Asunto ja koulutus ja työpaikka.. hakusessa..

Aloittaja Sirpaleita, maaliskuu 09, 2012, 02:12

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Sirpaleita

Hei! :peukkuy

Olemme tulleet tänne Sydneyhin reissulle ja kiinnostaisi katsella täältä tyttärelle 16 v koulutusmahdollisuuksia ja itselleni jotain työpaikkaa.. (nainen) mutta näyttäs olevan kuin neulaa heinäsuovasta etsisi.. viisumit ja asuntoasiat pitäisi ratkaista jotenkin myös.. Ketään joka voisi vähän jeesata?  :pepsodent

mediapiste@gmail.com

jounij

Hei vaan!

Minä en oikeasti ole nuiva ihminen, vaikka kohta saatatkin sellaista epäillä.

Mutta luepa tuo - sinänsä ihan aidolta avunpyynnöltä kuulostava - viestisi uudestaan ja mieti, miten voisit itse siihen vastata.

- Olette tulleet "reissulle" (kuinka pitkälle - eli kuinka kauaksi aikaa sinusta voisi olla jollekin mahdolliselle työnantajalle apua?)

- "tyttärelle Koulutusmahdollisuuksia" (niitä luultavasti piisaa, mutta vaikeaa on kenenkään suositella tietämättä esimerkiksi reissunne pituutta, tyttäresi taipumuksia ja mielenkiinnon kohteita sekä viisuminne laatua, eli millaiseen koulutukseen tyttäresi voisi osallistua)

- "viisumit ja asuntoasiat pitäisi ratkaista" (niinpä - ei ole viestissäsi apuja, joista alkaen olisi helppoa alkaa neuvoja jaella)

- "Ketään joka voisi vähän jeesata?" (kenties saattaisi olla, jos olisi annettu edes ripaus enemmän infoa)

- Sähköpostiosoitteen antaminen vastauksia varten keskustelufoorumilla (melko varmasti useimmat foorumia seuraavat henkilöt myös vastaavat mieluimmin ainakin yleisluontoisiin kysymyksiin suoraan foorumilla. Muuten auttavainen luonne - ainakin oman kokemukseni mukaan - saa olla jatkuvasti vastaamassa yksityisviesteinä lähetettyihin samanlaisiin ns. yksityisiin mutta sisällöltään hyvin yleisluontoisiin kysymyksiin.)


Jos tämä kysymyksiesi julkinen analyysi jotenkin harmittaa sinua, niin älä kuitenkaan ota tätä itseesi. Olen pohtinut samankaltaista vastausta noin 500 aiemman samankaltaisia kysymyksiä foorumilla esittäneen kohdalla. Vasta nyt sain aikaiseksi kirjoittaa muutaman "vastakysymyksen" näihin yleensä hyvin "hiljaiseksi" jääviin keskustelu"ketjuihin".


Menestystä toivottaen
Jouni
Canberra

raisol

Viestisi herätti aivan samoja ajatuksia kuin Jounilla. Kovin heppoisin tiedoin olet liikkeellä. Viestistäsi ei selviä oletko Sydneyssä lomalla Suomesta vai kenties jo asut Australiassa  jossain muualla. Tällaiset asiat joita pohdit kannattaisi yleensä selvittää ennen "reissua".  :)
 

fatamorgana

Hyva Sirpaleita,

Tuntuu ehka tylylta tama 'torjuvien' vastausten ketju, mutta yhdyn taysin edellisiin kirjoittajiin. Uuteen maahan muutto on pitka ja tyolas prosessi, joka vaatii monta kymmenta tuntia tiedonetsintaa erinaisilta nettisivuilta, mm. maahanmuuttoviraston http://www.immi.gov.au/ nettisivuja eestaas kahlaamalla.

Mitaan turistimatkaa ja turistiviisumia pysyvampaa ei Aussilassa voi tehda ilman oikeanlaista viisumia, ja juuri sinulle sopivaa viisumia - ja sellaista, jonka voisit saada, silla niihin on tiukat hakukriteerit mm. eri ammattien perusteella - ei kukaan palstalainen voi taalta heittaa etenkaan noin vahaisten taustatietojen perusteella.

Viisumihaussa voi kayttaa asiantuntijakonsulttia, mutta tama palvelu on hinnakasta ja konsulttienkin taso vaihtelee - toiset tekevat tosi hyvaa jalkea, toiset sutivat mita sattuu mutta veloittavat silti.

Opiskelu taalla maksaa tasosta riippuen jopa kymppitonnin lukuvuodessa, eli tyttarelle sopiva opiskelupaikka vaatisi myos pidempaa suunnittelua ja rahan saastamista/stipendimahdollisuuksien kartoittamista jne. Viestista ei mm. selvia, olisiko tytar tulossa lukioon, ammattikouluun/opistoon, muutaman vuoden paasta korkeakouluun vai mita.

Pahoittelen, mutta kukaan toinen ei voi jarjestaa tai tarjota sinulle noita pyytamiasi asioita, vaan sinun on vaan nahtava aika rutkasti vaivaa saadaksesi ne. Sama koskee meita kaikkia tanne halunneita/muuttaneita.