Shooting at Finland trade school.

Aloittaja Reijo, syyskuu 23, 2008, 19:29

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Reijo

Mihis on suomi menossa  :nuttu: :nuttu: :nuttu:

POLICE have ordered students to evacuate a trade school in western Finland after a student opened fire with a gun, reports said.

Police said they feared "many people" had been injured as numerous shots had been fired.

"We expect many people have been injured," said a police spokesman in the southwestern Finnish town of Kauhajoki, where the shooting took place.

Police said they did not know yet if anyone had died, but they knew the shooter was male and had information about who he was.

There were some 200 students in the building at the trade school in Kauhajoki, western Finland where the shooting was reported, public broadcaster YLE said.

In November 2007, a Finnish high school student killed eight people in a school shooting before killing himself.

The November shooting at Jokela, 60km north of Helsinki, triggered a series of threats against schools in Finland and its Nordic neighbours.
Reijo

sanni

Joo, jarkyttavia uutisia, jalleen. Olisi ihan kiva lukea muunlaisia headlineja entisesta kotimaasta. Todella surullista ja pelottavaa menoa. Voimia kaikille siella!

jossuv

Jep... ainakin 20 kuollutta ja loukkaantunutta, joista suurin osa (yli 10) kuollut....

-Jossu

jossuv

Niin ja seinäjoen ammattikoulussa on pommiuhka... mitähän tästä vielä tulee  ??? Jokelan koulusurman jälkeen tuli ihan hirveet keskustelut siitä miten Suomi on paha maa ja täällä on kaikki masiksessa... mitähän nyt sitten tapahtuu.. Suomi rankataan maailman synkimmätki maaksi jne. aika synkältähän tämä näyttää ainakin tällä hetkellä...
-Jossu

SeppoG

Lainaus käyttäjältä: jossuv - syyskuu 23, 2008, 21:24
Suomi on paha maa ja täällä on kaikki masiksessa...

Suomi on paska maa, ei siitä pääse yli eikä ympäri. Pakko kai sitä skilled viisumia on kohta ruvettava anomaan, tai sitten haen Australiasta turvapaikkaa.
Kyll? Australiassakin vituttaa, mutta ei l?hesk??n yht? paljon kuin Suomessa...

Haagalainen

Lainaus käyttäjältä: SeppoG - syyskuu 23, 2008, 23:23
Suomi on paska maa, ei siitä pääse yli eikä ympäri. Pakko kai sitä skilled viisumia on kohta ruvettava anomaan, tai sitten haen Australiasta turvapaikkaa.

Australiassa vastaavaa ei voisi koskaan sattua; eihän?
http://www.dark-horse.co.uk/serial/bryant/

sim

Tuskinpa tässä nyt on kyse siitä missä näitä voi ja ei voi sattua - kaikille lienee selvää että täysin turvallista maailmankolkkaa ei ole ja tuskin on koskaan ollutkaan.

Henk.koht. eniten näihin suhtautumisessa häiritsee kaksi asiaa:

1) Se, että suomalaiset jaksavat aina parjata amerikkalaisia ja miten kamalaa on kun siellä "jatkuvasti" ammuskellaan kouluissa. No, tilastojen valossa suomalaiset koulut ovat nyt seitsemän kertaa vaarallisempia kuin ne pahamaineiset amerikkalaiset. Olisikohan jo aika herätä todellisuuteen, katsoa vaihteeksi omaan napaan ja tehdä asialle jotain?

2) Suomessa on pitkään ollut nousukausi, eli valtiolla on mennyt ns. hyvin. Kun mielenterveyspotilaista yms epästabiileista henkilöistä pidetään näin hyvää "avohuolta" kun valtiolla on rahaa, niin mitä käy kohta kun ajat ovat huonommat?


Aikis

Johan nyt toki Australiassakin on ollut eriasteisia väkivaltatapauksia kouluissa, vaikka edellisestä kuolemaanjohtaneesta taitaa olla jokunen vuosi aikaa (Melbournessa jossain yliopistossa, muistelen Milkan maininneen). Mutta jos nyt oikein yhtään olen ymmärtänyt (harvoin), tuon yllämainitun Port Arthurin tapauksen jälkeen aselakeja huuuoomattavasti tiukennettiin ja se on pitänyt tilanteen jokseenkin hallinnassa.

'Australian mallia' toivoisin nyt Suomenkin aselainsäädäntöön.

