saunan taukoajalla'



Riitaa haastaa




:coolh
Otsikko:
Kirjoitti: Jaaks - elokuu 26, 2005, 20:06
Aikis,


LainaaJaaks, olen yrittanyt... mutta olenkin vain keskiarvoa, ehka jopa sen alapuolella. MOT.

...etta kylla siina usein pata kattilaa soimaa, musta kylki kummallakin...


Mitähän noillakin tarkoitat :?

Tulisiko taas mieleen se vanha tarina ketusta ja pihlajanmarjoista :?


LainaaVaikka ehka yleistietoutta jossain Suomessa on runsaasti, niin ei siella loppujen lopuksi tiedeta paljoa enempaa todellisesta elamasta ja toimintatavoista sen enempaa Jenkkilasta kuin Ossilastakaan. Mita nyt telkkarista nahdaan. Luuloja on paljon.

Tieto ei korvaa kokemusta ja Suomessakin voi saada todellista elämän kokemusta, jos ehkä sinä et ole saanutkaan.
 
Aikis hyvä, toivottavasti sinä et ole yksi näitä joka on asunut pari- kolme vuotta jossain turvallisessa Aussi suurkaupunkilähiössä ja sitten kertoo muille mitä elämä on Ausseissa :o

ps.  Et kuitenkaan vaivautunut vastaamaan miksi mielestäsi poliitikot ovat keskiarvoälykkyyden alapuolella :confuse
Otsikko:
Kirjoitti: jounij - elokuu 26, 2005, 22:01
LainaaAlkuperäinen postittaja marzi86
Itse voin todeta että suomalaiset ovat yksi hulluimmista kansoista :roue Ja siitä maineesta mä olen todella ylpeä :D

Minä myös! Kaikki mainos on valttia, ja kaikki nuo mainitut hulluttelu-uutisethan ovat kuitenkin positiivishenkisiä - turha niistä on kenenkään olla pahoillaan, ellei ole todella pahaa taipumusta alemmuuskompleksiin, eikä silloinkaan tietenkään tartteisi...


Iloisesti suomalainen
Otsikko:
Kirjoitti: Nykke - elokuu 26, 2005, 22:33
Tulipa mieleeni mainos joka pyöri paljon ulkomailla eli Jukka brothers :D
Siinähän kalpeanaamaiset hörökorvat pyörivät suomen korvessa kovassa pakkasessa - tämähän vastaa sitä mielikuvaa joka monella on suomalaisista :P

Löysin linkin joka kiteyttää aika hyvin tuon mainoksen :)

http://www2.helsinginsanomat.fi/english/archive/today/161199-04.html

// Nykke
Otsikko:
Kirjoitti: Pip77 - elokuu 26, 2005, 23:38
Itse en tiennyt itkeäkö vaiko nauraa kun näin ensimmäistä kertaa tuon finish sauce-mainoksen, mutta päädyin parin kerran jälkeen nauramaan kyyneleet silmissä... Tässä talossa, jossa asun kymmenen aussilaisen kanssa, kuuluukin usein lausahdus "juuust some Finnish humour".

Tässä linkki mainokseen, ei kannata ottaa liian vakavasti! Eikös se Olvinkin mainio mainos mennyt, että älä ota sitä vakavasti, älä ota sitä vakavasti, en tahtoisi neuvoa, mutta kuuntele Teuvoa....

http://www.bandt.com.au/news/67/0c031167.asp
Otsikko:
Kirjoitti: Nykke - elokuu 27, 2005, 00:06
Heh tuo kastikemainos on kyllä ihan huippu :) Itse nauroin aika railakkaasti mainokselle :hahhaa

Kyllä se niin on että meistä suomalaisista on eksoottista vääntää mainosta ja ihmetystä riittää..Koskaan ei ole kyllä hävettänyt olla suomalainen ulkomailla - päinvastoin...aina on tullut edustettua suomea ja jaettua suomalaisia tapoja ja tottumuksia - mitkä kerran jos toisenkin on pastanpurijoita ja tacojenvääntäjiä ihmettäny :D

Suomalaisuus kunniaan :peukkuy

// Nykke
Otsikko:
Kirjoitti: Andreasyan - elokuu 27, 2005, 10:11
Joo,
ei hävetä  ollenkaan olla suomalainen! Ja mielestäni kastikemainos on ihan huippu, vaikka aksentti onkin enemmän ruotsalainen. Politiikoista sitten...kansa saa syyttää ihan itseään, jos tyhmän sellaisen valitsevat( esim. Toni Halmeen). Fiksujakin politiikoista varmasti löytyy, onhan noi maan asiat jokseenkin kunnossa.:XXXX
AA
Otsikko:
Kirjoitti: Jouko - elokuu 27, 2005, 13:44
Ekaa kertaa näin ton mainoksen ihan kokonaan, on siinä jotain hauskaakin. :hahhaa

Ei kärsinyt itsetunto täälläkään

LainaaAikis sanoi...
Jouko, vahan aidan seipaasta... mutta mita tarkoitat tuolla intellektuaalisella huipentumalla?

