Kimppakaaralla pois melbournesta?

Aloittaja ensiferum, syyskuu 29, 2005, 13:47

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

ensiferum

Homman nimi yksinkertaisuudessaan. Melbourne on taysin japsituristien valloittama turistirysa josta pitaa paasta pois asap!

Olisiko Melbournessa/lahiseudulla muita halukkaita vuokraamaan autoa porukalla ja reissaamaan vaikkapa Adelainen suuntaan Great Ocean Roadia pitkin tietenkin?

Halukkaat ilmoitelkoot piakkoin.

Edelliseen liittyen, onko dunderilaisilla tietoa mista voisi loytya muita backpackereita joilla voisi olla saman suuntaisia haluja. Omassa hostellissani olen muutamilta backpackereilta kysellyt mutta kaikilla tuntuu olevan muita suunnitelmia. Loput ovatkin sitten, yllari yllari, japseja. Eli hakusessa olisi siis joku backpackerin ilmoitustaulu tms.

Kiittaen, enska.

riaapa

Vai että Great Ocean Roadille japsituristeja pakoon... Lycka till vaan! :hahhaa :hahhaa
Riina

jounij

...tai minne hyvänsä Australian turistikohteisiin!


Riinaa myötäillen lisää
Jouni
Canberra

ensiferum

no jos nyt jonnekin paasis... :itke

Tony

Menkää Cairnsiin, siellä ei ole jaappanilaisia sitten ollenkaan:D:D:D:D:D:D

:)Tony

susuli

Erityisesti sinne Great Ocean Roadille:? Herramanjeera, en ole eläissäni niin paljon japsuja nähnyt. Yksi jopa puku päällä keskellä ei mitään tuli tölläämään ihan pitemmäksi aikaa sentin päähän meistä kun kokkailimme nuudeleita tien laidassa.. Näytti miettivän että "kotoisen merkkinen auto mutta meillä noita ei olla käytetty 20 vuoteen..":hahhaa
-LIFE IS LIKE A CIGARETTE, SMOKE IT TO THE BUTT-

susuli

No Cairns on toinen pommin varma. Tosin, siellä ei saa olla rauhassa oikein minkään maalaisilta turisteilta. Eritoten juuri teini- iän ylittäneitä ruotsalais tyttösiä tuntui riittävän..
-LIFE IS LIKE A CIGARETTE, SMOKE IT TO THE BUTT-

Tuipa

Entapa surfers paradise... Tosin siella japanilaiset sekoittuu muihin kansoihin, ja palvelulistoilla englanti on vasta viides kieli...
Lienee parasta palata koto Suomeen, kunhan ei mene kesalla Muumimaailmaan eika talvella lappiin eika...
Lue rivien valista - mainitsemasi kansa tekee hulluna toita ja haluaa vastapainoksi lomia. Lisaksi nuoret joutuu kotona elamaan muiden pillin mukaan ja taalla siten otetaan rennommin... En todellakaan halua puolustella heidan kayttaytymistaan, painvastoin - oma tyttareni (siis blondi) napataan tosta vaan syliin valokuvattavaksi... Heita vaan riittaa joka paikassa (varsinkin ausseissa) eika sille mitaan voi.
Eli ala vaan sopeutumaan alati raiskyviin kameroihin ja oman tilan pienenemisseen!

Timo

Huh, ja minulla kun on ollut koko ajan sellainen käsitys, että japanilaiset ovat kohteliaita ja huomaavaisia, ruotsalaisneidot sivistyneitä ja kielitaitoisia kosmopoliitteja, kun taas kamalimmat turistit ovat näitä suomalaisia sikakännissä örveltäviä amiksia ja siiderihiprakassa pyrstöään sinne tänne jakelevia bilettäjäpissaliisoja.

Tosin paljoa käytännön kokemusta ei minulla ole minkäänlaisista turisteista, koska eihän niitä täällä Cairnsissa normaalioloissa  juuri tapaa, vaan heitä nähdäkseen pitäisi varta vasten lähteä turistialueille, jotka kuitenkin kattavat vain hyvin pienen osan kaupungista.   Ei ole vielä kukaan nuudelinpopsija parkkeerannut kotteroaan meidän etupihalle eikä ole näkynyt japanilaisneitosten parvea räpsimässä kuvia sauvakävelylenkkini varrella (valitettavasti).  Ihan rauhassa on saanut elellä ja kulkea.

