Kirjoittaja Aihe: Uluru - Ayer´s Rock  (Luettu 3063 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa SallaMaria

 • Piltti
 • *
 • Viestejä: 15
Uluru - Ayer´s Rock
« : Huhtikuu 07, 2011, 10:14 »
Heippa!

Suunnitelmissa reissu kohteeseen, mutta osaako kukaan neuvoa mitä kautta kannattaisi varata, jotta saisi mahdollisimman hyvän hinta-laatu -suhteen? Tekisin noin 4 päivän reissun ja kiven näkemisen lisäksi kiinnostaisi ajelu moottoripyörällä, kamelilla tms muuta aktiviteettia. Lennot varmaan Vinrgin Bluelta, mutta mitens majoitus, onko kokemuksia? :) kiitos!
Salla Maria

Poissa thentunen

 • Piltti
 • *
 • Viestejä: 1
Vs: Uluru - Ayer´s Rock
« Vastaus #1 : Lokakuu 16, 2011, 20:30 »
Moi. Kerran käynyt Red Centressä. Mitä tuon kokemuksen perusteella voi sanoa? Jos menisin uudestaan juoksisin lentokoneen saapumisen jälkeen suoraan vuokraamaan auton/jonkun kulkupelin. Saisi omassa rauhassa kierrellä ja katsella. Muistaakseni lentokentällä oli autojen vuokrausta ja ne autot taisi mennä vilauksessa. Jos vuokrapeli menisi sivu suun niin sitten käyttäisin paikallista "taksia". Pieni tila-auto, joka kulkee tasaisin väliajoin ulurulle ja pois. Ensimmäisenä päivänä otimme ko. kyydin Ulurulle - onneksi ehdimme toiseksi viimeiseen vientireissuun. Sillä toiseksi viimeisellä ehdimme Ulurulle tarpeeksi ajoissa, jotta ehdimme kiertää jalkaisin koko Ulurun. Kiertämiseen meni meillä muistaakseni 1,5 tuntia reippaasti kävellen ja maisemia ihaillen.  Näin ehdimme takaisin lähtöpisteeseen ajoissa, kun "taksi" tuli päivän viimeiselle hakureissulle hakemaan ihmisiä pois Ulurulta. Viimeisellä menomatkalla tuota kiertämistä ei ehtisi tekemään ja sinne kivelle ei varmasti olisi kiva jäädä yöksi.

Lisäksi varaisin enemmän aikaa Kata Tjutan tutkimiseen. Tuonne menimme järjestetyllä reissulla, joka kiersi myös Ulurussa. Kata tjuta vaikutti paikalta, jossa varmasti nähtävää riittäisi vähintään yhtä paljon kuin Ulurussa. Suosittelen. Ei kannata skipata. Tietysti Uluru nro 1 mutta Kata Tjuta hyvä kakkonen.

Majoitusta: ei liene niin väliä missä alueen hotellissa majoittuu. Hotellit ovat "rinkulassa" jota kiertää jatkuvasti ilmainen bussi. Myös jalkaisin voi kävellä hotellista toiseen. Parhaat illanviettomeiningit oli hotellissa, jonka yhteydessä on grillit. Ko. mestassa ostetaan tiskiltä grillattavat lihat (mm. kanaa, krokodiiliä, kengurua jne), perunat, sipulit ja sämpylät. Sitten siirtyminen tiskien vieressä oleville grilleille, joissa itse kärtsäillään safkat - vieläkin kaiholla muistelen niitä fiilareita: "Keskellä australian aavikkoa, pilkkopiemä yö, trubaduuri soittaa lavalla akustista kitaraa, ruoka valmistumassa grillissä, huikka olutta....jos nyt ei tunne olevansa elossa niin ei sitten milloinkaan".

Mut summa summarum: En vastannut kaikkiin esittämiisi kysymyksiin, mutta ehkä kerroin jotain muuta "oleellistä" ja nuo "oleelliset" vielä kertauksena

1. Ykkösmuisto matkasta punaiselle keskukselle on Ulurun kiertäminen kävellen. Jos menisin uudestaankin niin tuskin ostaisin mitään Ulurun ylilentoa, joita hotellialueelta voisi ostaa. Kävellen näki kaikessa rauhassa kiven koko sen mahtavuudessaan.
2. Kata tjuta. Seuraavalla reissulla varaisin enemmän aikaa Kata tjutan kiertelyyn omassa rauhassa.
3. Grillailu hilpeässä seurassa. Tarjolla olisi ollut myös joku fine dining ruokailu, jossa ilmeisesti pöydät olisi viety jonnekin aavikolle ja tähtitaivaan ja luonnon helmessä olisi sitten ruokailtu...mutta ei osaa kaivata sellaista, mitä ei kokenut. Tuo grillailu oli hieno homma. Parhaat safkat Red Centressä syntyikin osin oman työn tuloksena  :) ja taisi olla myös edullisempaa, kuin hotellin ravintolassa syöminen.


Poissa jounij

 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 2456
Vs: Uluru - Ayer´s Rock
« Vastaus #2 : Lokakuu 16, 2011, 22:55 »
Jos meinaa vuokrata auton lentokentältä, niin se kannattaa tehdä jo etukäteen netitse. Tämä toki pätee kaikkiin Australian lentokenttiin. Kokemukseni mukaan nimittäin Autot nimittäin loppuvat aika usein kesken.


Neuvoo
Jouni
Canberra

Poissa Prefix

 • Piltti
 • *
 • Viestejä: 35
Vs: Uluru - Ayer´s Rock
« Vastaus #3 : Lokakuu 16, 2011, 23:18 »
Tahan viela sen verran lisaisin, etta mikali tuonne 'keskelle' olet menossa, ela missaan nimessa unohda Kings Canyonia, ainakin itselle ollut tahan asti kaikkein ikimuistoisin paikka mita taalla Australiassa nahnyt..

Ja tosiaan, itse kylla suosittelisin auton vuokrausta ja kiertaan paikat jarjestyksessa Uluru - Kata Tjuta - Kings Canyon, paikat paranee koko ajan.

Itse sanoisin, etta Uluru on ehka hieman ylimainostettu, mutta tokihan se oli nahtava. Valley of the Winds - lenkki Kata Tjutalla oli hieno kokemus ja Kings Canyon Walk teki kokemuksesta entista upeamman.

Poissa Krizzy

 • Piltti
 • *
 • Viestejä: 14
Vs: Uluru - Ayer´s Rock
« Vastaus #4 : Lokakuu 18, 2011, 20:19 »
Prefix:in kommenttiin viitaten: I couldn't agree more! Niin totta joka sana. Kävin paikalla tämän vuoden alussa  :)