Kirjoittaja Aihe: Kansaivälinen ulkosuomalaisten chat, joka ilta!  (Luettu 10428 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa veini

 • Piltti
 • *
 • Viestejä: 13
Kansaivälinen ulkosuomalaisten chat, joka ilta!
« : Lokakuu 20, 2008, 20:51 »
Moi ajattelin aukaista tännekkin tälläisen ketjun, olemme nimittäin finestglobe.com foorumilla saaneet ensimmäisen vironsuomalaisen verkkolehtemme ulos painokoneista, harjoittelemme sen tekemistä, eikä meillä vielä ole paljon hurraamista, mutta alkuun on päästy, seuraava lehti on sitten jo kovaa tavaraa:) (ilmestyy 15.11-08)

Muuten virolaiset luulevat pääministeriään humanoidiksi, linkitän samalla tässä teille telkkari haastattelun missä mies vastailee tähän kysymykseen viron kielellä tietenkin..:)

http://www.reporter.ee/2008/10/02/kas-t ... laneedilt/

Ja sitten vielä uutukaisemme osoite missä pääsee lukemaan sirkuksesta, ja miten läskit lähtee..ja niin edelleen, luemme myöskin mielelämme muiden verkkolehtiä..jos linkkejä tänne tulee:)

Tässä Haukansilmämme eka painos:)  http://finestglobe.com/forum/viewtopic.php?f=54&t=999

Tere tulemast:)

veini


Poissa veini

 • Piltti
 • *
 • Viestejä: 13
Vs: Kansaivälinen ulkosuomalaisten chat, joka ilta!
« Vastaus #1 : Lokakuu 21, 2008, 07:54 »
Tämän lisäksi lähettelen tälläistä viestiä kaikille ulkosuomalaisille jotka maailman turuilla elävät!
Ehdottaisin yhteistä kansainvälistä chat yht.

--------------------------------------------------------------------------------

Minulla on ehdotus teille, nimittäin yhteinen yhteys meille ulkosuomalaisille, niin ausseille kuin muillekkin..olemme aloittelemassa jälleen chat istuntojamme syksyn saapuessa..olisi mukavaa silloin tällöin rupatella myöskin muissa maissa asuvien ulkosuomalaiseten kanssa..aloitamme aina finestglobella kello 22.00 iltasella omat juttutuokiomme, niinpä kutsumme teidätkin mukaan juttelemaan päivän polttavista kysymyksitä sun muista jutuista, mukavan yhteisen ja hyvän fiiliksen kera..en tiedä mitä kello missäkin päin maailmaa on, mutta puhun tietenkin samasta ajasta mitä suomikin elää, taitaapi olla euroopan aikaa, tervetuloa siis juttelemaan!

Tätä kautta pääsee sisälle! http://finestglobe.com/forum/index.php

Vaatii jawan, muttei mitään rekistöröintiä! TERE TULEMAST!

Poissa veini

 • Piltti
 • *
 • Viestejä: 13
Vs: Kansaivälinen ulkosuomalaisten chat, joka ilta!
« Vastaus #2 : Lokakuu 22, 2008, 07:02 »
Eilen aloittamamme kansaivälinen chat ilta onnistui yli odotusten, meitä ulkosuomalaisia oli paikalla todella mukavasti, tämän johdosta olemme päättäneet jatkaa iltojamme..illat alkavat kello 21.00 suomen aikaa!:)

Keskustelu oli mukavan leppoisaa, ja trolleja ei onneksemme paikalla näkynyt, toivotammekin teidätkin aussi-suomalaiset mitä lämpimimmin mukaan ja matkaan, jawa yhteys vaaditaaan muttei mitään rekistöröitiä..eli on helppoa poukata mukaamme! Chat kanava on Vironsuomalaisten hallinnoimalla foorumilla, mutta myöskin Ruotsinsuomalaiset ja Suomensuomalaiset sekä Virolaiset ovat vahvasti kuvassa mukana..kuten Jenkkisuomalaiset Englanninsuomalaiset..jne..

kanava löytynee Finestglobe sivuilta!