No jos kuvitellaan hieman sarkastinen skenaario jossa kansa pyrkisi valitsemaan keskuudestaan henkilön, joka heidän mielestä kykenee parhaiten hoitamaan maan asioita ja joka on mielellään älykkäämpi kuin he itse. Ja jos ajatellaan että valittu henkilö olisi paras saatavilla oleva niin tällöin voisi olettaa että, valittu tyyppi kuuluu jonkinlaiseen intellektuaaliseen yläluokkaan, ja loppuosa kansasta = sitten hieman simppelimpää. Eli ei siinä mitään sen kummepaa logiikkaa ollut takana...;)
Otsikko:
Kirjoitti: Aikis - elokuu 27, 2005, 18:30
Suomi-imagosta ja telkkarimainoksista tuli muuten yhtakkia mieleeni Master Cardin mainos, jossa kasittaakseni Suomi Helsingin kuvineen ja avantouinteineen on kuitenkin fiilikseltaan ihan mainoksen teemaan (tyyliin toteuta unelmasi ja seikkaile missa eksoottisessa ymparistossa haluat - aina loytyy luottoa) positiivisesti istuva ja asiallinen kaikessa hulluudessaankin (siis avantoon hyppy, aika hulluahan se onkin)... Etta ei kaikki julkisuus maailmalla sentaan ole armasta isanmaata ja sen katajaista kansaa mollaavaa.
Otsikko:
Kirjoitti: marX - elokuu 27, 2005, 18:52
Tuossa Mastercardin mainoksessa ei vaan valitettavasti sanota mitään Suomesta.. Vaikka se tosiaan Suomesta onkin. Hauska yksityiskohta on urbaani metrojuna Vuosaaren sillalla siinä otoksessa missä jengi hyppää avantoon. :)
Otsikko:
Kirjoitti: TC - elokuu 27, 2005, 20:12
moi!

Tuli viela mieleen noista amerikkalaisten letkauksista.. Oon taalla ausseissa ollut useissa hotelleissa toissa ja niissa tietenkin tapaa paljon erimaalaisia turisteja. Monesti on ollut naurussa pitelemista jenkkien kanssa. Mukavia ihmisia, mutta heidan yleistietoa ei voi kuin ihmetella. Eraan kerran amerikkalainen leidi tuli vastaanottoon chekkaamaan sisaan hotelliin ja luuli olevansa singaporessa!! Siina sitten piti tehda selvaksi vahan aikaa, etta sita ollaan hobartissa, tasmaniassa. Kun tulee lahdon aika ja hotellilasku maksettavana, monet kerrat olen joutunut selvittamaan jenkeille, etta lasku on australian dollareissa, ei amerikan. Jenkit myos tykkaavat kulkea autolla joka paikkaan, taksilla tai ainakin bussilla. Kavelemiseen ei suostuta. Vaikka CBD olisi aivan parin korttelin paassa, he haluavat ehdottomasti tietaan mika bussi kulkee kyseiseen paikkaan tai missa on lahin parkkialue.. Sitten siina vain hymyillen selittamaan, etta kavellen kestaa 5min, mut jos valttamatta haluatte ajaa tai menna bussilla, niin etc etc.. Meita on moneen lahtoon, se on hyva muistaa aina :)

Mukavaa viikonloppua kaikille!

Katariina
Otsikko:
Kirjoitti: Aikis - elokuu 28, 2005, 13:23
Yhtäkkiä sattui silmääni mielenkiintoinen artikkeli Hesarista... muutenkin kiinnostava, mutta pointtini on siinä että tässä on uusinta tietoa siitä, missä määrin suomalaisilla on sitä kuuluisaa yleistietoa. Että emme olisi myyttien vaan faktojen varassa...


http://www.helsinginsanomat.fi/tuoreet/artikkeli/1101980751776

Henkilökohtaisesti minusta kaikkein kiinnostavin väite oli, että suomalaiset eivät koe että olisi olemassa jokin 'eurooppalainen identiteetti' - ihan tuntuu hullulta että sellaista joku edes odottaa! Mutta se varmaan täältä Ausseista käsin näyttääkin ihan toisenlaiselta - olen huomannut, että täällä Eurooppaa (Skandinaviasta nyt puhumattakaan) pidetään paljon enemmän yhtenä kokonaisuutena, kuin eurooppalaiset itse konsanaan. Ja samoin ajattelevat amerikkalaiset. Ymmärrettvää toki. Kyllä siinä suomalaisuus jää näistä näkökulmista valitettavasti jalkoihin... Siis meidän tehtävämme pitää sitä esillä on entistä suurempi! Mun mielestä.
Otsikko:
Kirjoitti: Jaaks - elokuu 28, 2005, 19:25
Lainaa...että olisi olemassa jokin 'eurooppalainen identiteetti' - ihan tuntuu hullulta että sellaista joku edes odottaa!

Yhteinen valuutta, lippu,  yhteiset lait, säädännöt ja ohjeistukset, ei tarvetta passeihin rajojen ylittämisessä, ei tulleja EU'n sisällä, lähes täydellinen vapaakauppa etc, etc .....

Mitä oikein luulet Jenkkien, Aussien ja muiden maailman toisellapuolella asuvien ajattelevan :confuse

En tiedä minkälaisissa piireissä liikut Aikis, mutta itse olen mukana esimerkiksi  European Council hommissa ja 9. Toukokuuta on aina suuret juhlat "Europe Day", jotka olen järjestänyt Brisbanessa jo viimeiset 8 vuotta   http://europa.eu.int/abc/symbols/9-may/euday_en.htm  

Eri maat ovat juhlien isäntinä eri vuosina ja juhlat (ruoka, juomat ja viihde) aina sen maan perinteiden mukaan.
Luehan vaikka tämä Ranskan ulkoministerin Robert Schumanin julistus 9. Toukokuuta 1950
http://europa.eu.int/abc/symbols/9-may/decl_en.htm  


LainaaToday, the 9th of May has become a European symbol (Europe Day) which along with the single currency (the euro), the flag and the anthem, identifies the political entity of the European Union. Europe Day is the occasion for activities and festivities that bring Europe closer to its citizens and peoples of the Union closer to one another.

