Kymysys SSH/netti

Aloittaja Surffari, lokakuu 30, 2003, 07:45

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Surffari

Onko Sydneyssa jossain nettilafkaa, jossa olisi "tyhjia" verkkopiuhoja joihin voisi iskea oman kannettavan kiinni.

Jos jokin nettikahvila olisi varustanut vehkeensa SSH clientilla, niin sellainenkin kelpaisi.

Entas onko Sydneyn alueella jokin "ilmainen" ISP samaan tyyliin kuin suomessa oli NIC ja MTV3:lla on?

Olenko kasittanyt oikein, etta taalla paikallispuhelusta otetaan ainoastaan kertamaksu puhelun kestosta riippumatta?

Tiimi10

Moikka Surffari,

osaan vastata vain viimeisimpaan kysymykseesi ja siihenkaan ei ole varmaa tietoa. Niin minakin olen ymmartanyt, etta paikallispuhelut on kertamaksullisia. Meilla on kotona kannettavan modeemiyhteys ollut pahimpina paivina 13 tuntiakin auki yhteen mittaan, joten toivomme todella etta ei ole aikaveloitusta. :)

Varmuutta asiasta ei ole, silla toistaiseksi emme ole maksaneet puhelinlinjasta mitaan vaikka olemme elokuun alusta lahtien roikkuneet netissa. Optus mokasi: eka kuukausi meni vahingossa edellisen asukkaan piikkiin. Sitten saimme postia, etta koska Optus ei ole paassyt liittyman asentamisessa laatutavoitteeseensa (siis KOSKA olemme soittaneet edellisen asukkaan piikkiin) meille hyvitetaan 140 dollaria. Olemme laskeneet, että vasta joskus tammikuussa pitais tulla eka lasku.  :D

Jouko

Surffari,

Enpä usko että noista julkisista koneista löytyy SSH clienttia, taitaa olla tuo tieturva vähän niin ja näin noissa yleisissä koneissa. Henkilökohtaisesti en suosittelisi käyttämään niitä ainakaan pankkiasioiden tai vastaavien hoitamiseen vaikka niissä olisikin , surffailu ja e-mailailu on tietysti eri juttu.

Ainakaan minulle ei ole tullut vastaan noita ilmaisia Internet palveluntarjoajia, ollaan hieman jälkijunassa tuossa internet puolessa. Uskon että kiitos siitä kuuluu runkoverkkoa hallitsevalle puhelinyhtiölle.

Sen sijaan paikallispuhelupuolella tilanne on iloisempi, paikallis-puheluissa ei ole aikaveloitusta (ainakaan täällä brisbanessa ja muistaisin se se pätee myös Sydneyhyn):D. Muistelisin että yksi paikallispuhelu maksaa siinä 25c  (brisbane).

Langattomia access pointteja sen sijaan löytyy siltä täältä. Mutta halpaa ei ole sekään näyttäisi olevan pikaisesti katsottuna siinä 12 taalan paikkeilla tunti!!!:o

Tässä yhden Internet palvelun tarjoajan Iprimuksen access poin listat.
http://www.iprimus.com.au/broadband/wireless-locations.asp

Aiheesta on myös aikaisemmin keskusteltu täällä.
http://www.dundernews.com/viestitaulu/viewthread.php?tid=340

Terveisin
Jouko


- Salibandy? Brisbanessa www.qldfloorball.org

jounij

Paikallispuhelut ovat koko maan alueella Telstran omistamassa puhelinverkossa kertamaksullisia. Paikallispuhelun hinta vaihtelee varsinaisesta palveluntarjoajasta (laskun lähettäjästä) riippuen noin 18 - 25 senttiin. Suurimman osan puhelinlinjoista on rakentanut ja omistaa Telstra, vaikka lasku tulisi jonkun toisen nimissä. Jotkut isot puhelinyhtiöt (esim. Optus) rakentavat isoissa kaupungeissa omia linjojaan välttääkseen maksamasta Telstralle vuokraa tämän omistaman linjan käytöstä. Nämä yhtiöt voivat hinnoitella puhelunsa miten haluavat, mutta tuskinpa kilpailukykyisenä säilyäkseen veloittavat enempää kuin Telstra. Esim. täällä ACT:ssa paikallisen sähköyhtiön omistama Transact antaa omissa linjoissaan kiinni oleville puhelut toisiin saman yhtiön liittymiin ilmaiseksi (kuuluvat kuukausimaksuun).

