Newcastle

Aloittaja ausseihin!, marraskuu 07, 2007, 17:52

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

ausseihin!

Nostelen tätä viestiä, kun kiinnostaisi oikeasti kuulla, miten nämä turvallisuusasiat siellä Australiassa ovat. Jos kellään ei ole varsinaiseti Newcastlesta kokemusta, niin yleensisti arvioiden. Uskaltaako pimeässä liikkua yksikseen?

Aikis

Missä on nykymaailmassa turvallista liikkua pimeällä? Tuskin edes Säynätsalossa.

Toisaalta taas kun iltaisin käytiin kävelylenkillä, tunnettiin usein olomme todella kuin autiolla planeetalla sillä ristin sielua ei ollut sen enempää rannoilla kuin kaduillakaan - vain me hullut suomalaiset. Aussithan treenaa auringonnousun aikaan.

Itselleni jäi turvallinen olo, vähintään yhtä turvallinen kuin kotosuomessaa. Mutta kuten nuoriso aina muistutti, asuimme myös ns. turvallisissa kaupunginosissa. Enpä perjantai-iltana lähtisi vapaaehtoisesti Helsingin asemallekaan tai Kontulan steissille. Ja jos uutisia alkaa uskomaan, ei ole menemistä esimerkiksi Jokelaankaan (pahoittelen mustaa huumoriani).

jounij

Joka paikassa aina toitotetaan, ettei varsinkaan naisten pitäisi liikkua yksin ulkona. Totuus onkin jokseenkin kuten Aikis kuvailee: iltaisin harvoin näkee jalankulkijoita missään - ehkä juuri kaikesta tästä varottelusta johtuen?! Ehkäpä kaikille pimeällä nähtäville jalankulkijoille voikin g'dayn asemesta sanoa hyvvee päevee. Mutta aina toisinaan kuullaan uutisia ahdisteluyrityksistä, mutta en sitten osaa sanoa, ovatko tällaiset tapaukset todellisuudessa sen yleisempiä täällä kuin Suomessakaan. Järjen kanssa liikenteeseen, niin ei pitäisi olla ongelmia!


Aikista säestäen
Jouni
Canberra

ausseihin!

No nyt on sitten kuukauden paivat eloa Newcastlessa takana. Tahan mennessa on selvinnyt se, ettei totisesti kannata pimealla varsinkaan viikonloppuisin yksin kuljeskella. Kaupunki tuntuu melko levottomalta ja on ilmeisesti saanut negatiivista julkisuutta hulinoinnin vuoksi laajemmaltikin. Viime viikolla uutisoitiin, etta suosittu konferenssikaupunki on menettamassa asiakkaita iltarahinoinnin vuoksi. Oliko taalla viela palstailemassa Newcastelssa asuvia suomalaisia? Onko teilla kasitysta onko tilanne menossa huonompaan suuntaan? Mitka fiilikset teilla on kaupungista yleensa? Me asumme toistaiseksi Newcastle Eastessa, joka on ilmeisesti yksi levottomimmista alueista iltaisin (?), ja haluaisimme kylla asua jatkossakin, koska meista on ihanaa, kun upeat rannat ovat vain kiven heiton paassa. Muutenkin alueen tunnelma vanhoine rakennuksineen on ihastuttava, mutta tietysti tuo rauhattomuus hieman pohdituttaa. Mutta kaipa siihen on totuttava, jos meinaamme taalla pysya. Nyt kun vain viela loytaisimme mieleisen pysyvan asunnon.

Oman asuinalueen pienoinen rauhattomuus yhdistettyna siihen mita lukee paivittain lehdista antaa hivenen turvattoman ensivaikutelman Australiasta. On tietysti maailmanlaajuinen ilmio, ettei hyva uutinen ketaan kiinnosta ja lehdissa repostellaan rikoksilla ja ikavilla asioilla (ja suomalaiset iltapaivalehdet ovat ihan yhta kamalia uutisia pullollaan), mutta silti. Mieluusti kuulisin nyt Australiassa pidempaan asunneilta, etta tama on hyva ja turvallinen maa asua.