Aivan turha sanoa, että ns "Eurooppalaista Identiteettiä" ei olisi olemassa. Ehkä ei sinulla, mutta monella muulla kylläkin :D

Hieman lisä linkkejä aiheesta:
http://europa.eu.int/comm/external_relations/australia/intro/index.htm
http://www.ecdel.org.au/pressandinformation/infosheets/cfsp.htm
Otsikko:
Kirjoitti: Aikis - elokuu 28, 2005, 19:46
Niin, juurihan sanoin että täällä asuvien, olivatpa sitten aussiausseja tai suomalaisia asia näyttää erinnäköiseltä.

Ja tässähän ei niinkään ollut kyse siitä mitä MINÄ ajattelen, vaan tuosta tutkimuksesta joka kertoin suomalaisten nuorten ajatusmaailmasta.

Silti olen toki sitä mieltä, että oma eurooppalainen identiteettini on melko heikko - ainakin nyt kun asun täällä maan äärissä! Osaanhan nyt esimerkiksi aussirahat paremmin kuin eurot, jotka hädin tuskin ehdin opetella ennen tänne muuttoani... Tosin tuo on varmaan totta mitä sanot Jaaks, että eurooppalainen identiteetti voi toisaalta vahvistuakin täällä - kyllä minäkin koen tanskalaiset ja venäläiset sun muut lähes 'serkuiksi' täällä... eli en yhtään ihmettele enkä vähättele noiden kertomiesi varmasti hienojen tapahtumien merkitystä!

Onneksi minun vaatimattomalla mielipiteeelläni ei ole mitään merkitystä maailmanpolitiikassa... Ja sinunkin mielipiteesi edustaa varmaankin lähinnä täällä Australiassa asuvien eurooppalaisten ajatuksia, ethän voi omakohtaisesti tietää, miten Suomessa asuva suomalainen kokee ja tuntee...
Otsikko:
Kirjoitti: Jaaks - elokuu 28, 2005, 20:19
Lainaa...vaan tuosta tutkimuksesta joka kertoin suomalaisten nuorten ajatusmaailmasta.

Suomalaisten nuorten :?

LainaaKysely toteutettiin talvella 2004. Sekä Bulgariassa että Suomessa valittiin 200, pääosin 20?25-vuotiasta opiskelijaa kummankin maan eri yliopistoista.

No niin, ei siitä sen enempää kuin, että tuskin tulkitsee keskiverto suomalaisen nuoren ajatusmaailmaa.

Jos oma eurooppalainen identiteettisi on heikko, niin et suinkaan voi lähteä sitä yleistämään.  Valuuttojen tunteminen on sitten taas asia aivan erikseen eikä juuri kuulu tähän identiteetti kysymykseen.


LainaaOnneksi minun vaatimattomalla mielipiteeelläni ei ole mitään merkitystä maailmanpolitiikassa... Ja sinunkin mielipiteesi edustaa varmaankin lähinnä täällä Australiassa asuvien eurooppalaisten ajatuksia, ethän voi omakohtaisesti tietää, miten Suomessa asuva suomalainen kokee ja tuntee...

Siinä juuri tyypillinen esimerkki alistuvan kansalaisen ajatustavasta - "eihän minun mielipiteelläni ole mitään  merkitystä..."  Enemmän vaan tuollaisia ja sitten ne muut tekeekin ihan mitä haluavat :itke

Mistäs tiedät kuinka paljon olen Suomeen ja muihin Euroopan maihin yhteydessä päivittäin ja kuinka hyvin tiedän miten suomessa asuvat suomalaiset kokee ja tuntee... :o

Ei pitäisi olettaa, jos ei tiedä eikä ainakaan perustaa omia mielipiteitään oletuksiin.
Otsikko:
Kirjoitti: Aikis - elokuu 28, 2005, 20:25
En tiedä pitäisko itkeä vai nauraa... Okei, teen molempia.

Ah tätä nettikeskustelun ihanuutta!

ps. varmaan eka kertaa elämässäni kuulen, että minua moititaan alistuvaksi!!!!
Otsikko:
Kirjoitti: zetax - elokuu 28, 2005, 20:26
Kyllä te Aikis ja Jaaks jaksatte:god::itke:D
Otsikko:
Kirjoitti: Aikis - elokuu 28, 2005, 20:29
Sanos muuta Zetax, että Jaaks näkeekin vaivaa yrittäessään vääntää päivänselvät lauseeni jotenkin tarkoittamaan ihan muuta... No, suon kernaasti hänelle sen ilon. Ja mitäpä mullakaan olisi muuta tekemistä, kun ei ole noita 'piirejäkään' - eikä yhteyksiä Suomeen ja muuhun Eurooppaan, puhumattakaan vaikutusmahdollisuuksista maailmanpolitiikkaan!
Otsikko:
Kirjoitti: eevis - elokuu 28, 2005, 20:29
Mielenkiintoinen artikkeli, jossa jenkkijournalisti on käynyt 3 vkon matkalla Suomessa, ja kertoilee kokemuksiaan ja pohtii, pitäisikö amerikkalaisten ottaa Suomesta mallia:  linkki (http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/article/2005/08/05/AR2005080502015.html)
Lisää juttuja ja (enimmäkseen suomalaisten?) kommentteja löytyy täältä: http://blogs.washingtonpost.com/finlanddiary/