Yhteistyö terveisin ja mukavia juttuja toivottelen, tulkaahan mukaamme:)!

veini
http://finestglobe.com/

Poissa veini

 • Piltti
 • *
 • Viestejä: 13
Vs: Kansaivälinen ulkosuomalaisten chat, joka ilta!
« Vastaus #3 : Lokakuu 22, 2008, 09:50 »
Tämän lisäksi minulla on idea, jonka linkitän myöskin teille, ja toivoisin että otatte kantaa tai kyselette, tai vastaavasti annatte oman mielipiteenne asialle..lainaan omaa tekstiäni tuolta Jenkki kanavalta, eli etusivulta..olisitteko mahdollisesti mukana tälläisessä? Lukekaa alimmainen tekstini ensin!

Ehdotukseni chatin pääjäseniksi olisi seuraava..Etusivu,Outomaa,Aussi kanava,finestglobe, Ruotsinareena! Lisäksi pyrkisimme saamaan mukaan Saksansuomalaiset jne..loisimme yhden tukevan ulkosuomalaisten kanavan, joka toimisi tuulessa ja tuiskussa aina..valvontaa jaettaisiin..eli että saisimme suuremmat trollit pysymään kanavalta poissa, näin turvaisimme ettei kanavasta tulisi mikään sylkykuppi, niin hyvin kuin sen tehdä voisi! Voimme alkuun tehdä pohjatyön, ja kerätä niin paljon ulkosuomalaisia kuin pystymme yhteen nippuun, minulla on tällä hetkellä aikaa siihen hiukan panostaa, eli markkinoin ja tiedotan ympäri maailmaa, kun vain saan linkkejä mihin sitä tehdä! Kanavan nimi oloisi United-FIN-CHAT tai vastaava oikein kirjoitettuna

Miltä tälläinen kuulostaa?

veini
 

veini
   
Uskon muuten vahvasti, että meidän kannattaisi luoda yhteisvoimin tämä chat, kukaan ei halua tietenkään omasta chatistään luopua, olemme sen verran patriootteja kaikkki oman foorumimme suhteen, siksi olisikin yhdistettävä voimamme, ja saatava yksi aina toimiva ulkosuomalaisten chat kanava aikaiseksi! Eli United-chat, jossa jokaisen foorumin joka tulee mukaamme nimi jotenkin mainittaisiin, me ihmiset ja nettien pyörittäjät vain olemme sellaisia..lisäksi foorumi sidonnaisuus ei saisi pilata tätä sinänsä hyvää ideaa..mutta miten sen yhdessä tekisimme..nimittäin se onnistuu kyllä..ja siihen on tarvetta, kun yhdessä sitä teemme, yhdeltä foorumilta yksin se tuskin tulee pysyvästi onnistumaan! Niin että se pyörisi aina ja olisi luotettava aina toimiva kanava..eli yhteistyön kättä tarjoaa Finestglobe. com!

Me tietenkin jatkamme istuntojamme, mutta voimme porukan kasaan saatuamme ottaa siihen kaikki mukaan, ja vaikka siirtää chatin osoitteen pysyvästi mihin tahansa, pääasia että olisimme siinä kaikki mukana Aussit te me..jne..Miltäs tämä kuulostaa!

veini

Poissa veini

 • Piltti
 • *
 • Viestejä: 13
Vs: Kansaivälinen ulkosuomalaisten chat, joka ilta!
« Vastaus #4 : Lokakuu 22, 2008, 17:01 »
Olemme laittaneet kaikki kansainvälisen chat-valvomomme napit kaakkoon, suuren väkimäärän takia voi muuten serveri alkaa nikottelemaan..valvomo on valmiina ottamaan myöskin Australiansuomalaiset vastaan..veini

