Luonto- ja kulttuurifriikille seuraa?

Aloittaja ploesoma, heinäkuu 31, 2005, 23:12

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

ploesoma

Hei,

erinomainen tietosivusto tämä, suurimmat kiitokseni ylläpitäjille!

18.9. lähtee lento Singaporen kautta Melbourneen, edessä yhdeksän viikon loma-loma, josta suuri osa Melbournessa. Mahtaisiko tätä kautta löytyä seuraa museoissa kiertelyyn ja kansallispuistojen ym. luontonähtävyyksien bongaamiseen (valaita? yöretkiä platypusta etsimään? ratsastusretkiä vuorilla?)? Tai hyviä vihjeitä asioita harrastavilta?

Tarkoituksena, jos aikaa ja energiaa loppujen lopuksi riittää, "käväistä" myös Ulurulla, Tasmaniassa ja itärannikolla. Melbournessakin olisi mukava kierrellä väliin jonkun samanmielisen kanssa =keski-ikäinen, ei-bilettävä (whateveritmeans) "täti". Ikärajaahan tälle foorumille ei ollut, eihän...

eevis

ploesoma :D

heippa vaan, piti heti tsekata googlesta etta mikas otus se tuo ploesoma onkaan... :) miksi juuri ploesoma nimimerkiksesi?

olen hiukan nuorempi tati :), mutta valaat ja platypukset (kuten nakyy...) kiinnostavat, ja tarkoituksena on ollut lahtea joskus tallaiselle platypuksenbongauskierrokselle: http://www.platypus.asn.au/ => vasemmalla alhaalla linkki "Platypus insight tours", joten lahtisin mielellaan kanssasi ainakin sellaiselle. eli jos sinulla ei ole alaikarajaa (olen 28) niin lupaan kylla olla bilettamatta :D kierroksen ajan ettei platypukset pelasty!

Cheers
eevis
Dees - We will bloody bounce back!!!


ploesoma

Hienoa Eevis, linkkisi Platyretki kuulostaa hyvältä!  booking etukäteen, kuinkahan lie ovat varattuja? Olisko kohtuutonta pyytää sua selvittämään? Olisi paljon kivempi lähteä tuollaiselle suojelujärjestön reissulle kuin ihan kaupalliselle.
Ploesoma oli aikoinaan lemppariplankterini, ne on vitsikkään näköisiä mikroskoopissa.  Ei ole vielä millään foorumilla tullut herjaa että olisi jo käytössä... Olet ensimmäinen jonka olen kuullut selvittäneen mikä se on!
Kaikenikäiset kelpaa erinomaisesti matkaseuraksi, pidin vain aiheellisena varoittaa ettei tule matkaseuralle pettymystä :D

Tony

Eevis ja Ploesoma,

Hyvä ja takuuvarma paikka nähdä platyja luonnossa on Eungella sademetsä Mackaysta noin 80km sisämaahan. Tosin teillä on Melbournesta sinne jonkin verran matkaa, mutta tiedoksi vain kaikille, jotka siellä päin liikkuvat. Kaks kertaa ollaan itse siellä oltu ja kummallakin kerralla tuli useita platypuseja nähtyä. Eikä muuten maksa mitään.

:)Tony

ploesoma

Mielenkiintoista Tony. Eungella on yksi paikkoja, joissa ehkä lähden käymään (ainakin tässä vaiheessa kun on näitä jättisuunnitelmia).  Olen suunnitellut käydä jostakin käsin valliriutalla ja sikäläinen isäntä ehdotti Mackayta Cairnsin sijaan. Jonka jälkeen aloin katsella mitä siellä olisi lähistöllä, ja Eungella näytti tutustumisen arvoiselta. Ilman platypusejakin. Kuinka kummassa päättää mitkä puistot olisi ne kiinnostavimmat, huh.