Olisi varman terveellistä hylätä kansallisuuksiin kohdistuvat stereotypiat ihan samalla lailla kuin yksittäisiin kaupunkeihinkin kohdistuvat.  Ne kun eivät kerro asioista totuutta vaan tuovat esille yhden rajallisen näkökulman.
Sitäpaitsi yksittäisen ihmisen käsitteleminen vain kansansa tai rotunsa edustajana menee hyvin lähelle rasismia.

Jaaks

Mieluimmin itsekin asioin kohteliaiden ja sivistyneiden japanilaisten ja muiden aasialaisten kun monen muun maalaisen kanssa.

Onko pakko menna niihin turistirysiin ?  Kylla taalla Australiassa hienoja paikkoja loytyy jokaiselle.

Sitapaitsi Australian talous olisi melkoisen huonossa jamassa ilman aasialaista rahaa ja pelkastaan Queenslandissa olisi yli 30.000 tyotonta lisaa.

Tahan vahan triviaa :

"QLD Japan trade 03-04
Japan is our biggest trade and investment partner, with merchandise exports alone totaling $5.3 billion in 2003-04."
http://www.thepremier.qld.gov.au/trade_missions/2004/japan_india.shtm

"Queensland-Japan Chamber of Commerce and Industry Export Awards

Representing half of Asia's GDP and 46 per cent of all retail sales in the Asia Pacific, Japan is our biggest trading partner. Last year Australia sold $25 billion in goods and services to Japan ? more than double our exports to the US."
http://www.austrade.gov.au/corporate/layout/0,,0_S1-1_CORPXID0015-2_2-3_PWB110487963-4_speeches-5_-6_-7_,00.html


"Why Japan matters...
?   World's 2nd largest economy; largest in region
?   127.3 million high-income and discerning consumers with per capita GDP of US$36,693 (2004)
?   Australia's No 1 export market for almost 40 years
?   Single most important market for Australian minerals, energy and agricultural exports
?   Economic recovery and regulatory reform offer new opportunities for exporters "
http://www.dfat.gov.au/geo/japan/new-trade-horizons-fs.html

susuli

Timo, missäpäin asut? Miksiköhän ne kaikki turistit tunkee sinne laguunin viereen ja sitten ihmettelee että tässäkö tämä trooppinen paratiisi nyt oli :D Me asuttiin Cool Waters Caravan Parkissa lähellä Freshwatersia kuukausi eikä siellä todellakaan paljon turisteja näkynyt.. metsikössä sitten vielä vähempi.
-LIFE IS LIKE A CIGARETTE, SMOKE IT TO THE BUTT-

MH

Jos japsit häritsee niin niistä pääsee eroon kun kertoo niille että naapurikaupungissa jaetaan ilmaista filmiä:hahhaa:hahhaa

Tosin digi aikakaudella ei oo nykyään enää niin tehokas

Tony

Timon Ja Jaaksin kanssa samaa mieltä siitä, että kuinka ihmeessä japanilaisista turisteista saa itselleen ongelman tehtyä:? . Vaikka heitä onkin tietyissä turistirysissä sankoin joukoin, käyttäytyvät he silti erittäin korrektisti ja ystävällisesti, toisin kuin eräät muut kansanryhmät, ja tällä minä en tarkoita nykysuomalaisia.  En minä ainakaan ole tuntenut ahdistusta Australiassa ollessani, vaikka ympärillä olisi ollut kuinka paljon japanilaisia.

:)Tony

jounij

LainaaAlkuperäinen postittaja Tony
Timon Ja Jaaksin kanssa samaa mieltä siitä...

Haluan mainita siltä varalta, ettei asia ole tullut aiemmista kirjoituksistani selväksi, että minutkin voit laskea samaan joukkoon: en ota vähäisintäkään pulttia minkään kansallisuuden edustajien lähettyvillä olemisesta.


Suvaitsee
Jouni
Canberra

Jukka

Ei varmaankaan niin paljon liity aiheeseen, mutta samaa mieltä edellisten kanssa.

Mutta kun Libanolilaiset muslimipojat laitettettiin vankilaan kymmeniksi vuodeksi kun raiskasivat oman ikäisensä valkoisen tyton ja sitten tää Corby tapaus.

