Victoria's basement

Aloittaja Reijo, heinäkuu 27, 2003, 22:10

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Reijo

Jos on tarvis ja ik?v? suomalaisia kattiloita, paistinpannuja ym keitti? tavaraa...kannattaa k?yd? tutustumassa Victoria's Basement kauppaan.

Ly?tyy Hackmannia, iittalaa ym ym.

Sydneyssa on ainakin kaksi liikett?

Reijo
Reijo

Jaaks

Reijo :D

Ja hinta verrattuna muihin tuotteisiin


Sitapaitsi jo Suomessa asuessani ja ravintola-alalla ollessani hyvin harvoin ostettiin oikeastaan suomalaisia keittiotarvikkeita Esim veitsista Hackman on hyva, mutta ei parjaa Victorinoxille (sveitsi) .

Reijo

Ei hinnat ole mitenk??n liian pahat verratuna muihin laatu tuotteisiin :)

Tied?n ainakin muutaman ravintolan hankkivan sielt? keittio astiastonsa
Reijo

Jaaks

Raiwo :coolh

Sahkoliedella on paras kayttaa S/S (stainless steel), vahintaan 18/10 jossa on kupari/nikkeli pohja.  Sen pohjan naet ohuena n 5mm paksuna kuparin varisena raitana pannun pohjan sivussa.  Kupari pohja johtaa lampoa tasaisemmin kuin pelkka teras ja se myoskin varaa lampoa huomattavasti paremmin ja tekee tasaisen lampotilan pitamisen huomattavasti helpommaksi.

Se jos haluat non stick eli teflon pinnan on makuasia, mutta tekee putsaamisen helpommaksi.

Ostit sitten minka tahansa paistinpannun, niin muista etta et koskaan kayta mitaan astianpesuainetta sen pesemiseen.  Mieluiten pese pannu heti kayton jalkeen kun se on viela lammin ja kayta vaan kuumaa vetta.  Astianpesuaineet aiheuttaa ruoan kiinnipalamista pannuun :D

Cheers
Jaaks

Raiwå

Jaaxs :??

Kiitos tuosta iloviestist?si :)

Arvaa montako kertaa sen olen printannut vaimolleni jo ?

Olen aina ollut samalla linjalla pesun kannalta, mutta NOI naiset ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,!!!!!

Oletko muuten koskaan katsonut elokuvaa nimelt? ??Natalia????

Muistat varmaan siit? talon em?nn?n vakkari repliikin ????



:coolh
Ray Virta
Sydney


It requires wisdom to understand wisdom: the music is nothing if the audience is deaf.

Jaaks

Raiwo :coolh

Enpa nyt yhtakkia muista "Nataliaa", mutta repliikin voisin hyvin kuvitella.

Kuitenkin palautappa mialeen :??

Jos menet ostamaan hyvia paistinpannuja, ne kannattaa ostaa alan liikeista.  Unohda Grazy Clark ja K Mart, niilla on hyvia tarjouksia, mutta pannut on palanut puhki vuoden sisalla.  Jos haluat hyvia kontakteja Sydneyssa (Wholesalers) niin ilmoita, silla suuri osa niista myoskin myy public, vaikka ne ei sita mainostakaan, ja jos et saa sielta niin voin ostaa ne taalta ja lahettaa.

Cheers
Jaaks
:XXXX

Raiwå

Jaaxs :??

Heti vinkkej?, kiitos :)

Natalia elokuvassa oleva talon em?nt? tokaisi aina asioille joita ei pystynyt m??r?ileen oman tahtonsa mukaan.

Esim karhu tappoi lehm?n, johon em?nt? tokaisi: Ne karhut!! Ne on yksii saaatanoit !!!!


:coolh
Ray Virta
Sydney


It requires wisdom to understand wisdom: the music is nothing if the audience is deaf.

Jaaks

Raiwo :coolh

No onhan ne karhut yksii saatanoit niinkuin tiedetaan :??

Otan huomenna toissa selvaa Sydeneyn wholesailareista ja jos on kontakteja takalaisten kanssa niin hoidetaan homma siten. Luulisi olevan silla meika osti yhden uuden uunin viime kuussa (on kylla aika iso= 20 rackia ja mahtuu 76 dinner plates) ja se maksoi yli $50K.

Kuinka monta ja minkalaisia paistinastioita olet hankkimassa :??

