skype

Aloittaja hanskie, joulukuu 08, 2003, 20:46

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Timo

LainaaAlkuperäinen postittaja Emppu
No nyt on noita langattomia vaihtoehtoja, joissa tosin aloituskustannukset modeemin hankkimisessa on aika korkeat

Mutta linjanopeudet vastaavasti matalat verrattuna ADSLään, eikä kattavuusaluekaan vielä kovin laaja.  Mutta noissa suhteissahan kehitys kehittyy, jopa Australiassa :D

Disturbance

"Who lives in Cairns?"
"Baked beans, spaghetti, tuna..."

Tiitujohanna

Kiitoksia Timo ja Emppu, eli on siis vaihtoehtoja, joita kannattaa tutkia! :D

Ilmeisesti meian alueella  ei oo cable mahollisuutta, ainakaan viela, mika kylla kuulostaa hassulta, kun asutaan Melbournen melkein keskustassa!

Entas tarkottaaks tuo "wireless" esim sita juttua mika tulee joidenkin tietsikoiden mukana valmiina? Voiks sita sitten kayttaa missa vaan? Mie yritan parhaillaan saastaa rahaa etta saisin ostettua uuden omenan (G5)... tosin siihe saattaa menna aikaa niin, et sit on jo tekniikat kehittyny noissa muissaki vaihtoehoissa...

Mutta anyways, kiitos, ja niiku Disturbance jo totes, toivo elaa...


:roue
Tiitu

Timo

LainaaAlkuperäinen postittaja Tiitujohanna
Ilmeisesti meian alueella  ei oo cable mahollisuutta, ainakaan viela, mika kylla kuulostaa hassulta, kun asutaan Melbournen melkein keskustassa!

Näin voi hyvinkin olla, mutta kannattaa varmistaa asia esim. Optukselta

LainaaEntas tarkottaaks tuo "wireless" esim sita juttua mika tulee joidenkin tietsikoiden mukana valmiina?

Tekniikka siellä takana on sama (ainakin jokseenkin sikäli kuin tiedän), mutta tuotteina ne ovat eri asioita. Voisi sanoa, että tuo tietokoneen mukana tuleva yhteys korvaa koneesi ja  kotonasi olevan "tukiaseman" (ts. "seinäpistokeen" eli adsl-modeemin tms. ) välisen johdon. Sen sijaan operaattorin tarjoama langaton yhteys korvaisi  tuon "tukiaseman" ja heidän lähettimensä välisen johdon, joka ADSL-tekniikassa on puhelinlanka ja kaapeliyhteydessä tv-kaapeli. Eli se, että tietokoneessasi on langaton verkkoyhteys, ei periaatteessa vaikuta tuon langattoman operaattoriyhteyden saamiseen tai toimintaan.

LainaaVoiks sita sitten kayttaa missa vaan? Mie yritan parhaillaan saastaa rahaa etta saisin ostettua uuden omenan (G5)... tosin siihe saattaa menna aikaa niin, et sit on jo tekniikat kehittyny noissa muissaki vaihtoehoissa...

Siihen langattoman kilpailuetu perustuu, että operaattorit pyrkivät tekemään niistä tuotteita, joita kannettavien omistajat pystyisivät käyttämään missä vain.  Siitä ei minulla ole käytännön kokemusta, miten hyvin ajatus käytännössä toimii, mutta olen kuullut, että ongelmia vielä on.

Paikallaan olevassa koneessa taitaa vielä jonkin aikaa ADSL olla kuitenkin luotettavin ja nopeuteen nähden edullisin ratkaisu.  

Erityisesti skype-käytössä minä en vielä oikein luota langattomiin ratkaisuihin. Luovuin kotonakin langattomasta yhteydestä adsl-modeemin ja koneen välillä, koska huomasin sen pätkivän ja olevan hitaampi kuin vanha kunnon  lähiverkkokaapeliyhteys.

LainaaMutta anyways, kiitos, ja niiku Disturbance jo totes, toivo elaa...

:D  
Mikäpä sen Topin tappaisi ... ja taitaa se lapamatokin vielä hengittää
:hahhaa

Kojootti

LainaaAlkuperäinen postittaja Disturbance
Onko hei kellaan tekniikan ihmelapsella tietoa, onko ylipaansa mahdollista kayttaa esim. jotain digikameraa nettikamerana? Tammonen villi ajatus pulpahti paahan. Meinaan kattelin tossa kaupassa "oikeita" nettikameroita, ja onhan niilla hintaa... Eli pystyiskohan digikameran kytkemaan koneeseen ja jotenkin sita kautta nayttamaan naamaansa?

