4 v lapsen hoito

Aloittaja unni, lokakuu 21, 2003, 12:45

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

unni

Olen muuttamassa Caloundraan QLD(katsoin kartalta) vuoden päästä 4 v tyttöni kanssa. Kouluunhan lapset menee 6v? Ja esikoulu 5v? Millaisia esikoulut ovat, onko lapsen hoitoa mahdoll. järjestää sinne kokopv? Onko päiväkodit suomalaiseen tapaan hoidettu ? Oletteko kuullut miten vuorotyöläiset järj. lapsen yöhoidon?

Jaaks

Unni :D

Tervetuloa Queenslandiin :cool:
Caloundra on hieno paikka asua.

Lapset aloittavat taalla Pre-School sina vuonna jolloin tayttavat 4 ja varsinainen koulu sina vuonna jolloin tayttavat 6.

Esikouluissa on mahdollista saada myos kokopaiva hoitoa, mutta saattaa tulla kalliiksi.  Hinta riippuu perheen tuloista ja jos tienaat vahankin kohtuullisesti se voi maksaa reilusti yli $30/ paiva.  Tyottomat ja yksinhuoltajat saa paivahoidon parilla Dollarilla paiva :??

Paivakodeista suurin osa on yksityisia ja taso vaihtelee.   Toisissa lapset saa kaikki ruoat ja toisiin taytyy vieda itse.
Loytyy myos yksityisia "kotiaiteja" jotka hoitavat lapsia kotonaan.  Heilla taytyy myos olla licence ja vakuutukset kunnossa ja ovat melko tiukkojen tarkistusten kohteena.  Meidan pienimmainen kay juuri tuollaisessa paikassa ja se maksaa $2/tunti.  Meille paras mahdollinen (olemme myoskin vuorotyolaisia) ja erittain joustava.

Yohoitopaikoista ei ole kokemusta, mutta kylla niitakin loytyy.

Ps.  Loytyi sielta Caloundrasta ja ymparistosta 37 Child Care Centres  :D

http://www.careforkids.com.au/search/ccresults.asp?areaID=152

unni

Kiitos Jaaks tiedoista. Antamasi sivun kautta voi sitten seurata miten lapsesi etenee jonotuslistalla...
Yks juttu tuli vielä mieleen. Kun sulla on PR visa, kuinka kauan pitääkään asua Ausseissa, että voi anoa kansalaisuutta? Pitääköhän asumisen olla yhtäjaksoista? Muuten vaan tiedoksi, että odottelemme lunta Länsi-Uudellemaalle . . . jee vois olla muuallakin kuin yövuorossa Suomessa.

Jaaks

Unni :D


"Have you been present in Australia as a permanent resident for two years in the previous five years, including for twelve months in the past two years?"


http://www.citizenship.gov.au/how.htm#step1

Cheers
Jaaks :XXXX
Aurinkoisesta Brisbanesta

mette

Hei Unni :)

Päiväkodeissa on tosiaan eroja, joten omaa researchia kannattaa tehdä. Useimmat päiväkodit sitäpaitsi tarjoavat maksutonta tutustumispäivää/tai puolipäivää.
Meidän nuorimmaiselle järjestyi verrattain lyhyen odottelun jälkeen tarhapaikka toukokuulla. Olin pettynyt nähdessäni ne  tilat, miten pieni se huone oli ja pimeä ja ulkotila hyvin pieni sekin. Kaikki ruoka tuli  laittaa lapselle mukaan ja heidän sääntönsä kielsivät ruuan lämmittämisen (health regulations), joten lämpimään ateriaan ei ollut mahdollisuutta. Myöskään heillä ei ollut jääkaappeja, joten lapselle reppuun mukaan laitettavat eväät seisoivat repuissa tarhapäivän ajan. Tässä tarhassa päivätaksa oli $37.
Sitten soittelemaan seuraavaan paikkaan, josta  pojallemme vapautui paikka  elokuussa.
Päväkodeissa voi olla huimaavia eroja! Ja kuten kaikki tiedämme ensi vaikutus  kertoo paljon!Tässä päiväkodissa oli todella lämmin vastaanotto,esiteltiin henkilökunta ja tutustutettiin taloon kokonaisuudessaan aina siivouskomeroita myöten. Ehdottomasti  plussaa oli  päiväkodin tarjoama morning tea sekä afternoon tea, joten mukaan laitettavaksi jää ainostaaan lunch. Henkilökunta käy aamulla läpi tarhalaisten reput ja laittavat jääkaappiiin kaikki kylmään tarkoitetut ruuat. Myös ruuan lämmittäminen onnistui heillä. Päivätaksa heillä $40.
Myös sen tarhapaikan odotteluun kannattaa varautua, sillä täällä laki  ei takaa kaikille alle kouluikäisille tarhapaikkaa.

headwind

Mette, lastenhoito tarhassa tms. on meilläkin jossain vaiheessa ajankohtainen. Mielenkiintoisis ja ajatuksia herättäviä kokemuksia sinulla tarhapaikkojen suhteen, antaa meillekin tuntumaa miten suhtautua tähänkin asiaan.

cheers
HW
Riku Aho

leppasalmi

On kiinnostavaa lukea hoidosta!
Lasken tässä tulevaa palkkaa ja päivähoitokustannuksia.. Onko maksu siis 40$ per lapsi per päivä? Onko jotain sisaralennuksia? Apua..

RUU

Mette, tuo jälkimmäinen päivähoitopaikkannehan kuulostaa kelvolliselta. :)
Missäpäin kaupunkia se on (saat toki antaa tarkan osoitteenkin - Multimap tai Whereis auttavat...)?
Meillä nimittäin tulee kanssa tarvetta hankkia 3-vuotiaalle jotain fiksumpaa tekemistä kuin isän leikittäminen / pomottaminen... :hahhaa:hahhaa:hahhaa Etenkin, jos isä koittaa karata töihin.
RUU

"The Australian native can withstand all the reverses of nature, fiendish droughts and sweeping floods, horrors of thirst and enforced starvation - but he cannot withstand civilisation."
Daisy Bates

mette

RUU! Tuossa päiväkodissa ei lapsemme ole ollut yli vuoteen. Jotkut seikat siellä mättäsivät ; lasten annettiin istua aamulla telkun ääressä, hoitajat joutuivat vastaamaan puhelimeen, ottivat  vastaan tarhamaksuja etc . Täällähän hoitajien toimenkuvaan kuuluu monenlaista; joutuvat mm. imuroimaan, moppaamaan lattioita, ikkunoita pesemään ja valmistavat vielä ruuatkin, ja kaikki tuollainen tietää yhtä kuin vähemmän aikaa lapsille.
Hyvällä onnella saimmekin   uuden paikan ABC-learning centrestä. Tämä ABC on todella iso ketju  omistajan ollessa yksi Australian rikkaimmista  miehistä! Teki viime  vuonna vain noin $ 20 milliä profittia! Ja silti   vanhempien pitää ostaa litran pytty aurinkorasvaa sisäänmaksun yhteydessä...no, kerranhan se vaan kirpaisee! Suosittelen lämpimästi monistakin syistä; toimisto aina auki, siistit, avarat tilat, henkilökunta mukavaa ja  helposti tunnistettavissa ( uniformut), jopa määräys tietynlaisista työkengistä, kaikki ateriat tarjotaan, kesäloman ajalta vain puolimaksu...mm. jokaisen lapsen päiväunet merkitään ylös tapaan milloin mennyt nukkumaan, milloin herännyt tai onko vain huilannut. No, miltä kuulostaa?

http://www.childcare.com.au/locations/qld.htm