Poissa Jouko

 • Yll?pit?j?
 • Yks styränki
 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 1456
 • Jouko Laakso
  • Dundernews
Vs: Kansaivälinen ulkosuomalaisten chat, joka ilta!
« Vastaus #5 : Lokakuu 22, 2008, 20:06 »
Ok Selväksi tuli


- Salibandy? Brisbanessa www.qldfloorball.org

Poissa Leokatti

 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 886
Vs: Kansaivälinen ulkosuomalaisten chat, joka ilta!
« Vastaus #6 : Lokakuu 23, 2008, 01:22 »
Aikaerosta johtuen, en usko että meitä dunderilaisia siellä tulee näkymään/kuulumaan... Auringonnousun aikaan... ;)
Kati

If you can't be a good example -- then you'll just have to be a horrible warning.

Poissa veini

 • Piltti
 • *
 • Viestejä: 13
Vs: Kansaivälinen ulkosuomalaisten chat, joka ilta!
« Vastaus #7 : Lokakuu 23, 2008, 08:05 »
Aikaerosta johtuen, en usko että meitä dunderilaisia siellä tulee näkymään/kuulumaan... Auringonnousun aikaan... ;)

Tämä on tietenkin luonnolisesti totta, on kuitenkin mukavaa jollakin tasolla käynnistää eri ulkosuomalaiset kanssa yhteistyö, ja sitä pidän mielestäni tärkeänä, mikäli tämä muoto ei sovi, olemme valmiita luomaan suhteita myöskin kirjoituksien kautta, niitä kun voi lueskella sekä aamu hämärässä että jokaisena vuorokauden aikana.

Ilokseni huomioin, että ensimmäinen jäsen sieltä päin liittyi foorumillemme, otimmekin hänet vastaan mielihyvin, ja toivomme että pystymme käynnistämään jossakin vaiheessa jonkin tasoisen laajemmankin vuoropuhelun, olemme tosin huomattavasti lähempänä Suomea maantieteellisesti, mutta toisaalta erittäin kaukana ajatus maailmamme ja elintapojemme osalta, eli tunnemme itsemme yhtä kaikki ulkosuomlaisiksi kuin tekin. Foorumimme onkin aika pitkälle kansainvälisten ihmisten vapaa kohtaamispaikka, ja meillä on etusivulla lippu rivi, jossa nyt sitten Australiankin lippu on..minusta on huomattavasti mielenkintoisempaa kun foorumilla on muistakin maista, ja maanosista ihmisiä, on tietenkin tiedottava toiminta joka koskee sitä aluetta missä jaetaan tietoja asuin paikan tapahtumista ym, mutta sitten vapaan puolellla asia onkin jo toinen, siellä voi keskustella yleisesti ulkosuomalaisuudesta ja kaikesta maan ja taivaan välillä, tätä hain myöskin chat yhteistyöllä.

Olemme omalla foorumillamme pyrkineet siihen, ettemme jämähdä seisomaan näiltä osin, toki sekin riittäisi, emme kuitenkaan nouse takajaloillemme mikäli jostakin muusta ulkosuomalaisesta yhteisöstä tai foorumista otetaan meihin yhteyttä, vaan toivotamme avoimin silmin ja mielin kaikki tervetulleeksi keskustelemaan ja vaihtamaan mielipiteitä kanssamme! Eli odottelemme edeenkin teidän kanssanne mukavaa ja lämminhekistä yhteistyötä, niin aamu hämärissä kuin iltamyöhälläkin, ja miksei myöskin päivällä voi meille aina naputella, tämä asia onkin meille selvä ja OK  :pepsodent

veini
Finestglobe.com
Ps. Hukkasin muuten salasanani, siksi seison foorumilla koko ajan, enkä kirjaudu ulos!:)

