kämppäkaveri sivusto turvallinen?

Aloittaja youthcherie, elokuu 22, 2011, 23:08

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 2 Vieraat katselee tätä aihetta.

youthcherie

Moikka! Ollaan siskon kanssa varmaan tulossa työharjotteluun Australiaan, ja ollaan etsitty asuntoa share accommodations ( http://www.share-accommodation.net/ ) sivustolta. Laitoin sinne ilmoituksen, ja minulle on tullu paljon tarjouksia. Kämpät on Sydneyn keskustassa, ja melkein kaikissa taitaa olla uima/poreallas. Suurin osa niistä taisi olla kattohuoneistoja (mm. Astoria Tower) ja vuokra n. 600AUD/kk. Oon joillekkin vastaillu, ja niillä on hirvee kiire saada minun tiedot itelleen että voi tehdä vuokrasopimuksen. Yhteen sähköpostiin vastasin että en voi varmistaa asuntoa ennenkuin työpaikka on 100% varma, ja muutaman tunnin päästä minulle tuli uusi sähköposti, joka oli ihan täysin samanlainen kun tämän jolle vastasin jo, eri nimellä vain ja eri kuvilla. Osoitekin oli sama.

Onko kellään kokemuksia tästä sivustosta, onko turvallinen ja uskaltaako antaa tietoja? Kaikissa näissä on vuokravakuus yhden kuukauden vuokran verran.

TeroH

Hei

Sivusto itse on ilmeisesti ihan ok, mutta siella ilmoittavat voivat olla huijareita.

Katsokaa Australian kilpailu ja kuluttaja viraston varoitus
http://www.scamwatch.gov.au/content/index.phtml/itemId/741233
(Australian Competition and Consumer Commission)

-----
Share house scam alert:
All websites get annoying scammers.
If a place or person sounds too good to be true, pushy or suspicious - they are!

Three rules to help keep you safe:
1.Never send money to someone without meeting them first.
2.Don't provide your bank details.
3.Don't provide your ID details without meeting someone face-to-face.
Be suspicious if someone wants your current address, a copy of your passport or your date of birth.
-----

Itse en vuokraisi asuntoa nakematta sita ensin.
Paikalliset vuokranantajat harvemmin vuokraavat asuntoa nakematta vuokralaista ensin.
Joten todennaikoisemmin jos jollekulle lahetatte rahaa vuokravakuudeksi, niin ette nae rahoja tai asuntoa sen koommin.

Ehdottaisin, etta vuokraatte asunnon vasta paikan paalla, ellette sitten saa asuntoa jarjestettya esim. tyoharjoittelupaikan kautta tai sitten esim. taman dundernews sivuston kautta (aina valilla taalla on suomalaisia, jotka etsii kamppiksia).

Alkuun voi asua vaikka hostellissa ja kimppakamppia on koko ajan tarjolla.
Millaisesta paikasta tuo 600/kk oli vuokrapyyntina? (yksi huone soluasunnosta?)
Taalla vuokrahinnat yleensa ilmoitetaan viikkohintoina ja 600/vk saa yleensa pienen kolmion (2 bed room) tai keskikokoisen kaksion (1 bed room).

Ennen asunnon hakua taytyy nyt viela kysya ja varmistaa: Onko teilla jo viisumi hommattuna?

Laittakaa vaikka yksityisviestina sen saamanne tarjouksen tiedot (osoite, ym), niin voin tarkistaa onko niissa mitaan peraa.

Tero

TeroH


youthcherie

Eei meillä vielä oo viisumia, ku ei oo vielä 100% varmaa harjottelupaikkaakaan. Ja ollaan vasta helmikuussa tulossa.

youthcherie

Ja noi oli kaikki kuukausihintoja, kalustettuja kattohuoneistoja tais olla suurin osa, uima-altailla ja kattoterasseilla jne.

Tässä pari hyvää esimerkkiä

- 3 bedroom, with the option to separate 2 bedroom into a self contained residence.
- Open plan living and dining, granite kitchen, Smeg appliances
- Marble bathrooms, integrated laundry, ducted air conditioning
- Foxtel included
- Rooftop pool, spa and BBQ areas with magical harbor backdrop
- Tandem secure undercover parking, excellent storage, conciergeReception Room (30'9 x 19'7)
My apartment is in second floor,sash windows with access to balcony, fireplace, entry telephone, three radiators, ornate cornicing, recessed low voltage halogen spotlights, wood floor...