RUU

Lainaus käyttäjältä: ausseihin! - toukokuu 26, 2008, 20:36
Mieluusti kuulisin nyt Australiassa pidempaan asunneilta, etta tama on hyva ja turvallinen maa asua.

No sanotaanpa sitten: on.
Meilläpäin ei bruukata lehdistä noita uutisia juurikaan lueskella. Mitä nyt joku polttaa joskus harvakseltaan kumia asfalttiin ja graffiteja jotkut tomppelit ovat keksineet pariin paikkaan tuhertaa. Jos omaa aluettani katselen, ihan hyvillä mielin kuljen täällä pimeälläkin kävelleen ulkona turvallisuuden puolesta (muuten se kyllä on niin tylsää että jutut tulee hoidettua valoisalla tai liikuttua nopeammilla keinoilla).

Katselkaa ympärillenne ja ennenkaikkea kuunnelkaa paikallisten kommentteja eri asuinalueista. Kyllä siitä trendejä alkaa hahmottumaan ja sen pohjalta voi hakea mieluista asuinpaikkaansa.
RUU

"The Australian native can withstand all the reverses of nature, fiendish droughts and sweeping floods, horrors of thirst and enforced starvation - but he cannot withstand civilisation."
Daisy Bates

Kveeni

Tiedustelisin miten viestin aloittajalle lopulta kävi?

Meillä on kanssa muutto Newcastleen kanssa edessä. Itse tulen työskentelemään Hamiltonissa ja parempi puolisko tulee myöhemmin perässä ja aikoo suorittaa jatko-opintoja. Koirakin (pieni terrieri) pitäisi saada paikan päälle. Töiden puolesta joudun/saan tosin reissata "outback:issä" aika paljon.

Työnantaja on ollut hyvin auttavainen prosessissa mutta loppupeleissä tietenkin päätämme itse millä alueella asumme jne. Mieluiten asuisimme jossain Merewether-Adamstown akselilla. Vuokrattavia pieniä taloja näyttää olevan tarjolla sopivasti mutta olettaisin että kutakin netissä olevaa vuokrataloa on hakemassa useita? Milläköhän perusteillä päätöksiä tällöin tehdään? Koska meillä on koira olemme luultavasti aika epähaluttu vuokralainen.

Newcastle vaikutta erittäin mielenkiintoiselta alueelta, sellaiselta jossa kannattaa ehkä tehdä kiinteistöinvestointeja sillä kuulemani/lukemani mukaan alue on kovasti kasvussa ja pääsemässä eroon pikkuhiljaa teollisuuskaupungin maineestaan.   

jounij

On totta, että vuokraisännät jonkin verran karsastavat koiria, mutta kannattaa luvata pitää koira ulkona (mikä Newcastlessa onkin säiden puoleen mahdollista), niin tarjolla olevien paikkojen määrä kasvaa jonkin verran.


Ehdottaa
Jouni
Canberra

ausseihin!

Lainaus käyttäjältä: Kveeni - helmikuu 13, 2012, 20:54
Tiedustelisin miten viestin aloittajalle lopulta kävi?