Poissa veini

 • Piltti
 • *
 • Viestejä: 13
Vs: Kansaivälinen ulkosuomalaisten chat, joka ilta!
« Vastaus #8 : Lokakuu 28, 2008, 17:22 »
Niin, moi vain, nyt olemme muutamia päiviä ja öitä sitä chat kanavaa käytelleet, jutut ovat kehittyneet, ja olemme myöskin laittaneet kaikille illoillemme eri pääsääntöiset teemat. No mitä sitten vielä, no sitä, että aajattelin asain alussa aivan väärin, niinpä olenkin tehnyt brjektiini yhdeltä osin muutoksen, nimittäin on osoittautut että meillä riittää keskustelijoita aamu viiteen, jopa kahdeksaan asti monena vuorokauden ajalle! :)

Niinpä muutammekin idea 24/h koskevaksi, meitä ulkosuomalaisia kun on hereillä jossakin päin maailmaa koko ajan, eikä vain joskus ja jouluna:) Chattiä ei sen kummemmin valvota, se on siis teidänkin käytössänne aina ja ikuisesti, mitä kello sitten kuilloinkin onkin:) Eli tervetuloa aamulla tai ilta hämärissä, meille eurooppalaisille teemat alkavat kello 21.00 (suomen aikaa) muut voivat keskustella niistä myöskin mihin aikaan sitten hereillä olettekin..info lähtee myöskin jenkkeihin joka puolelle muualle maailmaa!

veini

Poissa veini

 • Piltti
 • *
 • Viestejä: 13
Vs: Kansaivälinen ulkosuomalaisten chat, joka ilta!
« Vastaus #9 : Marraskuu 06, 2008, 07:24 »
Niin, moi vain, nyt olemme muutamia päiviä ja öitä sitä chat kanavaa käytelleet, jutut ovat kehittyneet, ja olemme myöskin laittaneet kaikille illoillemme eri pääsääntöiset teemat. No mitä sitten vielä, no sitä, että aajattelin asain alussa aivan väärin, niinpä olenkin tehnyt brjektiini yhdeltä osin muutoksen, nimittäin on osoittautut että meillä riittää keskustelijoita aamu viiteen, jopa kahdeksaan asti monena vuorokauden ajalle! :)

Niinpä muutammekin idea 24/h koskevaksi, meitä ulkosuomalaisia kun on hereillä jossakin päin maailmaa koko ajan, eikä vain joskus ja jouluna:) Chattiä ei sen kummemmin valvota, se on siis teidänkin käytössänne aina ja ikuisesti, mitä kello sitten kuilloinkin onkin:) Eli tervetuloa aamulla tai ilta hämärissä, meille eurooppalaisille teemat alkavat kello 21.00 (suomen aikaa) muut voivat keskustella niistä myöskin mihin aikaan sitten hereillä olettekin..info lähtee myöskin jenkkeihin joka puolelle muualle maailmaa!

veini

No niin, kartoitetaanpa hieman miten meillä on mennyt, eli onko keskustelijoita ollut, ja saadaanko teema toimimaan? Vastaus tulee tässä, eilen oli yhtäaikaisesti viidestä eri valtiosta keskustelijoita, ja kaikenkaikkiaan heitä oli noin 15-20-samaan aikaan ei määrä järin suureksi noussut, mutta erittäin postiivinen alku meillä alkaa olemaan, tosin aikaerot tietenkin hieman haittaavat keskustelua, etusivultakin meillä oli yksi keskustelija, jota pidänkin upeana juttuna, englannista,ruotsista,saksasta,suomesta virosta, yhdysvalloista, eli kuudesta eri paikasta..näin me menemme eteenpäin, ja tulemme vielä saavuttamaan upean tuloksen, kun jaksaa vain tehdä pyyteentöntä työtä nöyrästi eteenpäin:) Tänään jatkamme Obaman vaalivoton sbekuloinilla, eilen asetin aivan väärän aiheen, unohdin Yhdysvaltojen vaalit kokonaan..:party:

05.11-08-ja kello 21.30 suomen aikaa jatkamme, Tere Tulemast!

veini
Ps. Jenkit muuten kovasti toivoivat teitäkin mukaamme:) Huomatkaa ajan muuttuuminen puolella tunnilla!

