Superin kartuttaminen Suomesta, kannattaako?

Aloittaja Jurttamuori, kesäkuu 29, 2019, 17:45

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Jurttamuori

Howdy!

Suomeen on palattu ja juurruttu. Entisenä PR-visan haltijana mulla on Ausseissa Super, jota en saa poikki. Mietin, oisiko taloudellisesti kannattavaa kartuttaa eläkevakuutuksen pääomaa täältä Suomesta käsin? Tuotto lienee kohtalaisen hyvä verrattuna suomalaisiin vakuutuksiin, eikä verotuskaan taida poiketa tavanomaisesta (siis että verotetaan ansiotulona, ei lahjana tms). Onko kukaan tehnyt näin?

Terveisin
Jurttis Tampereelta :pepsodent
On vaikeaa olla puhdas ja aatteellinen, kun maailma on ahdas ja puutteellinen.

jounij

Moi!

En osaa antaa sijoitusneuvoja, kun ei ole sellaiseen lupaa. Mutta seuraavia asioita kannattaa miettiä:

- Valuutan vaihtelu: jos aussitaala tippuu paljon euroon nähden, niin voi olla edullista sijoittaa; vastaavasti sitten joskus kun haluaa nostaa rahat takaisin, niin kannattaisi odotella aikaa, jolloin valuuttakurssit ovat toisin päin.

- Minkä ikäisenä rahat saa nostaa superista: asteikko on portaistettu syntymävuoden mukaan - mitä myöhemmin olet syntynyt, niin sitä kauemmin joudut odottamaan rahoihin käsiksi pääsyä. Tähän saattaa tosin vaikuttaa myös asuinmaan säännökset.

- Verotus: Suomella ja Australialla on tuplaverotuksen estävä verosopimus, mutta kannattaa silti ottaa selvää, kuinka Australiassa ansaittuja eläkkeitä verotettaisiin Suomessa (vai verotettasiinko ne Australiassa - nykyään Australiassa saa 60 täytettyään nostaa Superista rahaa verottomana, jos vain muut ehdot täyttyvät [katso edellinen kohta]). Varsinkin tässä kohdassa kannattaa myös muistaa, että sijoituksesi Australiassa asuessasi Suomessa on jossain määrin kaden eri valtion lainsäädännön alaista. Lait voivat muuttua.

- Hallintokulut: kuinka paljon superfundisi veloittaa vuodesta tilin saldosta hallintokuluja. Alle 1% on halpaa, mutta jopa 3% palkkioita olen nähnyt pyydettävän.

- Tuotto: mikä on ollut super-tilin tuotto tähän saakka - muistaen, että aikaisemmat tulokset eivät takaa tulevien vuosien tulosta. Autoakaan ei ajeta koko ajan peruutuspeiliin katsoen.


Funtsailee
Jouni
Canberra