ISKATER!

Aloittaja osiris3, heinäkuu 10, 2003, 23:02

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

fintravel

Miltas Perth maistuu/maistui Iskater?
Edelleen tyytyvainen vaikka tanaan sunnuntaina hieman viileampaa onkin, tosin kosteus on painanut paalle vahan rankemman puoleisesti etta saahan sen hien tallakin tavalla mikali aurinko tai lampotila ei siihen pysty!!!

:D

iskater

Perth maistuu edelleen kiitos kysymasta. tosin kuten toisella palstalla totesit, KYLMA tulee kun aurinko on laskenut. mutta paivisin on ihan siedettavaa ollut. taalla on todella mainiot pyoratiet kaupungin ympari ja lapi! ja ovat tiet viela melko hyvassa kunnossakin, tarkoittaa sita etta nyt on tullut rullaluisteltua paivittain kun se taalla sujuu niin helposti ja mukavasti. kivasti olen nahnyt kaupunkia laajemmaltakin alueelta, ja joenvartta pitkin on todella mukava kulkea.
ja yllattavaa kylla, olen saanut sen verran jotain muutakin tehtya etta lahto taalta pertista tapahtuu lauantaina. oma paatos oli etta autossa on kuuma ja monta paivaa jos tata rantaa meinaa niin lahtea ylos. ja kun ne kaikki 'nahtavyydet' on jo alkanut nayttaa samalta, paatin vahan oikaista. lennan siis suoraan broomeen 'lomalle' pienen pienella skywestin fokkerilla (toivon etta ne koneet pysyy viela ilmassa). en viela tieda miten onnistun kaytannossa toteuttamaan loman kun olen muutenkin lomalla. mutta katsoin karttaa ja saatiedotuksia ja totesin etta siella on riittavan lammin. kylla, tiedan etta tulin perttiin kun oli tarkoitus menna rantaa ylos ja siten nahda sitten kaikki mita on nahtavissa tallakin rannalla, mutta alkoi vahan puuduttaa. niin lahden pohjoiseen rantalomalle :D
saas nahda mita seuraa.....

:cool:

iskater

:cool:
taalla Broomessa on muuten lammin, seka luvattoman kallis netti. ajattelin silti muutaman lauseen kirjoittaa.
tarkoitus oli siis lahtea lauantaina aamulla 5.30 hostellilta lentokentalle. keskella yota joku tuli huoneeseen kyselemaan onko taalla Visaa, sun bussi odottaa ulkona. aavistuksen unenpopperoisena tein taas salamaa nopeamman lahdon samalla kun shuttle bussin kuljetta pahoitteli huonoa organisointia kun ensimmaisten lento lahtee kuudelta. tassa kohtaa tajusin katsoa kelloa ja eihan se ollut viella edes viitta, siis en ollutkaan nukkunut pommiin. mutta seitsamassa minuutissa selvisin sangysta bussiin, joka kieltamatta sivuaa omaa heraamisnopeuden ennatysta. pieni 50 paikkanen fokkeri pysyi ilmassa broomeen saakka ja aamuvasymys oli tyystin unohtunut kun ikkunasta alkoi nakya turkoosia vetta ja rantaa silmankantamattomiin. koonesta ulos pitkat housut jalassa ja fleece paalla, eli vahan kun ois saunaan astunut. ilman kosteus on sopivan korkea jotta nama +30 lampotilat tekevat tasta paikasta taydellisen lokoilyyn. ei liian kuuma eika liian kylma, vaan aika hyva.
ja cable beach on kieltamatta......vahintaan maineensa veroinen, ja sinne vie taas suunta taalta ilmastoidusta nettikahvilasta
:cool:

jounij

Milloin meinaat, Visa, menn? Darwiniin? Min? ja Arja ollaan suunnittelemassa sinne lomamatkaa toukokuun parille viimeiselle viikolle.