Ploesoma

Tony

Totta, Eungella olisi näkemisen arvoinen paikka vaikka ilman platypusejakin, mutta valitettavasti tämä pitkään Australiaa vaivannut kuivuus näkyy myös Eungellan sademetsissä.  12 vuotta sitten metsät olivat juuri niin reheviä kuin sademetsien pitäisikin olla, mutta puolitoista vuotta sitten kun siellä viimeksi kävimme, niin näky olikin hieman erilainen:itke. No, eipähän tarvinnut tällä kertaa varoa iilimatoja, joita kosteissa sademetsissä saa vähän väliä hätistellä pois kengistä, jotteivat pääsisi kiipeämään pohkeeseen asti itseään paisuttamaan. Iilimatojen varalta kannattaa ottaa mukaan pikkuisen ruokasuolaa, koska sitä ripottelemalla pohkeeseen tarttuneen iilimadon päälle saat sen irrottautumaan itsestään, jolloin haavaan ei jää iilimadon osia, mikä on mahdollista silloin, jos vain repäiset iilimadon pois. Itse jouduin turvautumaan infokioskista saatuun ruokasuolaan ekalla Eungellan reissulla, ja saman kohtalon koki vaimoni viime matkalla Mt. Tambourinella. Tällä kertaa suolaa löytyi sademetsäreitin parkkipaikan lähellä olleelta BBQseurueelta:D Järkevin keino iilimatoja vastaan on tietenkin pitkälahkeiset housut ja lahkeiden päälle vedetyt sukat, mutta minkäs sille voit, kun shortsit ja Australia kuuluvat yhteen.  :confuse

Eungellaan saapuessa kannattaa piipahtaa kupposella Eungella Chalet hotellissa. Sieltä on mahtavat näköalat Mackayn suuntaan, ja vielä jos joku sattuu juuri lähtemään riippuliitimellä  laaksoon liitelemään, niin kupposen ääressä on mielenkiintoista katseltavaa.  Netistä löytyi muutama kuva kyseisestä paikasta.

http://biology.georgefox.edu/BioChem%20web/Australia%202003/Documents-Web-Pages/Image39.html

http://biology.georgefox.edu/BioChem%20web/Australia%202003/Documents-Web-Pages/Image40.html


:)Tony

eevis

ploesoma :D

soitan tanaan tai huomenna tuonne buukkausnumeroon ja kyselen tarkemmin noista kierroksista...paikallisnumero niin voin soittaa toista ilmaiseksi! :D ja jos sitten oikein huono tuuri kavisi, eika yhtaan platypusta luonnossa nakyisi, Healesvillessa niita nakee (akvaariossa tosin, eli ei aidosti), ja muistaakseni saivat poikasiakin juuri. etta ne on kylla symppiksia elaimia!
Dees - We will bloody bounce back!!!


ploesoma

kiitos Eevis!

Musta näyttää että melkein kaikki aussieläimet on symppiksiä (siis jos ei laske mukaan eräitä kahdeksanjalkaisia...). Siinä onkin suurimpia syitä lähteä siellä käymään. Jos vielä luonnossa pääsee niitä näkemään, tai ainakin niiden asuinpaikkoja, niin sen parempi. Tuolla platyretkellä saanee melkoisesti yleisinfoa sekä eläimistä että paikasta, se on aina opastetun reissun hyvä puoli. Onko Eevis sulla  - tai jollakulla muulla - mielessä joitakin muita kokeilemisen arvoisia eläinten bongausretkiä Melbournesta käsin? Katselin että ainakin tällaisen firman yöretket vaikuttaisi kiinnostavilta, onkohan kellään kokemusta? http://www.wire.net.au/~ecoadven/

Mitä Tony kerroit Eungellan muuttumisesta kuulosti tosi ikävältä. Taas yksi sademetsäalue katoamassa?

