Parhaat hostellit? SYD/MEL/BRIS

Aloittaja Jipa, helmikuu 16, 2009, 05:41

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Jipa

Alkaa lähtö lähestyä ja tuli tämmönen vielä mieleen. Elikkä nyt hakusessa viimeaikaisia kokemuksia itärannan hostelleista. Oon kyllä löytäny ja lukenu erinäisiä hostellien vertailusivustoja, mutta noilla tahtoo osa kommenteista olla useamman vuoden takaisia, ja tuossa ajassa kommentit siisteydestä saattaa olla jo hyvinkin vanhentuneita :confuse

Nyt siis kaikki viimeaikoina hostelleissa yöpyneet kertomaan kokemuksia majapaikoistaan!

Lisäksi mietityttää hostellien yleinen turvallisuus. Kaikkea tavaraahan ei voi, eikä varsinkaan ole järkeä kantaa mukana, eli kuinka yleisesti noista löytyy jotain lukittavia kaappeja tms? Itsellä lähinnä hirvittää läppärin ja kameran puolesta...

(Ja anteeksi jo etukäteen jos joku nyt löytää haulla 10 aiheeseen liittyvää threadia, itse en moisia löytäny  :nuttu:)

Sopiva

Lainaus käyttäjältä: Jipa - helmikuu 16, 2009, 05:41
Alkaa lähtö lähestyä ja tuli tämmönen vielä mieleen. Elikkä nyt hakusessa viimeaikaisia kokemuksia itärannan hostelleista. Oon kyllä löytäny ja lukenu erinäisiä hostellien vertailusivustoja, mutta noilla tahtoo osa kommenteista olla useamman vuoden takaisia, ja tuossa ajassa kommentit siisteydestä saattaa olla jo hyvinkin vanhentuneita :confuse

Nyt siis kaikki viimeaikoina hostelleissa yöpyneet kertomaan kokemuksia majapaikoistaan!

Lisäksi mietityttää hostellien yleinen turvallisuus. Kaikkea tavaraahan ei voi, eikä varsinkaan ole järkeä kantaa mukana, eli kuinka yleisesti noista löytyy jotain lukittavia kaappeja tms? Itsellä lähinnä hirvittää läppärin ja kameran puolesta...

(Ja anteeksi jo etukäteen jos joku nyt löytää haulla 10 aiheeseen liittyvää threadia, itse en moisia löytäny  :nuttu:)


Terve!

Kantsii etukäteen miettiä mitä haluat hostellilta, onko se iso & kylmä & hotellimainen vai pieni & lämmin & toinen koti. Ensin lähdin reissuun ja halusin näitä mahd. isoja hostelleja, mutta tulin loppuapäin järkiini, pienet ovat paljon parempia.
Mutta vastauksia. Valitettavasti Brissyssä olin vain muutaman isossa hostellissa kunnes tajusin kaupungin olevan jotain muuta kuin minua varten, jotenka en osaa suositella sieltä. Sama Sydneyn kanssa, kävin sekä isossa Wake-Upissa (siisti, mutta valtava ja kasvoton, omat kaapit tosin löytyy) ja Nomads Mazessa (Iso ja nuhjuinen, vältä tätä...)
Mutta Melbournen paras hostelli (kokemukset 2v takaisia) on Nomads Indudstry. Vaikka ei tälläinen todella pieni olekaan, mutta lunki paikka, hyvänkokoiset huoneet, suomalaismaiset vessat (vesisekoittajat! ja ei mitään isoa kimppasuihkua/vessaa :)) ja mahtava sijainti. Myös turvallisuus ihan ok, omat kaapit löytyy, nappaat vaan Targetista lukon mukaan.

Muista että 90% kerroista pieni paikkakunta on paljon jännempi ja mielenkiintoisempi kuin iso kaupunki! Paitsi Melbourne :-)

http://www.ballofdirt.com/journeys/17109.html

Tuolta voit lukea hostellikokemuksiani. Toivottavasti kertomani täsmää blogini kanssa, sillä en päässyt työkoneelta tuolta lukemaan tuntojani silloin 2v sitten :)

Toivottavasti oli apuja.
Regret nothing. Do everything.

Jipa

Joo kiitoksia, jotenki näin olen itsekkin järkeillyt. Isossa paikassa ois paperilla viehätyksensä, mutta en kans usko että olis minua varten. Oon nyt Sydneyssä ollu parissa paikassa (unohtu varata huone ja lemppasivat pihalle  :nuttu:). Eka ja kolmas paikka siis sama, Eva's Backpackers ja välillä olin neljä yötä tien toisella puolen Jolly Swagman-paikassa. Eva on pieni, siisti ja varsinki kylpyhuonehomma on niin loistokasta, että pelkästään ne on tarpeeksi hyvä syy pysyä täällä :) Jolly oli isompi, paskasempi ja kylppärit oli ankeammat kuin intissä. Ei ollu järin kodikasta, siispä.

Pikkukyliin on vaan niin kamalan kallista ja hankalaa yksinään löytää.  :confuse Jos olis vuokra-auto, ja jotain matkaseuraa niin mikäs siinä, mutta ei vaan huvita lähteä busseilemaan... Bundaberg vois olla ensimmäinen kohde jos pienempiin paikkoihin olisin menossa - ja sekin muuan maittavan tuotteen varjolla ;)

Elin F.

Oispa itsekin vielä matkassa...

Tässä mun kokemuksia joistain hostelleista.