Utelee
Jouni
Canberra

iskater

:cool:
aurinko paistaa edelleen :) tosin ilma on alkanut tuntua kovasti kylmemmalta mita se oli kaksi viikkoa sitten (lampomittarin pysytellessa kuitenkin tuttuun tapaan  +33-asteen tuntumassa). eli muutama viikko taalla jo mukavasti (huomaamatta) vierahtanyt rannalla auringossa kirjojen parissa. vaan kun tama 'kylmyys' alkaa jo tuntumaan ja aika kaymaan vahiin niin tarkoitus olisi tuonne darwiniin suuntaa ensi viikon maanantaina. sinne kun paasen niin paluu suomeen on jo pelottavan lahella, silloin alle kolmen viikkon paasta, eli 21.5.
olen siis todennut etta ajan vahiin juoksemisen takia pysyttelen taalla mahdollisimman lampimassa mahdollisimman pitkaan ennen ..... suomeen paluuta. 'siella etelassa' taitaakin olla jo talvi tulossa.....samoin kun suomen ensi 'kesa' taitaa itselleni yhta lailla tuntua talvelta.
mutta Jouni, ilman muuta olisi viela hienoa nahda jos satutte darwinissa samoihin aikoihin olemaan!
mutta nyt, takaisin rannalle :D
:cool:

iskater

no niin. darwiniin saakka olen siis paassyt. taalla on muuten lammin. joku voisi vaittaa jopa liian kuumaksi. tasta onkin tullut muutama 'pelottava' (lahinna tuota suomeen palua ajatellen) havainto tehtya. pitkaan tata tuli aiemmin vitsilla ajateltua, mutta nyt olen ottanut jo kaytannon toteutukseen. eli takki kulkee mukana ulkona etta sen voin laittaa paalle kun menen jonnekin sisaan. eli nuo ilmastoinnit tuntuu jo niin kylmilta etta meinaa paleltaa, vaikka tassa koneen aaressa jollei lisaa vaatetta paalle. no tama nyt saattaa riippua vaan siita etta ne ilmastoinnit on vaan liian kylmalla, eika itsessani olekaan mitaan 'vikaa'. mutta sitten on tullut vastaan toinenkin mielenkiintoinen kaytannon sovellus. huoneessa kun nukkuu muitakin, ja siellakin on se ilmastionti. niin olen alkanut taas nukkua makuupussissa kun muuten tulee herattya siihen etta palelee (onneksi omasta huoneesta loytyy toinenkin joka kayttaa makuupussia). ja sitten useimmat kuitenkin valittelee sita miten kuuma siella huoneessa on :o
noh onneksi suomessa ollaan jo 'hellelukemissa' etta siella toivottavasti jotenkin jo parjaan :D

broomessa vierahti siis reilut kolme vikkoa paaosin siella biitsilla :cool: ehdin kuitenkin viime paivina viela tarkastamaan town beachinkin, joka oli sekin ihan mukavanan nakoinen jos vertaa sita rantoihin yleensa eika siihen cable beachiin. ja sitten ehdin myos kavelemaan chinese cemeteryn lapi. ja olihan se aika lailla erinakoinen mita yleensa hautausmaat ovat. tarkennus, se siis poikkesi siita millaisia hautausmaita itse olen aiemmin nahnyt.