Jaaks :D

pitäisin itseäni aikalailla keskivertosuomalaisena, ja täytyypä sanoa etten osaisi sanoa, koska Eurooppapäivä on, vaikka aseella uhattais... :) no nytpä tiiän (kunnes taas unohdan), yleensä kyllä päivä menee ohi kun ihmettelee että mitäs ne nyt taas liputtaa, ja joku sanoo että joo se on joku EU-juttu...jaa... Nykyään varmaan koulussa opetetaan päivän merkitystä ja piirretään EU-lippuja, joten varmaan tulevat sukupolvet pitävät EU-juhlapäiviä enemmän ominaan. Itselleni ne tuntuvat vielä kovin keinotekoisilta. :confuse
Otsikko:
Kirjoitti: Aikis - elokuu 28, 2005, 20:40
Jaaks, en nyt millään malta olla sulle laittamatta tätä linkkiä, jossa Suomen Pankin pääjohtaja pohtii euron ja kansallisen identiteetin suhdetta... 'Luehan tämä':

http://www.bof.fi/fin/1_suomen_pankki/1.8_puheet/1.8.1_SPpuheet/2002/020530Salonpuhe.stm

tosin hän ei ole keskiverto suomalainen.
Otsikko:
Kirjoitti: Jaaks - elokuu 28, 2005, 20:48
Aikis,


Lainaa...näkeekin vaivaa yrittäessään vääntää päivänselvät lauseeni jotenkin tarkoittamaan ihan muuta...

Mitähän nytkin tuli sitten taas käännettyä tarkoittamaan jotain ihan muuta :?  Vai eikö alkuperäinen lauseesi ollutkaan niin selvä, että sen näin yksinkertaisempikin ymmärtäisi :?


LainaaJa mitäpä mullakaan olisi muuta tekemistä, kun ei ole noita 'piirejäkään' - eikä yhteyksiä Suomeen ja muuhun Eurooppaan, puhumattakaan vaikutusmahdollisuuksista maailmanpolitiikkaan!

Kyynisyys, jos se sitten kohdistuu muihin tai itseensä ei ole koskaan hyväksi :D



Zetax,

Miksi et kerro itse omia näkemyksiäsi aiheesta Keski-Suomalaisen nuorena :?



Eevis,

Jos et sinä tiedäkään tai edes ehkä välitä mikä Europe Day on, niin se ei todellakaan tarkoita eikö Suomessa muut sitä tietäisi.

Muuten tuosta linkistäsi löytyi yksi hyvin mielenkiintoinen lausahdus (by R.G. Kaiser):


LainaaFinns are famous for wondering what other people are thinking of them, and we saw this again and again on our trip. ?What surprised you the most?? some Finns asked. ?What did you like the most?? ?What turned you off the most?? In my experience people rarely think in such superlative terms; I know I don?t. And in fact, if you read a few books and talk to a few smart people in advance of a journey like this, the surprises won?t be many. What?s informative is not things you didn?t expect, but the texture of things you heard about but had improperly imagined.
Otsikko:
Kirjoitti: zetax - elokuu 28, 2005, 21:02
Lainaa
Zetax,

Miksi et kerro itse omia näkemyksiäsi aiheesta Keski-Suomalaisen nuorena :?
 

No kun en tarkalleen edes tiedä mistä tässä keskustellaan:o Viestiketju rönsyilee niin moneen suuntaan. Oma näkemys aiheeseen "Suomalaisia pannaan halvalla mediassa" vai?:D

Mähän olen tänne joskus kirjoittanut, että olen eurooppalainen ja ylpeä siitä. Siis tunsin Eurooppalaiseksi itseni Australiassa mutta täälläpä en enää oikein tunnekaan. Olen suomalainen! En mikään Skandinaavi tai eurooppalainen. Pidän hölmönä ulkomaalaisia jotka sanovat, että suomi ja ruotsi on yksi ja sama asia.. Jos alkaa inttämään vastaan ne vaan sanoo, että samaa eurooppaa joka tapauksessa. Eurooppa on maanosa ja jokainen maa on kuitenkin vielä itsenäinen.
EU ei ole avannut rajoja niinkuin jotkut ovat luulleet. Ainoastaan Schengenmaiden sisällä ei pysäytetä valtioiden välisellä rajalla liikkujia. Edelleen esim. Latviasta Liettuaan pyrkivät tutkitaan ja passi tarkastetaan. Samoin on asiat Puolan ja Saksan välillä. Mutta Saksan ja Tanskan välillä ei mitään tarkastusta...
En tiedä liittyikö tämä aiheeseen millään lailla mutta tekstiä tuli...
Otsikko:
Kirjoitti: Jaaks - elokuu 28, 2005, 21:09
Aikis,

Kiitos mielenkiintoisesta linkistä.  En nyt kuitenkaan muista koska Sinikka Salo olisi ollut Suomen Pankin Pääjohtaja, mutta eihän sillä ole niin väliä :D

Erittäin hienona lausuntona Sinikka Salolta lainaan seuraavan, josta sinäkin varmaan olet (ehkä) samaa mieltä:

LainaaOlennaista on, että eurooppalainen identiteetti ei voi määräytyä negaatioiden kautta, eli niin, että sanottaisiin, mikä on ei-eurooppalaista ja sellaisena torjuttavaa. Eurooppalaisuuden käyttövoimana ei ole ?ei-eurooppalaisen? torjuminen. Se ei myöskään määrity sitä kautta, että eurooppalaisia vaadittaisiin hylkäämään perinteiset kansalliset olemuksensa ja identiteettinsä. Eurooppalainen identiteetti on määriteltävissä vain positiivisesti - niiden universaalien arvojen ja periaatteiden kautta, joille eurooppalainen integraatio perustuu.