Media tekee juttuja ja ihmiset uskovat niitä kuten tosi. Kun Corby pidätettiin niin olin Balilla ja seurasin juttua paikallisista tiedototusvälineistä. Samaan aikaan Australian lähetyston tyontekija jolla oli pedofiili epäillys lähetetettiin pois maasta ja siitä ei ollut mitään isoa uutista Australin uutisissa.

viajera

Japanilaisia kyllä löytyy joka puolelta Australiaa sanoin kuin korealaisia. Joissain working hosteleissa maalla oli yli puolet asukkaista japanilaisia. Eikä se kyllä minua haitannut. He ovat yleensä hyvin ystävällisiä ihmisiä, tosin monesti vähän ujoja. Vähän niin kuin monet suomalaiset.:) Itse sain monta japanilaista ja korealaista ystävää Australiassa matkatessani, joita olen varmasti menossa tapaamaan muutaman vuoden sisällä.

Sen olen kyllä huomannut, että monesti working hostelleissa porukka jakaantuu eurooppalaisiin/länsimaisiin ja aasialaisiin, eikä ryhmien välillä ole kauheasti vuorovaikusta.

meikalainen

Juu, olen aivan samaa mieltä...mitä huonoa heissä on??Ei häiritse ollenkaan minua. Mutta ausseilla tuntuu olevan negatiivinen suhtautuminen japanilaisia kohtaan. Japskit osaa käyttäytyä eikä heistä ole haittaa. Pahempia löytyy, jos jotai kännikala brittejä olisi jatkuvasti pitkin turistikohteita...tai tekopyhä americanoja, tai nenä pystyssä ranskaa puhuvia ranskalaisia....tai jotain tummaihoisia-niin että saisi vahtia laukkuaan. Niin no beachillä heitä ei tosiaankaan näy (jos pakoon haluaa), tai jos on, niin jonkun sateenvarjon alla hattu silmillä :)

riaapa

LainaaAlkuperäinen postittaja jounij
LainaaAlkuperäinen postittaja Tony
Timon Ja Jaaksin kanssa samaa mieltä siitä...

Haluan mainita siltä varalta, ettei asia ole tullut aiemmista kirjoituksistani selväksi, että minutkin voit laskea samaan joukkoon: en ota vähäisintäkään pulttia minkään kansallisuuden edustajien lähettyvillä olemisesta.

Minun rasismin vastainen asenteenihan on tullut tässä vuosien saatossa ilmi jo muutenkin, mutta jottei kenellekään jää epäselväksi, niin olen ehdottomasti kuvatunlaista luokittelua vastaan. Eiköhän meistä itse kukin ole joskus ollut turistina jossain maassa, ja vaikka kuinka yrittäisi olla coolimpi kuin muut turistit, niin samassa veneessä sitä matkailijoina ollaan...  (Tuolla aiemmalla "lycka till"-kommentillani yritin harjoittaa sitä täällä foorumissa paljon parjattua sarkasmia, heikoin tuloksin...) :itke

Mitä nyt nimenomaan japanilaisiin tulee, niin ei minulla heitä(kään) vastaan mitään ole, olenhan japanilaisessa firmassa töissä... :D
Riina

meikalainen

juu vähän innostuin liikaa, eikä ollut tarkoitus luokitella...yritin vaan olla japanilaisen puolella!!!

Timo

Lainaasusuli
Timo, missäpäin asut? Miksiköhän ne kaikki turistit tunkee sinne laguunin viereen ja sitten ihmettelee että tässäkö tämä trooppinen paratiisi nyt oli :D Me asuttiin Cool Waters Caravan Parkissa lähellä Freshwatersia kuukausi eikä siellä todellakaan paljon turisteja näkynyt.. metsikössä sitten vielä vähempi.

No, minä asun täällä (enemmän tai vähemmän) vakituisesti, siis ihan oikeassa talossa, ja sen verran kiltisti olen elänyt, että aina on ollut kodin ovi auki eikä ole tarvinnut lähteä hätämajoitukseen mihinkään leirintäalueille :D.