eilen kavaisin litchfieldissa paivan mittaisella omatoimikierroksella (siis vuokrattiin auto israelilaisen kaverin kanssa). ja olihan siellakin ihan mukavasti nahtavaa, seka paljon muita ihmisia. aamulla kun lahdettiin aikaisin saatiin olla melko rauhassa uiskentelupaikoissa, buley rockholella seka florence fallseilla. mutta paluu matkalla kun viela pysahdyttiin kastautumaan niin melkein tiukkaa teki etta veteen mahtui, siis melkein :D . naiden kahden paikan lisaksi kaytiin tarkastamassa isoja termiittikekoja seka tolmer falls etta wangi falls. jalkimmaiseen ilmeisesti paasee uimaan kuivan kauden lopulla mutta nyt oli krokotiilivaroitukset pystyssa ja meita ei liikaa houkutellut kayda kokoeilemassa etta onko siella vedessa naitakin otuksia uimassa.
sitten siella olisi ollut viela joku neljaskin vesiputous naiden valissa, sinne olisi ollut puolentoista tunnin edestakaisin kavely. tama ei ollut se syy miksei sita kayty katsomassa, vaan varoituskyltit jotka talla kertaa varoittivat.....jostain trooppisesta sairaudesta jolta pitaisi suojautua kayttamalla suljettuja kenkia, pitkia housuja seka laittamalla.....jotain sisaltavaa hyttyskarkotetta paljaalle iholle. itsella kun oli lapsyt jalassa ja uikkarit paalla seka hattu paassa, eika paljon mitaan muuta mukana, niin paatettiin talla kertaa kiltisti totella kylttia ja jatettiin kavely suosiolla tekematta.
mutta oikein hyva paivareissu saatiin tehtya, enka yhtaan ihmettele etta on kuulemma darwinilaisten suosima viikonloppukohde. mutta tama tarkoittaa vahan sita etta en sinne kylla viikonloppuina tai vapaapaivina menisi. ja mita aikaisemmin aamusta siine menee niin paremmin onnistuu valttamaan ruuhkia, jos ruuhkia haluaa valttaa.
mutta eipa tassa talla kertaa sen kummallisempia, 15 paivaa jaljella australiassa. eli darwinissa pyorimista ja sen kakadun voisi varmaan myos kayda tarkastamassa. harkinnassa on edelleen etta miten. siellakin kun on viela kohteita suljettuina kun vetta on alueella enemman kuin toivottavaa (itseni kannalta) olisi. mutta enkohan tassa jotain keksi. nyt poistun taalta kylmasta nettikahvilasta.....

eevis

voi iskater, mit? "ongelmia" sulla onkaan... :hahhaa :hahhaa Eilen meni helleraja Turussa rikki, t?n??n pit?is olla jotain 27 astetta, jes! :D :cool: Voit varmaan arvata, ett? jokilaivat on t?ynn? kuin turusen pyssy. Toivotaan ett? sama meininki jatkuu viel? kun laskeudut Suomen kamaralle...varmaan turha toivo Suomen s??t tuntien. :?? :peukkuy

Hauskaa loppuaikaa ja ota siit? kaikki irti! :XXXX

eevis
Dees - We will bloody bounce back!!!


iskater

taitaa turussa olla jo vahan vilposempaa kun mita oli kymmenisen paivaa sitten :D

kakadusta tulin juuri takaisin. ja yritin tassa siita jo jotain kirjottaa. mutta eipa juuri nyt onnistunut. tahtoo nahda valokuvat mita on tullut otettua. ja voisin naista darwinissakin vietetyista paivista jotain rustaa. niin aika loppui pahasti tanaan kesken. mutta huomenna yritan sitten vahan viela lisaa laitella juttua.

tanaan taitaa olla maanantai :? .....juu. perjantaina lahtee lento takaisin suomeen  :o


(ja huomasin juuri etta olen rekisteroitynyt dunderiin tasan vuosi sitten, vuosi :o )

Reija

Iskater :D

....perjantaina on sitten lento suomeen.....

