Rahansiirto edullisesti

Aloittaja Silppu, elokuu 20, 2005, 18:36

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

RUU

Muistakaa myös tarkastaa, mitä vaihtokurssia käytetään. Voi nimittäin olla, että pankkien välisessä siirrossa vaihtokurssi on edullisempi kuin setelien vaihdossa. Kursseista johtuen voi pankkien käyttö olla edullisempaa kuin käteisen kuljetus (ja paljon riskittömämpää).
Jos 6 ja 13 e kuluista huolestuu, kannattaa sitten ajoittaa tuo valuuttakauppa sopivasti: jo kurssivaihteluistakin jo tulee tuo summa kokoon ihan helposti. Joka eurosentti vaihtokurssissa tarkoittaa AUD 5000 / runsaan 3000 e:n summassa vähän yli 30 e muutosta.
RUU

"The Australian native can withstand all the reverses of nature, fiendish droughts and sweeping floods, horrors of thirst and enforced starvation - but he cannot withstand civilisation."
Daisy Bates

Camisado

Hei,

Ajattelin jatkaa tanne viestiketjuun viela omallani. Eli, olen ottanut useamman tuhannen euron lainan Suomesta Australiassa suoritettavaa yilopisto opiskelua varten ja olen nyt miettinyt koko summan siirtoa Australialaiselle tililleni, johtuen siita etta tulen viettamaan ainakin seuraavat 1.5 vuotta taalla ja korkoprosentti NAB pankissa on ensimmaiset 4 kuukautta 5.15% ja sen jalkeen vahan alle 4%, kun taas Suomen OP pankissa korkoprosentti on 0.515%. Myos Australian dollari nayttaa vahvistuvan koko ajan ja mietin etta senkin puolesta rahat olisi ehka parasta siirtaa nyt.

Sain pankista osoitteen, SWIFT koodin, BSB numeron ja tilinumeron, ja mietinkin nyt, etta kun tuolle BSB numerolle ei ole mitaan erillista kenttaa ainakaan OP:n nettipankin ulkomaanmaksussa, etta mihin se oikein laitetaan vai laitetaanko mihinkaan? Vai sattuisiko tulemaan juuri siihen tilisiirron eteen?
Ja voiko tasta tilisiirrosta tulla jonkinlaisia ongelmia kun olisi kuitenkin yli tuon 10 000euroa? Ja muutenkin jos saisin teidan mielipiteitanne siita miten tama siirto olisi paras tehda eli OP:n verkkopankin kautta, ja onko nyt paras aika? Vaikka eihan valuuttakursseista voi tietenkaan aina tietaa.

Kiitos paljon jo etukateen! :)

MH

Tilisiirton op:sta riittää tilinumero ja swift, myös muut kentät "lomakkeessa" on pakko täyttää eli osoite ym tiedot. Australia tarkistaa kaikki yli 10000$ rahansiirrot mutta jos raha on selkeesti omaasi tai sille on joku muu peruste ei se tuota mitään ongelmia sinulle pankit keskenään hoitaa asian. Muistaakseni tilisiirto maksaa op:ssa ulkomaille 6e, anz pankin tilille siirtyy ainakin 2-3pvää pikasiirtona jopa seuraavaksi päiväksi mutta kulut on isommat.

jounij

Minäkin veikkaan, että ossitaala tulee vielä vahvistumaan euroon nähden, koska euro-alueella muutamilla mailla meinaa jäädä velat maksamatta ja koska Australian keskuspankin korkoon on odotettavissa nousua. Näistä syistä ainakin minä aion odotella mahdollisimman myöhään, ennen kuin ostan doltsukoillani kesäkuiselle matkalleni euroja.

Luulisinpa, että jos tilisiirrossa ei ole paikkaa konttoritunnukselle (jollainen se BSB on) voit kirjoittaa sen tilinumeron eteen viivalla erottaen. Kummankin pään pankeissa tämä Suomen ja Australian välinen tilisiirto kuitenkin hoidetaan ainakin osittain manuaalisesti, ja kyllä sen siirtomääräyksen Australian pään käsittelijä varmaan ymmärtää sen viivan alussa olevan numeron olevan BSB.


Funtsii
Jouni
Canberra

ruusu

OP:n nettipankki kysyy ulkomaan tilisiirtojen yhteydessä IBAN:ia (international bank account number). Australiassa ei kaiketi erillisiä IBAN:eita tunneta, vaan siihen kohtaan tulee laittaa BSB ja tilinumero (tässä järjestyksessä) peräkkäin ilman mitään välimerkkejä tai -lyöntejä.

