Luokanopettaja etsii asuntoa/kämppistä rannikko-Australiasta 23.8.->

Aloittaja ElinaJ, elokuu 02, 2011, 19:28

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

ElinaJ

Hei!

Laskeudun 23.8. Melbourneen. Etsin luokanopettajan töitä rannikko-Australiasta, esim. Brisbanesta, Byron Baysta, Gold Coastilta jne. Koska työpaikkaa ei ole, voisin alkuun asettautua melkeinpä mihin vaan mainitsemistani kaupungeista jatkaakseni työnhakua paikan päällä. Huoneet, asunnot ja kämppikset siis tervetulleita!

Elina
elina.johnson@opettaja.fi

Silppu

Onnea Elina työnhakuun! En tiedä taustaasi, mutta luokanopettajien työtilanne on aika tiukka täällä kaakkois Queenslandin rannikolla. Homma etenee yleensä rekisteröitymisprosessin jälkeen niin, että ensin palkattomaksi avustajaksi, jonka jälkeen voi yrittää saada kyseisestä koulusta sijaisuuksia. Ilman rekisteröitymistä ei kouluun ole asiaa edes sijaiseksi, ellei sitten asu NSW:ssa.

ElinaJ

OK,
kiitos vinkeistä! Sinänsä mulla ei ole väliä, missä asun, kunhan rannikolla, että ehkäpä pitää harkita NSW:a myös. Missä itse opetat?

Elina

ElinaJ

Hei,

tuli vielä mieleen, että helpottaisikohan hakuprosessia kuitenkin se, että olen ollut Suomessa töissä kansainvälisessä koulussa, tehnyt YKI-testin, joka pätevöittää opettamaan englanniksi ja opiskellut JULIET-programmessa, joka pätevöittää kielikylpyopeksi? Onko Sinulla hajua, kuinka pitkään itse rekisteröintiprosessi kestää NSW:ssä/ Queenslandissa? Molempiin pitäisi näköjään lähettää postitse kopiot todistuksista... Mietin, että kun lähtöön on niin vähän aikaa, hoituisikohan nopeammin vasta paikan päällä tuo postin lähettäminen?

Kiitos etukäteen jo taas avusta!

Elina

Silppu

Itse en ole luokanope, mutta vaimo on vastaavalla tavalla pätevöitynyt kuin sinä, ja hän opettaa ulkosuomalaisia lapsia etäkoulu Kulkurissa. Jos sinulta löytyy kokemusta esim. kansainvälisesti arvostetuista IB-kouluista, niin sellaisesta on varmasti etua, suomalaisista kielikylpytutkinoista ei ehkä kovinkaan paljon. En tiedä millä viisumilla olet liikenteessä, mutta tiedän, että WH-viisumi hankaloittaa asioita jo heti alkuunsa. Muistelen, että rekisteröitymiseen täytyi olla pysyvämpi viisumi. Joka tapauksessa rekisteröitymiseen täytyy ainakin QLD:ssa kiikutttaa kaikki (virallisesti käännetyt) tutkintotodistukset JP:lle, näyttää voimassa oleva IELTS, odotella toista kuukautta vastausta, ja tietty maksaa $$$ rahaa. Ehkä NSW:ssa voisi olla WH-viisumilla edes joitakin mahdollisuuksia päästä näkemään koulumaailmaa, koska siellä ei tietääkseni vaadita tuota rekisteröitymistä. Varmaankin NSW:ssa täytyy todistella muulla tavalla pätevyydet yms. ja saada hankittua poliisilta todistukset, että voi työskennellä lasten kanssa (ja siinä taas tullaan tuohon viisumikysymykseen).

hmclehto

Sorry, mutta kylla taalla NSW:ssa on tehtava rekisterointi myos. Byrokraatti nightmare, kaikki paperit oltava kaannetty ja tosiaan JP. todistettava aidoiksi pilkun paalle oikein taytetty ja silti voit olettaa etta duunia et voi aloittaa kuin puolen vuoden kuluttua.
Todella tylsaa, etta joka osavaltiolla omat systeeminsa. Puhetta on kylla, etta National Curriculum tulisi kaytantoon 2012, mutta saa nahda.
Onnea matkaan!

ElinaJ

Hei!

Kiitos kovasti avustanne! Melkoisen vaikealta vaikuttaa työnhaku openhommiin. L-open hommista on jo todistus englanniksi, mutta yritän saada ne vielä enkun opinnoista sekä YKI:stä. Hyväksytäänkö muita kielitutkintoja kuin IELTS?
Onko teillä tietoa, ovatko byrokratiavaatimukset lastentarhanopettajan hommiin löyhemmät? Ja anteeksi maalaisuuteni, mutta mitä tarkoittaa lyhennys PJ? :D

Kiitellen,
Elina


Silppu

Lainaus käyttäjältä: ElinaJ - elokuu 09, 2011, 02:13
Onko teillä tietoa, ovatko byrokratiavaatimukset lastentarhanopettajan hommiin löyhemmät?

Täällä koulunkäynti aloitetaan aikaisemmin kuin Suomessa. QLD:ssa on prep-luokat (eskari) 4-5 vuotiaille koulun normaalin opetussuunnitelman piirissä. Rekisteröinti vaaditaan siis normaalisti. En tiedä lastentarhanopettajien rekisteröinnistä (todennäköisesti vaaditaan), muuta täällä tarvitaan aina police check (blue card QLD:ssa) lasten kanssa työskenneltäessä. WH-viisumilla sen saaminen voi olla vaikeaa, sillä työnantajan tulee hakea sitä, ja luulisin että aika harva työnantaja lähtee siihen prosessiin jos kyseessä on vain työlomaviisumin omaava henkilö.

Tuo Police check vaaditaan täällä nykyään kaikissa organisaatioissa, joissa ollaan tekemisissä lasten kanssa. Ehkä voisit päästä vapaaehtoiseksi mukaan johonkin järjestötoimintaan, jossa et olisi suoranaisesti lasten kanssa tekemisissä, esim. hallintopuolelle, mutta voisit nähdä kuitenkin millaista toiminta on. Tai sitten pyrkisit löytämään au pair -hommia. Siinä sivussa voisit nähdä mitä lasten kouluolot ovat täällä, jos perheessä on kouluikäisiä lapsia.

hmclehto

Kun aikoinani tulin tanne working holiday visalla, tein duunia seka Perthissa etta Sydneyssa lasten parissa ja Working with Children Check onnistui molemmissa osavaltioissa. Ehka johtui siita, etta kyse oli erityislapsista ja vaikea saada casual staffia, mutta kyllakin avustajan hommista oli kyse ei siis opettajan.

Silppu

Tuo kirjoittamani teksti oli siis Queenslandin kohdalla. Tilanne on muuttunut vaikeammaksi aivan lähikuukausina. Queenslandin viime kesän tulvien takia palvelu on ruuhkautunut pahasti, ja lupaa voi joutua odottamaan jopa kuukausia. Queenslandin ohjeistusta voi vilkaista täältä:

http://www.ccypcg.qld.gov.au/bluecard/volunteers/doineedabluecard.html

ElinaJ

Okei,
aika hurjalta vaikuttaa tuo tilanne. Rekisteröinti Blue cardeineen Queenslandiin maksaisi n. 200 dollaria. Mutta mikäli johonkin saan jalkani ujutettua ovenväliin esim. Gold Coastilla, niin kannataahan tuota harkita.  Eräänä kaupunkina olen miettinyt Byron Bayta myös. Onko sen ope/työtilanteesta tietoa? Kiitos kovasti kaikista avuista taas kerran!