Hämähäkit

Aloittaja Mjk, huhtikuu 19, 2005, 16:52

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

hardflip

Loysin hyvan opuksen Melbourne Aquariumin matkamuistomyymalasta jossa on selkeasti kuvattu (kuva myos otokasta) mita mikakin otokka tekee (pistaa, puree, jne.), millaiset ovat oireet kohtaamisen jalkeen ja miten tulisi toimia jos nyt sattuu esim. hain puremaksi.

Gerry and Marlene Swan
How to Treat Bites + Stings (ISBN 187706936-1)
$19.95
Hit the body...head will follow
-Trevor Gillies

fishmaster

mites hämähäkit/käärmeet WH:lla esim. hedelmiä poimittaessa? Luulisi, että nämä kaverit lymyää hedelmäpensaitten/-puiden kätköissä? Eli tervettä maalaisjärkeä tässäkin tottakai saanee käyttää, mutta tässä tapauksessahan tulee helposti häirittyä hämiksien ja käärmeitten reviiriä => pisto?

Kummatkaan otukset eivät kuulu suosikkeihini ja tämä olisi kiinnostava tieto, kun WH ja poimintahommat lienevät ajankohtaisia tammikuussa 09 :)

ausseihin!

Mitenkäs vuodenajat vaikuttavat hämähäkkien esiintyvyyteen vai vaikuttaako? Onko niitä talvella vähemmän liikkeellä? Olemme luultavasti onnistuneet löytämään asunnon, jossa ei ole vaaraa, että hämähäkit pääsisivät sisälle ja kuukauden aikana emme ole nähneet täällä ainuttakaan torakkaa. Mutta onko odotettavissa, että kesällä ötököiden esiintyvyys lisääntyy?

Silppu

Hämähäkkejä nyt on ympäri vuoden ja kaikkialla. Onhan niitä pajon Suomessakin. Sitten on niitä isompia huntsmaneja jotka aluksi kyllä säikäyttää. Vaikka ei ne mitään vaarallisia ole. Vajasta niitä kyllä yleensä löytää. Jos talon seinillä tai vajassa on gekkoja, niin ne pitävät paikat puhtaana hämähäkeistä. Niiden kanssa kannattaa ystävystyä jos ei pidä hämähäkeistä. Hyönteismyrkkyjäkin on olemassa, jos niitä haluaa käyttää, mutta siinä kuolee gekotkin sitten samalla.

Mitä huntsmaneihin tulee, niin ainakin puutarhan kasvillisuudella on merkitystä. Jos asunto on esim. mangopuun alla, niin puun ravistelu saa sen aikaan että hämppyjä tulee sisään. Ensimmäisessä asunnossamme (maaseudulla) tuli huntsmaneja, sellaisia lapsen kämmenen kokoisia, yhteensä kolme sisälle puolentoista vuoden aikana. Tosin voi niitä kaupungillakin nähdä. Kerran muistan jonottaneeni pankkiin, niin sellainen normaalikokoinen huntsmani oli myös samassa jonossa, ja juoksi karkuun viereisen ihmisen olkapäälle noin 1/10 sekunnissa.

Silppu

ausseihin!

Mä olen yrittänyt ottaa hieman siedätyshoitoa ja käynyt katsomassa hämppyjä eläintarhoissa, missä niitä on näytteillä. Lähinnä siksi, että osaisin erottaa vaarallisen ei vaarallisesta. Karmeita ovat ja toivon totisesti, ettei niihin tarvitsisi kotosalla taikka partsilla törmätä. Mutta myrkyt on kaapissa kyllä odottamassa. Meillä ei pihaa ole (eikä tule) juuri siitä syystä, että niissä kuhisee ötökkää. Mä en kykene rinnastamaan hämähäkkejä, joita on Suomessa täällä eläviin, eikä ne Suomessa mussa mitään tunteita suuntaan taikka toiseen aiheuttaneetkaan.