Ploesoma

eevis

ploesoma :D

huntsmanit ovat kylla nekin symppiksia, pienet hamarit taas eivat. ...mutta tama vakaumukseni kylla hiukan huojui katsellessa naita Rockolan kuvia: http://ola.rinta-koski.net/blog/20050404-FIN.html  :o:o:)

Hmm en tieda tuosta Ecoadventuresta tai muistakaan kierroksista mitaan, koska omat luontoretkeni tahan mennessa ovat koostuneet opossumeista roskiksilla Fawkner parkin ohi iltaisin juostessa... Voisit varmaan koittaa lahettaa heille sahkopostia, ja jos eivat jostain syysta vastaa (takalaiset eivat aina reagoi meileihin), voin kylla soittaa ja kysella puolestasi. Palailen tuosta platypuskierroksesta kunhan soitan sinne tanaan.

Cheers
eevis
Dees - We will bloody bounce back!!!


eevis

ploesoma :D

huonoja uutisia...soitin tuonne Australian Platypus Conservancyyn, ja kuulemma platypuskierrokset ovat jaissa toistaiseksi. siella tehdaan jotain padon korjausta, ja kuulemma menee ainakin vuoden loppuun ennen kuin kierrokset taas kaynnistyvat. heilla ei myoskaan kuulemma ole mitaan keskusta tai nayttelya tms. siella, vaan neuvoivat menemaan Healesvilleen tai Melbourne zoohon platyja katsomaan. kuulemma myos n. tunnin ajomatkan paassa Healesvillesta itaan on Walberton-niminen paikka (en kylla loytanyt pikaisesti Whereis:sta mutta eikohan tuolta lisaohjeita saisi tarvittaessa), jossa on pieni joki, jossa auringonlaskun jalkeen tuulettomina iltoina (olipas runollinen mies... :) ) SAATTAA nahda platyja. mutta siis vain saattaa, vaikeaahan se kuulemma on. eli ei varmaan kannata ajaa paria tuntia yhteen suuntaan ja todeta ettei niita sitten nakynytkaan. :confuse yritin pikaisesti googlata vastaavia retkia, mutten loytanyt ainakaan viela. no, paremmalla ajalla lisaa ja Healesvillea voin ainakin suositella! :peukkuy:peukkuy:peukkuy

Lisaysta: soitin tuonne Eco-Adventuresiin, mutta numero oli ilmeisesti vanha tai jotain. Sivu on kylla tammikuussa paivitetty viimeksi. No, laitoin kokeeksi myos meililla kyselyn, olisiko heilla platypusretkia, saa nahda vastaavatko. :sormetr
Dees - We will bloody bounce back!!!


eevis

Ja viela lisaysta: Eco-Adventures vastasi meiliini, jossa kysyin tekevatko he platypuskierroksia, ja vastaus oli, etta "No, we don't, but Wildscape Safaris in Queensland does ex Cairns." Etta silleen. :confuse
Dees - We will bloody bounce back!!!


Heidi

Lainaakuulemma myos n. tunnin ajomatkan paassa Healesvillesta itaan on Walberton-niminen paikka

Hei Eevis, olisko se paikka ollut Warburton? Sen niminen paikka on nimittain Healesvillen lahella, en nyt just kylla muista etta mihin ilmansuuntaan pain.

Itse nain ekat platypukset Healesvillessa viime vuonna, aika kivoja pienia otuksia! Luulin niita muuten isompikokoisiksi jostain syysta. Vuosia sitten kavin Eungellassa juuri platypuksen nakemisen toivossa, mutta taidettiin olla liikkeella vaaraan aikaan paivasta, eikos niita lahinna nae aamu- ja iltahamaran aikaan? Mukavaa siella oli kuitenkin katsella riippuliitajia ja maisemia kuten Tonykin sanoi, ettei ollut ihan turha reissu! :)

eevis

Heidi :D

Kiitos kovasti, tuo Warburtonhan sen taytyy olla, kartalla ainakin naytti olevan kaakkoon Healesvillesta...hehheh kylla maa naa aussinimet klaaraan, ei tarvii mulle tulla tavaamaan kirjain kirjaimelta...hahhah joo nakojaan! :hahhaa Ei siis ihme ettei loytynyt Whereis:sta Walbertonia... :)
Dees - We will bloody bounce back!!!