Palataan astialle

Cheers
Jaaks

Jaaks

Raiwo :coolh

Unohdin kysya oletko lukenut karhunkaataja Kitusen kirjan :??:??

Minulla on se jossain kotona ja voin varmaan parin viikon varoitusajalla loytaa jos haluat (tai varmaan Helen joutuu sen hakemaan, mutta kuitenkin on ainaskin samassa perheessa)

:XXXX:XXXX

Jaaks

Raiwo :coolh

Kokeileppa

Albert Crocker & Son Pty Ltd
ACN 000 221 947
81-83 Hilliers Road, Auburn, NSW 2144 Australia

Telephone: (02) 9748 0099

http://www.crocker.com.au/memframe.htm

Heilla on kunnon showroom ja myyvat myoskin yksityisille (public).  Soitin heille ja lupasivat antaa parhaan mahdollisen asiantuntija-avun.


Kerro terveisia ja sano, etta suositeltiin

Brisbanesta


Seka:

Gould & Kennedy
Tableware and Kitchenware Professionals
Showroom & Sales Centre:
1045 Ann Street, Newstead, Brisbane 4006
Ph:07 38686969

Cheers & Happy Shopping
Jaaks :XXXX

Ps.  Jos sinulla ABN, saat viela halvemmalla ilman GST :D

Milka

Vai ei paistinpannua saa pesta astianpesuaineella. Kaikkea sita oppii kun vanhaksi elaa. :D:D:D

Pari vuotta sitten minulle selvisi ettei teflon tai mitaan muutakaan paistinpannua pitaisi laittaa astianpesukoneeseen. No parempi valistua myohaan kuin ei  milloinkaan.

Jaaks, Miten muuten on, joku viisas vaitti minulle kivenkovaan ettei myoskaan stainless steel kattiloita pitaisi pesta pesukoneessa. Laiskana ihmisena en korvaani lotkauttanut talle 'pirkka' vinkille.

:o:o:o

Jaaks

Milka :D

Mitaan paistinpannua ei todellakaan saisi laittaa astianpesukoneeseen ja myoskin kattilat olisi parempi pesta kasin ja kayttaen mahdollisimman vahan pesuainetta.

Taytyy kylla myontaa, etta itsekin joskus laiskoina hetkina laitan myoskin kattiloita astianpesukoneeseen (naughty - naughty)

tama kaikki on siksi koska pannuja ja kattiloita kayttaessa niiden lampotila nousee hyvinkin korkeisiin lukemiin ja jos pannua tai kattilaa ei ole huuhdeltu tosi hyvin niihin jaa aina jonkin verra pesuainetta jaljelle joka sitten palaa kiinni ja polttaa myos ruoan.  Astianpesukoneet usein polttaa sen jo valmiiksi pannuusi kiinni kuivausvaiheen aikana.  Uskomatonta mutta totta etta metallikin on tarpeeksi huokoista ainetta jotta sihenkin pienet astianpesuainemolekyylit imeytyy kiinni :o

Sheila

Jaaks,

Mitens nyt se pirkka vinkki kun oma ?itini opetti jo nuorena, ett? KUN ne ruuat palaavat kiinni kattilaan -> keitet??n pyykkipulveria keihuvaksi veden kera ja jopa tahrat irtoavat.

Taidan olla suolistoltani syv?puhdas kun t?t?kin on tullut tehty? ??:o

Jaaks

Sheila :D

Muistan kylla itsekin tuon saman neuvon.

Silloin "ennen vanhaan" kaikki keitettiin - niinkuin esimerkiksi likaiset pyykit:?? johtui varmaan paljolta pesuaineiden tehottomuudesta:??

Tuntuu kylla hurjalta ajatella keittaa pesupulveria noissa vanhoissa valurautaisissa kattiloissa ja pannuissa:o

Valurautahan on tosi huokoista ja takuulla imee itseensa kaikenlaisia entsyymeja ja vaikka mita:??
No onpahan ainakin sisakalut puhtaan kuin sanoit :D

Timo

Jaaks :)
Mitenk?s te ammattilaiset suhtaudutte pannun kyll?st?miseen oliivi?ljyll??  Jo lapsena opin sen, ett? valurautapannu pit?? kyll?st?? sian l?skill? kun sen ottaa k?ytt??n ja sitten aina v?lill?.  Nyky??n k?yt?n kasvipohjaisia ?ljyj?, p??asiassa extra vigrin oliivi?ljy? sek? valurautaiseen ett? teflon/titanium-pinnoitettuun pannuun. Kuumalla vedell? pesun j?lkeen kuivaan pannun ja hankaan talouspaperilla siihen runsaahkosti oliivi?ljy? ja l?mmit?n v?h?n kaasuliekill?.  Samoin ?ljy?n puiset leikkuulaudat aina silloin t?ll?in.
Niin, pannussa paistan yleens? sitten ilman ?ljy?. Suosikkipaistettava: tattari-besan-ohrarieska :)

Jaaks

Timo :D

Valurautapannut taytyy aina pitaa hyvin oljyttyina.

