Kirjoittaja Aihe: Puhelut ja tekstiviestit Australiaan  (Luettu 13780 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa miina

 • Piltti
 • *
 • Viestejä: 4
Puhelut ja tekstiviestit Australiaan
« : Elokuu 20, 2006, 19:59 »
Tyttäreni lähti Australiaan pari viikkoa sitten ja olen yrittänyt saada tietoa puhelu- ja tekstiviestihinnoista mutta tuloksetta. Siellä päässä on paikallinen Optus prepaid-liittymä. Jos soitan täältä omalla Kolumbus-liittymälläni, niin eikös se maksu tule silloin pelkästään minulle ? Jostain luin että olisi vastaanottomaksu 0,66 euroo/min  siellä päässä, eihän se voi olla totta? Ja likka väitti ettei saa lähettää tekstiviestejä sinnepäin kun hänelle tulee siitä laskua!!Siitä asiasta taas kattelin että viestin hinta on n.0,30 euroo kappale eikä vastaanottomaksua. Onkos kellään parempaa tietoa miten noi oikeesti menee. Kun soitin elisaan niin siellä sanottiin että viesti on aivan saman hintanen ku Suomessa lähetettynä -se nyt oli täyttä puppua. Likan takia tässä vaan kyselen että mikä olis hänelle halvin vaihtoehto pitää yhteyttä. Nyt ollaan sit laitettu sähköpostia kun ei olla oltu varmoja. Olisin tosi kiitollinen tiedoista.  :)

Poissa Jouko

 • Yll?pit?j?
 • Yks styränki
 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 1456
 • Jouko Laakso
  • Dundernews
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #1 : Elokuu 20, 2006, 22:49 »
Jep siellä on taas olleet Optuksen markkinointihemmot liitutaululla vauhdissa noiten planiensä kanssa.

Tekstiviestin lähettäjä maksaa, ei vastaanottaja.

Mutta tässä taas yksi esimerkki siitä takapajuisuudesta tai todellisen kilpailun puutteesta. Eli voit lähettää tekstareita vain Radiolinjan ja Soneran liittymiin Optuksen Pre-Paid puhelimesta.

Alla olevat tiedot löytyivät tästä linkistä>>
   
Lainaus
Optuksen sivuilta lainattua
How much does it cost to send an International SMS?
All International SMS cost $0.35c per message sent (up to 160 characters).

How do I send an International SMS?
To send an SMS to someone overseas enter + followed by country code and mobile number excluding the first zero.

For example, to send an SMS to a UK mobile number enter +44(mobile number excluding the first zero).

Which overseas networks can I send SMS to?
The table below shows the available overseas countries and networks.

"Finland  358    Radiolinja - Sonera"
Lainaus
Pre-Paid Turbo Customers ? New Effective Rates From 30th May 2006. Finland    358    $1.08


Suomeen $1.08 per minuutti ja ulkomaille menevät tekstarit 35c per viesti 160 merkkiin saakka ja aussilan sisäiset viestit 25c kappale.

Tietysti en tiedä mitä juuri hänen sopimuksessa lukee, eli paras tieto löytyy papereista jotka tulivat puhelimen mukana. Mutta ainakaan minä en pikaisella vilkaisulla onnistunut löytämään Optuksen sivuilta yhtään mainintaa siitä että tekstiviestin vastaanottaja joutuisi maksumieheksi enkä myöskään siitä että puhelun vastaanottaja joutuisi maksamaan puhelun. Voitko vaikka pistää linkin sivuille josta tieto on löytynyt.

Tilanne on käsittääkseni toinen jos käytetään kansainvälistä Roamin palvelua, eli jos Optuksen liittymää käytetään ulkomailla, tuolloin osa puhelun hinnasta tulee ulkomailla olevan Optus liittymän maksettavaksi. Eli sama jos soitat suomesta Kanarialle niin vastaanottajan maksettavaksi tulee joku tietty osa laskusta. Koska soittaja ei voi tietää missä vastaanottaja oleilee kullakin hetkellä. korjatkaa jos meni väärin.