Vastaavalla tavalla voidaan todeta, että kansallinen identiteetti ja eurooppalainen identiteetti eivät kilpaile keskenään.
Tämä johtuu siitä, että eurooppalainen poliittinen ja yhteiskunnallinen ?näyttämö? ja eurooppalaiset instituutiot juuri luovat parhaat edellytykset kunkin maan kansallisen kulttuurin ja kansallisten ominaispiirteiden toteuttamiseen. Kukoistavat yhteiskunnat ja kulttuurit eivät ole milloinkaan olleet niitä, jotka pyrkivät eristäytymään, vaan päinvastoin: juuri ne yhteiskunnat, jotka ovat parhaiten kyenneet luovaan vuorovaikutukseen kansainvälisessä yhteisössä ja taloudessa, ovat myös olleet sisällöltään rikkaimpia.

Otsikko:
Kirjoitti: eevis - elokuu 28, 2005, 21:30
Aikis :D

hyvä linkki, kiitti!

Zetax :D

"Siis tunsin Eurooppalaiseksi itseni Australiassa mutta täälläpä en enää oikein tunnekaan." Mielenkiintoinen pointti, täytyy sanoa että huomaan itsessäni samoja piirteitä. Ruotsalaisille ja hollantilaisille sun muille eurooppalaisille täytyy täällä heti mennä sanomaan että "hei mä oon Suomesta!!!!" (joo noitten huutomerkkien kanssa :) ...), sama juttu kuin mitä Aikis sanoi noista venäläisistä ja muista "serkuksina". Suomessa ollessa ne olivat vain ulkomaalaisia, mutta kai se täällä kaukana kotoa oleminen laajentaa lähipiiriksi kokemaansa aluetta. Tai jotain. :) :confuse

Jaaks :D

juu ei varmaan tarkoitakaan. :) Joskus aikoja sitten muistaisin Iltasanomien tms. muun tosi luotettavan lähteen nettikyselyssä olleen jotain että "Aiotko viettää Eurooppapäivää?" ja vastaus oli kyllä silloin aika vahva "Ei". En löytänyt tuota kyselyä häthätää, mutta olisi mielenkiintoista lukea tutkimustuloksia aiheesta, varmaan tätä on kyselyinä tutkittu? Oisko sulla mitään linkkejä? No tämäkin menee kyllä taas off topic, mutta kiinnostava aihe... :)
Otsikko:
Kirjoitti: Jaaks - elokuu 28, 2005, 22:00
Eevis,

Sorry, mutta ei ole ko linkkejä ja jos se oli joskus aikoja sitten, niin onkos sillä enään mitään merkitystä :?

Zetax,

Kiitos vastauksesta, joka olikin hyvin kuvaava ja antoi ainakin yhden suomalaisen nuoren mielipiteen asiasta :D
Otsikko:
Kirjoitti: MH - elokuu 28, 2005, 23:28
Lisätäänpä nyt tähän että Sinikka Salo on kyllä ollut pankinjohtajana ja johtokunnan jäsenenä mutta ei koskaan pääjohtajana. Tuon linkin kirjoituksen aikana pääjohtaja oli Erkki Liikanen ja ennen sitä Sirkka Hämäläinen ja Rolf Kullberg.
Otsikko:
Kirjoitti: Andreasyan - elokuu 28, 2005, 23:54
Kyllä nyt suomalaisia, australialaisia,Australian suomalaisia,  eurooppalaisia,muumaalaisia, härmäläisiä, savolaisia, keski-suomalaisia jne. taidetaan panna halvalla satasella tässä foorumissa:hahhaa

Itse olen suomalainen&savolainen,olen asunut Ruotsissa ja  asun tällähetkellä Australiassa, seuraavaksi ties sitten missä...ja silti identiteettini lienee suhteellisen tasapainossa. Olen ylpeä suomalaisuudestani,vanhemmistani ja juuristani mutta myös avoin positiiviseksi havaitsemilleni vaikutteille jotka lukuisista eri kulttuureista kumpuavat.Jos joku maa,tai henkilö sattuu arvostelemaan/pilkkaamaan Suomea, en ota sitä henkilökohtaisena kritiikkinä, oli sitten asiallista tai ei. Minun  maailmaani se ei heilauta pois radaltaan. Amen.:)
AA

Ps. Ja pannaanhan sitä halvalla ihan kotimaan(ja varmasti muidenkin maiden) rajojen sisälläkin, ajatelkaas nyt kaikkia laihialais vitsejä  & sen sellaisia...ja vielä ei ole ainakaan Suomessa sisällis-sotaa syntynyt...vaikka Nilsiä ja Juankoski kyllä voi vielä yllättääkin:eye:
Otsikko:
Kirjoitti: Rockola - elokuu 29, 2005, 09:34
LainaaOriginally posted by Andreasyan
vielä ei ole ainakaan Suomessa sisällis-sotaa syntynyt...
Tarkoitit varmaan sanoa etta ei sen edellisen jalkeen?
Otsikko:
Kirjoitti: Andreasyan - elokuu 29, 2005, 10:13
Niin,  ei sitten vuoden 1918 Punakapinan(jotain jäänyt vissiin muistiin hissan tunneilta:o) jälkeen...ja ei varsinkaan tämän asian tiimoilta:XXXX

