Maailman suomenruotsalaisia etsitään

Aloittaja Jouko, lokakuu 18, 2004, 22:26

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Jouko

Ulkosuomalaisparlamentti (USP) etsii ulkomailla asuvia suomenruotsalaisia innostaakseen heidät mukaan toimintaansa.

Ulkomailla asuu arviolta noin 600 000 ensimmäisen ja toisen sukupolven ulkosuomalaista. Suhteellisen suuri osa heistä on suomenruotsalaisia ja heidän jälkeläisiään. USP haluaa luoda yhteyden näihin ulkomailla asuviin suomenruotsalaisiin. Mikäli lähiympäristössäsi tai tuttavapiirissäsi on suomenruotsalaisia, kerro heille tästä.

USP on vuonna 1997 perustettu ulkosuomalaisyhteisöjen avoin yhteistyö- ja edunvalvontafoorumi, jossa ulkomailla asuvat suomalaiset yhdessä päättävät heille tärkeistä asioista.

USP:n tehtävänä on myös välittää yhteisöjen kannanotot ja toiveet Suomen valtionhallinnolle. Parlamentin pysyvä sihteeristö sijaitsee Suomi-Seura ry:ssä Helsingissä ja USP:n sääntöjen mukaan USP:n puhemiehenä toimii Suomi-Seura ry:n puheenjohtaja, tällä hetkellä Pertti Paasio.

Seuraava USP:n istunto järjestetään Helsingissä 23.-24.5.2005. Lisätietoja: www.usp.fi, www.suomi-seura.fi Lisää tietoa suomenruotsalaisista löytyy Svenska Finlands folktingin kaksikielisiltä kotisivuilta www.folktinget.fi


- Salibandy? Brisbanessa www.qldfloorball.org