Vieraiden kielten opetus peruskouluissa

Aloittaja MaNi, kesäkuu 06, 2009, 12:52

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

MaNi


Heippa!

Miten on, onko Australiassa vieraiden kielten opetusta peruskoulussa, ehka jo ala-asteella kuten Suomessa?
Taalla Thaimaassa on huippujuttu se, etta Kiinan kielta opetetaan yleisesti kouluissa. Tulevaisuuden maailmankansalaisia ajatellen tarkea juttu.
Onnistuuko sama siella? Vai onko joku toinen kieli, esim. Ranska, mika tulee toisena kielena?

Jaaks

MaNi,

Riippuu koulusta eli siitä minkä kielen opettajia on tarjolla.

Meidän lapset on opiskellu italiaa, kiinaa, ranskaa ja japania.

MaNi


RUU

Ainakin QLD:ssa julkisissa primary kouluissa opetetaan yleensä yhtä vierasta kieltä, joka on kaikille pakollinen (ja kiinnostaa vain harvaa  :( ). Kieli voi olla jokin eurooppalainen kieli (ranska, saksa, italia, tms) tai aasialainen (mandariini- tai kantonin kiina, japani, indonesia, jne). Jos haluat lastesi oppivan jotain tiettyä kieltä lähikoulussa, ainakin Brisbanessa se tietää muuttoa tietylle puolelle kaupunkia sillä eri koulupiireissä on selkeää keskittymistä tiettyihin kieliin. Tosin high Schoolissa voidaan sitten opettaa jo jotain ihan muuta kieltä eli vuosien mittaista jatkuvuutta ei välttämättä ole tarjolla.
RUU

"The Australian native can withstand all the reverses of nature, fiendish droughts and sweeping floods, horrors of thirst and enforced starvation - but he cannot withstand civilisation."
Daisy Bates

unni

9v tyttareni aloitti tammikuussa ranskan opiskelun. Tuntimaaraisesti sita on tosi vahan, vain 30min viikossa. Han luuli, etta 6-7 luokalla tuntimaara lisaantyy. Jatkuvuutta ei todellakaan ole, vaan jokainen high school on valinnut vain yhden tai kaksi kielta mita voi sitten jatkaa.