Krokotiileistä ym. muista pedoista...

Aloittaja rituli, kesäkuu 04, 2006, 08:30

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

rituli

Tuolla toisessa keskustelussa oli puhetta krokoista, niin tulipa mieleeni kysyä, että miten alhaalla Australiassa on mahdollisuus törmätä krokotiileihin? Onko esim. New south walesissa niitä?

Entä mitä muita petoeläimiä siellä on? Käärmeet ja myrkkyhämähäkit tiedänkin jo, mutta onko mitään vastaavaa kuin meillä on karhuja ja susia? Onneksi noihin nyt ei törmää ihan joka paikassa täällä, mutta onhan nuo lisääntyneet ja käyneet rohkeammaksi.

Rockola

LainaaOriginally posted by rituli
Tuolla toisessa keskustelussa oli puhetta krokoista, niin tulipa mieleeni kysyä, että miten alhaalla Australiassa on mahdollisuus törmätä krokotiileihin? Onko esim. New south walesissa niitä?
Vaikka millä mitalla, ainakin Sydney Aquariumissa on yksi ja eiköhän Taronga Zoossakin ole. Luonnossa niukemmin.

http://www.flmnh.ufl.edu/alligatorfund/cst_cpor_dh_map.htm
http://www.flmnh.ufl.edu/cnhc/cst_cjoh_dh_map.htm

LainaaEntä mitä muita petoeläimiä siellä on? Käärmeet ja myrkkyhämähäkit tiedänkin jo, mutta onko mitään vastaavaa kuin meillä on karhuja ja susia?
Noiden verenhimoisien lihansyöjien lähin hengenheimolainen on varmaankin dropbear.

http://www.dropbears.com/dbinfo.htm
http://en.wikipedia.org/wiki/Drop_bear
Wovon man nicht sprechen kann, dar?ber mu? man schweigen

Jouko

Lisätään vielä tohon kemialliset aseet joita noi koalat käyttävät on tiedossa että ne myös kuseskelevat alla olevien niskaan. Vai olisko kyseessä ollut vai "hyvä" tsäkä.

Krokotiilejä ei NSW ole mutta merestä löytyy hait. Tietääkseni Krokot eivät viihdy isommissa määrin Cairnsin alapuolella vaikka niitä aina sillon tällöin tavataankin.

Mä en tosiaankaan olis noista örkeistä niin huolissani, Krokojen kynsiin kuolee keskimäärin 0.7 henkeä vuodessa, hain ansioiksi lasketaan 1.0 henkeä, vesillä hukkuu keskimäärin 306 persoonaa ja tupakkan aiheuttamiin sairauksiin kuolee Australiassa päivittäin 54 henkeä ja vuositasolla 19 000.
   
Kuvitelkaas tilannetta jossa krokot pistelisivät poskeensa 54 henkeä päivässä. Luulen että kyseinen laji olisi metsästetty sukupuuttoon alle kuudessa kuukaudessa. Mutta mitä tehdään savuke kauppiaille? Kirjoittelee x-sauhuttelija

Käärme - hai tilastoja

Savuke tilastoja


- Salibandy? Brisbanessa www.qldfloorball.org

Raiwå

Herra ylijumala :roue

Pitäiskös meirän pistää pystyyn adressi? :pepsodent

Voitais vaikka toi Lorti pyytää keulahahmox:eye:

Takais ainakii nimien määrän:roue:pepsodent:roue

Mutta ei kuitenkaan saa unohtaa aihetta tästäkään postista.
Olette unohtaneet yhden tärkeän pedon linkeistänne.
Mahdatteko pelätä niin paljon, ettette halua siitä puhua?
Meikä uskaltaa, kun on niin kaukana teistä, joten menkääs verestään muistianne TÄNNE
JA TÄNNE





:coolh
Ray Virta
Sydney


It requires wisdom to understand wisdom: the music is nothing if the audience is deaf.

Andreasyan

Krokoja loytaa ainakin taalla Brissyn alueella laukkuina ja kenkina. Muita urbaani alueen valteltavia petoja ovat boganit ( lat. yobbo nocturnal intoxicatos)joita footy matsien jalkeen Gabban kulmilla vaeltelee, yleisimmin laumoissa.Tunnistaa kutsuhuudosta:"matematematemate".


AA

Aikis

Kirjoitettu on: Hominus lupus homine est. Ja havaittu on että ihminen muuttuu tällaiseksi myös Australian (lue Sydneyn, NSW) liikenteessä.

Havainto ei ole omakohtainen, vaan muiden (enimmäkseen urossusien kertomaa), itse tykkään paikallisesta liikenteestä ja vilkuttelen ja lähettelen lentosuukkoja vaan jos joku meinaa puraista. Ehkä olen susi lammasten vaatteissa.

Hei, vallan meinasin unohtaa: magpiet! Harakan ja variksen välimuoto joka saattaa pesimisaikaan olla hyvin aggressiivinen ja hyökätä ihmistä päin. Huhtikuussa (oliko se?) näkee ihmisiä kulkevan puistoissa sateenvarjojen suojassa vaikka pisaraakaan vettä ei tule, siis hyökkäyksiä torjuakseen - enkä tarkoita vain aasialaisnaisia hipiäänsä suojatakseen.  Enää en muista, pitikö juosta vai olla ehdottomasti juoksematta, jos magpie hyökkää...

