Aasiasta Cairnsiin

Aloittaja mikkoalatalo, helmikuu 02, 2007, 06:23

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

mikkoalatalo

Hei!

Olen suunnitellut lennähtää kesäkuun alussa Thaimaaseen ja koluta Kaakkois-Aasiaa about kuukauden verran, minkä jälkeen laskeutuisin Cairnsiin, mikäli mahdollista. Tietääkö kukaan, miten pääsen kätevästi esim. Malesiasta (jos en etelämmäs eksy) sinne? Järkätäänkö sinne lentoja?

Entä miten on viisumin tarran ja TFN:n hommaamiset siellä, tietääkö joku onnistumismahdollisuuksia?

Ja sitten vielä yksi kysymys, joka askarruttaa tällä hetkellä (niitä tulee siis varmasti viimeistään huomenna taas lisää): Eli olen lukenut muistaakseni täältä tai joidenkin matkablogeista, että kahvilassa ja baarissa työskentelyyn vaaditaan jotain RSA certificatea tai hygieniapassia (mikä kuulostaa sinänsä ihan loogiselta ja suorastaan huojentavalta asiakkaan näkökulmasta). Eli kysymyskohtaan: mistä tällaisen pystyisi hankkimaan ja onkohan se mahdollista Cairnsista käsin? :eye:

Jos ei muu auta, niin pakko lennähtää ensin kylymään Sydneyyn ja sitten tropiikkiin.

Inhottaa olla NÄIN hölömö ja kädetön tämän netin kanssa :nuttu:
Eli kiitokset jo etukäteen!

Anna

jounij

Ainakin Singaportesta pääsee Cairnsiin Qantaksella (ainakin osa näistä lennoista tekee välilaskun Darwiniin). Matkatoimistoista tai Qantaksen veppisivulta pitäisi löytyä lisätietoja näistä mahdollisuuksista. Muihin kysymyksiisi en valitettavasti osaa vastata.


Askeleen eteenpäin opastaa
Jouni
Canberra

RUU

Annamikko, neiti Alatalo, kaypa kurkistamassa Cairnsin lentokentan sivuilta reittikartta. Arrivals-sivulta loytyy tarkempia lentotietoja, jos haluat vahan lentojen maaraa, yms hahmottaa.
RUU

"The Australian native can withstand all the reverses of nature, fiendish droughts and sweeping floods, horrors of thirst and enforced starvation - but he cannot withstand civilisation."
Daisy Bates

Jaaks

LainaaOriginally posted by Anna
...kahvilassa ja baarissa työskentelyyn vaaditaan jotain RSA certificatea tai hygieniapassia...

Queenslandissa laki ei vaadi sita viela, mutta ainakin NSW vaaditaan.  Moni tyonantaja kuitenkin myos taala Qld on alkanut vaatimaan sen suorittamista.  Nuo "passit" ovat osavaltiokohtaisia eli suoritettava jokaisessa erikseen.

Timo

Yksi vaihtoehto voisi olla, että lennät joko Bangkokista tai Singaporesta Darwiniin. Noilla reiteillä lentää aasialaisia  halpalentoyhtiöitä kuten Tiger Airways. Jos olet kiertelemässä Kaakkois-Aasiaa ja käyt Malesiassa, niin melkein samalla vaivalla jatkat Singaporeen tai sitten palaat takaisin Thaimaaseen tai lennät jostain muualta kuin Malesiasta, jos sieltä ei sopivia lentoja löydy.. Darwin on tietysti varsin kaukana Cairnsista, ja sisäinen lento sieltä Cairnsiin on melko kallis, joten määtänpään muutos kannattaa vain siinä tapauksessa, että haluat vähän matkustella, esim. tulla Darwinista bussila tms. alas päin tai Cairnsin sijasta haluatkin työskennellä Darwinissa.  Kuullostaa varmaan jo kaukaa haetulta, mutta esitinpähän vaan muutaman vaihtoehdon Sydniin lankeamiselle. Ja onhan se Darwin Carinsia lämpimämpi paikka kesäkuussa eli talvella.

Mutta jos todella haluat lentää jostain Kaakkois-Aasiasta suoraan Cairnsiin, kannattaa katsella Singaporesta lähteviä lentoja.  

Viisumitarran ja verotusnumeron hankkimisessa tuskin on Cairnsissa tai Darwinissa sen suurempia vaikeuksia kuin muuallakaan.

Jaaks

Timon ehdotus Singaporesta onkin ainoa lento mahdollisuus Cairnsiin.

LainaaCurrently Jetstar is the only airline operating
from Southeast Asia to Cairns.

CURRENT FLIGHT SCHEDULE
Queensland currently receives an estimated 9,530
seats from Singapore. Singapore Airlines operates
17 flights per week into Brisbane, which equates to
an estimated 5,491 seats per week. Qantas
operates a daily service into Brisbane (2,079 seats),
and Emirates operates a daily service into Brisbane
which continues onto to Auckland (1,330 seats per
week counted at half capacity).
Jetstar operates 7 services per week from
Singapore to Cairns via Darwin (630 seats per week
counted at half capacity).
There are also regular flights to Brisbane from
Bangkok (5 flights per week), Brunei (3 flights per
week), Denpasar (3 flights per week), Kuala
Lumpur (6 flights per week) and Manila (1 flight per
week).
In total, Queensland receives an estimated 13,666
seats per week from Southeast Asia.


Tourism Queensland South East Asia International Air Services Update (November 2006 to March 2007)

jounij

Joo, taisikin olla Qantaksen lentonumerolla varustettu (Qantaksen omistaman) Jetstarin lento, jolla marraskuussa tuli sukulaisia Singaporesta Cairnsiin. Tein juuri kokeeksi haun Qantaksen sivulta reitille Singapore-Cairns ja löytyihän sieltä lento merkinnällä "Jetstar". Näitä lentoja näyttää tulevan päivittäin. Lennon numero on JQ58.


Vahvistaa
Jouni
Canberra

mikkoalatalo

Ihanaa, kiitos tiedoista! :)

Olin ajatellu muutenkin mennä Singaporeen, joten nyt aion kyllä lennähtää sieltä sitten Cairnsiin. Aion vielä vkonloppuna tsekata edullisinta lentoa sinne K-Aasiaan ja sit vois varmaan kk siitä alkaa mahd. varaamaan lentoja Ossilaan, kun kuulemma saa edullisemmin kun varaa ajoissa. (Vähän jännittää..)

Anna

mikkoalatalo

Hahaa! Vihdoin on pari lentolippua sähköpostissa  ;D Mutta täti STA:lla oli huolestunut Ausseihin pääsemisestä ilman paluulippua. Uskoi vuoden WH-viisumin (jota ei ole vielä hankittu..) avittavan asiaa. Luuletteko tiliotteita penättävän tai vaadittavan verivaloja poislähdöstä? Vai eväävätkö vain pääsyni? Noooo...  :'(