Mihin Sydneyssä muutamaksi kuukaudeksi?

Aloittaja petriojala, heinäkuu 09, 2013, 01:59

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

petriojala

Tarkoitus on tulla Sydneyhin ~marraskuussa (aikataulu melko avoin) n. kolmeksi kuukaudeksi.   Hotellimajoituksen sijaan vuokraisimme mielummin jotain, jolloin tulee eteen kaksi kysymystä;

Mitkä olisivat mukavia, eläviä asuinalueita?  Tarvetta ei ole liikkua CDB:hen päivittäin, rannan ei tarvitse olla parvekkeen alla, ei tarvita enää teinidiskoja, mielummin elävää asuinaluetta missä ihmiset liikkuvat, on kahvilaa, ravintolaa, kenties puistoakin.

Ja kun alue/alueet löytyy, mistä kannattaisi lähteä etsimään majoituksia?   studio/1 bedroom riittänee, vertailukohtana on hyvässä hotellissa tai B&B:ssä asuminen eli hiukan arvokkaampikin käy.  Toki voimme olla vaikkapa osan ajasta talonvahtina ja ties mitä mutta sellaisen mahdollisuuden löytäminen lienee aika työlästä.

Onkkis

Itse asuin Glebessä jonkusen kuukauden ja pidin alueesta. Alla linkki vastaavaan kämppään jossa asuin, hinta näyttäisi vaan olevan aika kova. Talossa on useampi vastaava asunto, useassa asunnossa oli opiskelijoita joten menokin oli välillä ehkä liian meluisaa. Mutta tuo nyt vaan esimerkkinä, jotta saat käsitystä paikasta. Sijaintihan oli mielestäni loistava, siis jos ei halua asua rantsulla. Darling Harbour, Fish Market, Casino yms... kiven heiton päässä eikä Rocksiin kestä kauan esim. lautoilla. Coogee on mahtava mesta jos ranta kiinnostaa.
https://domain.com.au/Property/For-Rent/Apartment-Unit-Flat/NSW/Glebe/?adid=7046255

petriojala

Siltä varalta että joku muukin tekee joskus samaa..

Löysimme asunnon lopulta ihan tavallisten ilmoitusten kautta välittäjältä, domain.com.au ja realestate.com.au.  Välittäjät tuntuivat olevan aika nihkeitä palaamaan asiaan sähköisesti, lisäksi nuo verkkopalvelut ovat aika kuraa verrattuna vaikkapa Oikotien tasoon Suomessa.  Kalustettuja asuntoja suhteellisen vähän ja 3kk sopimuksella saatavia vielä vähemmän.

Sijainniksi tuli lopulta Potts Point, lähikortteleista löytyy liki kaikki tarvittava ja muistuttaa kovin Eurooppalaista kaupunkialuetta ja Kings Cross tuo vähän väriä.  Asuimme muutaman viikon Randwickin suunnalla, jossa oli jo enemmän lähiömeininki.

Nyt on CBD, Harbour Bridge ja Oooperatalonäkymät omalta parvekkeelta 10. kerroksesta ja taloyhtiöllä oma kuntosali , uima-allas ja sauna.  Kelpaa :)