Australian Viestitaulu

Viestitaulu => Elämää Australiassa => Lomailu - Working holiday - Backpack => Aiheen aloitti: Joonatan - syyskuu 24, 2012, 18:01

Otsikko: Ne lääkkeet, ne lääkkeet!!
Kirjoitti: Joonatan - syyskuu 24, 2012, 18:01
Moi taas! Lähtö edessä torstaina! Jee! Mutta.. tullin sivuilla sanotaan selkeästi, että saan tuoda vaan 3kk lääkkeet maahan, joten en uskalla enempää tuoda. Onko jollain kokemusta, että saanko täältä tuomillani resepteillä (käännökset mukana englanniksi) siellä sitten paikallisen lääkärin avulla uudet reseptit, että saan lääkkeet jatkossa sieltä aussireseptillä? :/
Otsikko: Vs: Ne lääkkeet, ne lääkkeet!!
Kirjoitti: Tase - syyskuu 24, 2012, 18:48
Niinku tuolla toisessa ketjussa Savonian mainitsi, että häneltä kysyttiin vain mitä lääkkeitä mukana eikä niitä tarvinnut edes näyttää.

Tarviikohan astmalääkkeistä englanninkielistä reseptiä mukaan? Lääkkeet on alkuperäispakkauksissa ja apteekissa meinas, että ne paketit on jokapaikassa samanlaisia, joten mitään epäselvyyksiä tuskin tulee. Otan siis vain varalta ne mukaan ja resepti tietenkin mukaan.
Otsikko: Vs: Ne lääkkeet, ne lääkkeet!!
Kirjoitti: Savonian - syyskuu 24, 2012, 19:12
Mitä täällä nyt on tullut astma-lääkkeitä vastaan, niin saman nimisiä ne on suurimmaksi osaksi. Ja astma on aika saman kuuloinen myös englanniksi.

Mä sain paikallisen reseptin ihan pelkällä paketillakin, joskaan samaa lääkettä ei ole Ausseissa saatavana, että nyt mielenkiinnolla odottamaan mahdollisia uusia sivuvaikutuksia...
Otsikko: Vs: Ne lääkkeet, ne lääkkeet!!
Kirjoitti: Hanna92 - syyskuu 25, 2012, 17:53
Mul oli reppu täynnä lääkkeitä vaa heitettynä sinne eikä missää kentällä ees kysytty/katottu mitää, osa oli reseptilääkkeitä mut en sit tiiä onko mulla yli 3kk:den tarpeet vai ei :D tosin kertaakaa en oo noita reseptilääkkeitä tarvinnu tän vajaan kolmen viikon aikana
Otsikko: Vs: Ne lääkkeet, ne lääkkeet!!
Kirjoitti: Joboman - joulukuu 11, 2012, 21:00
Taalla Gold Coastilla on suomalainen laakari. Hyva juttu on. En oo viel tarvinu, mutta varmana helpottaa. On se kyselly miten menee. Oottekos viela muuten maassa maan tavalla vai omalla tavalla? Missapain luuraatte?
Otsikko: Vs: Ne lääkkeet, ne lääkkeet!!
Kirjoitti: irmau - huhtikuu 23, 2013, 05:45
Ehkä tyhmä kysymys mutta pakko selventää :Dsaan siis engl. kielisellä reseptillä ausseissa apteekista lisää lääkkeitä, kerran en voi roudaa mukaani kuin 3kk lääkkeet?? :o
Otsikko: Vs: Ne lääkkeet, ne lääkkeet!!
Kirjoitti: vuokko - huhtikuu 23, 2013, 09:11
minä olen ainakin hakenu täällä lääkäriltä paikallisen reseptin ,luulen ettei suomalaisella reseptillä saa täältä lääkkeitä ,mutta olethan hakenu Medicarekortin ja sitten vaan lääkäriin ja saat lääkärin ilmatteeks ,useimmiten. Jos lääkkeet maksaa enemmän kun 36.10 niin sen ylimenevän osuuden saa apteekissa pois tuolla kortilla.
Otsikko: Vs: Ne lääkkeet, ne lääkkeet!!
Kirjoitti: jounij - huhtikuu 23, 2013, 14:20
Joo, ei kelpaa suomalaiset reseptit Australian apteekeissa, olivatpa ne kirjoitettu millä kielellä hyvänsä.

Medicare-korvaustakaan ei taida saada lääkkeistä, jollei ole Australiassa pysyvällä tai sen luontoisella viisumilla. En myöskään usko, että Vuokon viittaamaa bulk billing -systeemiä, jossa lääkärissä käynti on täysin ilmaista, sovelletaan reissuviisumilla matkustaviin. Muuten, lekurit, jotka tuota bulk billingiä harrastavat, ovat vuosi vuodelta harvinaisempia, eikä sellaisia enää edes löydy kaikilta paikkakunnilta.