Mitkas on fiilikset? Ite kun olen ollut maassa vasta 4 kuukautta ja nyt on jo paniikki etta 8 kk:n paasta taytyis palata suomeen :? Mista lie johtuu... Mutta ihan totta kerrohan vahan tunnelmia ja suunnitelmia australian jalkeiselle elamalle :D\

Kyselee utelias alkutaipaleellaan

Etta noi vuodet vaan meneekin nykyaan niin nopeesti ( huokaus )

iskater

15 astetta :itke eihan taalla oo ees sisalla nii kylma :(


Reija :D
kirjotit etta taytyisi palata :? mun taytyy nyt myontaa etten oo pitkaan aikaan ehtinyt seuraamaan paljon mita kenellakin dunderilaisella missakin tapahtuu :( johtuen siita etta olen todennut etta kaytan viimeset viikot taalla tehokkaammin ja istun koneen vieressa sitten kun suomeen palaan. mutta kovasti joskus itsekseni arvailin etta millonkohan sulla on se pysyvampi viisumi kourassa :D eihan sita nyt 'tarvitse' palata, etta kylla niilla viisumeilla saa kikkailtua jos intoa loytyy :?? sinulta ainakin luulisin onnistuvan jos on halukkuutta :??

mutta fiilikset, joo. kiitos etta kysyit niin mun ei niin paljoa tarvitse pahoitella miten paljon tata tekstia tulee, vaikka taisitkin sanoa "vahan" :D

aina sillon tallon sita on tullut havahduttua siihen miten nopeasti aika kuluu. ja mita lahempana lahto on ollut sita nopeammin aika on tuntunut menevan.
mutta talla hetkella on vahan samanlainen odotus paalla kun oli sillon ku oli viimeiset paivat suomessa menossa. ainoana erona on etta nyt on vahan tarkemmin tiedossa etta mita on odotettavissa. toisaalta vahan jannittaa etta miten paha se kulttuurishokki on tahan suuntaan kun asiat tuskin kuitenkaan ovat kuten olivat vuosi sitten. etta kun taalla on oppinut kuitenkin toimimaan ihan eri tavalla mita suomessa toimitaan. etta kylla suomessa kuvittelen etta on paljon 'uusia' kummallisuuksia vastassa.

ensimmaiseksi on tullut mieleen se etta mita siella suomessa asiat maksaa? ja miten dollarit vaihdetaan euroiksi? itse en ole keksinyt parempaa keinoa kun etta kertoa euromaarainen summa ensin neljalla, sitten uudestaan neljalla, ja sen jalkeen jakaa kymmenella. onkohan tahan olemassa jotan helpompaa tapaa (kun ei tuo 1.6 kuudella kertominenkaan tunnu kovin helpolta)? mutta yleisesti ei ole mitaan kasitysta siita etta mika on suomessa 'kallista' ja mika 'halpaa'.

sitten toisekseen suomessa ajetaan autoja oikealla puolella katua, eli siis vaaralla! tuntuu kylla kovin luonnottomalta etta ratti on auton vasemmalla puolella ja autot ajaa tien oikealla puolella. samoin ihmiset ja pyorat ja kaikki muukin liikenne vaistaa yleisesti.....oikealle :?

pitaako suomessa kayttaa myos aurinkorasvaa? on paassyt unohtumaan etta oliko se niin etta suomessakin ne UV-sateet on vaarallisia vai auttaako se etta palaa suomeen vahan eri varisena mita sielta lahti?

suomessa kai edelleen vastataan kysymykseen "miten pitka matka (jonnekin on)" kilometreina :?? on tullut opittua siihenkin etta etaisyydet ilmoitetaan matkan kestona.

ja sitten on viela se etta se suomen puhuminen tokkii tallakin hetkella aina silloin talloin. ongelma on siina etta ajattelee englanniksi ja sitten kaantaa siita suoraan ja sujuvasti sen puheessa suomeksi. josta seuraa kummallisia kaannoksia. mun korvaan ainakin suihkun ottaminen ei kuulosta mitenkaan kummalliselta. enka aina heti tajua mita kummallista siina oli kun sanoin etta juon oranssimehua. ja pahiten tulee taukoja kun on niita sanoja mille ei oikein ole suomenkielisia vastineita. mutta kyllahan se on samalla tavalla suomesta englanniksi etta vaikka suomessa loytyy lumelle monta erilaista sanaa niin englanniksi se tuppaa aina olemaan vaan 'snow' vaikka olisi miten loskakelit.