Renee86


Suomi on paska maa, ei siitä pääse yli eikä ympäri. Pakko kai sitä skilled viisumia on kohta ruvettava anomaan, tai sitten haen Australiasta turvapaikkaa.
[/quote]


"Suomi on paska maa" !?! ei kai nyt joidenkin hullujen takia voi koko Suomea tuomita paskaksi maaksi.. kaikesta huolimatta Suomessa on todella hyvä asua, täällä sosiaalihuolto on todella edistynyttä, koulutusjärjestelmä toimii, elintaso on yleisesti todella hyvä. Kaikissa maissa on ongelmia, kaikkialla asuu hulluja... tästä koko ampumavälikohtauksesta kuten Jokelan tapahtumista vuosi sitten tehdään hysteria ja julkisuuspornoa.. sitähän se ampuja just haluaa, nimensä kaikkien huulille... Suomessakin uutisissa näytetään muiden maiden uutisista pätkiä "kattokaas ny ku päästiin kartalle". Just tällainen reaktio houkuttelee lisää hulluja samaan...

Raiwå

Moikka Aikis  :)

Lainaus käyttäjältä: Aikis - syyskuu 24, 2008, 16:53
tuon yllämainitun Port Arthurin tapauksen jälkeen aselakeja huuuoomattavasti tiukennettiin ja se on pitänyt tilanteen jokseenkin hallinnassa.

Nyt pitää pyytää tarkennusta lausumaasi.

Jokseenkin historiallisesti yksittäistapauksen jälkeen tosiaankin hallitus teki sen mitä se teki hyvin koko hallintoajan: Reagoi.
Mutta mitä se reaktio teki turvatakseen ettei tapahtuma 'jokseenkin' toistuisi?

Olen aseiden parissa koko pienen ikani harrastanut, tosin lasten peliin tullessa olen ne pistäny visusti takaalalle, etteivät lapset niitä näe.
Mutta olen kuitenkin sitä mieltä että nyt pitää hakea ratkaisua ihan toiselta suunnalta jos halutaan, että tämä ei toistuisi.
Ihmisten ilkeys/välinpitämättömyys toista kohtaan laitan ekaksi jonoon, ja jatketaan sitten siitä ihan sinne missä vastapuolen pahoinvointi keittää yli, ja sitten luemme lehdistä kuinka huonosti hallitus on aseenkantolait hoitanut.

Jos lasketaan kuinka paljon ihmisiä kuolee esim auton alle vuosittain, eikös autot pitäisi saada pois yleisestä käytöstä kokonaan?
Vai onko se välttämätön paha niinkuin rööki, jonka hyväksymme oman heikkouden vuoksi?

Haastaa keskustelemaan asiasta laajemmin



:coolh
Ray Virta
Sydney


It requires wisdom to understand wisdom: the music is nothing if the audience is deaf.

Haagalainen

Aselakeja tullaan Suomessa kiristämään, se on jo ilmoitettu, mutta luvallisen aseen hankkimisen kiristäminen ei todellakaan ole mikään kokonaisratkaisu asiaan, ei sinne päinkään. Kuka tarvii asetta, saa sen hankittua.
Monash Universityn tapaus lokakuussa 2002, 6 vuotta Port Arthurin tapauksen jälkeen kertoo, ettei aselait yksin asiaa ratkaise.
http://en.wikipedia.org/wiki/Monash_University_shooting

Tilanne on kyllä Suomessa valunut mielenterveysongelmista kärsivien auttamisen (=auttamattomuuden) kohdalla aika huonoksi, ja nopeaa muutosta asiaan on turha odottaa. Pelkään uusia vastaavia juttuja vielä tulevan.
Lyhyellä tähtäimellä yhteiskunta on tämän ongelman osalta kyllä aika lailla polvillaan.

Internetilläkin on tässä vähän ongelmallinen rooli. Kun syrjäytynyt ihminen syventyy nettiin hakemaan "ratkaisuja" elämänsä umpikujaan, ei radikaaleista neuvoista ja keskustelupiireistä, kuten kouluammunnan ihailijat tms ole pulaa.
Ja erityisen tärkeää ao henkilöille myös on, että netin kautta saa tehokkaasti levitettyä "testamenttinsa" ja tekemisensä miljoonille ihmisille.

RUU

Lainaus käyttäjältä: Aikis - syyskuu 24, 2008, 16:53
jälkeen aselakeja huuuoomattavasti tiukennettiin ja se on pitänyt tilanteen jokseenkin hallinnassa.
Tosin - kuten asiaan kuuluu - tästäkin ollaan montaa mieltä.
News Corporaation paikallinen ilmaispainos aivan sattumalta pohti asiaa tänään artikkelissa Gun Money Blown.

