Missä ryysistä koululomilla?

Aloittaja vekman, marraskuu 12, 2013, 10:46

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

vekman

Tervehdys!

Maahan päästy, nyt täällä Sydneyn kupeessa suunnitellaan jatkoa. Koulujen lomat taitaa alkaa ensi kuussa, mihinkäs silloin ei kannata suunnistaa? Onko kaikki kansallispuistot tukossa vaiko vain suurimmat ja tunnetuimmat?

Kova pähkäily kuljetuksenkin kanssa, auton osto vai vuokraus vai camperi.. onnistuukohan rahan siirto Suomesta ilman paikallista pankkitiliä kohtuuhinnalla?
-vekman-

vuokko

suomalaisilla Visa elektronilla ja visalla ja Master Cardilla ainakin pystyy maksamaan ja nostaan rahaa automaatista. En nyt muista mitä oma pankki ottaa siitä nostopalkkioo

jounij

Kansallispuistot ovat Ossilassa sen verran isoja, etteivät ne tule täyteen koskaan. Tosin opastetuilla kierroksilla saattaa - kuulema - joskus olla ruuhkan poikasta, etenkin jos opas joutuu odottelemaan edellisen opastetun ryhmän eteenpäin liikkumista.

Jos on tarkoitus olla maassa vähänkään pidempi aika, niin paikallisen pankkitilin kautta asiointi tulee kyllä huomattavasti halvemmaksi.


Tuumaa
Jouni
Canberra

HoHo

Itsellä osuuspankki ottaa n. 8euroa per nosto. Visa electron ja visa toimii kumpikin, ainakin päivällä.. Kerran koitin nostaa illalla, jolloin visa electron ei toiminut, visalla creditti toimi...(en tiedä oliko tällä vuorokauden ajalla jotain merkitystä). Myös vaihtokurssi vaihtelee jonkin verran, välillä voi saada muutaman "euron" halvemmalla saman dollari määrän :) Suomen päässä ainakaan lentokentällä ei kannata vaihtaa rahaa, vaan mieluummin nostaa rahaa suoraan automaatista paikan päällä...!

vekman

Kiitos HoHo, Jouni ja Vuokko vastauksista  :peukkuy :peukkuy

Onkos suosituksia kokemuksesta, nyt on eka camping-reissu tehty ja leirintäalueilla + kansallispuistoissa oli ihanan hiljaista! Toinen reissu tekisi kuitenkin mieli tehdä täältä Sydneystä käsin ennen kuin palataan Suomeen tammikuun 21. Ainakin Big4:t on kaikki ihan täynnä pitkälle tammikuuhun NSW ja Queensland.. Onko eteläisessä NSW / Victoria / SA alueita joissa mahtuisi vielä teltalla sekaan? Jouni mainitsit että ei kansallispuistot koskaan kokonaan täyty mutta meillä elämän realiteettina 4v tyttö ja normiauto käytössä.. mihinköhän kannattaisi suunnata? Alpine region?

Kiitos taas ajatuksista jo etukäteen!
:XXXX
-vekman-

jounij

Minulla ei ole kokemusta pienten lasten kanssa kämppäämisestä, joten en osaa sanoa, miten helppoa tai vaikeaa sellainen tulisi olemaan. Mutta jos Australian vuoristoalueet kiinnostavat ja jos uskallusta riittää, niin näille kahdelle hienolle leirintäpaikalle pääsee - HYVÄN SÄÄN AIKANA - tavallisellakin autolla:

Blue Water Holes
Cascades

Varsinkin Blue Water Holes on näistä suosikkini. Olen ollut siellä yhden yön telttaretkellä peräti kolmeen eri otteeseen. Näistä kahdesta Youtube-videostani voit käydä "katsastamassa" Blue Water Holesin alueen nähtävyyksiä etukäteen.

Cascadeskin on kiva paikka (olen telttaillut siellä kerran), mutta siellä on kenties hieman vähemmän monipuolista nähtävää.

Molemmilla leiriytymispaikoilla on kiinteät puuceet. Polttopuita kannattaa ottaa mukaan iltanuotiota varten (mikäli ei ole avotulentekorajoituksia), ja myös lämpimät makuupussit olisi hyvä olla mukana kesälläkin etenkin Blue Water Holesilla, sillä yölämpötilat putoavat vuoristoseudella huomattavan alas kesälläkin.


Kertoo
Jouni
Canberra

vekman

Kiitos Jouni vinkeistä!!   :peukkuy :peukkuy :peukkuy

Nuo paikat ovat hyvinkin mahdollisesti reitin varrella.. nyt kun on kärvistellyt muutaman päivän 40 asteen lämpötiloissa täällä Windsorissa, vuoristo alkaa tuntua taas erinomaiselta kohteelta :) Täytyy sitä kai rannallekin uskaltautua, eiköhän sinne sekaan mahdu ja jonnekin saa aina teltan pystyyn..

En pystynyt nyt tällä nettiyhteydellä katsomaan kuin pätkiä videosta mutta hyvältä näyttää.
-vekman-