Perthin suomalaisia???

Aloittaja hmclehto, kesäkuu 27, 2007, 20:35

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

hmclehto

Kaivelin tuolta vanhoja viesteja, mutta olisiko taalla suunnalla suomalaisia joiden kanssa voisi joskus jutustella, chatata tai kayda vaikka drinkeilla tms.


Leokatti

Kati

If you can't be a good example -- then you'll just have to be a horrible warning.

Tiiu

Ja jos jaksat odotella reilut puoli vuotta, niin meiltä kaksin kappalein. Muutto häämöttää sinne suuntaan tammi-helmikuussa...  :pepsodent  :peukkuy :peukkuy

hmclehto

Olen jo lahettanyt viestia Tiiulle ja Leokatille. Loytyyko muita from Northern Hemisphere?

Viestia vaan tulemaan....

maailmalla79


hmclehto

mehan saadaan kunnon porukka kasaan kivaa  ;)

Leokatti

Isa_K saapui Perthiin perjantaina, joten sieltä varmaan saadaan taas yksi vahvistus porukkaan. Ei ole tainnut ehtiä vielä nettiin?
Kati

If you can't be a good example -- then you'll just have to be a horrible warning.

Isa03k

Joo taalla ollaan, pienta kulttuurishokkia ton Thaimaan jalkeen pukkaa kun akkoja tulee taivaalta 30m/s takavasemmalta.. Vahan tekis mieli tonne pohjoseen ja akkia. Teen nyt pari viikkoa toita ja katon josko toi sade tosta loppus.  :nuttu: Vaikka sita sitten lopun vuotta tarvitaan tosin.  :peukkuy Muuten lansi-aussit olleet mukavia, apua saanu ja valiton ilmapiiri on hostellissa missa oon.

Isa03k

Erittain myohaiset kiitokset Katille viela mahtavasta vieraanvaraisuudesta!! :) Sua ei oo nakyny meilla bissella (eli Elephant and Wheelbarrow 8)) tai no ookoo tuu ny etes syomaan Fasta Pasta Innaloohon! ;) Ilmasia oluita/louinaita en pysty kylla lupaamaan. :P  :pepsodent

Leokatti

Sait siis sen paikan? Hienoa! Ajattelin sinua just eilen, joten telepatia toimii. Onkos sulla sitten toinenkin jobi Fasta Pastassa?

Pitäisi pistää jonkun sortin kokoontuminen tapahtumaan, vaikka siellä teillä norsussa ja kottareissa? Hevosflunssa pisti palikat meidän rattaisiin ja olisi nyt vähän enemmän aikaakin.
Kati

If you can't be a good example -- then you'll just have to be a horrible warning.

Kyra

:) kokoontuminen olis kiva, voisi itsekin kerrankin yrittaa pollahtaa paikalle kun ei ole taalla vuosiin suomalaisiin pahemmin tormannyt (enpa ole kylla etsinytkaan). Asun NOR Joondalupissa, toissa Whitfordissa ;)

Isa03k

Joo sillon ku nahtiin Kati ni alotin elefantis ja viikkoa myohemmin siel fasta pastas, lue tuolt mun blogista http://inkemaailmalla.wordpress.com kuulumiset 8)

Isa03k

Nain btw kympin uutisotikoissa hevosinfluenssasta, mainittiin vaan etta saattaa tulla iso lasku Aussilaan. Mites teidan hepat sairastu? On nyt sitte karanteenissa vai ooh miten toi menee?

Leokatti

Ei ole onneksi WA:ssa toistaiseksi yhtään tartuntaa ja toivon mukaan ei tulekaan. Hevoset ovat siis edelleen terveinä. Kotiarestissa ovat kyllä, minnekään ei menoja ole. Tommin piti olla tänään startissa ja Oliivin eilen opetuslähdössä, molemmat viettävät nyt aikaa laitumella. Eivät valita, mikähän lie...??

Lasku lystistä tulee olemaan ISO. Karanteeniasemalla on tälläkin hetkellä karanteenissa ori, jonka piti alkaa astumaan tammoja keskiviikkona. Astutusmaksu $220,000 ja päivässä voivat astua viisikin tammaa... Ja ei ole ainoa, yhteensä siitosoreja on siellä jumissa yli 50. Kun tällä hetkellä ylimääräistä karanteenia on määrätty 30 pv, niin ei ole ihan pieni tappio oriitten omistajille. Ja jos uusia tapauksia asemalla ilmenee, niin 30 pv alkaa aina sitä mukaa alusta. Enkä edes ala laskemaan, miten paljon kotiaresti ja kisojen peruuttaminen tulevat maksamaan. Pelkästään lauantain (ensimmäinen kotiarestipäivä) tappiot olivat luokkaa $50 miljoonaa. :o Kärjistetysti: kiitos täysverikasvatuksen, joka ei salli keinosiemennystä...
Kati

If you can't be a good example -- then you'll just have to be a horrible warning.

Milka

No sopivasti Perthin suomalaisista keinoseimennykseen.  :pepsodent

Minakin olen naita lehti artikkeleita lueskellessa ihmetellyt etta miksi ihmeessa ei tammoja astuteta keinosiemennyksella, kuten ainakin Suomessa tehdaan lehmille.  Taalla raahataan oreja mantereelta toiselle pelkan astutuksen takia. Kuulostaa nain maalikosta hullun hommalta.  :god:

Leokatti, sinahan varmaan hevosimmeisena tiedat syyn moiseen.

Leokatti

Tuo keinosiemennyskieltohan koskee siis pelkästään täysiverisiä (laukkahevosia). Nämä meidän lämminverisethän käyttävät AI:ta melkeinpä pelkästään. Kaikki meidänkin varsat on AI:lla siemennetty. Viimeisen isähän on Uudessa-Seelannissa, joten vaikeapa olisi muuten ollut siementääkään.

Perimmäinen syy kieltoon on se, että näin on monta sataa vuotta sitten kirjoitettu kantakirjamääräyksiin Englannissa :nuttu:. Kiellolla pyrittiin varmistamaan se, että varsan vanhemmat tosiaan ovat sen vanhemmat. Nykyisinhän se hoituu paremmin muuten ja DNA-näytteethän otetaan jo ravihevosien varsoistakin siinä vaiheessa, kun ne tunnistetaan parin kuukauden iässä. Myös sillä kieltoa on perusteltu, että oriin jälkeläismäärä ei kasvaisi liian isoksi, mutta siihenkin on muut konstit, kuten rajoitetut kirjat. Englantilaisten konservatiivisuus taitaa olla kuitenkin se suurin syy ja Australiahan ei voi poiketa käytännöstä, koska hevosia ei sitten tunnisteta muualla maailmassa. Heräisivät jo!! :nuttu:
Kati

If you can't be a good example -- then you'll just have to be a horrible warning.

Milka

Se siis on kuin onkin hullun hommaa, eika pelkastaan maalikon mielesta.  :nuttu: :nuttu: :nuttu:

Viela sen verran kyselen etta onko tama kielto voimassa koko maailmassa taysiveristen laukkahevosten osalta vai vain Englannissa ja taalla?


Leokatti

Maailmanlaajuisesta kiellosta on kyse...
Kati

If you can't be a good example -- then you'll just have to be a horrible warning.

ayoo

talla viikolla jengia lahos vaikka bisselle tms? kyllaha paikallisia suomalaisia ois kiva nahda  :o

SunSet

 hei pistas u2u:ta jos haluut nahda fremantlen kulmilla Ayoo!