ploesoma

Eevis,

kuulostaapa sitten siltä että on tyytyminen Healesvillen platyihin, varmaan ihan oivia otuksia nekin (katseltiin juuri yksi video aussieläimistä ja olivat ylen somia vauvaplatyt!). Mutta tiedätkö enemmän valaista, joita pitäisi näkemän siellä Victoriankin rannikolla syksyllä? (Warrnambool, vai mikä-sen-paikan-nimi-olikaan). Oletko käynyt, tahi joku muu satunnaisista lukijoista, valasretkeilemässä siellä päin?

kyselee edelleen Ploesoma

Jaaks

Ploesoma,

Paras valaiden katselupaikka on Platupys Bay Fraser Islandin pohjoispuolella, mutta kyllä niitä siellä etelässäkin vielä varmaan on Syyskuusta Marraskuuhun.

Yksi tunnettu ja ainakin hyvin mainostettu paikka on Narooma, joka ei ole niin valtavan kaukana Melbournesta.
http://www.naturecoast-tourism.com.au/whales/default.htm
http://www.naturecoast-tourism.com.au/travel.htm

Kyllähän niitä näköjään siellä Warrnamboolissakin on, mutta Syyskuu voi olla jo hieman myöhaistä sillä valaat ovat siellä yleensä Toukokuusta Syyskuuhun :?

http://www.warrnamboolcam.com/whales.htm

Kaikki Australian valaankatselupaikat:
http://210.50.164.178/whales/watching.htm

jounij

Huomautettakoon, että Narooma on huomattavasti lähempänä Sydneyä kuin Melbournea. Narooman kanssa jokseenkin samalla seudulla oleva Eden (lähellä NSW:n ja Victorian rajaa) mainostaa itseään myös valaiden katselukaupunkina. Siellä peräti pidetään - tai ainakin on pidetty - valasfestivaaleja lokakuun alussa. Me olimme kerran yhdellä Edenistä käsin tehdyllä valaiden katselumatkalla lokakuun ensimmäisenä viikonloppuna, ja meri suorastaan kuhisi ryhävalaita. Suosittelen!

Mainittakoonpa samalla, että jos on hiemankin taipumusta matkapahoinvointiin, niin kannattaa ottaa jotain matkapahoinvointipillereitä ennen laivaan astumista. Aika monet olivat havainneet asian vasta merellä, ja kanssamme laivalla oli monia vihreäkasvoisia, kaloja valmiiksi sulatetulla ravinnolla ruokkivia ihmisiä.


Kertoo
Jouni
Canberra

eevis

Jaaks ja Jouni :D

kiitos vinkeista, taytyy alkaa selvittaa noita.

ploesoma :D

olen viela lomalla taalla Perthissa, mutta kun tulen takaisin kotiin, alan selvitella noita valasjuttuja. tanaan olin taalla Rottnest islandilla, ja ihmettelin :) sikalaisia erikoisuuksia, quokkoja (pienia wallabyita)... cheers ja later...
Dees - We will bloody bounce back!!!


ploesoma

Tää on kyllä aivan mahtava tietokanava, kiitos kovasti Jaaksille ja Jounille!

Eevis, kiva kuulla Perthin suunnaltakin kuulumisia. Lomani lopuksi ajan junalla halki mantereen ja vietän viisi yötä Perthissä ennen kotiin lähtöä. Ja tietysti Rottnest on varsin mahdollinen käyntikohde siellä suunnalla. Surukseni olen huomannut että ylistettyihin karrimetsiin (minkähänlaisia puita nekin lienee, ilmeisesti ainakin isoja)  retkiä näytään järjestettävän vasta joulukuussa ja mie kun poistun maisemista jo marraskuussa. Mutta valasretkiä sielläkin olisi tarjolla.