Tarkentaa:AA
Otsikko:
Kirjoitti: Jaaks - elokuu 29, 2005, 21:22
Aikis,

Ihan tosissaan sanoit näin:

Lainaa...mutta pointtini on siinä että tässä on uusinta tietoa siitä, missä määrin suomalaisilla on sitä kuuluisaa yleistietoa.

ja se Hesarin julkaisema tutkimus:

LainaaKysely toteutettiin talvella 2004. Sekä Bulgariassa että Suomessa valittiin 200, pääosin 20?25-vuotiasta opiskelijaa kummankin maan eri yliopistoista.

2004 oli Suomessa 389518 20-25 vuotiasta, eli tuo 200 on vain  0,051% - voikohan siitä päätellä kaikkien suomen nuorten mielipiteen ja yleistiedon määrän :?  Samana vuonna 18-28 vuotiaiden määrä oli 725073 eli jos tuo "pääosin" on vähän liukuva niin otos oli vain alle 0,027%

Kaikki nämä tiedot löydät Tilastokeskuksen sivuilta http://www.stat.fi/tup/tilastotietokannat/index.html
 
Onhan noita "kyselyitä" ympäri maailman ja voihan niihin tietysti perustaa omankin näkemyksensä, mutta kannattaa joskus olla vähän varovainen ennenkuin alkaa niihin uskoa kuin "raamattuun" :D
Otsikko:
Kirjoitti: Nykke - elokuu 30, 2005, 04:56
Hehe täytyy sanoa että huvittavaa on kyllä lukea aikiksen ja Jaaksin pientä naljailua :hahhaa

Aikis heittelee aina juttuja rentoon tyyliinsä ja Jaaksi kuittaa kaiken faktalla - ootte kyllä aikamoinen taistelupari :D

no jos pitää jotain asiaakin tähän littää niin eiköhän tuo kerro mitä Aikiksella ja Jaaksilla on - kyllä, sitä suomalaista sisua! :XXXX

Eikös se niin ollut että tässä asiassa suomalainen vastasi joskus kymmentä venäläistä..

// Nykke
Otsikko:
Kirjoitti: Aikis - elokuu 30, 2005, 10:26
I'm impressed! Kaikki tuo Jaaksin tutkimustyö ja päänvaiva vain minun takiani! Aikoihin ei ole kukaan kaksilahkeinen panostanut minuun noin paljon. WOW!

Sitä vaan mietin, että otatkohan sinä Jaaks vähän liian vakavasti nämä dunderin keskustelut...ettet vaan saa vatsahaavaa tai jotain. Ei tosiaan pidä ottaa näitäkään juttuja 'jumalansanana'.

Löytyisköhän sulta muuten jotain vähän luotettavampaa tutkimustietoa siitä mitä suomalaiset nuoret TODELLA ajattelevat ulkomaista? Muistaakseni nuorisotutkimus-lehdestä (www.alli.fi) aikanaa ainakin löytyi yhtä sun toista mielenkiintoista. Jos vaikka viitsisit joutessais etsiä... Odotan kiinnostuneena.

Se on tietysi kiva, jos tämä käsittämätön kädenvääntö piristää edes Nyken, Reekon, RAivon ja muidenkin päivää!
Otsikko:
Kirjoitti: Jaaks - elokuu 30, 2005, 12:10
Aikis,

Ei mitään päänvaivaa ollenkaan eikä ole pelkoa vatsahaavastakaan.  Kuka sitäpaitsi sanoi, että panostan sinuun henkilökohtaisesti yhtään mitään ?

Itsehän aina välillä laittelet noita mielenkiintoisia aiheita tänne keskusteluun :D

Löytyyhän niitä nuorisotutkimuksia.
Yksi tänä vuonna Valittujen Palojen tekemä, jossa kuitenkin tuo kohderyhmä on jälleen melkoisen pieni, joten jokainen voi itse tehdä siitä omat päätelmänsä:



LainaaNuori Suomi muuttaa suuntaa

Valitut Palat tutki:  Nuorten kansallistunne roihuaa ja he haluavat sulkea
ovet globalisaatiolta. Miksi kaikki muuttui reilussa kymmenessä vuodessa ?

Valittujen Palojen tutkimus kertoo isänmaan arvostuksen noususta ja siitä, että viime vuosikymmenen pelot aivoviennistä olivat sittenkin turhia. Suurin osa nuorista aikuisista haluaa rakentaa elämäänsä kotimaassa.

http://www2.valitutpalat.fi/p875402.html



Löytyyhän sitten myös laajempi 15/30 Kansallinen Nuorisotutkimus (2004), mutta siitä tuskin kannattaa näin harrastelijana maksaa pyydettyä hintaa.
http://www.1530.fi/nuorisotutkimus.php

Ehkä siitäkin voisi jostain löytää ilmaisen kopion ?
Otsikko:
Kirjoitti: Aikis - elokuu 30, 2005, 17:45
Well done, Jaaks! Ja ihan kiva olla asialinjalla... Minua rupesi tämä teema oikein tosissaan kiinnostamaan, etenkin kun tuo Valittujen Palojenkin tutkimus, olkoonkin että ei ole merkitsevästi kattava, oli samansuuntainen tuon aiemmin esitetyn kanssa.