Kitchen (9 x 8'7)
Sink and drainer unit with chrome mixer tap over, integrated five ring gas hob with extractor hood over and oven and grill under, integrated fridge/freezer, integrated dishwasher, Corian worktop and stainless steel splashbacks, wall-mounted and low level storage units, recessed low voltage halogen spotlights, wood floor

Master Bedroom (16'2 x 12'6)
Rear-aspect sash window with radiator under, two fitted wardrobes, ornate cornicing, ornate ceiling rose, fireplace, wood floor

Second Bedroom (14'5 x 8'10)
Rear-aspect sash window with radiator under, fitted wardrobes, picture rail, ornate cornicing, ornate ceiling rose, wood floor

Toilet and Bath.Shower Room (7 x 6'3)
Shower cubicle with wall-mounted shower over, wash hand basin with chrome mixer tap over, WC with concealed cistern, part natural stone walls, recessed storage cupboard housing washing machine/tumble dryer, heated towel rail, recessed low voltage halogen spotlights, natural stone floor.- Modern kitchen with granite bench top and stainless steel appliances
- Climate control ducted air conditioning throughout.
- Internal laundry & brand new dryer
- Spa bath in en-suite
-Broad band Internet with all other utilities at its best.
- Secured Lock up garage
-Second to none facilities include: indoor heated swimming pool, sauna, spa, gymnasium, squash court, pool table & 24 hours concierge.

Tämmösiä.

jounij

Nuo tarjoukset kuuluvat nimenomaan kategoriaan "liian hyvää ollakseen totta". Mistä lie Nigeriasta käsin laitettu sinulle nuo tarjoukset. Naurettavan vuokran lisäksi jo pelkästään se seikka paljastaa asian huijaukseksi, että huoneiden koot on ilmoitttu jalkoina ja tuumina (esim. 30'9 x 19'7). Jos Ossilassa milloinkaan ilmoitetaan huoneiden kokoa (sitä ei näe juuri koskaan vuokra-asunnoista puhuttaessa), niin silloin ne ilmoitetaan metreinä.


Huomauttaa
Jouni
Canberra

RUU

Lainaus käyttäjältä: youthcherie - elokuu 22, 2011, 23:08
ollaan etsitty asuntoa share accommodations ( http://www.share-accommodation.net/ ) sivustolta.
Tuollahan puolestaan on tarjolla huoneita. Ts. asunnoissa olevat ylimaaraiset makuuhuoneet olisivat tarjolla. Noin keskella kaupunkia viikkovuokran pitaisi olla korkeampi, etenkin paremman puoleisissa asunnoissa ainakin tuplasti.
Astoria Towers loytyy helposti Googlella, enka ole ihan vakuuttunut etta 2. kerroksen asunto on se mukavin, vaikka sijainti onkin keskella kaupunkia.

Kuten aiemmatkin ovat ehdotelleet, kannattaa saapua ensin paikalle ja livena nahda asunnot ja kamppakaverit ennen paatoksen tekoa. Vasta sen jalkeen voi aloittaa myos minkaanlaisten henkilotietojensa ja rahojensa jakamisen.
RUU

"The Australian native can withstand all the reverses of nature, fiendish droughts and sweeping floods, horrors of thirst and enforced starvation - but he cannot withstand civilisation."
Daisy Bates

maxine

Tavallisesti  Australiassa vuokrat ilmoitetaan  paljonko viikossa.Tuo $600 kk tuntuu melko pieneltä.

fatamorgana

Moikka!
Sanoisin, että ei missään tapauksessa kannata varata vuokra-asuntoa Suomesta käsin. Kannattaa enintään katsella ilmoituksia sillä silmällä, että saa jonkun kuvan, paljonko yleensä maksavat ja mitä hinta pitää sisällään.

Itselläni oli myös oma ilmoitus netissä useammalla shared house ym. rental-palstalla, ja vastaukseksi tuli ihan pelkästään scammeja eli huijauksia. Ne ovat juuri kertomasi kaltaisia eli A) hirveä kiire saada henkilötiedot, joskus jopa pyydetään lähettämään passi tai luottokortti skannattuna - mitä kukaan järkevä ihminen EI tietenkään tee B) hirveä kiire saada ainakin parin ensimmäisen viikon vuokra ja yleensä jonain money orderina eli ei edes pankkitilille vaan Western Union-rahansiirtolaitoksen tai muun vastaavan kioskin kautta, jossa rahalähetystä ei voi mitenkään jäljittää eikä saada takaisin. C) ilmoitus on poikkeuksellisen yksityiskohtainen, mm. kuvaillaan kaikki mahdolliset varusteet (jotka tietenkin ovat luksuslaatua) ja huonekoot ynnä muut, näitä eivät normiaussit yleensä ilmoittele.

Perusteksti näyttää olevan, että huijari väittää muuttaneensa esim. Lontooseen työkomennukselle ja on joutunut jättämään huippuasuntonsa tyhjilleen kiireesti, ja pyytää siksi niin halpaa vuokraa että haluaa sinne vain jonkun luotettavan talonvahdin pian, ja juuri SINÄ kuulostat sopivan luotettavalta. Sitten vain pitäisi äkkiä pistää rahaa tulemaan, jotta huijari voi lähettää sinulle asunnon avaimet, ennen kuin muutat aussilaan. Ja juupati juu...

Suoraan sanoen fiksuin ja turvallisin tapa tulla maahan on varata hostelli muutamaksi päiväksi/viikoksi, ja alkaa saman tien etsimään vuokrakämppää niitä ihan fyysisesti kiertäen, kun paikan päälle tulee. Hostelliin voi aina ostaa lisäaikaa tai perua ylijääviä päiviä, jos ei tarvitsekaan majailla pitkään.