Teflon ynna muiden pannujen kanssa ei ainainen oljyaminen ole niin tarkeaa kunhan ei paasta pannua ruostumaan,
Mutta myos kuten sanoit et tarvitse rasvaa ollenkaan paistaessa jos pannu on hyvin huollettu.

Leikkuulaudoista taas :D  Nythan paastiin taas mielenkiintoisiin asioihin.

Puu on huonoin (epaterveellisin) materiaali leikkuulaudalle.  Se elattaa lahes kaikki mahdolliset bakteerit vaikka sen pesisi kuinka hyvin.

Muovista saa nykyaan hyvia ja kestavia lahes naarmuuntumattomia lautoja, mutta marmori, lasi tai erilaiset hiilikuiduista tehdyt ovat parhaita :D

Silti vaikka olisi kunnon lauta on myos hyva olla eri laudat eri tarvikkeille (mika mm lainsaadannon mukaan on pakko nykyaan ravintoloissa) : oma lauta lihalle, kalalle ja vihanneksille/salaatille.

Varsinkin kesa aikana tama on hyvin tarkeaa eri bakteerikantojen vuoksi.

Itse pidan myos eri paistinpannut lihalle ja kalalle :D

Cheers
Jaaks
:D:XXXX

Tony

Timo,

Ja jos kuitenkin k?yt?t sit? puista leikkuu alustaa, niin ?l? uita sit? miss??n rypsi-tai oliivi?ljyss?, koska niill? on taipumus h?rskiinty?. K?yt? leikkuulaudoille tarkoitettua unikko(Hyi mik? sana) ?ljy? tai muuta vastaavaa. Mutta kuten Jaaks jo sanoi, niin parempiakin vaihtoehtoja on.

:)Tony

Timo

Kiitos Jaaks :god:  ja kiitos Tony :god:  
Meill? on k?yt?ss? yksi durianpuinen leikkuulankku, jota ollaan voideltu oliivi?ljyll?. Tosin sit? lankkua k?yt?n l?hinn? leiv?n leikkaamiseen a muuhun kuivaan toimintaa, joten kovin usein ei voidella. T?ytyyp? k?yd? kuitenkin hakemassa unikko?ljy

mette

Min? olen taas kuullut,ett? muovilaudat ovat ep?hygienisimpi? kuin puulaudat.Meill? on t?ll? hetkell? kolme muovilautaa,jotka eiv?t juuri kest? l?hemp?? tarkastelua-ne on tosi ruman n?k?isi? kaiken lis?ksi.
Meill? oli puinen lauta varmaan kymmenen vuotta jos ei kauemminkin.Min? taisin sit? liikoja uitella,kun se alkoi halkeilemaan.Viskasin sen sitten pois ja juuri t?ss? puhuimme yhten? p?iv?n? ett? ment?isiin ostamaan uusi puinen lauta.

?ljy?minen paitsi pident?? puulaudan ik?? niin my?s est?? hajujen ja v?rien tarttumisen :D

Timo

Mette :)  Kas kun sattui, tulin juuri paikalle kirjoittamaan t?st?. Tuossa lopeteltiin juuri perinteinen kokkaamani perjantai-ateria eli hernekeittoa ja pannaria. Sen aikana ehdotin em?nn?lle, ett? eik?s heitet? tuon haiseva puinen leikkuulauta menem??n, se kun on niin ep?hygieeninen bakteeripes?.  Siihen em?nt? sanoi, ett? v??r?ss? olet. H?n on lukenut tutkimuksesta, ett? puinen leikkuulauta on parempi kuin muovinen. Toden tuotta, tuollainen tutkimus on tehty. l?ytyi pari linkki?kin siit? raportoimaan,
esim. t?m? pdf-muotoinen artikkeli
, jossa siteerataan Wisconsinin yliopiston tutkimusta, jonka mukaan muovisissa leikkuulaudoissa pesii enemm?n bakteereja, koska puinen lauta tappaa noita ruokabakteereja  kun taas muovi tarjoaa niille herkullisen kasvualustan.