Timo

Kuten toisaalla jo totoesin, liikun päivittäin alueella, jolla varoitustaulujen ja huhupuheiden perusteella vilisee krokotiilejä. Yhtään en ole kuitenkaan nähnyt eivätkä koiratkaan ole varoittaneet.  Niin kuin susien ja karhujen kohdalla Suomessa, on tosiaankin täälläkin varsin epätodennäköistä se, että törmää petoon saati sitten tulee sen ahdistelemaksi.

Sen sijaan dingoon olen törmännyt. Niitä vilisi edellinen asuinpaikkamme ja ne ulvoivat öisin. Ne raatelivat koiraamme eräänä yönä ja muutaman naapurin koiran ja lehmän ne olivat tappaneet. Ihmisetkin pelkäsivät niitä eivätkä uskaltaneet mennä kävellen tai ratsain alueelle, jossa niitä tiedettin olevan. Minä menin, mutta vain kerran yksi tuli näkösälle eikä ollut aggressiivinen.  Sen sijaan kun puolisoni minun poissa ollessani teki saman aamukävelylenkin, häntä ahdisteli kolmen dingon lauma, ja ne uhkasivat myös hänen mukanaan olleita koiriamme. Kävi sitten ilmi, että tässäkin tapauksessa ne eivät olleetkaan oikeita dingoja vaan dingon ja koiran risteytymiä. Niille käy joskus samoin kuin liian lähellä ihmistä eläville dignoille, erityisesti niille, joita ruokitaan, että niiden luontainen  tarve paeta ihmistä  häviää ja ne muuttuvat röyhkeiksi tai agfggresiiviseksi.

Ihminen se on tosiaankin se kaikista pahin peto, monella tavalla ja monessa suhteessa.

Jaaks

Onhan myöskin olemassa hyvinkin vaarallinen Bundy Bear :hahhaa
joka aiheuttaa juuri noita AA'n edellä kuvailemia oireita "puremallaan".

LainaaBUNDY BEAR

Well I got bittenby the bloody Bundy Bear at Broxburn,
Things were going swell up till that time,
And I might have stood a chance if I'd no let him out to dance,
Should have stuck t billy tea or just wine.

Once you lift that cap you just can't stop him,
He'll just appear and he will go full throttle,
And I know he's gonna tempt me,
But I still let him get me,
Popping out like a genie in a bottle.

So look out mate the Bundy Bear he bites,
I know he looks so cute and snowy white,
But when he runs a muck,
Feels like you've hit a truck,
So look out mate the Bundy Bear he bites

He looks as cute and cudly as the next bear,
But I tell ya mate his bite is really hard,
Once the poison has set in,
You'll wear the Bundy grin,
I tell ya mate he hasn't got a heart.

Well me ol' mate Baz, he told me not to do it,
He said a capful in your coffee that's the trick,
but I couldn't let him down he's such good fun to have around,
But the Bundy Bear can make ya awful sick.


Tässä vielä vahvistusta Rockolan Drop Bear jutulle :pepsodent

rituli

Kiitos vastauksista :pepsodent
Kaikkia noita linkkejä selailemalla selvisikin aika monta asiaa ja kumma kyllä ajatus sinne tulemisesta ei enää ''pelota'' niin paljon :D

Onko se Yowie Man vähän samanlainen juttu kuin legenda lumimiehestä? Vai mikä juttu tuo oli? :eye:
Entäs onko tuo dropbear oikeasti joku oma lajinsa siellä vai 'vain' koala joka putoaa puusta (vahingossa?) ihmisen niskaan? *selvittelee että onko ymmärtänyt asiat oikein vai väärin*
Tuo lohdutti jotenkin ettei krokotiilejä ole (luonnossa) tuolla NSW alueella, sillä sinnepä olemme ajatelleet jossakin vaiheessa itsemme rahjata pesueemme kanssa jos vaan asiat menevät hyvin :)

Suomessa saattaa myös joutua aina sillointällöin varisharakan hyökkäyksen kohteeksi varsinkin kun ko. linnut ovat pesimispuuhissaan..lisäksi jotkut valittavat, että Helsingissä lokit saattavat käydä uhittelemaan ihmisille nokkimalla tai sitten vaan sontimalla niskaan.

Dingoista olenkin jostakin lukenut, että saattavat olla agressiivisia ihmisille. Olisko sitten niin, että siellä dingo/koira sekoitukset vastaavat arvaamattomuudessaan Suomen susi/koira sekoituksia?

Haista olen ollutkin tietoinen ja totta on, että yleensä Suomessa päätyy lehtiin nämä 'hai tappoi sukeltajan Australiassa'-uutiset ja että se on saanut minut miettimään notta uskallanko mä mennä siellä lainkaan mereen uimaan (tai päästää miestä ja lapsia!!)...mutta mistäs sitä näin etukäteen osaa sanoa? Meressä olen ennenkin uinut ja tykännyt kovasti, joten ainakin halu päästä uimaan on paikanpäällä varmasti kova.

Georgk

Taitaapa legenda drop bearista olla syntynyt jotta aussinuorukainen paasisi "suojelemaan" vaaleata sinisilmaista skandinaavi-backpacker-neitosta matkalle baarista teltalle/hostellille yms... :)

Drop bear, suom. tippukarhu. Vrt. upponalle??!?!?
The ships hung in the sky in much the same way that bricks don\'t.