Olen Raiwån kanssa yhtä ja samaa mieltä siitä, että kun asiasta halutaan oikeasti lähteä keskustelemaan, mietitään syntyjä paljon syvempiä. Sieltä voi nousta esiin niitä asioita, jotka täältä tulevien silmiin välillä pistävät: ihmisten ja yhteiskunnan asenteet ja elämäntavat, yhteiskunnan ja ympäröivän yhteisön turvaverkko ja tuki, jne.
Ehkä tässä nyt todella vakavasti niitetään satoa niistä leikkauksista, jotka 90-luvun alussa suurella hädällä tehtiin palauttamatta palveluita enää takaisin vauraampina aikoina. Olisiko oikean yhteiskunnallisen keskustelun paikka Suomessa?
RUU

"The Australian native can withstand all the reverses of nature, fiendish droughts and sweeping floods, horrors of thirst and enforced starvation - but he cannot withstand civilisation."
Daisy Bates

Aikis

Tottakai olette  :coolh ja kumppanit oikeassa, että kotimaisen tragedian taustalla ovat moninaiset syyt, mutta selityksenne kuulostavat täältä käsin kyllä juuri siltä kukkahattutätien (joihin itsekin kuulun) hymistelyltä, jollaista 'yhteiskunnallista keskustelua' käydään nyt joka pöydän ääressä...

Voisi myöskin soveltaen sanoa, että on helppoa merellä olla viisas kun maalla sattuu vahinko. Kyllä Suomessa laajalti, jopa ampumaurheilun harrastajat etunenässä, ollaan nyt sitä mieltä että aselakeihin on tehtävä tarkennuksia. MIhinkään ääriratkaisuun ei tietenkään pitäisi mennä vaikka kansakunta onkin shokkitilassa. Mutta turha myöskään taas jäädä vain miettimään asiaa - kuten edellisen katastrofin jälkeen tehtiin uskoen että oli kyse yksittäisestä tapahtumasta...kun näyttää siltä että kyseessä onkin ilmiö.

Tosiaan, kyllä yhteiskunnallista paitsi keskustelua tarvitaan, myös jämäkkää päätöksentekoa. Ja jos siinä voidaan katsella muualle, mm. Australiaan ja hyödyntää muissa maissa saatuja kokemuksia ja tuloksia, niin hyvä.

Reijo

Lainaus käyttäjältä: Raiwå - syyskuu 25, 2008, 20:27

Jos emme enään osaa kasvattaa lapsiamme antamalle heille rajattomasti rakkautta, mutta samalla osoittaa tarkkoja rajoja, olemme hävinneet jälleen yhden sukupolven tämän 'sisältä syövyttävän taudin' hyväksi.


Kai osasyynä on että ei enään aseteta niitä rajoja niinkuin ne ehkä oli aikaisemmin, ja eikä viitsitä enään seurata eikä kysellä mitä ne nouret tekevät ja miten he voivat...Kukaan ei jaksa omaan napaa pidemmälle katsoa
Reijo

Andreasyan

 Reijon kanssa olen samaa mielta;

Omaan napaan tuijotetaan ja oletetaan toisten kantavan vastuun omasta huonosta voinnista niin kuin tassa Kauhajoen tapauksessakin taas kavi. Melkeinpa paivittain olen tyopaikallani tekemisissa naiden "New-Age Misantrooppien" tai "Emo" nuorukaisten kanssa ja suoraan sanoen alkaa jo tympia silla potilaat joilla on esim. skitsofrenia putoavat valiin ja jaavat ilman hoitopaikkoja koska ne vievat ihmiset joilla elama nyt vaan sattuu olemaan ikavaa. Ja taas suututtaa :nuttu:

Tukholmassa on muuten eras psykiatri joka ei tue persoonallisuus hairioisten laakitsemista tai sairaalaan kirjoittamista. Hanen mielestaan kyseiset ihmiset hyotyisivat tarkasti valvotusta yhteiskuntaan sopeuttamisesta ja fyysisesta tyosta. Totesipa han viela kirjassaan, etta jos em. labiilit lahettettaisiin autiolle saarelle, niin elaman nalka ja selviytymisen halu varmastiikn heraisi hyvin nopeasti. Tarkoitukseni ei nyt ole pahoittaa kenenkaan mielta, mutta aivan samoilla linjoilla olen kyseisen tohtori kanssa.

Leokatti

Mukava lukea, että muutkin ajattelevat samoin kuin minä...

Ehkä se kovan työn aiheuttama selkäsärky pitäisi kallonsisäisen pienen nakerruksen hiljaisena...
Kati

If you can't be a good example -- then you'll just have to be a horrible warning.

