Kirjoittaja Aihe: Hyvä asuinalue Melbournessa lasten kanssa  (Luettu 2045 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Helmi07

 • Piltti
 • *
 • Viestejä: 10
Hyvä asuinalue Melbournessa lasten kanssa
« : Huhtikuu 29, 2012, 05:45 »
Heippa,
Olemme muuttaneet Suomeen vuosi sitten Länsi-Australiasta (jossa suimme 3,5v)ja nyt mietimme muuttoa Melbourneen ensi vuoden alussa. Meillä on 2 lasta 1 ja 5v. Voisiko joku kertoa mikä olisi hyvä asuinalue Melbournessa lasten kanssa ja millaisia kouluja siellä on (public schools). Mies on aussi ja minulla permanent residence joten paluu on siltäkannalta helppo. Onko päiväkotipaikan saaminen lapselle vaikeaa? Onko kellään Au Pairia?
Kiitos  :)


Poissa HelluS

 • Piltti
 • *
 • Viestejä: 2
Vs: Hyvä asuinalue Melbournessa lasten kanssa
« Vastaus #1 : Toukokuu 05, 2012, 01:23 »
Olin juuri kysymässä aivan samaa asiaa!! Ja ajattelin jatkaa samaan ketjuun ja toivoa, että saadaan vastauksia :)

Me saimme permanent residence -päätökset muutama viikko sitten ja suunnittelemme muuttoa noin vuoden kuluessa. Tarkoitus olisi jäädä pysyvästi. Olemme muuttamassa Shanghaista, missä olemme asuneet yli yhdeksän vuotta. Meillä on 2 lasta, 1 ja kohta 5v. ja vanhemmalle etsitään tietenkin koulua (public). Olemme tulossa käymään Melbournessa heinäkuun alussa ja olisi silloin tarkoitus katsastaa kouluja ja sopivia asuinalueita.

Kävimme Melbournessa vuosi sitten kylässä mieheni (Nepalista) veljen luona, että jonkin verran on paikallistuntemusta. He asuvat Dandenongissa, josta en erityisemmin pitänyt. Haluaisin kuulla suomalaisilta mielipiteitä asuinalueista ja kouluista.  Kiitos  :)

Helena


Milka

 • Vieras
Vs: Hyvä asuinalue Melbournessa lasten kanssa
« Vastaus #2 : Toukokuu 20, 2012, 12:45 »
Jos julkiset koulut ovat asuinalueen valinnassa paakriteerina niin monien Melbournelaisten mielesta akateemisesti 'parhaat' julkiset koulut loytyvat itaisista kaupunginosista esim. Camberwell, Kew, Balwyn. Vuosi vuoden jalkeen yksi akateemisesti parhaista lukioista on Balwyn High, joka sijaitsee Balwyn asuinalueella. Alakouluista ei ihmiset pida niin kovaa metelia eli en osaa niiden osalta antaa edes kolmannen kaden neuvoja.  :pepsodent

Kasittaakseni nykyhallitus on pystyttanyt webbi-sivuston, jossa kouluja seka ala- etta ylakouluja ja lukioita voi vertailla. En muista webbi-sivujen osoitetta, mutta varmaan googlella loytaa.

Paivakotipaikkojen saanti riippuu kokonaan asuinalueesta, joillakin asuinalueilla on pitkat jonot ja joissakin toisissa saa paikan nopeastikin.

Melbournessa on tosi huono julkinen liikenne ja hirveat liikenneruuhkat, joten asuinaluetta miettiessa yrittaisin ainakin saada asunnon silta puolelta kaupunkia jossa tyopaikat sijaitsee, tai hyvat yhteydet keskutaan jos siella on toissa. Jos ei asu aivan keskustan tuntumassa kaksi autoa on valttamattomyys.  Sen jalkeen kannattaa miettia mita asuinalueelta haluaa, eli onko luonto tarkeaa tai rantakulttuuri? Voiko elaa paivittain ilman trendiravintoloita, teatteria, taidenayttelyja, elavan musiikin pubeja jne. vai ovatko ne tarkeita. Itse asumisessa onko iso talo ja tontti tarkeaa lasten leikkien ja oman viihtyvyyden kannalta vai voiko ajatella asumista kerrostalohuoneistossa ilman 'omaa' leikkipihaa ja kayttaa yleisia puistoja.

Poissa sim

 • Knihti
 • ***
 • Viestejä: 188
  • Blogi
Vs: Hyvä asuinalue Melbournessa lasten kanssa
« Vastaus #3 : Toukokuu 20, 2012, 23:13 »
Sivusto koulujen vertailuun on http://www.myschool.edu.au/. On syytä pitää mielessä että suuri osa (julkisista) kouluista on "zoned", eli ottaa opiskelijoita vain tietyltä asuinalueelta.

Liikenteestä ja julkisesta liikenteesta jätän kyllä eriävän mielipiteen, ja suhtautuminen molempiin riippuu varmasti siitä mihin on tottunut. Kansainvälisesti ajateltuna julkinen liikenne toimii hyvin, ja liikenneruuhkatkin ovat siitä lievemmästä päästä, kts esim. http://www-03.ibm.com/press/us/en/pressrelease/32017.wss. Anekdotaaliselta puolelta voin todeta että meidän 4-henkinen perhe asuu n. 15km keskustasta ja pärjää vallan mainiosti yhdellä autolla - sitäkään ei tarvita mitenkään päivittäin.