varmasti on viela enemmankin asioita joitan en ole viela vain hoksannut. mutta yhtalailla sita tanne sopeutui niin kuvittelen etta yhta kivuttomasti onnistuu takaisin sopeutuminen (voiko tuon sanoa suomeksi noin?)
suomessa pysyy kaveripiirit enemman ja pidempaan muuttumattomina kuin jatkuvassa liikkessa ollessa. joka on hyva ja huono, mutta talla hetkella tuntuu mukavalta ajatukselta ettei valtaosa ihmisten kanssa kanssakaymisesta ole vain sita todella pinnallista. ja pelastuu monelta 'epamukavalta' tilanteelta, esimerkkina vaikka se etta alkuun sita jaksoi aina innolla kayda samat keskustelut missa olet ollut australiassa, mita tehnyt, minne menet, mista pidit jne. ja naita keskusteluita nykyisin tulee enemman valtettya kun sen tietaa mita ne on, ja on kyllastynyt siihen etta kun johonkin tutustuu niin sitten ne ihmiset lahtee eika niita enaa naa, valttamatta koskaan.  

'kotiin' kun palaan on aika tiivis aikataulu kun kaikilla suomessa on kova hinku tavata heti. niin on sitten jotenkin tarvetta yrittaa jarjestaa virailuita suuntaan tai toiseen. sitten on sellaset yliopiston paasykokeet heti kesakuun alussa. tyytyvainen olen siihen etta olen taalla saanut yllattavan hyvin luettua materiaalia sen jalkeen kun aiti lahetti kirjat melbourneen juuri ennen kuin sielta lahdin. etta voipi olla edessa paluu opiskelijaelamaan syyskuussa, saapi nahda miten menee. ja jos nain on niin on noita 'lomia' vahan vahemman tiedossa, elikka valta osan ensi kesasta taidan olla enemman keski-euroopassa kuin suomessa, kaiken varalta :D

etta vahan nayttaa silta etta on tiivisti jarjestetty lahitulevaisuus, joka tarkoittaa ettei ainakaan heti ehdi tulemaan ikava takaisin australiaan. mutta eihan sita viela tieda etta mita tassa kuitenkaan tapahtuu viikon paasta, puolen vuoden paasta taikka viiden vuoden paasta. mutta nahtavaksi jaa......

mutta tiivistettyna (kaikille niille jotka eivat jaksaneet lukea kuin ensimmaiset, ja toivottavasti nama viimeiset rivit :D ) yhta innolla tulevaa 'muutosta' taas odotan kuin vuosi sitten. uudet asiat edessa, uudet jannitykset, asiat, tapahtumat. uudet 'vanhat' ihmiset. kai siihen suomen lampotilaankin sopeutuu. suomessa ei ole ihan yhta paljon asioita luonnossa mitka voi tappaa. mereen voi menna uimaan suht huoletta jos sitten millaan tarkenen siina vedessa. ei tarvitse tappaa torakoita kaikkealta. saa nukkua enemman rauhassa, omassa mukavassa sangyssa! suomessa odottaa tuttu keittoa josta loytyy kaikki tarvittava seka vahemman jaettu jaakaappi.

maa palaan kohta suomeen :) mutta nyt lahetan taman postituksen, taitaa tuota mittaa jo vahan olla. ja sitten kirjotan vahan kakadusta.