Tuo Kansallinen Nuorisotutkimus on käsittääkseni tarkoitettu kaupalliseen käyttöön ja tuskin olisi antanutkaan lisäinformaatiota tähän meidän aiheeseen, eli sitä ei kannata nyt kaihotakaan.

Laittelin tuossa meiliä muutamalle tän tyyppisiä asioita tutkivalle kaverille Suomeen, joten odottelen sieltä kommentteja tai lisätietoa, jahka kerkiävät vastata, jos kerkiävät.

Sitten on nämä eurobarometrit, jossa näköjään sattumoisin onkin viime vuonna suomalaiselta aikuisväestöltä kysytty juuri tätä eurooppalaiseksi kokemista. www.europa.eu.int  kertoo, että yli 60% vastanneista pitää itseään vain suomalaisena, suomalais- eurooppalaisena 37% ja eurooppalais-suomalaisena (tutkimustekninen jippo) 2% sekä vain eurooppalaisena 1%.  Työttömät, eläkeläiset ja 16-19v kokevat itsensä enemmän vain suomalaisena kun taas johtavassa asemassa olevat, kodista huolehtivat ja korkeasti koulutetut enemmän suomalais-eurooppalaisena.  tämän eurobarometrin toteuttaa Suomessa Suomen Gallup; miten vakavasti sen tutkimustuloksia nyt sitten voi ottaa.

Ja tämähän ei millään tavalla poista sitä näkökulmaa tässä keskustelussa, että ulkomailla asuva suomalainen saattaa hyvin pitää eurooppalaisuuttaan merkittävänä asiana. Sitä nyt ei vain kai ole tutkittu tässä mittakaavassa.

Siinäpä olisikin kiinnostava tutkimusaihe - eikö dunderin suomalaisten seikkailjoiden keskuudessa ole ketään sosiologian, kansainvälisen politiikan yms yhteiskuntatieteiden opiskelijaa ilman graduaihetta???
Otsikko:
Kirjoitti: Raiwå - elokuu 30, 2005, 19:04
Kiwidude :roue

Saitkos vastauksen kysymykseesi? :P


:coolh
Otsikko:
Kirjoitti: Hanna_ - elokuu 31, 2005, 16:51
LainaaAlkuperäinen postittaja MH
Lisätäänpä nyt tähän että Sinikka Salo on kyllä ollut pankinjohtajana ja johtokunnan jäsenenä mutta ei koskaan pääjohtajana. Tuon linkin kirjoituksen aikana pääjohtaja oli Erkki Liikanen ja ennen sitä Sirkka Hämäläinen ja Rolf Kullberg.

Rohkenisinpa väittää, että vuonna 2002 (jolloin puhe on ilmeisesti pidetty) pääjohtajana toimi Matti Vanhala. En malttanut vanhana pankkilaisena olla puuttumatta asiaan... :)

Hanna
Otsikko:
Kirjoitti: MH - syyskuu 01, 2005, 18:24
LainaaAlkuperäinen postittaja Hanna_
LainaaAlkuperäinen postittaja MH
Lisätäänpä nyt tähän että Sinikka Salo on kyllä ollut pankinjohtajana ja johtokunnan jäsenenä mutta ei koskaan pääjohtajana. Tuon linkin kirjoituksen aikana pääjohtaja oli Erkki Liikanen ja ennen sitä Sirkka Hämäläinen ja Rolf Kullberg.

Rohkenisinpa väittää, että vuonna 2002 (jolloin puhe on ilmeisesti pidetty) pääjohtajana toimi Matti Vanhala. En malttanut vanhana pankkilaisena olla puuttumatta asiaan... :)


Hanna

Jep,

Vanhalan unohdin koska oli sairauden takia vain lyhyen aikaa. Oliko jo puheen aikana sairauslomalla ja tehtäviä hoiti Erkki Liikanen siihen en nyt ehtinyt kiireessä vastausta etsimään. Itse olen työskennellyt Bof:issa vain Kulbergin ja Hämäläisen aikana
Otsikko:
Kirjoitti: Hanna_ - syyskuu 01, 2005, 18:58
LainaaAlkuperäinen postittaja MH

Jep,

Vanhalan unohdin koska oli sairauden takia vain lyhyen aikaa. Oliko jo puheen aikana sairauslomalla ja tehtäviä hoiti Erkki Liikanen siihen en nyt ehtinyt kiireessä vastausta etsimään. Itse olen työskennellyt Bof:issa vain Kulbergin ja Hämäläisen aikana

En muista minäkään tarkkaan Vanhasen sairauslomia, mutta häntähän sijaisti uuden pääjohtajan valintaan saakka johtokunnan jäsen Matti Louekoski.

Vanhalan ja Liikasen aikaan työskennellyt Hanna :)
Otsikko:
Kirjoitti: Silppu - syyskuu 26, 2005, 20:49
Näin Suomesta kirjoitetaan jenkkilässä:

http://seattletimes.nwsource.com/html/opinion/2002516538_sundayfinland25.html

-Suomi on hyvä maa asua, mutta Australiassa on parempi ilmasto ja elämä rennompaa. :peukkuy

Silppu
Otsikko:
Kirjoitti: Nykke - syyskuu 27, 2005, 03:12
Aika hieno kirjoitus, ei millään uskois että on jenkin kirjoittamaa tekstiä :)

Näihin asiat tosiaan on ja sen ymmärtää vasta kun on asunut ulkomailla - näkee suomen vahvuudet - mitä ei löydä mistään muualta...