Renee86

Niinpä ja maailmassa olisi muutama angstaava teini vähemmän kun he sitten päättäisivät pian päivänsä.. aika hyvä suunnitelma!  :peukkuy miksei Suomen valtio ole jo ottanut käytäntöön??? Teenpäs ehdotuksen Tarja Haloselle...

jossuv

Kyllä toimis varmasti toi fyysinen työ tai autiosaari. Mutta muistakaa, että kumpikin sekä Kauhajoen että Jokelan ampuja oli "ihan normaaleja", siis ei sellasia viitteitä (ennen ampumista..) mistään häiriöistä että olisi voinut hoitoon mennä/lähettää.
-Jossu

arixmel

Lainaus käyttäjältä: Andreasyan - syyskuu 25, 2008, 23:06
paivittain olen tyopaikallani tekemisissa naiden "New-Age Misantrooppien" tai "Emo" nuorukaisten kanssa

Andreasyan (pitaa luntata se oikea tavaus nimimerkkiin :)) mita nama new-age ihmisvihaajat (tuon misantroopin suomennin tarkoittavan ihmisvihaajaa???) ovat? vihaavatko he itseaankin???mita hittoa :))ja emu ihmiset ovat???? menee yo unet tassa epatietoisuudessa  :pepsodent, olenko jo vanhentunut niin paljon etten enaa ymmarra missa hullut luuraa,,,tai mita ne kuuntelee...jossain oli vinkkina etta emo olisi lyhenne emotionaalisesta punkista,,,no kylla ma Sex Pistolsin ja Green Dayn kapinan tunnen mutta miksi/miksei ne hoitoon hakeudu tai siis nama emo nuorukaiset keita he ovat??? hatun nosto ammatissa jaksamiselle muuten, jossain sita kuvailivat ja huh huh, taidan pitaa lapiohommat tai muut fyysiset jutut lahella sydantani ja mieltani.

xcv
You don't pay taxes - they take taxes.

-- Chris Rock --

Haagalainen

Lainaus käyttäjältä: jossuv - syyskuu 26, 2008, 16:41
Kyllä toimis varmasti toi fyysinen työ tai autiosaari. Mutta muistakaa, että kumpikin sekä Kauhajoen että Jokelan ampuja oli "ihan normaaleja", siis ei sellasia viitteitä (ennen ampumista..) mistään häiriöistä että olisi voinut hoitoon mennä/lähettää.

Toimiihan se autiosaari. Englantilaiset alkoi lähettää hankalinta ainestaan jo 1700-luvulla eräälle Tyynenmeren melko autiolle suurelle saarelle.

Kyllä pahoja merkkejä sekä Kauhajoen että Jokelan ampujan kohdalla oli havaittavissa. Puuttumis- tai auttamiskynnys on vaan korkea, ja vaikka Kauhajoen tapauksessa koplattiin poliisikin asiaan, tapahtumat eteni silti pahimman mukaan.

" Isä kertoi minulle, että hänen poikansa kärsi mielenterveysongelmista pidempään. Hän kirjoitti minulle, että yritti saada poikaansa hoitoon siinä kuitenkaan onnistumatta. Jos Auvisen vanhempia olisi haastateltu ennen kuin pojalle myönnettiin aseenkantolupa, olisi isä voinut kertoa viranomaisille poikansa tilasta. Lakimuutoksessa on keskityttävä nimenomaan näihin asioihin, joista Auvisen isä on meitä myös konsultoinut"
http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/arkistot/kotimaa/2008/09/720748

"Kauhajoen kouluampumisista epäillyn Matti Saaren tuttavat kertovat, että epäillyn käytös muuttui huolestuttavasti aivan viime aikoina. Lähipiiriin kuuluneen miehen mukaan Saari oli ihannoinut kouluammuskeluita jo vuosia."
http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Tuttavat+Saari+oli+koulukiusattu+ja+syrj%C3%A4ytynyt/1135239687239

"Silminnäkijä huomasi koulun lähistölle tuodun hautakynttilän viime viikolla. Tämän jälkeen hän löysi internetistä surmaajan tekemiä nettivideoita. Näiden havaintojen perusteella hän otti yhteyttä poliisiin. "
http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Hautakynttil%C3%A4+johti+ensimm%C3%A4iseen+yleis%C3%B6vihjeeseen/1135239705624



Andreasyan

 

No kun sehan tassa just on se koko pointti;M.Saari oli ilmeisesti ollut jonkun sortin "rauhoittavalla" laakekuurilla ( Xanax, Valium, Prozac??) ja niista ei ole apua tallaisissa tapauksissa, kuten ei olisi ollut perinteisesta psykiatrisesta hoidostakaan.Tokihan ampujaa olisi voitu pitaa pakkohoidossa kunnes mielentila tutkimus olisi tehty, mutta koska Saarella(ja Auvisella) ei ollut viitteita psykoosista tms. "formal thought disorder(koska olivat koulussa, orientoituneita aikaan, paikkaan, ja henkiloon, ilmeisesti eivat kuulleet aaniakaan silla se olisi jo eri asia ja sellaiseen puututaan nopeasti)" ei heita sairaalassa olisi voitu kauan pitaa.Tuskinpa olisivat liioin maininneet, etta "olen ajatellut ampua parikymmenta ihmista ja tuikata koulun tuleen" Uskallan vaittaa, etta psykiatri olis lahettanyt tutkittavan kotiin viikon sisalla.