No täällähän sitä edelleen ollaan, huhtikuun lopussa muutosta on neljä vuotta. Vaikean alun (mikä ei liity paikkaan, vaan yleensä ulkomaille muuttamiseen) jälkeen olemme viihtyneet loistavasti ja tällä hetkellä ei ole mitään hinkua palata takaisin Suomeen tahi muuttaa maan sisällä minnekään. Tämä lienee paras paikka Australiassa  ;) (mutta hysss, ettei kaikki halua muuttaa tänne). Olemme asuneet Newcastlen keskustassa (Honeysucklen alueella, Crowne Plaza hotellin veiressä) kahta ekaa kuukautta lukuunottamatta koko ajan ja emme vaihtaisi asuinaluetta ellei olisi ihan pakko. Merewether on kivaa merellistä aluetta ja varmaan Adamstownistakin löytyy kivoja taloja, mutta itse en haluaisi meren tuntumasta muuttaa mihinkään. Mereltä puhaltava tuuli on ehdoton kesäkuumalla ja ihanan fressiä talviaikaan. Jos voisin valita keskustan ohella missä asua, niin The Hill sopisi meille hyvin. Sieltä on upeat näkymät merelle ja tuulenvire käy. Lopulta tunnen eri kaupunginosia aika vähän, kun liikun aika rajallisesti tässä keskustassa. Täällä asuu nyt tällä hetkeällä muutama suomalaisperhe ja kaksi heistä on meidän lisäksi aivan tässä keskustassa, yksi perhe asuu South Hamiltonissa, mikä on kyllä erittäin viihtyisiän oloista aluetta myös. Sieltä kävelee Bar Beachille helpostikin. Vuokra-asunnoista on täällä melkoinen pula ja hyviä (täällä on tarjolla myös ihan hirveitä hometaloja) markkinoille tulevia asuntoja on katsomassa useita ihmisiä. Meillä asunnonhaku prosessi oli lopulta varsin kivuton, mutta yksi suomalaisperhe kävi katsomassa useita asuntoja ennen kuin lopulta saivat kämpän. Toisaalta toinen perhe sai asunnon hyvin pian, että voi siinä niinkin käydä. Koira voi tosiaan hankaloittaa asunnon saantia, joskin ei sekään liene mahdotonta, koska maitsemallani South Hamiltonissa asuvalla perheellä on koira, joskin hankkivat sen vasta asuntoon muutettuaan, mutta kaipa heillä pitää olla omistajan lupa pitää koiraa?!.

Newcastle on loistava alue. Kaupunki itsessään on sellainen rosoinen, kaunis ja ruma yhtäaikaa, mutta olen nyt sahannut kaupungin katuja lähes neljä vuotta kävellen itsekseni ja muksujen kera, enkä ole kyllästynyt. Rosoisuus tekee tästä paikasta viehättävän. Ja ehkäpä varsinaista kaupunkia upeampaa on kaikki se, mitä täällä on ihan lähellä. Sydneyhyn kahden tunnin ajomatka tai vajaa kolme junalla, Hunter Valleyn viinialue, Nelson Bay, Myall Lakesin luonnonpuisto, Central Coastin pikkukaupungit rantoineen, Barington Topsin luonnonpuisto... Listaa voisi jatkaa loputtomiin. Tämä alue on ehdottomasti nostamassa profiiliaan ja asuntojen hinnat ovat jo korkeita. Itse asumme edelleen vuokralla, eikä ole tarkoitus asuntoa ostaa. Suomessa on edelleen omistusasunto vuokralla.

Neliveto on ehdoton. Se on aivan mieletön kapistus täällä ja avaa uskomattoman hienot mahdollisuudet tehdä ihania retkiä tästä pohjoiseen, joka on käytännöllisesti katsoen hiekkarantaa ja dyynialuetta useamman kymmenen jollein jopa sadan kilometrin matkalta. Eipä ole mahtavampaa kuin pakata autoon rantakamat ja ajaa biitsille, jossa ei ole ketään muuta.

kotimatkalla Anna Baysta kohti Newcastlea.


Stocktonin dyynejä


Laita kveeni vaikka viestiä, jos kaipailet lisäinfoa.

raisol

On ihan pakko laittaa tähän omat lomamuistoni viime talvelta. Olin kaksi kuukautta Canberrassa tyttäreni perheen vieraana ja lapsenlapsia tapaamassa. Tänä aikana teimme retkiä ympäristöön, lähelle ja vähän kauemmaksikin. Yhdeksi viikoksi oli varattu ihana ecoresort Nelson Bayssa. Upeat rannat, hiekkadyynit ja Hunter Valleyn viinitilat. Matkalla poikkesimme Newcastlessa. Kaupunki teki hyvän vaikutuksen ja tuntui viehättävältä jopa mahdollisena asuinpaikkana. Ajomatka mennessä 6t, paluupäivä sattui olemaan kauden kuumin, maantiellä mittari näytti +41 joten matkaan kaikkine pysähdyksineen meni 9t.
Tuli taas käytännössä todistettua, että välimatkat ovat Australiassa pitkät ja hyvä auto
pitää olla. :)