Sim korttiin on usein valmiiksi ohjelmoitu maksutomia palvelunumeroita joihon voi soittaa ja kysellä.


- Salibandy? Brisbanessa www.qldfloorball.org

Poissa Leokatti

 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 886
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #2 : Elokuu 21, 2006, 00:03 »
Kyllä Jouko on tavannut ihan oikein :roue.

Optus on meikäläisellä nyt kortilla kun juuri perjantaina soitin ja kysyin että mitä hel"¤&%! Olivat nimittäin vaihtaneet dataplanini ihan vain kysymättä ja meinasivat siitä vielä veloittaa $5/kk takautuvasti...
Kati

If you can't be a good example -- then you'll just have to be a horrible warning.

Poissa RUU

 • Global Moderaattorit
 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 1301
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #3 : Elokuu 21, 2006, 00:51 »
[off-topic]
Onkos teillä jollain Optuksen broadbandia? Minulla on kaksi pientä utelua tuon firman teknisistä detaljeista.
Ensinnäkin, pätkiikös teillä yhteys aina välillä? Pari kertaa /kk tuntuu menevän yhteys ja niiden lisäksi ainakin viikottain yhteys modeemin ja työaseman välillä on solmussa (siihen auttaa koneen tai modeemin buuttaus). Ensimmäinen ISP, jonka kanssa yhteys tipahtelee. Toisaalta Optuksen asennus-CD:ltä tuli työasemaan niin paljon tauhkaa, etten yhtään ihmettele että on ongelmia...
Toisekseen en ole vielä saanut WLANia pystyyn tuon modeemin perään. Modeemi toimii nimipalveluna ja tuo Linksysin WLAN ei oikein tajua sitä (ei gatewaynä eikä routerina). Ajattelin, että onko jollain jo valmis vastaus tähän ettei tarvitse tahkota sitä teknisen tuen kanssa sataan kertaan?

Tai sitten vain soittelen sinne tukeen ja toivotan itselleni onnea matkaan. Sähköposteihin he eivät osaa vastata (toisesta asiasta), joten olen hiukan skeptinen tämänkin suhteen...
[/off-topic]

Koitin muuten kerran etsiskellä Optuksen sivuilta puheluhintoja Suomeen. Vain matkapuhelimille oli annettu ulkomaan hinnasto, lankaliitymien hinnoista ei mitään tietoa - ehkä niistä ei voi soittaa kuin naapuriin... :roue
RUU

"The Australian native can withstand all the reverses of nature, fiendish droughts and sweeping floods, horrors of thirst and enforced starvation - but he cannot withstand civilisation."
Daisy Bates

Poissa hanskie

 • Knihti
 • ***
 • Viestejä: 193
Optus Broadband
« Vastaus #4 : Elokuu 21, 2006, 01:58 »
Minulla on ollut kahteen otteeseen vuosien varella tuo Optus ja viimeksi katkaisin heidan palvelunsa joulun jalkeen tana vuonna. Syyna oli patkiminen, palvelun hitaus ja vaarat laskut.  :confuse

 Muutin Iprimus  ja siittalahtien ei ole ollut mitaan proplemiia ja hyva tuki ja ehdottomasti hyva palvelu. Tyytyvainen olen Iprimukseen.
Hannu

Poissa Silppu

 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 652
Halpoja tapoja soittaa
« Vastaus #5 : Elokuu 21, 2006, 03:35 »
Eräs halvimmista ja helpoimmista tavoista soittaa australialaiseen kännykkään Suomesta on tehdä se Jajah.com:in kautta.

Riittää kun käyt rekisteröitymässä sivulla ja laitat asetuksiin työ ja kotinumerot. Sitten vain esim. ruokatunnilla laitetaan reppureissaajan aussinumero Jajah:n sivulle nettiin ja oma työpuhelin alkaa soida ja yhdistyä hänen numeroonsa (ei maksa työnantajalle mitään). Hyvää tässä on erityisesti se, että ei tarvitse asentaa ensin mitään ohjelmaa tietokoneelle, ja että näin voi soittaa päiväsaikaan työpaikalta, kun Australiassa on jo ilta.