Persoonallisuus hairiot joihin vahvasti lukeutuu narsismi (ja se se vasta paha juttu onkin) eivat hyody em. hoidoista vaan naiden henkiloiden asennekasvatukseen tarvitaan ihan vaan tiukkoja rajoja ja ohjaamista valvottuihin aktivitteeteihin (kuten esim. TYO). Anti-sosiaalisella persoonalla ja teini angstilla ei taas ole mitaan tekemista keskenaan vaikka joskus pissisten kaytos siihen suuntaan viitteita antaakin. Teini ahdistus johtuu paljolti fyysisista muutoksista ja niiden mukaan tuomasta hormonimyrskysta joka joskus voi johtaa masennukseen ja todelliseen itsemurha riskiin. Naita kahta asiaa emme kuitenkaan sekoita nyt keskenaan, koska Saari ei tahan kategoriaan sovi. Sinansa, minulla ei olisi mitaan sita vastaan jos fjortikset pistetaan toihin kesaksi, voi tehda ihan hyvaa aikuisuuteen valmistautuessa. >:D

Mielenterveys puolen asiakaskunnan ikajakauma muuttunut huolestuttavasti nuorempaan suuntaan viimeisen 10-15 vuoden aikana joka taas puolestaan kertoo yhteiskunnan muutoksesta toisella tavalla sairaammaksi. Liikaa huumeita, liikaa televisiota ja tietokoneita. Sita myota myos nuoren ihmisen paahan suolletaan ideoita, aatteita ja informaatiota jota eivat pysty viela kypsymattomyydessaan kasittelemaan. esim. nama "emot", eli emotionaaliset punkit ovat nyt jalostautuneet viruksen tavoin siihen suuntaan, etta sita angstia ja kapinaa ei enaa tuoda esille vaatetuksella ja poytalaatikko runoudella vaan viillellaan ja napostellaan pillereita. Ja sitten tuodaan ne pillit soiden psyykelle ja siita se kierre sitten alkaa. Lopussa, kun pamahtaa tavalla tai toisella on hemmetin hyva vedota mielentila hairioihin. Ja edelleen, painotan kyseessa olevan ASENNE& Persoonallisuus hairion. Ja selvennetaan nyt esimerkilla heille tyypillista ajattelutapaa: " Minulla on oikeus, mutta minun ei tarvitse ottaa vastuuta, siita pitaa huolen yhteiskunta."

Ai niin, se "new age misantrooppi" on nyt vaan ihan oma keksima nimitys nuorille henkiloille joiden kaytoksessa nakyy epatavallisen vakivaltaisia piirteita ja yli-aatteellisuutta. Ja en usko etta vihaavat itseaan, vaan painvastoin, vaikka toisin yrittavat vaittaakkin. Saaren tapauksessa mahtipontinen ammuskelu johti lopulta itsemurhaan...ei tarvitse ottaa vastuuta, mutta nimi jaa historian kirjoihin aivan varmasti.

Eli se autiosaari  kuten Haagalainen tossa jo todisti  ;)

jounij

Tai paremminkin autio manner. (Enimmäkseen) sellainen taitaa olla vieläkin jäljellä tuossa nelisen tuhatta kilometriä etelämpänä.


Karttaa tutkiskelee

Jouni


P.S. Erään Tyynenmeren aution mantereen asuttaminen englantilaisperäisellä hankalalla aineksella alkoi 1788.
Jouni
Canberra

Leokatti

Lainaus käyttäjältä: Renee86 - syyskuu 26, 2008, 16:35
Niinpä ja maailmassa olisi muutama angstaava teini vähemmän kun he sitten päättäisivät pian päivänsä.. aika hyvä suunnitelma!  :peukkuy miksei Suomen valtio ole jo ottanut käytäntöön??? Teenpäs ehdotuksen Tarja Haloselle...