Webcamerathan eivät ole - tai ainakaan niiden ei pitäisi - olla kovin kalliita. Ainakin täältä suomen puolelta saa n. 30? (n.50 Austaralian dollaria)  asiallisen kameran. Tietysti kalliimmissa kameroissa on parempi kuvanpakkaus eli ne varaavat vähemmän kaistaa kuvan siirtoon millä seikalla voi olla merkitystä yhteyden tehoista riippuen.

Joissakin edullisemmissa digikameroissa tuo kytkentä on mahdollista, mutta en osaa sanoa missä.

Tiitujohanna

Kiitos taas Timo! :god:

on niin kiva kun joku ymmartaa ja nauvoo naissa jutuissa... :D

Nyt vaan jatkan saastamista ja vaihtoehtojen tutkimista. :taala:eye::D
Tiitu

Jouko

Kokeilin tuota digi-kamera hommaa kotona, kumpikaan mun kameroista ei toiminut 5v vanha Kodak ja uudempi Panasonic. Tiedän että monet niistä toimivat myös webbi-kamerana mutta noita webbi-cämmejä :) saa kyllä melko edullisesti ihan toimiviakin.

Me ollaan tilattu kokeilu mielessä duuniin erilaisia webbi-kameroita aina 25 dollarista 35 dollariin. Tarkoitus on antaa yhden tuotteen mukana asiakkaalle webbi-kamera joka ei ole kovin kallis muttei ihan surkeakaan.

Pienessä 5min skype kokeilussa esim. 39 dollarin "OMNI GOLDEN EYE With InfraRED NIGHTVISION USB PC Web Cam" näytti toimivan melko hyvin. Iso plussa hyvälle läppärin kiinnikkeelle jota tosin kuin yli satasen LOGITECH QUICKCAM joka oli tosi surkea kiinnityksen puolesta. Omnia myy näköjään www.gamedude.com.au vaikka me tilattiin meidän kamera jostain Koreasta netin kautta ja tuli postimaksuineen maksamaan just saman verran kuin tuo gamedudejen myymä.

En ole ihan varma miten paljon noiden kameroiden omat ohjelmisto tai piirit pakkaavat kuvaa, mutta mulla on ollut se käsitys että sen tekisi toi kuvaa ulos lähettävän ohjelmiston codeckki. Eli skypen tapauksessa se olisi toi On2. Eli tän teorian mukaan, jos kamerassa on kenno joka pystyy tuottamaan 640 x 480 pixels (VGA) kuvaa 24 - 30 ruudun nopeudella, niin sillä pitäisi olla edellytykset kohtuullisen kuvan lähettämiseen.  

Pitää tosin myöntää että jopa noiden halpakameroiden kesken kuvan laadussa oli melko suuria eroja, toiset sai heittää melkein heti romukoppaan.

Pähkäilee Jouko


- Salibandy? Brisbanessa www.qldfloorball.org

igor

check out        www.phonecardselector.com.au

plenty of choices for a good value phone cards-
have used this service for a long time now and works very well on most occassions.:peukkuy

Timo

LainaaAlkuperäinen postittaja Tiitujohanna
Kiitos taas Timo! :god:
on niin kiva kun joku ymmartaa ja nauvoo naissa jutuissa... :D
Nyt vaan jatkan saastamista ja vaihtoehtojen tutkimista. :taala:eye::D

Oleppa hyvä, Tiitu :D  
Kyllä noita vaihtoehtoja kannattaa tosiaan tutkia aina muutaman kuukauden välein. Tilanne saattaa muuttua hyvinkin nopeasti.


LainaaAlkuperäinen postittaja Jouko
Kokeilin tuota digi-kamera hommaa kotona, kumpikaan mun kameroista ei toiminut 5v vanha Kodak ja uudempi Panasonic. Tiedän että monet niistä toimivat myös webbi-kamerana mutta noita webbi-cämmejä :) saa kyllä melko edullisesti ihan toimiviakin.

Helpoin tapa tosiaan saattaa olla edullinen webcam, mutta jos vanha digikamera sattuu toimimaan niin miksei sitä uusiokäyttäisi. En tiedä muista kameroista kuin Sonyn Cybershoteista paljoa. Niissähän on yleensä se keltainen pyöreä reikä, jonka kautta laitteesta saa ulos kuvaa jos siihen liittää kameran mukana tulevan tv-välijohdon. Jos koneessa on analoginen kaappauskortti, voi tuon johdon liittää siihen. Cybershotissa ei tosiaan tarvitse säätää päälle mitään webcam-tilaa vaan pelkästään laittaa kamera päälle kuvaustilassa.  No, monilla ei ehkä ole analogista kaappauskorttia eikä   kaikkia malleja edes voi käyttää skypen (tms.) kanssa.