Jos tyttäresi rekisteröityy myös, hän voi laittaa kulloisenkin hostellin yleisöpuhelimen numeron tietoihinsa, jolloin Jajah-puhelut ovat ilmaisia tuohon hostellin lankanumeroon tietyin ehdoin.

Aussikännyyn soittaminen Suomesta maksaa ?0,1725/min kaikkine kuluineen. Lankaan ?0,023/min tai ilmaista riippuen vastapuolen rekisteröitymisestä.

Omalla tilille voi lisätä rahaa esim. luottokortilla tai Moneybookersilla.

Skypen kautta soittaminen aussikännyyn maksaa Suomesta ?0.19/min, ja lankaan ?0.02/min Tekstiviestit ?0.082/min.


Informoi,

Silppu

Poissa Jouko

 • Yll?pit?j?
 • Yks styränki
 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 1456
 • Jouko Laakso
  • Dundernews
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #6 : Elokuu 21, 2006, 03:36 »
RUU,

Suosittelen vaihtamaan pois Optukselta heti kun soppari sen sallii. Mun suosikki tällä hetkellä on www.Internode.on.net sekä niiden VoIP nodephone.

Ymmärsin että sulla on joku erillinen modeemi ja Linksys wlan reititin. Jos kerrot noiden mallit niin voisin ehdottaa asetuksia. Oletko muuten kokeillut muuttaa modeemia bridge modeen.


- Salibandy? Brisbanessa www.qldfloorball.org

Poissa RUU

 • Global Moderaattorit
 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 1301
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #7 : Elokuu 21, 2006, 05:39 »
Jouko, Siemens SpeedStream 4200 ADSL ja sen perässä Linksys WRT54G. Kipukohdaksi alkaa paikallistua Linksysin kyvyttömyys jakaa nimipalvelutietoja edelleen. Tracert toimii hienosti Linksysistä ulos mutta sen takana olevassa työasemassa onnistuu kyllä ARP mutta ei mikään muu.
Ehkä vain kovakoodailen kohta noita DSN-osoitteita pitkin poikin, jos vaikka auttaisi. Muinaista mutta ehkä toimivaa. :sormetr
RUU

"The Australian native can withstand all the reverses of nature, fiendish droughts and sweeping floods, horrors of thirst and enforced starvation - but he cannot withstand civilisation."
Daisy Bates

Poissa miina

 • Piltti
 • *
 • Viestejä: 4
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #8 : Elokuu 21, 2006, 08:18 »
Kiitos vastauksista. Täytyy laittaa likalle viestiä että tekstiviestiä vaan puolin ja toisin. En tosiaan itse löytäny mistään että tekstiviestien vastaanottaminen maksais, likalle oli sanottu niin kun hankki prepaid-liittymänsä (onhan se mahdollista että on myös käsittänyt väärin vaikkei sitä myönnäkään).
www.elisa.fi:n sivuilta löytyy tieto jonka mukaan puhelun vastaanottaminen Suomesta Australiaan justiinsa Optus-liittymällä maksais 0,66 /min. Sitä ihmettelen suuresti, mutta en saa asiakaspalvelustakaan ketään kiinni, siellä on jatkuva ruuhka ja yli puolen tunnin jonotus.Kuka jaksaa?

Poissa jounij

 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 2456
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #9 : Elokuu 21, 2006, 08:26 »
Lainaus
Alkuperäinen postittaja miina
www.elisa.fi:n sivuilta löytyy tieto jonka mukaan puhelun vastaanottaminen Suomesta Australiaan justiinsa Optus-liittymällä maksais 0,66 /min.


Tarkoittanee sitä, että jos on Elisan puhelin mukana Australiassa ja kytkettynä Optuksen verkkoon, niin silloin Suomesta tuohon puhelimeen soittaja maksaa mitä hän muutenkin maksaisi soittamalla tuohon kännykkään (sen ollessa Suomessa) ja liittymän omistaja eli tässä tapauksessa puhelun vastaanottaja maksaa sitten tuon 0.66/min. Kun Australiassa olijalla on Optuksen oma SIM ja siihen numero, niin puhelun vastaanottaminen ei maksa mitään tulipa puhelu sitten mistä hyvänsä.