Huomaa kuitenkin, että vaikket käyttäisikään suuntanumeroa, voi puhelusi silti olla kaukopuhelu. Esimerkiksi Canberra ja Sydney kuuluvat saman suuntanumeron alle, mutta näiden kaupunkien välillä puhuttavat puhelut ovat kuitenkin kaukopuheluja. Nyrkkisääntönä voi pitää, että jos fyysinen etäisyys soitettavaan paikkaan ylittää 50 kilometriä, on kyseessä kaukopuhelu (jotka ovat aikaveloitteisia). Sydneyn sisällä paikallispuheluja lienevät puhelut kaikkiin 9:llä ja suurimpaan osaan (ehkä kaikkiin) 8:lla alkaviin numeroihin.

Jotkut internet-palvelun tarjoajat antavat käyttöön 1:llä alkavan numeron. Ne ovat erikoisnumeroita, joihin soittamisen hinnoittelu saattaa vaihdella. Kuitenkin tuolloinkin on yleensä kysymys 25 sentin kertaveloitteisesta puhelusta.

Nyrkkisääntönä näistä 1:llä alkavista puhelinnumeroista voi pitää, että 1800-alkuiset numerot ovat ilmaisia, 13-alkuiset maksavat 25 senttiä ja 19-alkuiset voivat maksaa mitä tahansa.


Valaisee
Jouni
Canberra

Surffari

Thanx 4 the info. Loysin mestan missa Georges Streetilta) voi hook-upata oiman laptopin verkkoon. Se riittane toistaiseksi.

Jos joku tarvii lafkan tarkempaa osoitetta, niin kyselee!

headwind

Surffari

Pls. kerro se "Yrjönkadun" paikan nimi ja osoite (erittäin merkittävä tieto minulle) ja jos vielä saat selville niin hinta?! Onko kertalaaki-hinta vai aikaperusteinen vai siirretystä datamäärästä riippuva? Jos et halua täällä mainostaa niin laita U2U.

Would appreciate a lot!
cheers
HW
Riku Aho

Jouko

IPrimus nayttais olevan juuri tuolla kadulla, en ole varma tarkoittiko surffari juuri tata...
 
- Blend On George   200 George St  
All indoor and outside seating areas  

- Jacksons on
George   176 George St  
All indoor and outside seating areas

T:Jouko


- Salibandy? Brisbanessa www.qldfloorball.org

timnis

Harvoissa nettikahviloissa on mitaan SSH softaa asennettuna, mutta maa olen imuttanut netista Putty ssh ohjelman ainakun olen tarvinnut. Tuo Putty on kooltaa 348kt, joten se on nopeasti imutettu. Se on viela pelkka .exe tiedosto, joten asennusta ei tarvita. Googelilla loytaa heti ensimmaisesta linkista, mutta tassa myos suora url http://www.chiark.greenend.org.uk/~sgtatham/putty/download.html

Surffari

Tällä hetkellä istun tässä
Pitt streetin ja Rawsonin kulmassa
hinta on 2$ 30 min tai 3$ 60 min.

Piuhatkin on ok "paksut".

Uploadaan just matkakuvia omalle saitille suomeen ja putki vetää n. 25-30kB/s

Kuvia on sellanen reilu 100 megaa jo viideltä päivältä. Tai no, onhan siellä toki Mikon ja Tomin Thaimaan kuvat.

Jouko

Surffari,

Viestistäsi ei selvinnyt firman nimi joka myy palvelua tuohon hintaan.

Kyselee Jouko


- Salibandy? Brisbanessa www.qldfloorball.org

Surffari

Joo se lafka on Gourmet Cafen yhteydessa.

Talla hetkella ollaan Byron Bayssa ja lampotilat alkaa olla sita mita haettiin.