On meill? pari lasistakin leikkuualustaa, mutta niit? ei ole niin mukava k?ytt?? kuin puista, eiv?tk? ne veitsillek??n hyv?? tee.

Taidetaanpa siis k?yd? sunnuntaitorilla ostamassa lis?? puisia :)

Urul

Puulauta on ehdottomasti miellytt?v?mpi k?ytt?? ja on veitsiyst?v?llisempi.Muovilautaa k?yt?n l?hinn? kalan leikkaamiseen koska sen saa pest? reilusti.Muovilaudalla leikkaaminen vaan  ei ole yht?  joustavaa kuin puulaudalla.Muovi ohjaa veist?  kun puu taas antaa hyvin my?ten.
Puulaudan k?ytt?ik?? pident?? oikeiden ty?v?lineiden k?ytt? ja hoito esim.ei miss??n tapauksessa saisi k?ytt?? sahater?ist? veist? .
Kivi ja lasilautojen huonona puolena on ainakin veitsien nopea tylsistyminen.Siit?kin on kokemusta.
T?m? on minun mielipiteeni.

Tony

Puulaudoissakin on huomattavia eroja.

Hyv? leikkuulauta on valmistettu niin, ett? leikkuupintana on p?itt?ispuu, joka kest?? kymmeni? kertoja pidemp??n kuin yksinkertaisesti lappeellaan olevasta puuaineksesta tehtyn?. P?itt?ispuuhun ei j?? samanlaisia veitsenviiltoja, kuin puun syit? poikittain viillett?ess?, kuten halvoissa ja yksinkertaisissa leikkuulaudoissa aina tapahtuu. P?itt?ispuu on kuitenkin huomattavasti imukykyisemp??, ja siksi on t?rke?? ?ljyt? laudat useaan kertaan esim. t?h?n soveltuvalla unikko?ljyll? tai muulla vastaavalla.

Mutta Timo, sinullahan on hyv?? aikaa vaikka valmistaa t?llainen leikkuualusta itsekin. K?yt puutavaraliikkeest? ostamassa noin puolen metrin p?tk?n puurimoista liimattua levy?. Levyn paksuudella ei ole niin v?li?, mutta leveyden pit?isi olla se, mit? lopulliselta leikkuulaudalta haluat. Seuraavaksi sahaat levyst? poikittain noin kolmen sentin siivuja, jotka k??nn?t 90 astetta, niin ett? p?itt?ispuut ovat yl?sp?in. Liimaat siivut toisiinsa perinteisell? puuliimalla, mutta mielell??n kosteudenkest?v?ll?. Lopuksi hiot tasopinnat sileiksi ja ?ljy?t muutaman kerran. N?in tehty leikkuulauta kest?? pitk??n, eik? v??nny propelliksi my?hemmink??n. Ty?kaluiksi tietenkin tarvitset sahan, pari riitt?v?n pitk?? puristinta ja jonkinlaisen hiomakoneen (ep?kesko- tai nauhahiomakone).

  :)Tony

No, voihan tietysti olla, ett? valmiin leikkuulaudan kaupasta ostaminen tulee huomattavasti halvemmaksi:??:??

Urul

Tony
Koivulauta on mielest?ni paras ja vaikka se on kova se on silti joustava.Jalopuiset mitk? kalliimpia eiv?t laadullisesti parane mielest?ni kuitenkaan samassa suhteessa.
Pystypuulaudan eduiksi sanotaan ettei se ole herkk? v??ntym??n ja pystysuunnassa puun syyt sulkeutuisivat paremmin.Vaan pystypuulaudat halkeilevat johtuen ett? niiss? on paljon liimasaumoja.Ett? se olisi kest?v? sen olisi oltava v?hint??n kymmenisen sentin  paksuinen,mutta olisi silloin hankala k?ytt??.Mulla oli omassa ravintolassa lihatukki pystypuuta ja seh?n on tyrn?? tekoa.

Niin kuin olenkin puisen laudan puolesta t?iss? k?yt?mme muovisia leikkuulautoja.Kuten Jaaks aiemmin jo mainitsi t??ll? on oltava omat ty?laudat lihalle ,kalalle ,salaatille jne esim.raaka liha -punainen,kyps? liha-ruskea,kala-sininen,vihannekset-vihre?,keltainen-lintu,valkoinen -kaikki muut.