En asu  kovin kaukana tuolta Freshwaterista, suoraan vain itää  kohti joen ja tien yli rantakylässä, jossa ei ole ainoatakaan turistihotellia tai käyntikohdetta, ja joka muutenkin kait yrittää pitää kiinni enemmänkin 1970-luvun hengestä kuin elää tätä päivää.

Minua tosiaankin aina huvittavat täältä foorumista lukemani Cairnsia koskevat kommentit. Niistä tulee aina sellainen tuntu, etteivät ne kerro tästä kaupungista vaan jostakin ihan muusta.
Tosin kyllä tuon laguunin sentään tunnistaa, olen nähnyt sen ehkä kolme-neljä kertaa ohi kulkiessani, mutta en kertaakaan jäänyt paikalle töllistelemään.

Mutta onhan se toki ihan mukava, että täällä on turisteja, ja erittäin hyvä, että heille on rakennettu omat pillttuunsa, jossa heistä pidetään huolta kohtuullista korvausta vastaan. Ja ihan mukava nähdä heitä kuljetettavan busseilla ympäri tienoota. Yksityisautoilevat ovatkin sitten vähän suurempi riesa. Se, että tuo turistien käyttämä  valtatie  on samalla kaupunkilaistenkin pääkulkuväylä tekee liikenteen vähän liian vilkkaaksi. Niin monta oloja tuntematonta autoilijaa saavat peltikorjaamoiden omistajat hykertelemään käsiään työtaakkansa alla, mutta paikallisille työmatkalaisille heistä koituu ylimääräistä stressiä.

Ja onhan se kiva, että kauppoja ja muita palveluja riittää yllin kyllin kaupunkilaisillekin, ja ne ovat aukikin ihan mukavasti turistien ansiosta.  Ja aasialaisen ruuan tarjonta on heidän takiaan runsasta, samoin muita erikoistuotteita kuten terveys- ja luomutuotteita   on todella paljon ainakin jos vertaa naapurikaupunki Townsvilleen.

Muuten kyllä aasialaisuutta on vähemmän kuin mitä tänne tullessani oletin ja toivoin. Keskustassa aasialaisia näkee, ja erityisen mukavaa on käydä tuolla Rustyn hedelmä- ja vihannestorilla ostelemassa Vietnamista tulleilta hmong-heimolaisilta heidän puutarhojensa tuotteita.  Sen sijaan keskustan ulkopuolella, useimmissa lähiöissä, aasialaisia tapaa valitettavan vähän. Enemmistönä ovat niissä kuitenkin valkoiset.  

Mitä noihin mielikuviin trooppisesta paratiisista tulee. Kait se useimmille riittää kun saa käydä omin silmin katsomassa markkinoinnin luomaa mielikuvaa. Hyvin harva mitään "totuutta"  paikkakunnasta haluaakaan tietää. Ja mikäs siinä Viihtymään ja rentoutumaanhan turistit tänne tulevat, ja elämyksiä hakemaan.  Ja niitä kait se laguuni ja muutkin hökötykset tarjoavat kun ne kerran saavat ihmiset viihtymään täällä ja kantamaan rahansa paikkakunnan elinkeinoelämälle.
Tästäpä saadaankin mukava loppupäätelmä tuohon rasismiteemaan: ei se kansallisuus tai ihon väri mitään ratkaise vaan lompakon paksuus ja halukkuus raottaa sitä lompakkoa mahdollisimman usein.  :hahhaa

ensiferum

Tulipa tuossa vaan japsituristien paljoudesta mieleen, että voisi olla ihan mahdollinen markkinarako, jos perustas kiinaan matkailuyriyksen joka tarjoais kiinalaisille palveluja kiinaksi, esim. ryhmämatkoja eurooppaan jne.
10-15 vuotta kun laitetaan eteenpäin ja Kiina vaurastuu ja keskiverto kiinalaisella alkaa olla rahaa ja aikaa matkailuun niin voidaan varmasti varatua turispaikoissa melkoiseen kiinalaisten tulvaan.

Jaaks

Ensiferum,

Hyvä idea, jonka onneksi Aussit on jo ymmärtäneet:

Australia Trains Chinese Tourism Specialists Via Internet
http://www.edu.cn/20010907/3000670.shtml  

China - Approved Destination Status
Australia was the first western country to be designated as an approved destination for tourists from China.
http://www.immi.gov.au/facts/58china.htm