Eli vika on Suomen valtiossa?? Jos kuitenkin aloitettaisiin ihan sieltä kehdon vierestä...
Kati

If you can't be a good example -- then you'll just have to be a horrible warning.

jounij

Tällaiset teot syntyvät suurelta osin joukkomurhaajan sairaasta tarpeesta tehdä nimestään kuolematon. Kosto mahdollisille kiusantekijöille mahtaa olla vasta toissijainen motiivi. Niinpä yksi melko varma ja vieläpä yksinkertainen tapa estää moiset tapahtumat jatkossa olisi, että tiedotusvälineet yksinkertaisesti kieltäytyisivät julkaisemasta joukkomurhaajan kuvaa ja nimeä. Kun mahdollisen seuraavan joukkosurman jälkeisessä uutisoinnissa ei enää kerrottaisikaan tarinoita itsestään surmaajasta, niin ehkäpä tämä laimentaisi muiden vastaavia suunnitelmia haudoskelevien intoa?! Tosin tämän tavoitteen toteutuminen vaatisi, että paholaisen pakkasmittari näyttää poikkeuksellisen alhaista lämpötilaa.


Arvelee
Jouni
Canberra

Andreasyan

Lainaus käyttäjältä: jounij - syyskuu 28, 2008, 10:32
Tällaiset teot syntyvät suurelta osin joukkomurhaajan sairaasta tarpeesta tehdä nimestään kuolematon. Kosto mahdollisille kiusantekijöille mahtaa olla vasta toissijainen motiivi. Niinpä yksi melko varma ja vieläpä yksinkertainen tapa estää moiset tapahtumat jatkossa olisi, että tiedotusvälineet yksinkertaisesti kieltäytyisivät julkaisemasta joukkomurhaajan kuvaa ja nimeä.

Arvelee Jouni

Aivan oikein arvelet Jouni!

"narsisteja paapoessa" olemme nahneet hyvinkin mielenkiintoisia ilmioita ja muutoksia heidan kaytoksessaan kun maailmankaikkeus ja psyk.osaston henkilokunta ei keskity 100 prosenttisesti k.o. henkiloihin, eika heita pelata samalla tavalla kuin "normaalin kansan" parissa sairaalan ulkopuolella.

Tassa linkki Wikipedian sivuille josta loytyy enemman infoa asiasta kiinnostuneille.( kannattaa myos katsoa Antisocial Personality Disorder seka Dissocial Personality Disorder...nama kaikki kun voi joskus olla samassa "paketissa")

http://en.wikipedia.org/wiki/Narcissistic_personality_disorder

MH

Lainaus käyttäjältä: jounij - syyskuu 28, 2008, 10:32
Niinpä yksi melko varma ja vieläpä yksinkertainen tapa estää moiset tapahtumat jatkossa olisi, että tiedotusvälineet yksinkertaisesti kieltäytyisivät julkaisemasta joukkomurhaajan kuvaa ja nimeä. Kun mahdollisen seuraavan joukkosurman jälkeisessä uutisoinnissa ei enää kerrottaisikaan tarinoita itsestään surmaajasta, niin ehkäpä tämä laimentaisi muiden vastaavia suunnitelmia haudoskelevien intoa?!


Arvelee

Esim. iltapäivälehdet tekevät huomattavasti suurempaa tiliä näiden tapahtumien aikaan joten veikkaampa että sinänsä hyvä idea tuskin koskaan toteutuu. Ellei sitten sitä lainvoimaisesti kielletä. En usko että kilpailevilta lehdiltä löytyy sellaista yhteishenkeä että tähän päästäisi.

jounij

Tuon ajatuksen mahdottomuuteenhan minä viittasinkin kielikuvallani helvetin kylmenemisestä... Jos julkaisemista yritettäisiin lailla kieltää, niin siitä seuraavasta sensuurin vastustamisesta se vasta älämölö syntyisikin. Eli ainoa nyky-yhteiskunnassa mahdollinen tapa olisi, jos lehdet vapaaehtoisesti "sensuroisivat" itse itseään. Mikä taas ei tule tapahtumaan.


Vahvistaa
Jouni
Canberra

Renee86

Lainaus käyttäjältä: Leokatti - syyskuu 28, 2008, 10:08
Lainaus käyttäjältä: Renee86 - syyskuu 26, 2008, 16:35
Niinpä ja maailmassa olisi muutama angstaava teini vähemmän kun he sitten päättäisivät pian päivänsä.. aika hyvä suunnitelma!  :peukkuy miksei Suomen valtio ole jo ottanut käytäntöön??? Teenpäs ehdotuksen Tarja Haloselle...

Eli vika on Suomen valtiossa?? Jos kuitenkin aloitettaisiin ihan sieltä kehdon vierestä...