Poissa Aikis

 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 943
  • awailable
Vs: Kansaivälinen ulkosuomalaisten chat, joka ilta!
« Vastaus #10 : Marraskuu 06, 2008, 07:33 »
Menestystä vaan toimintaanne, mutta ihmettelen silti onko tuossa sun monologissas mitään järkeä...

Poissa veini

 • Piltti
 • *
 • Viestejä: 13
Vs: Kansaivälinen ulkosuomalaisten chat, joka ilta!
« Vastaus #11 : Marraskuu 06, 2008, 08:40 »
Menestystä vaan toimintaanne, mutta ihmettelen silti onko tuossa sun monologissas mitään järkeä...

Niin, sitä tässä aina ihmettelee itsekkin:) Kuitenkin tuloksia alkaa tulemaan, kun ei anna periksi, on hieman kuin ojaa kaivaisi, jostakin päästä se pitää aina aloittaa, muut kanavat alkavatkin toimimaan, tämä Austaralia on ainoa joka ei oikein ota tuulta purjeisiin, taidatte olla hieman parempaa porukkaa kuin me muut ulkosuomalaiset:)

veini
Ps. Sory en huomannut että kirjoittajan asuinpaikka olikin Helsinki, nyt ymmärrän tilanteen paremmin:)

Poissa MH

 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 1302
Vs: Kansaivälinen ulkosuomalaisten chat, joka ilta!
« Vastaus #12 : Marraskuu 06, 2008, 10:24 »
Niin tai sitten kun samaa asiaa jauhetaan ilman sisällön suurempaa muuttumista niin siihen syntyy inho reaktio. Täällä on kuitenkin valistunutta ja lukutaitoista porukkaa niin asia tulee selväksi ja ymmärretyksi vähemmälläkin.

Poissa veini

 • Piltti
 • *
 • Viestejä: 13
Vs: Kansaivälinen ulkosuomalaisten chat, joka ilta!
« Vastaus #13 : Marraskuu 06, 2008, 11:05 »
Niin tai sitten kun samaa asiaa jauhetaan ilman sisällön suurempaa muuttumista niin siihen syntyy inho reaktio. Täällä on kuitenkin valistunutta ja lukutaitoista porukkaa niin asia tulee selväksi ja ymmärretyksi vähemmälläkin.

Okey asia selvä, ymmärrän että inhoatte tiedoittavaa muuta ulkosuomalaista toimintaa..en jatka aiheesta enään, inhotkaa edelleenkin;)

veini

Poissa sanni

 • Knihti
 • ***
 • Viestejä: 128
Vs: Kansaivälinen ulkosuomalaisten chat, joka ilta!
« Vastaus #14 : Marraskuu 06, 2008, 11:55 »
Niin tai sitten kun samaa asiaa jauhetaan ilman sisällön suurempaa muuttumista niin siihen syntyy inho reaktio. Täällä on kuitenkin valistunutta ja lukutaitoista porukkaa niin asia tulee selväksi ja ymmärretyksi vähemmälläkin.