Toteaa
Jouni
Canberra

Poissa Jaaks

 • Global Moderaattorit
 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 4386
 • Moderaattori
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #10 : Elokuu 21, 2006, 08:31 »
Miina,


Lainaus

...puhelun vastaanottaminen Suomesta Australiaan justiinsa Optus-liittymällä maksais 0,66 /min.


Jos soitat suomalaisesta numerosta australialaiseen kännykkään, niin ei maksa täkäläiselle vastaanottajalle yhtään mitään.
Voit jopa soittaa täkäläisiin "pre paid" kännyköihin vaikka ei ole yhtään rahaa jäljellä tilillä :D

Poissa miina

 • Piltti
 • *
 • Viestejä: 4
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #11 : Elokuu 21, 2006, 08:43 »
Thanks!!! Tunnenpa itseni taas vähän tyhmäksi :eureka
No hyvä että on viisaita ja avuliaita tän blondin "ympärillä".
On se hienoo että on tämmösii foorumei olemassa ja mikä ihmeellisintä:löysin ihan ite tänne...:peukkuy

Poissa Jouko

 • Yll?pit?j?
 • Yks styränki
 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 1456
 • Jouko Laakso
  • Dundernews
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #12 : Elokuu 21, 2006, 12:12 »
1.Speedstramin setuppi
- Kytke modeemi suoraan tietokoneeseen ja avaa selain http://10.1.1.1
- Setup menusta valitse "Full Bridge Mode". tämän jälkeen et voi enää muuttaa modeemin asetuksia webselaimen kautta muuta kuin resetoimalla modeemin hammastikulla tai jollain terävällä takana olevasta nappulasta.
- Valitse ok / ja käynnistä modeemi uudestaan.
- Ota virta pois ja kytke se uudestaan
- Kytke verkkokaapeli modeemin ja reitittimen "WAN" portin välille.
2. DLINK setuppi
- Loggaa reitittimen hallintapaneeliin joko käyttämällä lan portia etenet kaapelilla tai langantona aja setuppi Wizarin sen pitäisi automaattisesti tunnistaa PPPoE jonka jälkeen syötät Optuksen käyttäjätunnuksesi mikälie@optusnet.con.au

Voi kannattaa varmistaa siemensin ja linksysin asetukset koneelle jos tämä suomalaisukrilainen metsäremontti ei toimi.

Mutta periaatteessa toi siemensi pitää saada bridge modeen jolloin se vain välittää sun reitittimen kirjautumis ja muut pyynnöt optukselle.

Mitään takuuta tälle parin viinilasin jälkeen kirjoitetulle ohjeelle ei anneta sorry.

Jos haluat soittaa niin voin pyydä niin pistän kotinumeron U2U viestillä.

Terveisin
Jouko


- Salibandy? Brisbanessa www.qldfloorball.org

Poissa Aikis

 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 943
  • awailable
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #13 : Elokuu 21, 2006, 12:24 »
Nyt ei auta mikaan, ei edes viinilasilliset. Olen yrittanyt vahvemmallakin voimalla mutta kylla Jouko ja Ruun kirjeenvaihto menee niin yli hilseen etta ihan naurattaa. Siis kiitos illan huvituksesta pojat!

Lisattakoon viela, etta halvat on hullulla huvit.

Poissa RUU

 • Global Moderaattorit
 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 1301
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #14 : Elokuu 21, 2006, 13:01 »
Ole hyvä vaan, Aikis! Niinhän ne vanhojen hovien narritkin, ei ehkä välttämättä aina kovin älykästä mutta kuitenkin... :D

Ja Joukolle tiedoksi, että modeemi oli Full Bridgenä, tukiasema PPPoE ja Gateway -moodeissa, tunnukset syötettyinä. Tukiasema pelittää hienosti mutta työasema ei selvitä nimiä oikein.
Hitsit kun ei vieläkään pääse kirjoittamaan samalla kuin liottaa jalkoja altaassa. Kovaa on ihmisen elämä tässä maassa... :itke
RUU

"The Australian native can withstand all the reverses of nature, fiendish droughts and sweeping floods, horrors of thirst and enforced starvation - but he cannot withstand civilisation."
Daisy Bates

Poissa Timo

 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 944
 • L?hdin Australiasta 1/2014
  • Veispuukki
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #15 : Elokuu 21, 2006, 13:28 »
Lainaus
Alkuperäinen postittaja RUU
Ja Joukolle tiedoksi, että modeemi oli Full Bridgenä, tukiasema PPPoE ja Gateway -moodeissa, tunnukset syötettyinä. Tukiasema pelittää hienosti mutta työasema ei selvitä nimiä oikein.