Toteaa
Otsikko: Vs: Ne lääkkeet, ne lääkkeet!!
Kirjoitti: irmau - huhtikuu 24, 2013, 01:34
no voi paskanmarjat. mitenköhän se nyt sit toimii että ku lääkkeet kumminki pakollinen saada :s
Otsikko: Vs: Ne lääkkeet, ne lääkkeet!!
Kirjoitti: jounij - huhtikuu 24, 2013, 06:41
Käy paikallisen lääkärin juttusilla suomalaisen reseptisi kanssa, minkä seurauksena lääkäri kirjoittaa sinulle paikallisen reseptin samasta tai vastaavasta lääkkeestä. Pyydä samalla matkasi kestoa vastaava määrä reseptin uusintoja ("repeats"), jolloin asia on kohdaltasi kunnossa. Ilman Medicare-korvauksia varaudu maksamaan lääkärivierailusta paikasta ja lääkäristä riippuen noin $80.


Kehottaa
Otsikko: Vs: Ne lääkkeet, ne lääkkeet!!
Kirjoitti: irmau - huhtikuu 24, 2013, 18:18
voi kiitoksia tästä vastauksesta, nyt olen taas astetta viisaampi :D :coolh
Otsikko: Vs: Ne lääkkeet, ne lääkkeet!!
Kirjoitti: vuokko - huhtikuu 25, 2013, 05:22
Sen verran sanoisin et kannattaa ottaa myös lääkepurkit tai missä ne sitten onkin ,reseptien kanssa mukaan lääkäriin ,koska pelkästä suomalaisesta reseptistä ei näy muutakun se lääkkeen nimi ja täällä ei ole kaikkia samalla nimellä olevia lääkkeitä. Lääkkeet samoja mutta nimi täällä eri. Kokemuksesta puhun. Turistiviisumilla ainakin sai medicarekortin heti en tiedä muista viisumeista  sitten mikä on niitten kanssa
Otsikko: Vs: Ne lääkkeet, ne lääkkeet!!
Kirjoitti: jounij - huhtikuu 25, 2013, 06:21
Hyvä ehdotus, Vuokko!

Juu, W&H ja turistiviisumillakin matkustava Suomalainen saa Medicare-kortin, mutta kyseinen kortti ei liene ihan "täysivaltainen". Sillä saa Suomen ja Australian kahdenkeskiseen sopimukseen perustuen hoitoa julkisissa sairaaloissa hätätapauksissa. Kenties yksityislääkäritkin voivat käyttää sitä korttia "bulk billing" -tapauksissa (jos sairaus tai vamma on kiireellinen), mutta kuten sanoin aiemmin, epäilen tätä hieman. Onkohan kenelläkään asiasta aivan varmaa tietoa?


Pohtii
Otsikko: Vs: Ne lääkkeet, ne lääkkeet!!
Kirjoitti: RUU - huhtikuu 25, 2013, 08:08
Kokemusta takavuosilta on sen verran, etta silla 'Reciprocal' Medicare-kortilla saa tosiaan vain akuutin valttamattoman hoidon. Muutaman kerran tuli kaytya laakarissa myos niin, etta he eivat sita hyvaksyneet, silla heidan ja Centrelinkin tulkinnan mukaan laakarikaynnin syy (diagnoosi) ei ollut niin akuutti, etta se olisi sopimuksen piiriin kuulunut.

Meillapain laakarissa kaynti maksaa $60+ dollaria (20 min) ilman mitaan Medicare korvauksia, ja bulk billing on tosi harvinainen. Medicare-korvauksia alkavat jotkut jo prosessoida suoraan, ts. Medicare saa tiedon kaynnista ja heidan osuutensa maksusta tulee pankkiin muutaman paivan kuluttua.

Laakkeiden osalta voi hyvin riittaa, kun pyydat Suomessa laakariltasi erillisen paperin englanniksi & laakarilatinaksi diagnoosista (yleisesti kaytetty ICD-10 koodi tunnetaan taallakin) ja siita mita laakeaineita (vaikuttavia aineita) ja milla annostuksella olet kayttanyt. Takalainen laakari kylla saa sen pohjalta kirjoitettua reseptin.
Otsikko: Vs: Ne lääkkeet, ne lääkkeet!!
Kirjoitti: vuokko - huhtikuu 26, 2013, 15:33
Ainakin Sydneys  on näitä bulk billing lääkäreitä ollu kaikki joilla olen käyny ja voin sanoo et olen käyny aika monella ,kun ei mitään löytyny ,aina sanottiin ei ole mitään ja taas otettiin kokeita ja vaihdoin lääkäriä kunnes löyty ,syöpä :( ja erikoislääkärit ei oo ilmasia ainakaan mulle. Ehkä NSW, Ql ja muuallakin on erilaiset noi jutut en tiedä ,puhun vaan omasta kokemuksesta. Mulla oli reseptit ja purkit mukana kun vaihdettiin lääkkeet täällä ja ei kattonukkaan reseptejä vaan otti purkin ja siitä katto vaikuttavan aineen ,mut sekin on varmaan lääkäri kohtanen juttu.