WH:lla ausseihin, miten kannattaa asua suurkaupungissa?

Aloittaja nicara, heinäkuu 06, 2011, 19:48

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

nicara

Suunnittelemme miehemme kanssa Australian valloitusta tänäsyksynä, ja olemme pohtineet asumisasiaa. Olemme siis lähdössä WH-viisuimeilla ja haluaisimme asua itärannikolla. Miehen WH-viisumilla reissannut kaveri suositteli hostellimajoitusta, jottei tarvitse sitoutua pitkään vuokra-aikaan ja voi vaihtaa asumispaikkaa mielen mukaan. Itseäni hirvittää ajatus jossain mölyisässä nuortenhostellissa asumisesta, ja elättelen toiveita jonkun suht järkevän toimistotyön löytämisestä, jota voisi tehdä ainakin joidenkin kuukausien ajan ennen muuttamista seuraavaan paikkaan. Onko teillä kokemuksia, että onko esim. Sydneystä tai Brisbanesta helppo löytää kalustettuja vuokra-asuntoja lyhyeksi aikaa, esim. 4 kuukaudeksi vuokrattavaksi? Minkälaisia kokemuksia teillä on hostelleissa yöpymisestä/asumisesta?
One-Way Ticket to Oz - Blogi Australiasta:
http://www.onewaytickettooz.com

Hoyryjyra

Soluja on pilvin pimein, yleensä jopa halvempia kuin hostellit. Gumtree sydney, perth, brisbane jne tai usein ilmoitustauluilta löytää hostelleissa ja matkatoimistoissa. Kämppien minimi aika usein 6kk. Aikoihin en ole asiaa tutkinut eli joku voi lisätä/korjata 

jounij

Kalustettuja asuntoja on usein saatavilla lyhytaikaisestikin. Tosin vuokra on sitä kalliimpaa mitä lyhyemmästä ajasta on kyse. Ajasta ja paikasta riippuen, esim. viikon majoituksen hinnassa on vaikea nähdä eroa hotellihintoihin. Mutta googletapa esim. "furnished apartments <kaupunki> Australia", niin voit aloittaa hintavertailun.


Ehdottaa
Jouni
Canberra

feril

Sydneyssa George St:lla lahella Central Stationia lahes jokainen valotolppa on kuorrutettu vuokrataan-ilmoituksilla. Tarjolla kaikkea mahdollista, usein kalustettuja huoneita kamppiksella tai ilman. Kannattaa kiinnittaa huomiota, haetaanko flatmatea vai roommatea, hammentavan paljon ihmiset vuokraa huoneitakin puoliksi. Me esim. loysimme oman keskustakamppamme viime marraskuussa alle vuorokaudessa, ja muutimme pari paivaa myohemmin pois supermeluisasta hostellista.

fatamorgana

Kokemuksia. Tulimme mieheni kanssa Perthiin myös WH:illa kesäkuun alussa ja alkuun mentiin hostelliin. On oltu usein matkoilla hostelleissa ja esim. Roomassa ja Torontossa oli pelkästään hyviä kokemuksia, hostelli voi olla peräti yhden tähden hotellin veroinen tai vähintäänkin siisti ja hiljainen. No ei sattunut tuuri tällä kertaa, ja päädyimme pahimpaan (toisten mielestä parhaimpaan) bilehostelliin, täynnä riehakasta clubbailua 24/7. ONNEKSI löysimme Gumtree Perthistä huoneen jaetusta omakotitalosta, johon pääsimme heti - eli peruimme pari viimeistä yötä hostellista ja saimme onneksi rahat takaisin niistä.

Nyt kuukauden oleilun jälkeen saimme hankittua vuokrakaksion, minimivuokra-aika on täällä 6kk, eli 4kk pätkistä joutuu maksamaan ekstraa (eli viikkovuokra on korotettu) tai sitten noita short-term vuokra-asuntoja ei edes ole tarjolla. Itärannikosta en tiedä, mutta Perthissä ainakin on tarjolla enimmäkseen yli puolen vuoden tai vuoden sopimuksia. Kuitenkin noihin jaettuihin kämppiin pääsee usein parin viikon irtisanomisajalla, eli on sen aikaa kuin jaksaa / viihtyy, ja siirtyy sitten seuraavaan, jos siltä tuntuu. Itsellä vain kämppisten kanssa asuminen ei oikein enää vuosien kaksinasumisen jälkeen natsaa :)

Kannattaa muuten miettiä, että jos haluaa tehdä suht stabiilia toimistotyötä, voi alkaa ärsyttää asua ahtaasti kimppakämpässä ja minusta se ei ainakaan hostellista käsin onnistu. Ruuanlaitto, yksityisyys, kunnon yöunet, suihkussakäynti jne ovat aina astetta työläämpiä. Eli koittakaa hommata joku suht rauhallinen paikka, vaikka vain yhden kämppiksen kera :)

nicara

Paljon kiitoksia kaikille vinkeistä ja kokemuksista!

Fatamorgana, vähän noilla linjoilla olen kyllä ollut. Pitää katsoa, mitä sieltä löytyy. Ihanteellisinta olisi varmaan jos löytyisi jonkun kohtuuhintaisen vuokra-asunnon jota voisi vuokrata lyhyemmänkin aikaa ja ilman kämppäkavereita, tosin jos olis joku hyvä kämppis joka olisi paikallinen ja osaisi antaa hyviä vinkkejä matkusteluun, työnhakuun, käytännön asioihin yms. liittyen, niin voisihan sekin olla ihan jees.

Mikä siellä suurkaupungeissa on muuten yleensä ilmastoinnin laita asunnoissa? Onko sitä normaalisti, ja kannattaako vaatia, että on? Voisin kuvitella, että kesäaikana tulisi varsin tukalaa ilman.
One-Way Ticket to Oz - Blogi Australiasta:
http://www.onewaytickettooz.com

sim

Lainaus käyttäjältä: nicara - heinäkuu 11, 2011, 17:21Mikä siellä suurkaupungeissa on muuten yleensä ilmastoinnin laita asunnoissa? Onko sitä normaalisti, ja kannattaako vaatia, että on? Voisin kuvitella, että kesäaikana tulisi varsin tukalaa ilman.

Melbournen osalta voin vastata että ilmastointia ei ole joka asunnossa, mutta mitä uudempi asunto on kyseessä niin sitä varmemmin on. Tukaluus kesäaikaan riippuu ihan omasta mukavuusasteesta - muutamana päivänä on todennäköistä että tulee tukala olo (kun päivälämpötila on yli +40C), mutta mielestäni suurimman osan kesästä pärjää ihan OK ilmankin ilmastointia. Lämpötila kuitenkin yleensä laskee yöllä inhimillisiin lukemiin.

Hoyryjyra

Vaihtoehtoisesti, asuin Perthissä 2kk autossa. Yleiset wc:t löytyy helposti puistoista. Hyde Parkissa on parikin pistoketta että saa ladata akkuja, vesipistekin siellä on. Työntekoonhan tämä ei oikein sovellu, mut työnhakuaikana voi säästää kivasti. Virkavalta on aika rentoa tämän asian suhteen, kertaakaan eivät nipottaneet. Suihkut rannalla tai jos moraali on tarpeeksi alhaalla ni hostellien suihkuja on helppo käyttää ilmaiseksi :)