iskater

eli Kakadussa tuli pyorittya kolmen paivan ajan. sattui muutama suomalainen heppu paikalle niin vuokrattiin neliveto ja lahdettiin ajelemaan. ja kyllahan siella osa niista teista oli edelleen suljettuja syysta etta tiella oli paikoitellen 2m vetta (siis pystysuunnassa). mutta tuli sentaan testattua etta kylla se auto kivasti 'ui' vahan matalemmassa vedessa. tassa tuli vastaan pulma myos johon en keksi ratkaisua. ennen kuin tulvivaa tieta lahtee ylittamaan pitaisi hypata autosta ulos ja tarkastaa veden korkeus ja vahan katsoa miten kovaa se vesi virtaa. toisaalta kielletaan menemasta veden rajan viereen ettei krokotiili tule ja nappaa. etta miten sita veden syvyytta sitten voi tarkastaa poistumatta autosta? :??
krokotiileja tuli nahtya kaksi kappaletta, ja juuri niita saltwatereita. onneksi 'turvallisen' valimatkan paasta. turvallinen kasitettiin talla kertaa sitten etta vaikka niita krokotiileja on kovasti 'opetettu' hyppaamaan turistien viihdyttamiseksi niin eihan ne kuitenkaan metalliselle kavelytasolle hyppaa? eivat ainakaan talla kertaa hypanneet. mutta oli sita krokotiilin ohi lipumista mukava katsella viitisen metrin paasta samalla kun pohti etta en ole ennen katsonut 'mitaan' silmiin joka ajattelee minua mahdollisena valipalana.
villielamaa (mita mahtaa olla wildlife suomeksi) tuli muutenkin nahtya todella paljon. puhveleiden nakemisesta olin myos todella tyytyvainen, ne kun on kanssa aika isoja. ja sitten oli tuttuun tapaan paljon kenkuruita, liskoja, lintuja, kaarmeita, hamahakkeja, seka pienia tunnistamattomia nisakkaita.
kohteiden nimia missa kaytiin en nyt oikein muista, johtuu siita etta ne nimet on vaikeita muistaa kun taitavat olla 'alkuperaiskielella' (siis eivat olleet ainakaan suomeksi tai englanniksi). mutta kyllahan ne kaikista opaskartoista loytyy, seka jos jollekin opastetulle matkalle menee niin ei tarvitse sita edes niin paljoa ajatella. sellaisen voisin tahan kuitenkin mainita etta jos sinne omin pain paattaa lahtea niin etelasta pain kun ajaa kakaduun sisaan ranger stationin jalkeen suunnilleen kilometrin paassa on huomaamaton seka kyltiton kaannos oikealle, hetken kun sita tieta ajaa se jakautuu, ja siina kohtaa kaannytaan sitten vasemmalle. tata paikkaa ei myoskaan loydy kartalta (enka tieda kayvatko 'tourit' siella, epailen). mutta oli ehdottomasti vierailun arvoinen paikka! laitan tasta kuvan kylla tulemaan kunhan sen saan suomessa skannattua. itse sinne loysimme kun juttelimme bensa-aseman myyjan kanssa ja han meille antoi tallaisen vinkin.
uiminen tapahtuu kakadussa omalla vastuulla, juuri niiden krokotiilien takia. ainut 'taysin turvallinen' paikka on jabirun uima-allas. ja siella kavimme ensimmaisen kerran pulahtamassa. mutta sen jalkeen kavimme myos uimassa 'joessa' jossa oli tarpeeksi vahan vetta etta jos meni makaamaan niin kastui. eli sen naki ettei siina muita elaimia ollut, tai nain ainakin luulimme, viela elossa. seka sen jalkeen....(en muista nimea) mutta vesiputouksen ylapaassa missa oli parikymmenta muutakin ihmista vedessa, ja sitten siina meidan 'spesiaali' paikassa. mutta lahinna juuri paikoissa missa oli tarpeeksi vahan ja taysin kirkasta vetta. freswatereitahan naissakin paikoissa majailee, mutta ne ei kuulemma kay puremaan jollei niita 'hairitse'.
ja viela voisin mainita etta niita abojen 'piirrustuksia' nakyi myos aikalailla. mutta niista kun en juuri mitaan ymmarra, eika mielenkiintoa 'viela' riittavasti ole. niin en osaa niista paljon mitaan sanoa. mutta ovat kuulemma historiallisesti erittain merkittavia.
mutta oikein hyva reissu meilla oli kakadussa, nukkuminen vahan tokki kun paatettiin nukkua autossa. ja autossa oli 'vahan' kuuma nukkua. en ole koskaan tainnut hikoilla niin paljon mita siina ensimmaisina iltoina ja aamuina. auton ikkunat oli kaikki huurussa, ja kun ulkonakin oli lampoa kolmisenkymmenta astetta niin en edes halua arvata paljonko autossa sisalla oli kuumaa ja kosteaa ilmaa.

