Kirjoittaja Aihe: Alice Springs asuinpaikkana  (Luettu 3634 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Furby

 • Vieras
Alice Springs asuinpaikkana
« : Tammikuu 24, 2007, 11:43 »
Kaipaisin kommentteja ja mielipiteitä Alice Springsistä asuinpaikkana. Yksi mahdollinen duunipaikka nimittäin saattaisi löytyä sieltä. Olen siis tällä hetkellä Suomessa, eli Alice olisi ensikontakti Australiaan. Olen kyllä etsinyt tietoa monestakin lähteestä, myös tältä foorumilta, mutta lisäksi kaipaisin teidän tuoreita mielipiteitänne.

En pidä suurkaupungeista, joten ainakaan sen vuoksi ei pitäisi tulla ongelmaa. Mutta tuntuuko tuo etäisyys kaikesta tukahduttavalta? Mitkä ovat mielestänne paikan plussat ja miinukset?

Kiitokset kaikista mahdollisista vinkeistä ja mielipiteistä!  :P

Poissa jounij

 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 2456
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #1 : Tammikuu 24, 2007, 13:32 »
En ole ikinä käynyt Alicessa, mutta kerran luin lehtiartikkelin, joissa rinnastettiin Alice Springsin, Canberran ja Madridin ilmasto samankaltaiseksi. Luulisin kuitenkin, että Alice Springsissä tulee keväällä kuuma aikaisemmin kuin täällä etelämpänä Canberrassa. Siis miellyttävä ilmasto, jos vain asuintalo on rakennettu sen vaatimuksia vastaavasti. Jospa joku toinen pystyisi antamaan muutakin kuin mutu-tietoa.


Odottamaan jää
Jouni
Canberra

Poissa chilifinn

 • Knihti
 • ***
 • Viestejä: 224
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #2 : Tammikuu 24, 2007, 17:32 »
Hei Furby,

Voihan se Alice Springs olla ihan mielenkiintoinen elämys asuinpaikkana esim vuoden verran, mutta henk.koht en suosittelisi muuttamaan sinne ellet todellakaan onnistu löytämään työpaikkaa mistään REILUSTI lähempänä rannikkoa sijaitsevasta kylästä tai kaupungista  ja haluat silti välttämättä muuttaa Ausseihin.

Olen käynyt Alice Springsissä turistina ja etäisyys mihin tahansa muualle paitsi Ayers Rockille on älyttömän pitkä! Ympärillä on tosiaankin vain punaista hiekkaa...
Vaikka ilmastovyöhyke olisikin samansuuntainen Canberran kanssa, niin kovasti tuo aavikon ilmanala kuitenkin käytännössä eroaa rannikon liepeillä olevista alueista.
Päivisin on erittäin kuuma ja öisin lämpötilat tippuvat kovinkin alas, minkä sain kokea elävästi kun nuorempana reissasin alueella lokakuussa. Hikoilin aamupäiväauringossa noin (37 C) lenkin Ayers Rockin huipulle ja illalla päätin yöpyä tähtien alla telttani edustalla. Vinhasti ryömin telttaan myöhemmin yöllä kun hampaat kalisivat ja olin jäätyä sinne ulos! :o

Jos olet seikkailunhaluinen ja sopeutuva niin miksipä et saattaisi siellä viihtyä tovin aikaa ja ottaa koko homman mielenkiintoisena kokemuksena. Ainahan pääsee pois jos ei tykkää...
Koeta kuitenkin löytää paljon kuvia ja tietoa netin kautta, jotta saat käsityksen paikasta eikä tulisi hurja kulttuurishokki siellä aavikon keskellä. :D

Ohessa pari linkkiä mistä saa virallisempaa ja tuoreempaa tietoa sekä kuvia:
http://www.alicesprings.nt.gov.au/

http://www.alicesprings.net.au/
http://www.thealice.com.au/climate.php
http://en.wikipedia.org/wiki/Alice_Springs

Poissa zetax

 • Muriaanien kuninkas
 • ****
 • Viestejä: 386
  • Laitapuolenkulkija
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #3 : Tammikuu 26, 2007, 10:36 »
Kyllä Alicessa on kokoa ihan tarpeeksi pikkukaupungiksi, eli kyllä sen puoleen siellä voi olla jopa vuoden verran. Ympärillä onkin sitten vain pikkupuskia ja sitä punaista maastoa. Ilmasto ei ole niin kuuman tuntuinen kuin rannikolla, koska ilman kosteus on paljon pienempi.
Eikä  etäisyys paljon pääse ahdistamaan, on siellä jo niin paljon turisteja ettei tunnu miltään syrjäiseltä kolkalta se :)

Plussia ja miinuksia en osaa tähän alkaa erittelemään :nuttu: Kirjoitan vielä loppuun, että tuolla se vesi oli aika ruskeaa muualla kuin keittiön hanasta laskettaessa. Aboriginaaleja on paljon katukuvassa..
Tälläistä tuli mieleen..

