MINNE PÄIN SYDNEYÄ ASUMAAN?kiire..

Aloittaja LiisaC, syyskuu 01, 2011, 15:12

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

LiisaC

Hei kaikki!

Olemme mahdollisesti ensi vuoden puolella muuttamassa Sydneyyn mieheni kanssa. Olemme nuori lapseton pariskunta. Nyt pitäisi piakkoin päättää mille alueelle mieheni menee töihin!

Tarjolla olevia kaupunginosia/alueita työpaikan sijainnin suhteen olisivat Kindswood, Concord, Crows nest/Greenwich, Camperdown, Caringbah ja Liverpool.

Minne kannattaa suunnata töihin? Helpointa olisi, jos pärjäisimme vähän aikaa ainakin tai yleensäkin ilman autoa. Toiveena olisi kuitenkin ennen kaikkea siedettävä vuokrataso siis ja julkisilla paikasta toiseen pääseminen. Olisiko teillä sydneyläiset ehdotuksia? Apuanne kaivataan! Kiitoksia!!!!! Ja inboxiin voi laittaa myös noottia!!

MH

Ihan ensin tekee mieli laittaa noottia siitä että olet postannut viestisi moneen eri paikkaan. Viesti aiheuttaa vähemmän inhoreaktiota ja toimii varmemmin kun kohdistaa sen oikeaan osioon. Täällä kyllä huomataan se yksikin viesti.  :nuttu:  :nuttu:  :nuttu:

Aikis

Ja sitten toiseksi: ottakaa näppäimiinne Sydneyn kartta, niin itsekin voitte katsella juna-asemien yms sijaintia ja muuta mieleistä, mikä vaikuttaa valintaanne.

Muutamat noista mainitsemistasi paikoista ovat minusta vähän "villiä länttä", kuten esim Liverpool (mutu), ja muutenkin siis minusta mitä lännemmäs menee, sen tylsemmäksi muuttuu...siis jos on mahdollisuus valita!! Crows nest ja Greenwich ovat taas ovat aika mageita (myös kalliimpia tietääkseni) North Shoren puolella olevia asuinalueita, mutta luultavasti autotttomalle aika hankalia. Caringbah olisi suosikkini näistä, jos rata on ratkaiseva - se on oikein mukava ja vireä suburb, meri sekä Cronullassa että muissa lahdissa lähellä. Ja löytyyhän sieltä mukavia suomalaisiakin! Hintatasokin lienee kohtuullinen.

Perussääntö - joka näihin vastaaviin kysymyksiin, joita myös löytyy hakulaatikosta, on ennenkin annettu - että mitä lähempänä merta, sitä kalliimpaa asuminen. Sekä myös, että auto on aika must, riippuu tietysti elämäntilanteesta ja tyylistä.

Paula_Liina

Riippuu myos etta mihin te niilla julkisilla haluatte menna? Jos Sydneyn keskustaan, niin sitten esim Liverpool on armottoman kaukana.Caringbah'ta en alueena tunne mutta sieltakin kestaa tietaakseni lahes tunti junalla cityyn. Itse olen asunut Camperdownissa opiskeluaikoinani ja suosittelen kylla nuorelle parille ilman autoa. Tosi hyvat julkiset yhteydet, lahin juna-asema Newtownissa mutta busseja menee Parramatta Roadia pitkin lahes koko ajan. Keskustaan paasi ruuhka-aikaankin parissakymmenessa minuutissa. Viereinen Newtown on enemman boheemia aluetta jossa paljon nuoria pariskuntia, kauppoja ja baareja. Toisella puolella Annandale on kans tosi kivaa aluetta, mutta hieman kalliimpaa. Asumisen hinta riippuu ihan etta mita haluaa, esim suostutteko jakamaan talon vaikka toisen parin kanssa. Camperdownissa on Sydneyn Yliopisto joten paljon opiskelijoita asuu siella myos (kuten silloin minakin!). Meilla oli suht kompakti kahden makkarin kamppa joka oli edullinen $310 per viikko, mutta tasta tosiaan on jokunen vuosi aikaa joten hinnat on varmasti tulleet ylos jonkin verran. Kannattaa katsella asumisen hintoja vaikka domain.com.au.