sitten viela vahan darwinista. hyva kaupunki (taman olen tainnut sanoa kaikista kaupungeista australiassa?), mina tykkaan. ainut vika on se etten veteen uskalla uimaan niitten stingereiden takia. mutta east point reservessa on muuten ihan mukavia rantoja. NT museossa on ihan mukavaa yleista infoa seka tarinaa siita miten tama darwini on tuhoutunut suunnilleen 30 vuoden valein jo kolmeen kertaan. fanny bay gaolissa voi kayda kavelemassa entisessa vankilassa. nama molemmat paikat ovat siis ilmaisia. muitakin museoita ja nayttelyita taalta loytyy mutta niista en tieda mitaan.

nyt olen jo lahemmas kaksi tuntia kirjoitellut tata tarinaa tanne dunderiin. eli taidan suuntaan ulos lampoon....

(editoitu)
kappas. en ollut kirjoittanut darwinista aiemmin juuri mitaan. eli vahan lisaan sitten viela :D mindil market on ehdottomasti vierailun arvoinen. on taalla torstai ja sunnuntai (?) iltaisin. siella on paljon salaa ja rihkamaa ja paljon hyvaa ruokaa seka kaiken nakoista tapahtumaa. samoja kojuja loytyy myos parap marketista, kuten myos nightcliffista. ja casuarinessa on NT:n isoin ostoskeskus. etta jos on tarvetta tehda jotain ostoksia niin siella ne kannattaa tehda.

no mutta nyt lahden tasta nettikahvilasta.

jounij

Kiiitos viel? kerran kaikista n?ist? ep?ilem?tt? koko Dunderin lukijakuntaa paitsi informoineista niin my?s viihdytt?neist? "p?iv?kirjoistasi"!

Oli ihan kiva iltap?iv? yhdess? siell? Darwinissa(kin). V?hentelimme sitten Arjan kanssa omalla Kakadun kiertueellamme sinun tuntikampasi piikkej?, joita erotessamme oli en?? 47...


Menestyst? p??sykokeisiin ja muuhunkin toivottaen
Jouni
Canberra

mette

LainaaAlkuper?inen postittaja mette
Iskater :D

Hiltonin viereisess? rakennuksessa on aivan UUSI hyv?tasoinen hostel (Edward St.).Nime? ei tullut painettua mieleen,kun sinne kyyditimme kes?kuun lopulla meill? vierailleen tytt?lapsen.Mutta tyt?n mielest? oli siistein asumansa hostel $20/night


Brisbane Embassy on hostel ja  on  reilun vuoden toiminut Edward ja Elisabeth kadun risteyksess?.

Viikonloppuna matkalla picnicille puistoon  tsekattiin tuo hostellin nimi....

