Rokotusasiaa

Aloittaja vvaegen, elokuu 26, 2015, 17:24

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

vvaegen

Moi!
Osaisko joku kertoa, onko mun mahdollista hakea täällä julkisesta tai yksityisestä terveydenhuollosta hepatiittirokotusta? Mieluiten sekä A että B. Suunnitelmissa on jossain vaiheessa matkustella enemmänkin korkean riskin maissa, joten rokote saattaisi tuoda ainakin kotiväelle mielenrauhaa. Siispä: miten sen saa hankittua ja osaako kukaan sanoa hinnasta mitään? Suomessa ainakin maksaa mansikoita.

jounij

Onnistuu niinkin helposti kuin menemällä kenen hyvänsä yleislääkärin vastaanotolle ja pyytämällä reseptiä haluamillesi rokotteille. Sitten menet reseptin kanssa apteekkiin hankkimaan rokotteet, ja palaat lääkärin vastaanotolle rokotettavaksi. Kannattaa neuvotella lääkärin kanssa sen toisen käynnin hinnasta. Joillakin isommilla lääkäriasemilla on erikseen sairaanhoitajat/terveydenhoitajat, jotka tekevät sen rokotuksen erikseen. Vielä isommilla lääkäriasemilla saattaa olla niitä rokotteitakin varastossa, jolloin saat rokotteen ensimmäisellä käynnillä ja käyt jälkikäteen vain apteekissa hakemassa uudet rokotteet ja viemässä ne lääkäriasemalle jo saamiesi tilalle.

Keskustele siis oman tai lähellä olevan lääkäriasemasi kanssa, miten homma heillä hoituu ja mihin hintaan. Valitettavasti minulla ei ole ajantasaista hintatietoutta, sillä otin nuo mainitsemasi rokotteet firman laskuun lähtiessäni pidemmälle työmatkalle Intiaan vuonna 2007.


Kertoo
Jouni
Canberra

jounij

Ai niin, jotkut apteekitkin saattavat työllistää henkilöitä, joilla on lupa rokottaa. Eli jos sinulla on rokoteresepti ja löydät sopivan apteekin, saat rokotteen heti sen ostettuasi.


Lisää
Jouni
Canberra

vvaegen

Eli aika lailla samalla lailla hoituu kuin Suomessakin, kiitos paljon nopeasta vastauksesta!  :)