LainaaEn ole ihan varma miten paljon noiden kameroiden omat ohjelmisto tai piirit pakkaavat kuvaa, mutta mulla on ollut se käsitys että sen tekisi toi kuvaa ulos lähettävän ohjelmiston codeckki. Eli skypen tapauksessa se olisi toi On2. Eli tän teorian mukaan, jos kamerassa on kenno joka pystyy tuottamaan 640 x 480 pixels (VGA) kuvaa 24 - 30 ruudun nopeudella, niin sillä pitäisi olla edellytykset kohtuullisen kuvan lähettämiseen.  

Minulla on ollut sama käsitys jossain aivokopan pohjalla. Tosin en ole sitä skypenkään kohdalla erikseen tarkistanut.

LainaaPitää tosin myöntää että jopa noiden halpakameroiden kesken kuvan laadussa oli melko suuria eroja, toiset sai heittää melkein heti romukoppaan.

Sen olen huomannut. Ostin taannoin ebaysta halvan luottokorttikokoisen web/digikameran, jolta odotin edes tyydyttävää matalaresoluutioista kuvan laatua. Oli kuitenkin niin hankalakäyttöinen ja surkealaatuinen hökötys, ettei sitä viitsinyt käyttää.

Tosin, täytyy muistaa, että käyttäjien vaatimuksetkin ovat erilaiset. Jos haluaa pelkästään näyttää skype-käytössä naamansa eikä ole kovin eläväinen ilmehtijä, niin varmaan tuollainen vaatimaton halpis tekee tehtävänsä.  Kyllä sillä äidin saa onnelliseksi. Ja on ehkä parempikin, että tummat silmänaluset ja muut ei-toivotut yksityiskohdat eivät näy liian selvästi.  :D

kris

Skypen uusin versio tukee nyt myös kuvaa! Ei muuta kun lataamaan!

:cool:
T: Krisse

Silppu

Joku oli onnistunut välittämään TV-lähetystä Skypen kautta. Mitä mieltä tästä? Jos vain sais noi talviolympialaiset näkyviin... Tietääkö joku, että onko tällainen välitys yksityiskäyttöön kiellettyä?

tv-lähetys skypen kautta

Silppu

Timo

LainaaAlkuperäinen postittaja Silppu
Joku oli onnistunut välittämään TV-lähetystä Skypen kautta. Mitä mieltä tästä? Jos vain sais noi talviolympialaiset näkyviin... Tietääkö joku, että onko tällainen välitys yksityiskäyttöön kiellettyä?

Teknisesti onnistuu mainiosti. Tapoja on lukuisia. Minulla toimii kaappauskorttiin kytketyn, tv-virittimellä varustetun dvd-soittimen tai videonauhurin kautta. TV-kuvaa tosin en ole välittänyt, mutta ihan samalla virityksellä nauhoitettua videokuvaa kyllä, ja ääntä myös tietysti.

TV-ohjelmien välityksen laillisuudesta en tiedä mitään, enkä itse kyllä vaivautuisi katsomaan talviolympialaisia edes Skypen kautta.

kris

Olympialaiset mäkeen ... Formuloiden aika-ajot kehiin!
Jos joku keksii miten ne sais näkyyn, niin tarjoon sille bissen!

:cool:
T: Krisse

eevis

Osaisiko joku neuvoa, mistä löytyisi skypen vanha 1.0 versio? Kun mulla edelleen on vanha Windows susikasi, enkä viitsisi skypen takia vielä vaihtaa. Vaikka ääni sitten kuulostaakin pultsarilta, kuten joku tuolla ykkössivulla kertoi... :) Koitin etsiä ihan vain googlettamalla, ja jotain skype version 1.0 Francaisea löytyi, mutta kun en ranskaa osaa... Lisäksi etten lataisi sitten mitään malwareja kun en mistään mitään ymmärrä :D, olisi latauspaikan kiva olla joku luotettava(hko), jos ohjelmaa nyt yleensä mistään enää löytyy.
Dees - We will bloody bounce back!!!


Jouko

Moikka Eevis,

Multa löytyy 1.4 asennustiedosto jotain 7.0 megaa. Oisko se hyvä vai haetko nimen omaan 1.0 versiota?

Tiedustelee Jouko


- Salibandy? Brisbanessa www.qldfloorball.org

Timo

Skypen vanhoja versioita löytyy täältä

Suora lataus kopioimalla alla oleva osoite ja liittämällä se sitten selaimen osoiteriville. Ei toimi pelkkä linkin napsautus.

http://download.oldversion.com/skype10.exe

Mitään takuita ohjelman alkuperäisyydestä ja luotettavuudesta en voi antaa.