Kun täältä näkyy saavan huippupian vastauksen kaikkeen mahdolliseen niin kertokaapa agakonnasta jos olette joutuneet törmäämään. Jotakin siellä näkyy tapahtuvan kun meidän Lapin kansakin kertoi sellaisesta vitsauksesta.  Aiemmin näkyi aiheesta kertoneen Suomen Luonto-lehti, ja Kakadun kansallispuiston puolesta tuntui huoli olevan suuri. Tuolta dundernewsin etusivulta löytyi konnasta juttua, mutta näkyi olevan jonkun vuoden takaa. Liekö tilanne kovasti pahentunut kun konna saa noin laajaa kansainvälistä huomiota osakseen? Kiitos muuten niistä eläinjutuistakin, tosi mielenkiintoisia ovat!

jounij

Jaa, nyt siis tiedetään sokeriruokokonnalle (cane toad) jopa virallinen suomalainen nimikin! Enpä ollut ennemmin agakonna-sanaa kuullutkaan.

Mitä sinä tarkalleen haluaisit niistä tietää? Niiden leviämisestä sen verran, että viime vuonna (tai aiemmin tänä vuonna) niiden leviäminen viimeinkin saavutti Darwinin. Nyt niitä on ollut muutaman vuoden Kakadussa ja siellä tehdään kovasti tutkimusta, että miten alkuperäiset luontokappaleet pärjäävät niiden kanssa. Ainakin järvikrokotiilien kerrotaan vähentyneen huomattavasti niiden kuoltua syömiensä sammakoiden myrkkyyn.


Kommentoi
Jouni
Canberra

jounij

LainaaAlkuperäinen postittaja ploesoma
...niin kertokaapa agakonnasta jos olette joutuneet törmäämään.

Ai niin, sen verran vielä, että niihin "törmäämisen" välttäminen on mahdotonta Queenslandissa (ainakin rannikkovyöhykkeellä). Niitä on öisin ja etenkin sateella kaikki paikat pullollaan. Autoillessaan niihin kirjaimellisesti törmäilee väkisinkin. Ja pari vuotta sitten Kakadussa käydessäni niistä ei näyttänyt olevan suurempaa pulaa sielläkään. Arvioisinpa, että jos kaikki näkemäni sokeriruokokonnat jaettaisiin tasan jokaiselle Suomen asukkaalle, niin yhdelläkään suomalaisella ei olisi erityisen suurta pulaa sammakoista. :)


Agakonnien yleisyyttä todistelee
Jouni
Canberra

jounij

Sain eräältä ainakin toistaiseksi nimettömänä pysyttelevältä Dunderin lukijalta vinkin, että tämänpäiväisessä The Australianissa on tiedeosastolla juttu näiden cane toadien leviämisestä:

Käykääpä asiasta kiinnostuneet lukaisemassa

http://www.theaustralian.news.com.au/common/story_page/0,5744,16193840%255E30417,00.html


kehottaa
Jouni
Canberra

ploesoma

HUH,

olipas kammottava juttu! tilanne kuulostaa paljon pahemmalta kuin luulinkaan. Hirviösammakko varsinainen. Koettakaahan ajella autolla mahdollisimman monen yli!

ja kiitos, tällaisia juttuja juuri halusinkin tietää. Edelleen nopein tapa ottaa selvää mistä hyvänsä...  Siihen ei vielä tullut selvyyttä, aiheuttaako sammakot ihmisille myrkytyksiä kuinka usein. Luulisi että sellainenkin vaara piilee, kun vielä ovat joka kehitysvaiheessa myrkyllisiä.

vielä reilu kuukausi opaskirjojen tankkaamista ja sittenhän nuita ihmeitä pääsee katselemaan omin silmin.

ploesoma

jounij

En ole kuullut näiden konnien aiheuttaneen kenellekään ihmiselle kuolemaan johtaneita myrkytyksiä. Itse asiassa ei se myrkky aivan niin voimakasta taida ollakaan, että se ihmisen kokoisen eläimen tappaisi. Sen sijaan olen kuullut joidenkin epätoivoisten huumehörhöjen keitelleen noita sammakoita ja sitten nautiskelleen keitinlientä. Seurauksena on kuulema hallusinaatioita, mutta vasta valtavan kovien vatsakramppien ja oksentelujen jälkeen.