Merja

Minäkin olin ahdistunut hämpyistä ja torakoista ja vaikka mistä ennen tänne muuttoa. Liekö sitten banaanivaltion leppoisa ilmapiiri vai omat kokemukset osoittaneet panikoinnin täysin turhaksi. Pihalla asustelee varmaan aika monta hämähäkkiä, mutta eiväthän ne sieltä syliin hyppää!!! Harvoin tulevat sisälle, etenkin kun meillä on hyttysverkolliset security screenit kaikissa ikkunoissa ja ovissa joten voi tuulettaa "ötökkävapaasti".

En ole kuullut että ketään kaveria olisi hämppy purrut tai itse sellaista kokenut. Pihalla ja metsässä ne varmaan väistävät jos ihminen lähelle tulee.

Ötököiden määrä lisääntyy lämpimän ilman myötä ja torakoita tulee näkymään aika varmasti. Myös kerrostalossa. Ne voi heittää pihalle. Tai tappaa. Jos koti on "myrkytetty" kuten meidän on, torakoita näkee noin 10 vuodessa. Huhtikuusta lokakuuhun (noin suunnilleen) niitä ei näy.

Ja kuten Silppu mainitis, gekkot ovat oivallisia kavereita, meillä niitä on paljon ja ehkä ne (ja harakat) osaltaan auttavat pitämään hämyrikantaa alhaisena.

jounij

Gekkoja vain ei ole enää Newcastlen tasalla - ne ovat tropiikin eläimiä. Itse en muista nähneeni niitä edes Brisbanessa vielä silloin, kun asuin siellä 1991-1993. Nythän niitä on sielläkin vaikka millä mitalla. Lienevätkö ne olleet vasta leviämässä pohjoisesta Brisbaneen tuolloin viime vuosituhannella?


Gekkojen aiempaa puutetta ihmettelee
Jouni
Canberra

ausseihin!

Lainaus käyttäjältä: Merja - elokuu 06, 2008, 16:22

Ötököiden määrä lisääntyy lämpimän ilman myötä ja torakoita tulee näkymään aika varmasti. Myös kerrostalossa. Ne voi heittää pihalle. Tai tappaa. Jos koti on "myrkytetty" kuten meidän on, torakoita näkee noin 10 vuodessa. Huhtikuusta lokakuuhun (noin suunnilleen) niitä ei näy.

Niin ajattelinkin, että lämpimät kelit lisäävät ötököiden esiintyvyyttä. Mistä ne torakat muuten sisälle pääsevät? Mä nyt elättelen tässä toiveita ötökkävapaasta asunnosta ja mietin, miten torkat saisi pidettyä poissa. Viemäreistäkö ne tulevat? Keittiössä viemäreiden päällä on ne sellaiset roskasihdit (vai miksi niitä pitäisi kutsua), joten niiden läpi ei ainakaan luulisi torakoiden tulevan. Jos saisi samalla tyylillä tukittua kaikki viemärit, niin voisiko se tepsiä? Vai pukkaako niitä vielä jostain muualta? Luultavasti saan tähän kommentiksi, että torakoita tulee joka tapauksessa, mutta silti kuulisin maassa kauemmin asuneiden kokemuksia, mistä se ötökkä sisälle tulee. Katsokaas kotiäidillä ei ole muuta puuhaa kuin toimia ötkkävahtina ;)

RUU

Lainaus käyttäjältä: ausseihin! - marraskuu 12, 2007, 22:45
Nämä ovat helppoja ohjeita aikuisille ihmisille, mutta miten pienet lapset saa tajuamaan pysymään erossa pimeistä koloista ja ruohikoista ja heinikoista. Täällä koti-Suomessa ne ovat kuitenkin osa heidän leikkialuettaan. Ja mitä jos hämähäkki päätyy vaikkapa lelulaatikkoon taikka nukkekotiin? Sitä joutuu olemaan jatkuvassa hälytystilassa lasten vuoksi?!  ???
Onpa tullut mietittyä joskus, että mites tämän ötökkäkammon kanssa on mahtanut käydä? Mites lapset & äiti ovat puistoissa selvinneet??? Ja mitä kaikkea kivaa lelulaatikosta on löytynyt?
RUU

"The Australian native can withstand all the reverses of nature, fiendish droughts and sweeping floods, horrors of thirst and enforced starvation - but he cannot withstand civilisation."
Daisy Bates