Voisithan sä, Eevis, asentaa Linuxin sen Win98:n tilalle niin saisit käytettyä uusintakin versiota :hahhaa

eevis

Kiitos Jouko ja Timo :D

Skypen versiolla ei ole minulle mitään muuta väliä (en ole koskaan käyttänyt, joten ei ennakko-odotuksia/vaatimuksia), kuin että sen täytyisi toimia vanhan läppärini käyttöjärjestelmällä. Ja vaikka sinänsä minusta Linux oli ihan hauska kun sitä joskus töiden puolesta käytin, niin jos asennan uuden käyttiksen, menee samalla kai hukkaan monta ohjelmaa, joihin minulla ei ole asennuslevyjä (töissä muinoin asenneltu... :D)? Toisaalta koko kone kaipaisi kyllä täydellisen formatoinnin, niin paljon roskaa kertynyt vuosien varrella. Ei riitä enää siivoojaohjelmat. :confuse Tai oikeammin kaipaisi kokonaan uuden koneen. Heh...mut se onkin toinen juttu...

Mutta hmm voisitko Jouko vaikka laittaa tuon 1.4 version tulemaan meiliini (ei siis tuohon alla olevaan vaan siihen kunnon), pitäisi mahtua ihan hyvin 7MB. Kaipa sen 1.4:n pitäisi siis Win98:lla pyöriä? Kiitoksia kovasti! :god:
Dees - We will bloody bounce back!!!


Tuipa

Laita vaikka Eevis mulle ranskaksi, niin kaannan. Tosin voin jarkata sulle paikallisen ranskanopen, jonka tekninen tietamys on kylla nolla, mutta jonka kanssa rahdattiin just web kamerat ojoon pitkaa skype sessiota varten... Paaasia etta paastaan halppispuhumisiin pian!

Silppu

Tästä alkoivat pilkkahintaiset kännykkäpuhelut! :pepsodent :pepsodent :pepsodent

Puhelun hinta: 0,015e/min + gprs datasiirtomaksu :peukkuy

http://www.eqo.com

Lehdistotiedote: http://www.hotvoipnews.com/blog_32.shtml

Juttu iTWiressa: http://www.itwire.com.au/content/view/3925/53/
-Myisivat nyt sen Telstran hyvin äkkiä, kun siitä vielä jotain saa.

Silppu

Timo

Kysäisempä ihan varmuuden vuoksi, ja toisaalta muille vinkin antaakseni, täältäkin asiaa, jota olen parhaillaan selvittelemässä eli langattoman kuuloke-mikrofoni-yhdistelmän käytöstä skypen kanssa. Nettihauilla löytyy esim. ratkaisuja, joissa tietokoneen usb-porttiin kytketään bluetooth-muunnin (ns. bluetooth dongle), joka sitten kommunikoi langattoman bluetooth-tekniikkaa tukevan kuuloke-mikrofoniyhdistelmän kanssa, sellaisen, joita myydään nykyään paljon kännykkäkäyttöön. Halvimmillaan tuollaisen ratkaisun saa jopa alle sadalla dollarilla. Kun sen saa toimimaan, voi kuljeskella langattomat kuulokkeet päässä ja jutella skypessä noin sadan metrin säteellä tietokoneesta. Voi siinä samalla sitten vaikka kytkeä rikkaruohoja kukkapenkeistä tai hölkätä ympäri pihaa :D

Onkos kellään tuollaista tai vastaavaa systeemiä käytössä?

Silppu

Pari muuta hyvää vaihtoehtoa tulee mieleeni. Itselläni on käytössä langaton puhelin, jossa toimii sekä Skype että lankapuhelin. Langattoman luurista voi soittaa kaverille joka on Skypessä linjoilla. Kantavuus yli 150m.

Lisää infoa: http://www.dualphone.net

Toinen mahdollisuus on yhdistää kännykkä tietokoneeseen/ Skypeen erillisellä johdolla, jonka jälkeen voi puhella ilmaiseksi tai hyvin edullisesti käyttämällä saman operaattorin sisäisiä puheluja (esim. Virgin mobile 5c/min, tai Optuksen 5 min ilmaiset puhelut). Soitetaan siis omaan saman operaattorin kännykkään, joka yhdistää puhelut Skype-kaverille, tai vastaavasti Skype kääntää puhelut omaan kännykkään tuon systeemin kautta. Tällä tavalla voi hölkätä vaikka Australian ympäri, ja puhua samalla Suomeen....

Lisää infoa: http://www.ipdrum.com

Sekä Dualphonella että Ipdrumilla on jälleenmyyjät Australiassa.