Hjuva Suomi - silti lähden itse kylmyyttä pakoon sinne Aussilaan :D

// Nykke
Otsikko: New York Times: Suomi kilpailukykyisin
Kirjoitti: Silppu - syyskuu 29, 2005, 13:11
Tässä taas lisää hyviä Suomi-uutisia jenkkilehdistössä:

http://www.nytimes.com/2005/09/29/business/worldbusiness/29compete.html

Australian lehdistössä sama juttu:

http://www.abc.net.au/news/newsitems/200509/s1470631.htm

On siinä muilla ihmettelemistä.

Silppu
Otsikko:
Kirjoitti: Jaaks - kesäkuu 18, 2006, 15:58
The Sunday Mail 18 June 2006


LainaaYOU'VE heard of passive smoking. Now researchers are saying our children could be suffering from passive television watching. A recent Finnish study revealed that young kids who sleep in the same room while mum and dad watched their favourite night-time shows experienced more sleep difficulties.

Voiko olla mahdollista, että näin voi olla ...
:hahhaa:hahhaa:hahhaa
Otsikko:
Kirjoitti: Aikis - kesäkuu 18, 2006, 16:03
En tieda keta tassa pannaan halvalla, mutta enemman tuosta tutkimuksesta mm. http://www.mtv3.fi/uutiset/txt/kotimaa.shtml/arkistot/kotimaa/2006/06/449063
Otsikko:
Kirjoitti: Jaaks - kesäkuu 18, 2006, 17:19
LainaaOriginally posted by Aikis
En tieda keta tassa pannaan halvalla, mutta enemman tuosta tutkimuksesta mm.

No ei kait ketään sinänsä halvalla laiteta, mutta taas yksi tyypillinen "nolla-tutkimus" :roue

Tuo sinun linkkisihän puhuu lasten TV'n katselusta yleensä, eikä vanhempien TV'n katselemisesta samassa huoneessa jossa lapset yritää nukkua :eye:
Otsikko:
Kirjoitti: Jaaks - kesäkuu 18, 2006, 18:35
Try this one:

"Finnish Finish... tales from a doctor who treated two patients shortly after the Finnish government cut alcohol taxes in half."

LainaaTales from the Finnish Forests

In my final year of Med School, I accepted a temporary job as GP in a small village in the Finnish forests. In Scandinavia, Finland is the butt of many jokes concerning excessive alcohol consumption, mosquitoes, and trees, so I can't say I hadn't been warned. However, nothing could have prepared me for the wounds, and the stories behind them! In defense of the Finnish patients, their government HAD just halved the taxes on alcohol, but still...

Case 1: A young male I'll call Pekka came in on a Wednesday, as the damages from a weekend of heavy partying began to bother him. Lacerations and abrasions covered his entire backside, from his ankles to the top of his head. Pekka's main concern was a dislocated thumb; it was sticking out 90 degrees from his palm, and sporting a nice shade of purple.

I ordered X-rays. Luckily for Pekka, he had no fractures anywhere, and we reset his thumb joint.

How had these damages occured? Pekka was at the local waterhole, and decided to drive home with a friend. As they sped along, somewhat faster than the speed limit as one does when one is young and living in the middle of nowhere, Pekka realized that the driver was as drunk as he was! He decided to take action, and get away as fast as possible.

While the driver was preoccupied with a sharp bend in the road, Pekka opened the passenger door and left the car...

Pekka became a regular customer over the summer, coming in when the anaesthetic effects of the weekend's libations began to wear off. He came to have his cast replaced, and the thumb reset, and reset, and reset again... I'm sure he's still out there working on a Darwin Award!

Case 2: A middle-aged woman came in complaining of a horrible headache, which had begun a few ours after a car accident two days earlier. She was driving to work, when she suffered a blackout, and woke up with her car flipped on its roof. She managed to extricate herself from the car and walk to work, where she phoned AAA to tow the car.

But the headache had grown steadily worse. She was concerned it might be whiplash. To demonstrate that the pain was worse when she moved her head, she suddenly started shaking her head vigorously up and down! The nurse and I both jumped to intervene, and hold her head until we could fit a collar, and have the madwoman transported by gurney to Radiology. She had suffered a fractered cervical vertebra, which luckily hadn't been displaced, even though she'd done her very best in my office! She, too, lived to tell the tale, but I am sure she'll soon be a more permanent Darwin winner :)

Submitted on 04/16/2006

Darwin Awards (http://www.darwinawards.com/)
Otsikko:
Kirjoitti: Merja - kesäkuu 18, 2006, 19:42
LainaaAlkuperäinen postittaja Jaaks
The Sunday Mail 18 June 2006
LainaaYOU'VE heard of passive smoking. Now researchers are saying our children could be suffering from passive television watching. A recent Finnish study revealed that young kids who sleep in the same room while mum and dad watched their favourite night-time shows experienced more sleep difficulties.

Voiko olla mahdollista, että näin voi olla ...
:hahhaa:hahhaa:hahhaa

Kamoon, totuus on että vanhemmat, joiden pienet lapset nukkuvat samassa huoneessa, kärsivät vakavista unihäiriöistä...:roue

nimimerkillä ei mikään öisen perhepedin kannattaja