Kommenttini oli kyllä tarkoitettu sarkastisena.. en meinaan voi uskoa muutamien ihmisten mielipiteitä ja kommentteja täällä!! Aivan uskomatonta... että ei saisi ihmisiä hoitaa, masentuneet teinit, anorektiset yms vain "vievät tilaa" "oikeilta" mielisairailta... KUKA ON OIKEESTI NOIN TYHMÄ !?! ja vielä lausuu yleisesti ääneen tollasii mielipiteitä... ei voi uskoo!!!!!!!

eevis

^Entä kuka on oikeesti noin provo? Eli keskustelu asialliselle tasolle, kiitos! Keskustelukumppaneiden mollaus ei kuulu tähän foorumiin. Jos et pidä heidän mielipiteistään, esitä oma mielipiteesi asiasta asiallisesti.
Dees - We will bloody bounce back!!!


Renee86

Lainaus käyttäjältä: eevis - syyskuu 29, 2008, 06:09
^Entä kuka on oikeesti noin provo? Eli keskustelu asialliselle tasolle, kiitos! Keskustelukumppaneiden mollaus ei kuulu tähän foorumiin. Jos et pidä heidän mielipiteistään, esitä oma mielipiteesi asiasta asiallisesti.

No ehkä joo mut löytyy lähipiiristä noita paikkojen varastajia, joten suututtaa tollaset kommentit ihan tosissaan :( sehän tässä maailmassa mättää, ihmiset ei välitä toisistaan eikä ymmärrä toisiaan :( :(

Andreasyan

Lainaus käyttäjältä: Renee86 - syyskuu 29, 2008, 07:05
Lainaus käyttäjältä: eevis - syyskuu 29, 2008, 06:09
^Entä kuka on oikeesti noin provo? Eli keskustelu asialliselle tasolle, kiitos! Keskustelukumppaneiden mollaus ei kuulu tähän foorumiin. Jos et pidä heidän mielipiteistään, esitä oma mielipiteesi asiasta asiallisesti.

No ehkä joo mut löytyy lähipiiristä noita paikkojen varastajia, joten suututtaa tollaset kommentit ihan tosissaan :( sehän tässä maailmassa mättää, ihmiset ei välitä toisistaan eikä ymmärrä toisiaan :( :(

Renee,

ymmarsin kylla sarkasmisi, mutta sen vuoksi juuri selvensin ettei tahan keskusteluun nyt sotketa masentuneita teineja (jotka eivat kuuluu aikuis psykiatrian asiakaskuntaan vaan heille hoitopaikat jarjestyvat lasten-ja nuorten psykiatrialta) Anoreksiaa sairastavista taalla ei ollut edes viitteita vaan sen johtopaatoksen teit nyt kylla itse. Anoreksia ja muut syomishairiot ovat vakavia sairauksia jotka vaativat hoitoa. Samoin masennus  joka on taas aivan eri asia kuin "angst". Kamalaa sekin nyt olisi jos  mainistemastasi "teini angstista " potevat kiikutettaisin psykiatriselle osastolle. Masennuksesta karsivat ihmiset, olivatpa sitten ala-ikaisia tai ei, tulee hoitaa joko sairaalassa tai kotona , yksilollisesti pohtien, kumpi nista on parempi vaihtoehto juuri talle henkilolle. Mikali olet itse mielenterveys alaa opiskellut, tiedat ettei syomishairiot ja masennus lukeudu persoonallisuushairioihin. Alle 20 vuotiaita ei myoskaan diagnosoida persoonallisuus hairioihin silla heidan identiteettinsa ei ole viela kehittynyt "valmiiksi". (tama on yleinen nakokulma mielenterveys puolella koska se selventaa diagnosointi perusteita. Tosin, eipa se identiteetti valttamatta ole selvilla usein "iakkaammillakaan")

Persoonallisuus hairioista karsivat aikuiset eivat kuitenkaan hyody sairaalahoidosta tai laakityksesta. Siina mieleterveys puolella on juuri tehtykin monta virhetta silla naita henkiloita pitaisi auttaa muilla tavoin etta he pystyisivat toimimaan yhteiskunnassa ja elamaan ilman riippuvaisuus suhdetta sairaalaan. Persoonallisuus hairioita hoidettaessa CBT tai DBT lienevat parempia vaihtoehtoja jolloin keksitytaan henkilon voimavaroihin eika "heikkouksiin".Ja kylla valitettavan moni skitsofreniaa tai kaksi suuntaista mieliala hairiota sairastava henkilo jaa ilman hoitopaikkoja, ja siita seuraa sitten omat surulliset ongelmansa.