PERTH: Asuttiin pari kuukautta Witch's Hat -nimisessä pienessä ja kotoisassa hostellissa. Tykkäsin kovasti, vaikka ei mikään modernein paikka olekaan.

MELBOURNE:
Cooee (St Kildassa). Iso ja siisti, mutta ainakin mun huone oli todella pieni, en siellä haluaisi asua & tehdä töitä. Toisaalta, yksi kaveri asui siellä monta kuukautta viime vuonna, koska se oli kuulemma niin mahtava... Ehkä mulla oli vaan liian isot odotukset, mutta en kauheasti tykännyt. Täällä piti myös vuokrata lautaset ym., mikä on musta aina vähän rasittavaa.
Urban Central on ihan kasinon lähellä ja siis kävelymatkan päässä keskustasta. Myös todella iso eikä järin kodikas, mutta kylppäri ja huone oli ihan siistejä, keittiössä pyrin viettämään mahdollisimman vähän aikaa... Ilmainen aamiainen & kahvi/tee & pasta & riisi. Aika isot, lukittavat kaapit huoneissa ja niissä oli myös pistorasiat, joten sinne voi turvallisin mielin jättää kännykät ym. latautumaan.

Melbournessa asuttiin 3kk myös Travel and Live:n (www.travelandlive.com.au/) kautta järkätyssä kimppakämpässä. Asunto oli ihan mahtava, aivan Southern Cross Stationin vieressä, 18. kerros, omat kylppärit meillä ja meidän 2 kämppiksellä... Se oli tosin muissa Travel and Liven kämpissä käyneiden kavereiden mukaan ehdottomasti paras niiden kämpistä, mutta tuskin ne muutkaan hirveän huonoja on, varsinkaan hostellielämiseen verrattuna...

BYRON BAY: Viihdyin legendaarisessa Arts Factoryssä sateesta huolimatta oikein hyvin, siinä on sellaista kivaa ja rentoa hippifiilistä (kuten koko kaupungissa). Kesällä siellä voi suorittaa kaikenlaisia kursseja (esim. hierontakurssia oli tarjolla). Siellä voi myös yöpyä tiipiissä (tosin useimmat kuulemma vaihtaa dormiin ekan yön jälkeen). Suosittelen, ihan kokemuksenkin vuoksi :)

BRISBANE: Base Central Olin täällä pari yötä. Ekana iltana oli vähän ongelmia, kun lakanat oli likaisia ja mun avainkortti suihkutiloihin ei toiminut... Ja yöllä heräsin siihen, kun alapedin tyttö oli tullut baarista kotiin jonkun pojan kaa ja loput voikin arvata... Mutta näitä nyt voi sattua missä vaan, että ei sen puoleen. En silti menisi tänne uudelleen, ainakaan pidemmäksi aikaa.

RAINBOW BEACH: Frasers on Rainbow. 10 bed mixed dorm w (very stinky) ensuite. Oli aika kauhee paikka mun mielestä, mutta kyllä siellä yhden yön oli... Kaverit oli viereisessä hostellissa ja kehuivat paikkaa hyväksi.
HERVEY BAY:
1770: 1770 Backpackers. Mun piti olla täällä pari päivää, mutta ilmat oli tosi kamalat ja vihasin tota hostellia. Olin 10 hengen mixed dormissa. Ovia ei saanut lukkoon, josta syystä meidän huoneessa hiippaili jotain outoja tyyppejä käymässä suihkussa (?!) Paikassa ei ollut myöskään lukittavia kaappeja missään, joten hieman pelotti jättää esim. läppäri huoneeseen... Kuulemma muissakaan 1770:n hostelleissa ei ole lukkoja ovissa, aika outoa musta... Niin ja pyykkitupaa täällä ei ollut ollenkaan, vaan pyykit piti mennä pesemään siihen vähän matkan päähän itsepalvelupesulaan.

AIRLIE BEACH:
Beaches. Ihan jees, mä olin 8 bed mixed dormissa, ja siellä oli ensuite. Mä en henk.koht. tykkää ensuiteista, koska huonolla tuurilla voi joutua odottamaan aika kauan aamuisin, ennen kuin pääsee sinne kylppäriin. Muuten hostelli oli ihan jees ja hostellin baarissa oli iltaisin aina paljon porukkaa.

MAGNETIC ISLAND: Base. Odotin tätä reissua aika kovasti, mutta tässä hostellissa ei ollut muuta hyvää kuin  kivat maisemat (sateen loppuessa) merelle... Keittiö oli huonoiten varustettu ja likaisin, mitä olen nähnyt. Huone oli myös aika törkyinen. Siellä on varmaan aika eri tunnelma täydenkuunjuhlien aikaan tai hyvällä kaveriporukalla.

CAIRNS:
Travellers Oasis. kävelymatkan päässä keskustasta (toisella puolen ostoskeskusta), pieni, kotoisa, todella siisti ja erittäin hyvin varustetut keittiöt, ei kerrossänkyjä :) Työntekijät muisti mun nimen ja ihmisiin oli helppo tutustua (täällä kaikki tervehtii toisiaan, toisin kuin isoissa hostelleissa). Mun ehdoton lempparihostelli (mutta jos haluaa bilehostelliin, niin Gilligans is the place for you).

SYDNEY:
Jolly Svagmans Kings Crossissa. Olin täällä vain 3 yötä enkä pahemmin ehtinyt hostellilla edes olla. Ihan kiva sijainti mun mielestä ja mun huone oli ihan ookoo (joskin todella kylmä yöllä). Ilmainen aamiainen, mitä en koskaan ehtinyt syömään...