Okey asia selvä, ymmärrän että inhoatte tiedoittavaa muuta ulkosuomalaista toimintaa..en jatka aiheesta enään, inhotkaa edelleenkin;)

veini

No just! Veini, ei taalla dunderissa ole niin jarjestaytynytta jengia, etta meilla olisi minkaanlaista yhtenevaista kantaa tahankaan asiaan. Ne, joita kiinnostaa osallistua chattiin varmasti osallistuvat, ja ne, joita ei kiinnosta, eivat osallistu. Turha vedella hernetta nenaan: huonoa mainosta chatillenne :)

Poissa veini

 • Piltti
 • *
 • Viestejä: 13
Vs: Kansaivälinen ulkosuomalaisten chat, joka ilta!
« Vastaus #15 : Marraskuu 06, 2008, 13:54 »

Niin, ei tässä mitään herneitä nenään vedetä, eikä chat kanava ole meidän kanavamme, vaan kaikkien ulkosuomalaisten kanava jota on tarkoitus kierrättää foorumilta toiselle, tämä kanava vain on ainoa missä asiassa tuntuu olevan ongelmia ja herneen vetoa nenään, tässä muutamia kanavia joille ei herne ole nenässä, vaan suhtaudutaan positiivesti asioihin ja niistä tiedoittamiseen! Ja mukana he ovat myöskin, eikä ajat eivätkä muutkaan kirjoittamiset ole kenellekkään muulle ongelmia kuin täällä, eikä myöskään yhteistyö!

Outomaa
suomalaiset.de
Etusivun Viestitaulu, Kanada
suomiareena se
Finnestglobe.com
http://www.finn-guild.org/forum/

veini

Poissa eevis

 • Global Moderaattorit
 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 1457
 • v?lihin onku myrskymmerkki ja v?lihin 2 taivasta
  • Melbourne Demons
Vs: Kansaivälinen ulkosuomalaisten chat, joka ilta!
« Vastaus #16 : Marraskuu 06, 2008, 16:02 »
veini nyt kannattaa hiukan miettiä ihan raaaauhassa hetken ja hillitä sitä näppissormeasi. Olet tiedottanut täällä Dundernewsissa chatistanne niin paljon, että ymmärrän hyvin, jos ihmisille tulee infoähky. Jos joku innostuu chattaamaan, hän kyllä tulee paikalle ilman, että koko ajan olet asiasta tiedottamassa. Kansainvälinen ulkosuomalaisten chat on olemassa, ja kokoontuu joka ilta Suomen aikaa klo 21.30, gotcha! Eiköhän koko foorumimme jo tiedä tämän. Provoaminen "paremmalla porukalla" tai inhoamisella tai herneinen nenuttamisella tuskin edistää asiaasi, vai kui?!?! Ei kenelläkään ulkosuomalaisella ole mitään velvollisuutta tulla chattiinne, muista pitää se mielessäsi, vaikka innostunut asiastasi oletkin, okei? :XXXX
Dees - We will bloody bounce back!!!


Poissa veini

 • Piltti
 • *
 • Viestejä: 13
Vs: Kansaivälinen ulkosuomalaisten chat, joka ilta!
« Vastaus #17 : Marraskuu 06, 2008, 18:33 »
veini nyt kannattaa hiukan miettiä ihan raaaauhassa hetken ja hillitä sitä näppissormeasi. Olet tiedottanut täällä Dundernewsissa chatistanne niin paljon, että ymmärrän hyvin, jos ihmisille tulee infoähky. Jos joku innostuu chattaamaan, hän kyllä tulee paikalle ilman, että koko ajan olet asiasta tiedottamassa. Kansainvälinen ulkosuomalaisten chat on olemassa, ja kokoontuu joka ilta Suomen aikaa klo 21.30, gotcha! Eiköhän koko foorumimme jo tiedä tämän. Provoaminen "paremmalla porukalla" tai inhoamisella tai herneinen nenuttamisella tuskin edistää asiaasi, vai kui?!?! Ei kenelläkään ulkosuomalaisella ole mitään velvollisuutta tulla chattiinne, muista pitää se mielessäsi, vaikka innostunut asiastasi oletkin, okei? :XXXX

Okey, hienoa, minä olin jo hieman huolissani asioiden tilasta, ajattelin että krokotiilit ovat syöneet koko Australiansuomalaisen siirtokunnan..nyt voin olla rauhallisin mielin :peukkuy