Ja tarkennetaanpas nyt viela kommenttiani viilelevista "emoista". Emo kulttuuriin kuuluu valitettavasti nyksypaivana ns. Self-harm behaviour ja self-mutilation. Eli ihon pinnallinen viiltely jonka tarkoituksena on lievittaa ahdistusta (ei itsemurha). Ilmeisesti tama metodi (joka nyt ei ole turvallinen tai rakentava) vie ahdistusta pois ainakin hetkeksi koska henkilo silloin keskittyy viiltelyn aiheuttamaan kipuun ja veren mukana pahat ajatukset vuotavat pois. Tassa kaytoksessa on valtavia riskitekijoita joita en nyt ala erikseen erittelemaan. Nykyisessa tyopaikassani em. ongelmasta karsiville on omat paivaterapia ryhmansa, jossa he voivat asiasta keskustella laakareiden ja terapeuttien kanssa, seka oppivat keinoja kuinka lievittaa ahdistusta turvallisemmalla tavalla. Tama terapia on auttanut useita ja turhaa sairaala kierretta ei paase syntymaan. Heilla on myos omat "outreach" hoitajansa joille voi soittaa terapia aikojen ulkopuolella ja hoitajat tekevat myos tarvittaessa kotikaynteja tai muita aktiviteetteja (esim. menevat leffaan yhdessa, kayvat kahvilla kaupungilla jne) tukeakseen henkilon hyvinvointia kotona. Eli ei heitakaan suljeta systeemin ulkopuolelle. Silti, liian moni yksityis sektorin psykiatri tekee paatoksen sisaankirjoittamisesta koska se tuo enemman rahaa. Nain ollen hyvin toimiva avohoito jaa kakkoseksi ja nuoresta jolla on paljon terveita voimavaroja tehdaan hoitoriippuvainen. :peukkua

Antisosiaaliset ja narsistiset ph:t ovat hyvinvointi valtioiden ongelmia. Jos ei sitten laheteta autiosaarelle, niin ehkapa tyoharjoittelu esim. Malawissa tai Sierra Leonessa voisi olla hyvaa realiteetti terapiaa ja laajentaa elamankatsomusta.  Kolmannen maailman maissa naita hairioita ei juuri tunnisteta silla siella ihmiset kamppailevat eloonjaamisestaan hieman toisista syista.

Leokatin kommentin ymmarran hyvin, eli Kati juuri painottikin, etta toisistaan valittamisen pitaisi alkaa jo sielta kehdon vierelta.

Renee86

ok :) lukemalla ton edellisen viestin sain eri käsityksen, kiitos selvennyksestä  :peukkuy viime viikko oli mulle tosi rankka ja varmaan se vaikuttaa mun mielialoihin... veli ja pappa on sairaalassa molemmat ja työt ja koulu painaa päälle.. ruskeaa ainetta on satanut aika paljon päälle ja ehkä purin sitä nyt hieman epäreilusti tänne :D forgive me  :nuttu:

Andreasyan

No Worries,

toivottavasti tyo/koulu stressi helpottaa ja pikaista paranemista myos laheisillesi  :peukkuy

AA

Disturbance

Valtavan hyvää keskustelua täällä.

Tiedän itse tuon angstin ja masennuksen sekä niiden erot ensikädessä. Olen yhtä lailla samaa mieltä, että tuo pahoinvointi juontaa vain ja ainoastaan länsimaisen yhteiskunnan vaikutteista, "kehdonvierus" siihen mukaan lukien. Nyt en siis puhu esim. perheväkivallasta, vaan niinkin abstraktista käsitteestä kuin 'normaalista, onnellisesta perheestä tulleesta nuoresta, joka tuntee selittämätöntä ahdistusta'.

Pidän tuosta mainitusta 'saarimallista'. Itse pohdin vakavasti useita kertoja viikossa sitä, milloin ja minne muuttaisin - tavoitteena on nimenomaan löytää jokin paikka pöndeltä, missä voin harhauttaa myllertäviä mielenvoimia oman maan viljelyllä ja lasten hoitamisella. Aivan suoraan myönnän, että sosiaalinen eläminen esim. Brisbanen keskustassa ja Helsingissä ahdistavat minua. Tuskaisia vuosia siihen kului, mutta nyt viimein tajuan, ettei kyse ole mistään sisäisistä demoneista. Olemme vain aiiikas kaukana luonnollisista oloista.

Tästäkin löytyy vaikka millaisia eriäviä mielipiteitä, ja kuten kaikessa, jokainen on erilainen, ja jokaiselle sopivat erilaiset asiat. Mutta rohkenisin ehdottaa, että vähän vähemmän suureellinen elämä loppujen lopuksi sopisi suurimmalle osalle.
"Who lives in Cairns?"
"Baked beans, spaghetti, tuna..."