Timo,sun muovileikkuulautasi v?ri olisi oikeaoppisesti vihre? :D

Raiwå

Leikkuulauta ja leikkuulauta !!!!!

Meik?l?inen leikkaa vanhalla asbestilevyll?.
Ja ei tarvi mietti? onko hygieeninen ?

Varmasti ei ole.

:coolh
Ray Virta
Sydney


It requires wisdom to understand wisdom: the music is nothing if the audience is deaf.

mette

Raivo  
T?ss? tapauksessa Kmartin halpa kuuden doltsun pannu on viisaampi ostaa ja unohtaa se kuudenkympin doltsun pannu.

Jaaks

Urul :D

Mun "paras" leikkuulauta on suomalainen  pystypuukatajainen lauta, joka on muuten niin liimattu, etta ei ole bakteereilla mahdollisuuksia.
On myoskin jotain visakoivuisia, jotka on tosi kovaa puuta, mutta enpa kayta leikkaamiseen.

En tarkoittanut aikaisemmin etteiko puisia voisi kayttaa, mutta lahinna ollessani hyvin lahella takalaisia ruokamyrkytystilastoja ja niiden suurin aiheuttaja on huono hygienia ja aina ruoan valmistusvaiheessa, ja 99% kasittely eli leikkausvaiheessa ja kayttaen huonosti pestyja huokoisia leikkaus- ja/ tai kasittelyalustoja joissa tapauksissa esimerkiksi salmonellan useat saa omasta kodista??  Australian kuuma ilmasto on hyvin erilainen Suomen ilmastoon, vaikka siella olisikin helle aalto niin myoskin bakteerikanta on taysin erilainen ja huomattavasti nopeammin lisaantyva.

Urulilla oli tuolla jo aikaisemmin joku kommentti naista asioista ja  alan ammattilaisena varmaan yhtyy naihin kommenteihin  :??

Urul

Jaaks :D
Ihan totta,k?ytt?? sitten mit? tahansa leikkuulautana vaikkapa asbestia ,jos ei sit? hoida niin siin?h?n muhii kaikki p?p?t.

Urul

Jaaks

Jaa Mutta URUL :D

Jos kaytat asbestia, niin se paras asia on ,etta eipahan tarvitse murehtia mistaan popoista tai ei oikeastaan yhtaan mistaan :??

Urul

Jaaks :D
Asbestin tarkoitus on siis murheen karkoitus :D

Jaaks

Urul :D

Enpa nyt sanoisi mika sen tarkoitus on, mutta puolivuotta sitten kavin saattamassa hautaan hyva kaverin joka kuoli nuorena (eli meidan ikaisena) joka oli joutunut harjoitteluaikanaan (kaksikymmenta vuotta sitten) purkamaan asbesti seinia ja kattoja vanhoista "housing commission" taloista jotka purettiin uusien talojen tielta. Ja hanella oli kuollessaan hyvin menestyva rakennusfirma.

En ole mikaan union aktivisti, mutta pelaan aina reilua pelia ja jos hommassa on joku suurempi riski niin aina saa kieltaytya ja loytyy joku muu joka voi tehda sen.:D

Oikeastaan voisi sanoa Urul, etta tassa vaiheessa elamaa osaa arvostaa eri aisoita kun ennen:??:?? Oletko samaa mielta :??

Raiwå

Mette :)


Quote: Raivo
T?ss? tapauksessa Kmartin halpa kuuden doltsun pannu on viisaampi ostaa ja unohtaa se kuudenkympin doltsun pannu.
Unquote:

Mitenniin 6 Dollarin ??

Vaimo just kertoi eilen ett? nyt saa Franklinilta kax yhden hinnalla !!!

Kokonais hinnaksi varastetulla muovikassilla tulisi n?in: $ 3.99


:coolh
Ray Virta
Sydney


It requires wisdom to understand wisdom: the music is nothing if the audience is deaf.

Raiwå

Jaax & Urul !!