Päätään puistellen
Jouni
Canberra

eevis

heh, minäkin lueskelin eilen koneessa tuota Australianin juttua (hmm kukahan nimetön dunderilainen ei halua paljastua luontofriikiksi??? :D :roue :hahhaa). Tässä linkki CSIRO:n tutkimusryhmän sivuille, siis sen joka koittaa kehittää bioteknistä ratkaisua konnaongelmaan: http://www.csiro.au/index.asp?type=faq&id=CaneToadControl

ja Rottnestia täytyy kyllä vielä ylistää, saari on pieni joten sen pyöräilee kevyesti päivässä ympäri, ja matkalla näkee monenlaista luontoa. suolajärvet ja suolammet ovat valtavan puhtaita ja kirkkaita, lintuja joka puolella, ja kyllä niitä quokkojakin näki, jopa keskellä pikkuista "satamakaupunkia". ...ja kaiken kruunaavat kymmenet toinen toistaan upeammat hiekkarannat! valkoista hiekkaa ja upea sininen meri...kyllä sinne olisi jäänyt pidemmäksikin aikaa. varsinkin kun siellä oli 20+ asteita ja aurinko porotti, ja täällä Melbournessa on jotain 8 astetta ja pilvistä...hmm olis kyllä pitänyt jäädä sinne rantapummiksi! :)
Dees - We will bloody bounce back!!!


Heidi

LainaaMutta tiedätkö enemmän valaista, joita pitäisi näkemän siellä Victoriankin rannikolla syksyllä? (Warrnambool, vai mikä-sen-paikan-nimi-olikaan). Oletko käynyt, tahi joku muu satunnaisista lukijoista, valasretkeilemässä siellä päin?

Olin juuri viikonloppuna Warrnamboolissa ja kavin vihdoinkin ensimmaista kertaa valaita bongaamassa. Mieheni on sielta kotoisin, mutta kaymme siella enimmakseen kesaaikaan, jolloin valaita ei tietenkaan siella nay. Saa oli kylma, tuulinen ja sateinen ja aika vaikea niita valaita oli korkeiden aaltojen lomasta nahda. Nain kuitenkin kaksi valasta Logans Beachin valaidentahystyspaikalta, joten ihan turha reissu se ei ollut! Saaolosuhteet huomioon ottaen siella oli todella paljon turisteja, joista osa oli kuulemani mukaan matkustanut pitkan matkan paasta vain ja ainoastaan valaiden takia. Siina tapauksessa olisi kylla harmittanut, silla nakyvyys ei ollut mitenkaan kehuttava, mutta voin itse ainakin sanoa nahneeni pari valasta... :)

ploesoma

Kiitos Heidi! tosi hienoa saada silminnäkijäkertomus, alkoi valaat tuntua heti paljon todemmilta. Niitä siis ihan oikeesti näkee rannalta, kuulosti kirjasta luetulta niin uskomattomalta. Voisi tällaiselle maakravulle olla mukavampi tapa seistä tukevasti maan kamaralla kuin keikkua oksentelemassa pienessä aluksessa :D

tuumiskelee Ploesoma

Rockola

LainaaOriginally posted by jounij
olen kuullut joidenkin epätoivoisten huumehörhöjen keitelleen noita sammakoita ja sitten nautiskelleen keitinlientä. Seurauksena on kuulema hallusinaatioita, mutta vasta valtavan kovien vatsakramppien ja oksentelujen jälkeen.
Minakin olen kuullut joidenkin epatoivoisten huumehorhojen keitelleen pontikkaa ja sitten nautiskelleen keitinlienta. Seurauksena on kuulemma hallusinaatioita, mutta valtavan kovat vatsakrampit ja oksentelut vasta seuraavana paivana...
Wovon man nicht sprechen kann, dar?ber mu? man schweigen

jounij

Nyt naurattaa!


Melkein tuolilta pudoten
Jouni
Canberra

eevis

ploesoma :D

Kävin vihdoin tuolla turisti-infossa kyselemässä noita valasretkiä, mutta aika tylysti tuli vastaus ettei niitä täällä Victoriassa kuulemma järjestetä. Ei kuulemma kannata, koska ei ole "takuuta" niiden näkemisestä kuten vaikka Queenslandissa. Tiesivät kyllä tuon Warrnamboolin, ja vaikka takuita valaista ei olisikaan, onhan siinä matkalla (ymmärtääkseni) vaikka Great ocean road nähtävyyksineen.

