Kirjoittaja Aihe: Telttailu ja camping  (Luettu 2475 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa PegAust13

 • Piltti
 • *
 • Viestejä: 46
Telttailu ja camping
« : Syyskuu 15, 2012, 08:52 »
Moikka!

Täällä kysellään vinkkejä telttailuun.

En löytänyt haulla tähän aloitettua ketjua joten laitan täysin uuden. Mikäli joku löytää tästä aiheesta hyvää palstaa, laittakaa ihmeessä linkkiä.

Voisin kuvitella, että camping ja telttailu on kaikista halvin yöpymistapa. Siispä pääkysymyksenä: Kuinka onnistuu telttailu ja camping Australiassa?
Telttamahdollisuus pidetään mielessä, mutta lopulta hankittavat ja mukaan otettavat varusteet (kuten kevyempi teltta, makuupussit ja niille soveltuva rinkka ym.) on pakko huomioida sen mukaisesti, että kuinka paljon ylipäätään pääsee telttailemaan. Muussa tapauksessa nekin varat voi säästellä esimerkiksi hostelli majoitukseen.

Millaisia camping -alueita Australiasta löytyy, entä onko niissä ennenkaikkea turvallista yöpyä? Entä camping-alueiden ulkopuolella?

Löysin myös tällaisia kirjoja, mutta näitä ei taas Suomesta näytä saavan ollenkaan ja jos saa niin siitä otetaankin aikamoista ylihintaa:
http://www.campsaustraliawide.com/


Just leave and live your life!

Poissa sim

 • Knihti
 • ***
 • Viestejä: 188
  • Blogi
Vs: Telttailu ja camping
« Vastaus #1 : Syyskuu 15, 2012, 12:34 »
Erittäin rajallisella telttailukokemuksella niin Suomesta kuin täältäkin voin todeta että kyllä, camping/telttailu on äärimmäisen suosittua, yleensä täysin turvallista ja leirintäpaikat ovat yleensä hyvin varusteltuja. Toki niitä löytyy laidasta laitaan mutta monesti niissä on palveluja uima-altaista grilleihin jne, joten telttailemalla pärjää hyvin - toki sillä varauksella että suurkaupunkien keskustoista on niitä paikkoja aika turha etsiä, joten riippuu vähän missä päin aikoo liikuskella. Monissa upeissa paikoissa yöpyminen on kuitenkin käytännössä mahdollista vain camping/telttailutyylillä.

Muut enemmän telttailua harrastaneet voivat valaista asiaa enemmän.

Lisäyksenä että ns. jokamiehenoikeutta ei täällä tunneta; tämä tarkoittaa sitä että kansallispuistoissa yms yöpyminen on yleensä sallittua vain osoitetuilla paikoilla ja muualla eli yksityisten mailla telttailuun tarvitaan maanomistajan lupa. Camping-alueiden ulkopuolella yöpymistä ei voi mitenkään varauksetta siis suositella.

Poissa riikkanen

 • Piltti
 • *
 • Viestejä: 20
Vs: Telttailu ja camping
« Vastaus #2 : Syyskuu 18, 2012, 12:18 »
Ainakin Tasmaniassa voi ostaa pienen kirjasen, jossa on listattu ilmaiset leirintäalueet. Se maksoi alle 10 dollaria (2011) ja sen sai melkein mistä vain turisti-infosta. Muistini mukaan monissa itärannikon pienempien paikkakuntien hostelleissa pystyi majoittumaan edullisesti telttapaikalla. Tosin meluhaitat voivat olla bilepaikoissa melko suuret..

t. riikka