Kirjoittaja Aihe: Reissun suunnittelu  (Luettu 2918 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Juhaa

  • Piltti
  • *
  • Viestejä: 2
Reissun suunnittelu
« : Huhtikuu 03, 2013, 07:36 »
Morjesta!

Matkaan olis WH reissulle tarkotus lähteä syksyn puolella joten pitää alkaa pikkuhiljaa viemään asioita eteenpäin joten
olis muutamia kysymyksiä kysyttävänä ja pientä neuvoa vaille suunnittelussa.

Alotetaan siis kysymyksellä:

-Mistä kannattaa lähteä etenemään reissun suhteen eli mihin ensimmäiset rahat kannattaa käyttää? (Lentolippu? Viisumi? Rinkkaa / Varusteita ylipäätään?)

-Miten Kilroy? Kannattaako ottaa lennot sitä kautta vai lähteä tämän asian kanssa etenemään omatoimisesti?

-Minkälaisissa hinnoissa hyvät rinkat pyörii? (Hyvällä meinaan oikeesti siis hyvää ja kaipaisin jotain vinkkejä mitä kannattais, ite en oo mitenkään tietonen näistä)

- Omakohtasesti englanti ei oo puheena mitenkään kehuttavaa, mutta onko sillä loppupeleissä mitään väliä? Ymmärtäny että tulee kehittymään nopeasti reissulla.

Näillä päästään alkuun ja kysymyksiä tulee varmasti vielä lisää mutta nyt ei tuu enempää päähän.  :D

Poissa sina1800

  • Piltti
  • *
  • Viestejä: 16
Vs: Reissun suunnittelu
« Vastaus #1 : Huhtikuu 03, 2013, 20:48 »
Tässä muutama ihan vaan oma mielipiteeni:

1. Aloita lentolipuista. Ne saat sitä halvemmalla mitä aikaisemmin ne ostat. Viisumi tietysti suht hyvissä ajoin, mutta sillä ei mitään suurta kiirettä ole. Rinkan kanssa voit odotella aika loppumetreille, lähtöajankohtasi huomioiden, kannattaa panostaa juhannuksen jälkeisiin alennusmyynteihin. Ylipäätään tarjouksia kannattaa seurata kaikkien varusteiden suhteen. Vakuutus kannattaa hommata melko pian lentolippujen hommaamisen jälkeen, jolloin se saattaa jopa korvata jotain jos matkaan tulee muutoksia.

2. Me ostimme liput kilroyn sivuilta itsenäisesti, eli ei tarvinnut maksaa mitään palvelumaksuja yms. Itse selasin valtavan määrän sivustoja löytääkseni halvimmat. Siis kärsivällisyyttä ja aikaa. Kannattaa aloittaa halvatlennot.fi sivuilta kohdasta matkahaku. Se näyttää sulle kuukausittain missä on halvimmat hinnat ja sitä kautta saat vähän suuntaa mille päiville lentoja kanaattaa etsiä. Siitä sitten päivämäärien kanssa etsimään eri sivustoilta.

3. Näyttäisi olevan 150-300€. Toki kalliimpiakin löytyy, mutta ainakaan itse en koe sellaisia tarvitsevani. En välttämättä lähtis mihinkään urheilukaupoissa myytäviin halpisrinkkoihin (n.70-100€). Kannattaa mennä käymään esim. partioaitassa tai vastaavassa ja oikeasti pyytää apua. He osaavat kyllä katsoa minkälainen rinkka sulle sopii. Ja kannattaa sovitella useampaa mallia, niillä on yllättävän paljon eroja. Äläkä osta rinkkaa ekalla kerralla. Pyydä rinkan merkki ja malli paperille kirjoitettuna ja etsi netistä yms.

4. Omakaan englanti ei ole mikään loistava, mutta aina oon pärjänny, ihan viikossa kahdessa se uskallus ja kielitaito alkaa karttua kun lukee ja kuulee kieltä koko ajan. :)

Hauskaa reissunsuunnittelua!! :)

Poissa maya82

  • Piltti
  • *
  • Viestejä: 2
Vs: Reissun suunnittelu
« Vastaus #2 : Huhtikuu 10, 2013, 19:14 »
Suunnittelu on just parasta!! Itsekin lähdössä syksyllä ja jotain on jo hankittukin. Lennot kuten kaikki muukin kannattaa hankkia omatoimisesti. Tulee paaaaaljon halvemmaksi. Me saatiin kaverin kanssa lennot (pelkkä meno siis) Bangkokiin asti alle kolmella sadalla eurolla. Siihen halvin jatkolento näyttäisi olevan ~160e. Jatkolento vielä hankkimatta, koska lentoyhtiö siinä Air Asia ja tarvitsee passin tiedot. En viitsi vanhan passin tietoja syöttää, kun uusi on joka tapauksessa hankittava. Joten se on itselläni seuraava askel, koska sitten voin ostaa lennon ja viisumin. http://www.skyscanner.fi/ <--- on hyvä sivu lentohakuun. Rinkkaa metsästän varmaan alennusmyynneistä kuten sina1800:kin mainitsi. Itseäni nuo vakuutukset on mietityttäneet, koska en tiedä palaanko Suomeen ollenkaan. Aion jatkaa Ausseista ainakin toiseksi vuodeksi Uuteen-Seelantiin ja sen jälkeen minne lie jos vaan rahat riittää. Siksi on vaikeata lähteä ottamaan mitään vakuutusta, mutta ei kai sitä ihan ilmankaan uskalla lähteä...
Englannin kielen taidosta tuskin kannattaa murehtia. Jos Suomen kouluissa on opiskellut, on pohja kuitenkin varmasti tarpeeksi hyvä. Pitää vaan muistaa rohkeasti käyttää sitä. Itsekin sanoin kaverilleni, jonka kanssa olen lähdössä, että ei sitten puhuta keskenämme pelkkää suomea vaan englantia vaan!  :D