MH

Itse käytän vain ulkomaan tilinumeroa ja swift koodia, toimii op:n ja ANZ välillä noinkin ei mulla edes ole mitään BSB numeroa.

jounij

Joka ainoalla pankkikonttorilla on BSB-numero (tiesipä asiakas sen tai ei). Saman kaupungin sisällä saman pankin eri konttoreilla voi joissakin tapauksissa olla sama numero. Mutta ainakin ANZ:ssa jo pelkkä tilinumero yksinään on uniikki: yksikään konttori ei voi antaa asiakkaalleen samaa tilinumeroa kuin joku toinen konttori. Arvaisin tilanteen olevan saman muissakin pankeissa, mutta en uskaltaisi mennä asiasta takuuseen.


Kommentoi
Jouni
Canberra

Camisado

Kiitos kovasti kaikille avusta! Paatin sitten etta pidan osan rahoista Suomi tililla ja siirsin osan Australialaiselle, ihan varmuuden vuoksi :) Toivottavasti siirtyisivat piakkoin!

klmaa55

Hei! mulla ois kysyttävää miten moneybookers tilin voi  lopettaa että voi tehää uuden tilin? entinen tili  meni sekasin enkä tiiä miten se voi poistaa käytöstä voisko joku auttaa mua? :)

Silppu

Jos unohdit salasanan, niin voit saada uuden. Muutoin ota yhteyttä support centreen, esim soittamalla.


Hurrikaani-89

Matkan lähestyessä se kysymysten määrä kummasti vaan kasvaa! :D Elikkäs, juttelin yhden kaverin kanssa, joka oli ollut Ausseissa WH-viisumilla ja hän kertoi alussa hoitaneensta pankkiasiat niin, että oli laittanut juuri avaamalleen aussitilille rahaa nostamalla ne suoraan seinästä (suomalaiselta tilitä) ja kiikuttanut ne sitten pankkiin tilille laitettavaksi. Kannattaako homma tehdä näin, vai mieluummin niin, että hoitaa tilisiirron itse verkkopankissa? Entä millainen summa on aluksi hyvä heittää ns."pohjakassaksi" aussitilille, suurinpiirtein? Jos vaikka oletetaan, että ensimmäisen työpaikan ja rahanlähteen saa kehiteltyä reilun kuukauden päästä tilinavaamisesta? Kiitoksia vastauksista! (reissuun lähtöön aikaa 40 tuntia!!! :pepsodent)
"slow is smooth and smooth is fast"

Surffari

Automaateista nostaessa menee maksuja ja komissioita, joten ens suosittele suoraan tekemaan niin.
Tosin meilta vaadittiin 500$ talletusta jotta tili tulee aktiiviseksi ja tama revittiin seinasta.

Lyhyesti suosittelen pankkitilin avaamista ja nettipankki tunnareitten pyytamista.

Ota selvaa mika on tilinumerosi (BSB eli konttorin numero ja varsinainen tilinumero).

Pyyda myos pankin SWIFT koodi joka monessa tapauksessa helpottaa.

Ota myos ylos kotikonttorisi nimi (missa tilin avasit), koska sita joskus kysytaan eri yhteyksissa.

Sitten vaan suomipankin verkkopankista laittamaan tilisiirtoa!

Silppu

Löysin mielestäni helpon ja nopean tavan siirtää rahaa Ausseista Suomeen tai muuallepäin maailmaa.

Siirto tapahtuu Visa-kortille, eikä summasta veloiteta erillisiä maksuja. Valuuttakurssi ei ole ihan paras mahdollinen, eli ottavat jotain noin 3% summasta.

https://travelexmoneytransfer.com.au/en-au

Hoyryjyra

Luin uusimmat viestit läpi. Pitäisi siirtä huomattava summa suomeen mut ei huvittais maksella isoja maksuja. 722$ siirsin veljelle, 22$ meni commonwealthille ja sampo otti 15 euroa. Laskin pikapikaa et 3% joka on aivan liian paljon. 6vk päästä poistun maasta ja sen jälkeen en voi käteistä nostella, koska ottavat noin 5% joka nostosta. Mut ei nappais Aasiassa reppuilla tuhansien dollareiden kanssa... Moneybookers tai paypal käynyt mielessä, tai pitäis ylimääräisen rahan tääl ja tilailis netin kautta sit mitä tarvi ja maksaa paypalil.