iskater

juu, ett? elossa olen edelleen. en ole j??nyt suomessa(kaan) auton alle.
yli kuukausi jo suomessakin vier?ht?nyt. ja t?nne on jo jotenkin sopeutunut. vaikka ?isin onkin valoisaa. ?iti naureskelee kun ihmiset alkavat ulkona kulkea sortseissa, hameissa ja hihattomissa paidoissa, ja min? en ole viela suostunut luopumaan pitkist? housuista enk? todellakaan takista. kaupassa pit?? punnita hedelm?t itse, niit? ei siis punnita kassalla vaikka niita sinne yritt?isi vied? ilman hintalappua! :D
p??sykokeet oli ja meni, nyt t?ss? aika kuluu ihmetelless? ett? mit?k?h?n sit? nyt seuraavaksi meinaa el?m?ss? tehd?. suomessa ei t?m? nk. kes? siis ole viel? kovasti l?mmitt?nyt joten ensimm?iseksi olen p??tt?nyt l?hte? moikkaamaan keski-euroopassa asustelevia tuttuja. ja ajattelin sen auringon l?yt?? sielt? samalla :cool:
kyll? t??ll? dunderissakin on tullut melkein p?ivitt?in tullut tarkastettua mit? t??ll? tapahtuu. mutta alkaa olemaan v?h?n sellainen olo ett? mit? jos siell? onkin kaikki muuttunut, ettei uskalla ihan kaikkeen l?hte? v?liin mit??n sanomaan jos onkin vanhentunutta infoa :( no tuskinpa. mutta piti t?ss? nyt jotain syyt? yritt?? antaa (ilmeisesti t?m?kin tarpeettomasti :) )miksi olen niin hiljaa t?ss? pidemm?n aikaa jo oleskellut.
eip? t?ss? varmaan mit??n kummempaa.
l?mmint? talvea australiaan ja hyv?? kes?? kaikille suomeen!
;)

eevis

LainaaAlkuper?inen postittaja iskater mit? jos siell? onkin kaikki muuttunut, ettei uskalla ihan kaikkeen l?hte? v?liin mit??n sanomaan jos onkin vanhentunutta infoa

No ei tod! Just keep it coming! Loistavaa tiedonl?hdett? eli sinua ei haluta menett??! :D :peukkuy Ja :sormetr p??sykokeitten tulosten kanssa...

eevis
Dees - We will bloody bounce back!!!


Jaaks

Niin se on Visa, kuten Eeviskin sanoi :D

Eihan nyt LEGENDA voi noin vaan havita kuvioista.  Jatka jutustelua ja laita kommentteja - kokemuksen (ja suuren sellaisen) syvalla rinta-aanellahan sina puhut :D

Kartza

Heipä hei!!! :)

Kylläpä sä oot ollu ahkerana täällä! Vaikka kyllä mä vähän jo ennalta arvelinkin, ku Marja näytti mulle jotain sun juttujas viime vuonna kun lainasin sun sänkyä DBTL:n ajan. Onkos se kertonu, että mä aion nyt sitten seurata sun jalanjälkiä Aussilaan? :D Lähtö olis tossa parin viikon päästä. Valitettavasti en pysty seikkailemaan siellä yhtä kauaa ku sä, maaliskuussa pitää jo tulla takasin. Mutta kai sitä viidessäkin kuukaudessa jotain jo ehtii nähä... :eye:

Pääsitkö muuten kouluun nyt syksyllä? Miltä on maistunut? Asutteko viel siel Kalliossa?

Kerro terkkuja Johannalle ja kiitos taas vuotuisesta sängyn lainasta, lähinnä Katin ja Annan puolesta. Mä nukuin teijän hienolla valkosella sohvalla, jonka muuten onnistuin taas sotkemaan... :sorry Onneks sen sai puhdistettua tällä kertaa! Äidit on parhaita! Ja Kummitustädit tietty myös ;)!

Mutta joo... Mä tässä palaan töiden pariin, tj onneks enää 3 :D. Sit ei tarviikaan reiluun viikkoon tehä muuta ku fiilistellä matkaa... Jesh!


-Karo- :XXXX

Kartza

Hmm... Tässä justiinsa tajusin, että mähän kyselen ihan hölmöjä... :nuttu: Ethän sä missään koulussa oo, vaan jossain metsän keskellä rämpimässä! Eli ei oo varmaan liikaa aikaa lomilla käydä Dunderissa vierailuilla... No, tsemppiä anyway! :D


Sama :)