Australia ja Dandenong kaupunki

Aloittaja tipuemo, helmikuu 01, 2008, 21:32

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

tipuemo

Hei!

Tänne olisi tarkoitus kesäkuun alussa tulla n. 3 kk asumaan. Mies työkomennukselle ja perhe mukaan. Meillä 2,5 vuotias tyttö ja 3 kk poika. Yhtään en vielä tiedä missä ja miten asumme. Netistä olen yrittänyt lueskella ja hakea tietoa mutta jos joku vain osaisi kertoa kyseisestä kaupungista lisää olisin todella iloinen. Sen verran on selvinnyt, että Melbourneen on matkaa n. 30 km ja sielä tulemme varmasti käymään. Kaikki tieto otetaan kiitollisena vastaan!

chilifinn

Olisikohan linkeista mitaan apua:
http://www.greaterdandenong.com/
Kartta
http://maps.google.com.au/maps?q=Dandenong,+VIC,+Australia&sa=X&oi=map&ct=title

Minulla on sellainen kasitys etta Dandenong ja sen likella olevat Springvale ja Noble Park eivat ole aivan ideaalisia asuinalueita, vaan pikemminkin vahan levottoman puoleisia. Siina aika lahella olevat Rowville ja Lysterfield  sen sijaan ovat kuulemma mukavia ja viihtyisia alueita. Jos saatte valita asuinpaikan ja teilla on auto kaytossa niin silloin ainakin nuo voisivat varmaan tulla kyseeseen. Lisaksi kannattaa katsella saman junaradan varrella olevia esikaupunkeja. Josko haluaisitte asua vaikka vahan lahempana Melbournen keskustaa olevassa esikaupungissa.

Dandenong ranges luonnonpuisto on muuten tosi kaunista ja vehreaa aluetta. Siella kannattaa kayda ajelemassa ihastelemassa maisemia. Mm Sassafras ja Olinda ovat viehattavia paikkoja.
Milka

Tipuemo,

Dandenong on Melbournen kaupungin osa, ei siis sinallaan oma kaupunkinsa. Muuten en juurikaan osaa sinua auttaa, silla olen vain ajanut kaupunginosan lapi, mutta muuta kokemusta minulla ei ko. paikasta ole. Kasittaakseni ko. alue on kovasti aasialaisten immigranttien suosiossa, eli ainakin luulisi alueella olevan paljon etnisia ravintoloita.

tipuemo

Kiitoksia vastauksistanne. Yhtään en todellakaan vielä tiedä missä päin asumme. Miehen työpaikka järjestää meille asunnon ja en tiedä voimmeko me asiaan vaikuttaa. Vähän kauhulla jo ajattelen, että jos jossakin kauheassa paikassa joudutaan asumaan varsinkin kuin noita lapsiakin on. Oma englanninkielen taitoni ei ole niin vahva, että noista linkeistä minulle hirveästi apuja on mutta illalla miehen kanssa niitä kyllä luetaan, kiitos niistä! Mitenkäs sielä Melbournessa, asuuko sielä paljon suomalaisia ja erityisesti lapsiperheitä ja vaikka samassa elämäntilanteessa kuin minäkin? Olisi kiva tutustua jo näin etukäteen ja vaikka paikan päällä nähdäkin!

Tuipa

Hei vaan ja tervetuloa!
Lapsiperheita on ja aktiviteetteja myos: Melbournen mukulat eli lasten oma kerho Suomi talolla (119 Pier Street, Altona), tassa linkki http://www.dundernews.com/viestitaulu/index.php?topic=3837.0 Kerho kokoontuu joka kuun ensimmaisen lauantaina klo 10, ja uusina vetajina ovat eilisesta lahtien Maarit ja Katri. Lisaa voit lukea myos Melbournen Suomi seuran kiertokirjeesta: http://www.dundernews.com/viestitaulu/index.php?topic=3430.0
Lisaksi Zende on juuri aloittanut aiti-lapsi kahvittelu kerhon Suomalaisella kirkolla Heidelbergissa. Tasta saat varmaan parhaiten tietoa lahettamalla yksityisviestin Zendelle! Isommille lapsille on myos Suomi-koulu, mutta teidan lapsethan oli pienempia.
Eli ohjelmaa ja seuraa kylla loytyy!  :)