Hoyryjyra

7 viikkoa oltiin purkamassa muotteja Brisbanessa ja siella naki hamahakkeja joka paiva, kymmenia ehka jopa satoja.
Suurinosa niista ei edes ole myrkyllisia ja ne jotka olivat, niilla on niin pienet leuat etta ei ne es ihmista pysty puremaan. Deddy long legeja, Uros redbackeja, huntchmaneja(miten nyt kirjoitetaankaan).Tota sydneyn myrkkyhamahakkia(funnel web spider tjsp) en oo viel nahny, ja ne on kuulemma kovasti levinneet, nain kertoi uutiset.
Lahi metsassa ois ollu kuulemma brown snakeja ja red belly black sneikkei mut ei me niita nahty kertaakaan kun ei menty sinne metsaan seikkailemaan.

ausseihin!

Lainaus käyttäjältä: RUU - tammikuu 16, 2010, 20:06
Lainaus käyttäjältä: ausseihin! - marraskuu 12, 2007, 22:45
Nämä ovat helppoja ohjeita aikuisille ihmisille, mutta miten pienet lapset saa tajuamaan pysymään erossa pimeistä koloista ja ruohikoista ja heinikoista. Täällä koti-Suomessa ne ovat kuitenkin osa heidän leikkialuettaan. Ja mitä jos hämähäkki päätyy vaikkapa lelulaatikkoon taikka nukkekotiin? Sitä joutuu olemaan jatkuvassa hälytystilassa lasten vuoksi?!  ???
Onpa tullut mietittyä joskus, että mites tämän ötökkäkammon kanssa on mahtanut käydä? Mites lapset & äiti ovat puistoissa selvinneet??? Ja mitä kaikkea kivaa lelulaatikosta on löytynyt?

Kiitos Ruu tiedustelusta. :) Nyt olemme taalla Australiassa asuneet vuoden ja 10 kuukautta ja voin sanoa otokkakammon jonkin verran lieventyneen, mutta asumme edelleen sellaisessa asunnossa, jonne eivat hampsyt ja muut otokat paase. Torakoita olemme bonganneet ehka noin kymmenen kertaa maksimissaan. Lelulaatikot pysyvat siis turvallisena alueena ;). Terasilla pyrimme pitamaan hyvin vahan piilopaikkoja kasijalkaisille tai milleen muullekaan ja myrkytysta harrastamme myos. Isompaan redbackiin olemme kuitenkin tromanneet kolmikerroksisen talon sisaantuloaulassa (sen jalkeen oven alle ilmestyi kumilista, joka estaa hampsyjen sisaanpaasyn) ja kerran puistossa. Tytto noukki maasta kuihtuneita kukkia ja hampsy oli yhden tallaisen alla. Tyttaren koulussa on paljon redbackeja ja viime viikolla yksi sai myos pureman. Hieman pistaa mietityttmaan, mutta minkas teet. Newcastle on Funnel Webin kuuminta aluetta, mutta onneksemme emme ole sellaisiin tormanneet. Mutta jos asuisimme normaalissa omakotiltalossa pihoineen paivineen, saisimme luultavasti olla hyvin tietoisia seka redbackesita etta funnelwebeista. Yksi ystavamme on tappanut kotoansa useamman redbackin muutaman viimeisen viikon aikana ja funnewebin koloja pihalta loytyy myos. Vaikka oma piha nain kesakuumalla (enpa muuten ole ennen toivonut, etta kesa loppuisi jo) kovasti houkuttaisi, niin en kuitenkaan pystyisi elamaan yhdessa hampsyjen kera. Pari kaarmekontaktia (brown snake ja red belly) on myos, mutta ne ovat olleet metsa-alueilla, ei taalla kaupungissa, joskin kevaisin nuo brown snaket ovat ihan peruskamaa kaupungin puistoissakin, lehdissa kerrotaan. Joten kokemuksen kartuttua en enaa hysteerinen ole, mutta todella tarkkana me luonnossa liikkuessamme edelleen olemme  ja pysyttelemme urbaanilla asuinalueella, jonka otokkaesintyymia voimme kontrolloida.