Saunavinkkejä

Aloittaja Merja, kesäkuu 13, 2011, 07:59

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Merja

Heissan kaikki saunan omistajat!

Nyt kaivataan vinkkejä saunantekoon, ajatuksella että mikä oli onnistunutta ja minkä tekisitte toisin.

Meillä on saunanteko edessä ja tehdään se tuohon pihan perälle ja yhdistetään varmaan pieni vierashuone siihen, mutta yritetään pysytellä alle 10m2:ssa.

Olen lueskellut laudepuumateriaalivinkkejä yms aiemmista keskusteluista, mutta nyt kysynkin että oletteko olleet tyytyväisiä valintoihinne? Oletteko eristäneet saunanne villalla vai vaan eristepaperilla? Millaiset kokonaiskustannukset teillä on ollut? Minkä kokoinen saunanne on?Ja ennenkaikkea, olisi kiva saada kuvia teidän saunoista, vähän vinkkiä itselle :)

kyselee Merja, joka odottelee jo ensilöylyjä malttamattomana!!! :pepsodent

jounij

Kyllä siellä seinissä on syytä olla ohut villakerros, tai muuten lämmitys kestää hyvin kauan ja on muutenkin epätaloudellista. Tilaa säästyy, kun käytätte sellaista tiukkaan - ilmeisesti vuorivillasta - pakattua eristelevyä. Minun saunassani on käsittääkseni noin tuuman paksuiset sellaiset levyt. En tosin ole koskaan niitä nähnyt, mutta sellaiset se Canberran kuulu saunanrakentajamme kertoi sinne laittaneensa.


Menestystä projektille toivottaen
Jouni
Canberra

arixmel

Meilla mahtui ihan normi villa bunningsista sinne seiniin sen paalle kosteussulku building wrapilla ja alumiiniteipilla saumat varmistettuna....ja ilmarako ja panelointi, hyvin toimii,,,meilla taisi maksaa kaikkineen alle 3000 (ehka alle 2000) muisti vahan heittelee...:)
You don't pay taxes - they take taxes.

-- Chris Rock --

Hoyryjyra

Minä pistäisn polyuretaani levyä jos sitä australiasta paa. Tuplasti parempi lämmöneristyskyky mitä villalla. Foliopaperit seiniin teipin kera ja panelointi. Suomessa haapaa, apassia. Kunhan on kevyt huokoinen puulaatu lauteiksi niin ei paikat pala eka istumalla. Kannattais kurkata suositusmitoituksia lauteille jostain suomalaiselta sivustolta. Ilmastointi myös parantaa saunaelämystä. Surfferilla testasin saunaa jossa ei ilma kierrä. Hyvinhän sekin pelaa mut on erilainen fiilis mihin tottunut. Terveisin saunanrakentaja suomesta

MH

http://www.saunavision.fi/asennus/rakentaminen/

Tuossa on aika hyvä sivusto hyvine kuvineen. Materiaalit toki pitää valita paikallisesti, samoja puulaatuja ei välttämättä ole täällä saatavilla. Mitoitus yleensä siten että istuessa ylälauteella varpaat ovat samalla tasolla kiuaskivien kanssa.

pkarjanm

Villaa seinänrakoon, nuilding wrappia alumiinin tilalle ja paikallista mäntyä seiniin ja lauteisiin. Meillä on toiminut todella hyvin. Jos lauteisiin ajattelee laittaa jotain paikallisen kauppiaan jotain lämpökäsiteltyä, siitä saa maksaa omaisuuden eikä sillä rahalla kyllä saa mitään.

MH

Ootko ihan varma tuosta männystä, männyllä kun on sellainen ominaisuus että oksankohdista juoksee pihkaa joka lämmityksellä kun taas kuusesta vai ensimmäisellä lämmityskerralla. Ellei sitten kyseessä ole oksaton mänty eli siis puun pintakerroksesta peräisin olevaa lautaa.

Hoyryjyra

Lapsuuden kodis(suomes) taisi olla mäntyä, pihkapaakkuja jokapuolel. Ei ne kyl häiritse, ajan kans kovettuvat ja tuovat omanlaisensa tunnelman.

Merja

Jaahas pojjaat,
se on saunan rakentamisen aloittaminen käsillä. Olisiko jollain vielä vinkkejä siihen että löytyykö täältä jotain ulkoseinälevyjä? Emmä tiedä mitä ne edes ovat mutta isä (joka tulee rakentamaan) sanoi että sellaisia ainakin Suomessa löytyy. Ja jos ei kellään ole mitään hajua, niin olisiko vinkkejä ulkoseinämateriaaliksi?

Ei ole kohta enää mitään syytä muuttaa takaisin Suomeen  ;) 

MH

On niitä Bunningsilla, sellaista "kivikuitu" levyä jonka voi maalata. Isoina levyina tai sitten kuviopintaista n.30cm leveetä joka kiinnitetään yläreunasta ja seuraava levy aina hiukan edellisen päälle. Tuleee hiukan sellainen panelimainen pinta.