RUU, oletko kokeillut syöttää työasemasi TCP-asetuksiin DNS-palvelimeksi palveluntarjoajasi nimipalvelinten ip-numerot ?   Tämän luulisi auttavan, jos ongelma on tosiaankin se, ettei työasema pysty selvittämään nimiä.   Tokihan kannattaa joka tapauksessa syöttää tärkeimmät osoitteet myös hosts-tiedostoon, ja samalla voi myöskin ladata netistä k.o. tiedostosta version, joka ohjaa spämmerien, mainostajien ja muiden tunnettujen ilkimysten nimet ö-mappiin.

Poissa Jouko

 • Yll?pit?j?
 • Yks styränki
 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 1456
 • Jouko Laakso
  • Dundernews
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #16 : Elokuu 22, 2006, 02:44 »
jos toi ei toimi,

1. Tarkista että linksysin DHCP on päällä ja asetukset samat kuin manuaalissa neuvotaan
2. Työasemassa TCP/IP ja DNS asetukset automaatille
3. Klikkaa Star->Run->Kirjoita "CMD" paina enter
4. Kirjoita ipconfig /flushdns
5. Kirjoita ipconfig /release
5. Kirjoita ipconig /renew

Jos ei toimi yhtä perusjuttua vois kokeilla

Katkaise virrat kaikista laitteista (modeemi/reititin/työasema) ja käynnistä allaolevassa järjestyksessä ja odota että jokainen laite on varmasti käynnistynyt kunnolla ennen kuin käynnistät ketjussa seuraavan.

Modeemi->Reititin->työasema.


- Salibandy? Brisbanessa www.qldfloorball.org

Poissa Tazza

 • Piltti
 • *
 • Viestejä: 8
Vs: Puhelut ja tekstiviestit Australiaan
« Vastaus #17 : Tammikuu 05, 2009, 18:06 »
Aiheeseen liittyen;
 Löysin toimivan ja suht edullisen puheluyhteyden johon ei muuten tarvitse tietokonetta kuin rekisteröitymiseen ja saldon lataukseen.
www.hotcom.fi
  sivuilla näkyy hinnat eri maihin, ja toimii siten että veloittaa omalta kotimaiselta operaattorilta lankapuhelun verran (013-suunta, sopimuksen mukaan/operaattori) kun soittaa kyseiseen numeroon johon sitten näpytellään haluttu numero tai voi asettaa 10 eri numeroon saakka pikavalintaan haluamansa numerot.

 Nämä ulkomaan puhelut veloitetaan sitten omalta saldoltaan jota voi ladata vaikka verkkopankin kautta. Ilmoittaa englanniksi joka kerta kuinka paljon saldoa ja puheaikaa jäljellä. Puheluhistoriaansa voi seurata hotcomin sivuilta omalta puhelutililtään sekä muokata numeroita.

 On toiminut hyvin, parisen kertaa tosin on puheluyritys eksynyt jonnekin langoille (ei hälytä kyseisellä henkilöllä, eikä muullakaan) mutta sen huomaa hieman erilaisesta tuuttauksesta.
Tämä voisi jopa toimia englantia/tietokoneita osaamattomalle sukupolvelle jos haluaa rekisteröidä ja säätää numerot valmiiksi sekä tarvittaessa ladata saldoa säännöllisin väliajoin.
Hinta soitolle esim. mulla operaattoristani 0,069€/min hotcomin numeroon + hotcom saldosta Ausseihin 0,099€/min.

Nyt vielä kannettavan puuttuessa saa säästettyä puheluista  :D