Taas n?kee kuinka jutut k??ntyy jutellessa :)

Tai sitten ainakin menee harrastukset t?iden kanssa ristiin viikonloppuisin :)

Eli meik?l?inen puhuu viikot rakennusasioita, ja viikonloppuisin ruokaasioita.
Ja Jaax & Urul sitten heitt?? ruokaasiat viikonloppuisin ty?maa siirtolavalle.
:)



:coolh

Ps: Oletteko muuten koskaan kokeillu vuolukive? leikkuualustana ?
Ray Virta
Sydney


It requires wisdom to understand wisdom: the music is nothing if the audience is deaf.

Timo

Tony :)  Kiitos vinkist?!  Ties vaikka tuosta aukeaisi ihan uusi ura. Jo alakoulussa puuk?sit?iden opettaja tituleerasi minua keinutuolintekij?ksi viitaten sahaus- ja h?yl?ysj?lkeeni. No, ehk? se suoran tasopinnan aikaansaaminen k?y v?h?n paremmin liimaamalla ;)  Kyll?h?n se itsetehty imee itseens? niin paljon tunnearvoa, ettei en?? bakteereja sekaan mahdu.

Urul ;)  Jos vihre?? lautaa k?ytt?ess??n leikkaa sormeensa,  niin onko se ymp?rist?rikos ?  :?? ?

Kyselee ei pelk?st??n puut?iss? poropeukalo

Jaaks

Raiwo :coolh

Niinhan ne jutut kaantyy:??

On tullut kokeiltua erilaisa kivalustojakin, mutta se riippuu vahan mita ja mitenka leikkaat.  Silppuamiseen ei ole niinkaan hyva veitsien kannalta, mutta suoraan leikkaamiseen kay kylla :D  kivi on vahan niinkuin marmori varsinkin jos saa hyvin kiillotettuna:D

Raiwå

Jaax:??

Olen vuolukive? k?ytt?nyt esim, lohen leikkuussa, my?s muuten lihan k?sittelyss? menettelee.
Kunhan ei mene suoraan ter? ?kiveen?


:coolh
Ray Virta
Sydney


It requires wisdom to understand wisdom: the music is nothing if the audience is deaf.

Jaaks

Raiwo :coolh

Hyvin toimittu ja kivessa kuten marmorissakin on se tosi hyva puoli, etta on helppo pitaa puhtaana eika anna minkaanlaista pohjaa bakteerien kasvulle :D:D

Veitsien kunnossa pysyminen on taysin tekniikasta kiinni.  Kylla se muovikin veitsen tylsistyttaa.

Raiwå

Jaax :??

meik?l?isell? on viel?kin 86v ostettu marttiinin puukkosarja, ja ainoastaan yhdest? on varsi menett?ny v?rins?.
Oli yhden viikonlopun veneen pohjalla vedess? :)

Muuten on ter?t pit?neet eritt?in hyvin.

Oltekos muuten Raudan vannottuna k?ytt?j?n? tullut kokeilleeksi sit? Fiskarsin nerokasta pient? Tahkoa ?



:coolh:coolh
Ray Virta
Sydney


It requires wisdom to understand wisdom: the music is nothing if the audience is deaf.

Jaaks

Raiwo :coolh

Enpa ole kokeillut ko tahkoa.
Minulle on tahan asti riittanyt normaali kovasin tosi tylsiin veitsiin ja sitten se tavallinen "steel" eli teroituspuikko paivittaiseen kayttoon :??

Raiwå

Jaaxs :??

Itse heitin `ter?ksen?nurkkaan l?yt?essni kysesisen vimpelin.
ja kaikilla puukoillani voisi ajaa partansa.

Ja mik? parasta ? Vaimokin osaa k?ytt?? sit? ihan yksin :)

J?? enemm?n aikaa viinin ja muiden maisteluun :)


:coolh
Ray Virta
Sydney


It requires wisdom to understand wisdom: the music is nothing if the audience is deaf.

mette

Timo :D

Luin linkkivinkkisi ja googlesta haulla "plastic or wooden cutting board"infoa l?ytyi runsaasti ja puulaudan puolesta.
http://www.huronhardwoods.com/wood_safer_than_plastic.html
http://www.straightdope.com/mailbag/mcuttingbd.html  

Puulaudan hoidosta l?ytyy t??ll? http://www.mapleblock.com/cuttingboard.html

Minulla on tai on ollut magazine,josta luin noin vuosi sitten artikkelin todistetusti muovilautojen olevan ep?hygienisimpi? mit? puulautojen.

Torstaina ,kun on liikkeet my?h??n auki menn??n ostamaan uusi puulauta :D