Hyljeristeilyitä kyllä järjestetään, niistä otin yhden brosarin ( http://www.bayconnections.com.au ) jossa "guaranteed 5700+ seals sighted"... :D:D:D eiköhän ne sitte riittäiskin... :) Jos ne kiinnostavat, tsekkaapa linkki, tai sitten jos/kun menet QLD:iin, mene Hervey bayhin noita valaita katsomaan, tällä samalla firmalla (ja varmaan kymmenellä muulla) on siellä valasristeilyitä. Ja jos innostut lähtemään hylkeitä katsomaan, count me in too! :)

Cheers
eevis

lisäystä: ota noista niitten aikatauluista nyt sitten selvää, ilmeisesti seal watching on vasta marraskuusta alkaen??? :?
Dees - We will bloody bounce back!!!


ploesoma

Eevis, kiitos taas tiedoista! epäilin jo että jäit sinne Perthiin...

Jotenkihan siitä kärsii kun valitsee off seasonin matkustusajakseen, harmin paikka! Ilmeisesti niitä hylkeitä näkee joitakin suunnilleen aina Phillip Islandilla, mutta varsinaisia hyljeretkiä järjestetään sitten vasta marraskuusta lähtien. Jos nyt mitenkään oikein tulkitsin :?

Hervey bay jää nähtäväksi, siis pääsenkö sinne saakka, mutta edelleen mietin Warrnamboolia. Joka tapauksessa kuulunee asiaan käydä ajamassa se rantatie, ja olisi ylimääräistä plussaa jos vielä näkisi valaita. Ilmeisesti siitä tulisi sitten jo kahden päivän reissu? mä en hahmota edelleenkään noita etäisyyksiä... Täällä Lapissa on normaalia että päivämatka on satoja kilometrejä, mutta kun tiet on tyhjiä, eikä ole paljon syytä pysähdellä välillä niin matka tietysti sujuu nopeasti.

Järkytyin kun katselin sisäisiä lentoaikatauluja. Paitsi että Qantaksen halvat  lennot näytti olevan pelottavan loppuunmyytyjä (siis Melbournesta itärannikolle), lentoajat oli tajuttomia. Huh. Mutta kun suunnitelmallisuuteni ei riitä siihen että olisin tehnyt jo kuukausi sitten minuuttiaikataulun ja ostanut tarvittavat liput. Mistä sen tietää tekeekö juuri sinä päivänä mieli matkustaa?

ihmettelee Ploesoma

Aikis

Ploesoma, Australian mantereen etäisyydet selviävät harvalle ennekuin on päässyt paikalle... Niin moni ihminen hämmästyy, kun tulee sukuloimaan jonnekin Gold Coastille ja aikoo sitten piipahtaa Melbournessakin... ja sitten huomaa, että ei se vaan noin käykään. Niin kävi meillekin: ajattelimme ensin tehdä pikku 'viikonloppukeikkoja naapurikaupunkeihin' kunnes huomasimme että on joko lennettävä tai varattava automatkailuun reilu ja pidennetty viikonloppu - ja sittenkin saa istua peffansa kipeeksi.

etäisyydet ovat todella pitkät!

eevis

ploesoma :D

Näyttäisi olevan jotain 300 km Warrnambooliin Melbournesta rannikkoa pitkin. Takaisin kyllä pääsee sitten halutessaan oikaisemaan aika lailla A1-tietä. Mutta katsopa U2U.

Heh, olit liian nopea, katsopa uudestaan, sulje vaikka se U2U-ruutu hetkeksi ja avaa uudestaan!
Dees - We will bloody bounce back!!!


ploesoma

Eevis,

katsoin U2U, vaan mitään en löytänyt. Koetin laittaa sulle, toimikohan niin päin?

Pl.