Poissa epe

 • Piltti
 • *
 • Viestejä: 32
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #4 : Tammikuu 27, 2007, 05:46 »
Mielipide Alice Springistä muutaman päivän visiitin perusteella: En erityisemmin pitänyt Alice Springistä enkä ole yksin mielipiteeni kanssa. En kuitenkaan näe estettä etteikö siellä voisi asua, mutta itse en muuttaisi sinne ellei suuria summia muuttamisesta tarjottaisi. Etäisyys kaikkialle on todellakin pitkä. Omaan negatiiviseen asenteeseen voi vaikuttaa myös se että odotettiin 40 asteen lämpöä joulun tienoilla, mutta vastassa olikin 20 astetta&vesisadetta ...  positiivista oli että Todd Riverissä virtasi vesi :D

Poissa eevis

 • Global Moderaattorit
 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 1457
 • v?lihin onku myrskymmerkki ja v?lihin 2 taivasta
  • Melbourne Demons
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #5 : Tammikuu 27, 2007, 08:12 »
On meillä foorumissa ainakin yksi jäsen, joka asuu Alicessa... mahtaakohan pete_F_S olla vielä linjoilla? :eye:
Dees - We will bloody bounce back!!!


Poissa Isa03k

 • Piltti
 • *
 • Viestejä: 46
(Ei otsikkoa)
« Vastaus #6 : Helmikuu 08, 2007, 18:30 »
Soot Furby vissiin kattonu tota mol.fi löytyvää työpaikkailmotusta

Asiakaspalvelija, Centrebet Pty Ltd, Australia, , 0871 Alice Springs, NT

Mäkin tossa katoin että heei sponssivisat ja kaikki :peukkuy mutta tää topikki masensi kyllä.. En tiedä miten sitä siellä keskellä-ei-mitään sitten viihtyis..:confuse Itsellä oli semmonen mielikuva että paikka on isompikin kun se matkailijoiden puheissa aina toistuu, yllätys oli että niin vähän asukkaita kuin 24 000.

Toisaalta ei niin paha toi muuten toi ilmo että ainahan sitä voi hakemuksen heittää.. parempi katsoa kuin katua ynnä muita koottuja sananlaskuja..:roue

Poissa Hessu

 • Piltti
 • *
 • Viestejä: 21
 • Thumbs up!
  • http://www.drawnword.com
Käväisin siellä 2004 lopulla
« Vastaus #7 : Helmikuu 09, 2007, 13:37 »
Olin lomamatkalla ja vietin pari yötä Alicessa juuri samaan aikaan kun tsunamit jylläsivät  Aasiassa. Kaverit soittivat varmistaakseen, ettemme vaan ole tsunamialueella... ja vastasimme, että juuri kauempana vedestä ei juuri nyt voi olla. Uima-altaalla on vettä.:D  Alicen ympärillä on aika kuivaa ja autiomaata. Autiomaa on kuulemma aika kivan näköinen lokakuussa, kun sataa ja tuhannet kukat heräävät esiin - en tosin ole varma tapahtuuko näin Alicessa.

Ulurulle on matkaa n. 300km Alicesta. Ensi vaikutelma Alicesta oli, että Aboriginaaleja harhailee vähän joka paikassa tai heitä istuskelee joukkoina porukoita puiden alla - se oli aika silmiinpistävää kaikkien muiden Aussikaupunkien jälkeen. Matkalla Ulurulle oli myös alkuperäasukkailla vakiopaikkakikka tien varressa, jossa he väittivät että auto on rikki ja he tarvitsevat bensaa. Kun ei ollut bensaa, niin raha kelpasi. Aluksi luuli, että kysymyksessä on todellinen hätä tai sattuma, mutta kun eri kaverit olivat saman auton kanssa takaisin samaa tietä takaisin tullessa samassa tilassa... ja läheisellä huoltamolla ne edellisen päivän kaverit ostoksilla... Mutta heitäkin on moneen lähtöön, kuten meitäkin.:peukkuy Varmaan paikalla asuminen avaa uusia mahdollisuuksia tutustua heidän monimuotoiseen kulttuuriinsa. -Se varmaan olisi hyvin mielenkiintoista.

Keskustassa on mäki, jolta näkee koko kaupunkin. Paikka ei ole sieltä katsoen kovinkaan iso. Kaikki tarpeelliset kaupat, mitä elämiseen tarvitsee, löytyvät.
Voisi luulla, että ihmiset, jotka siellä asuvat, tuntevat toisensa aika hyvin paikan pienuudesta johtuen. Ei kai tuo hassumpi paikka olisi asustella. Omaan makuun  Alice on liian hiljainen... ja poispääsyyn tarvitsee yleensä lentokoneen.
Lähellä liikkuu villikameleita ja pupujusseja.

Jos sinulla on lapsia, niin koulut toimivat osittain radiolähetyksillä (näin ainakin ymmärsin) - eli että kun opettajista on pulaa, niin osa opetuksesta lähetetään asutummilta alueilta. -Varmaan joku paikalla asuva osaa sanoa tämän tiedon oikeellisuudesta. Toinen silmiinpistävä juttu on muuten myös radioantennit autoissa, jotka ovat kolmen metrin mittaisia. -Ilmeisesti niitä tarvitaan, jotta kuuluvuus on varmaa.

Kannattaa etsiä käsiin Bill Brysonin kirja: "In a Sunburned country" ja lukea sieltä Alicea koskeva kappale. -Siitä voisi löytyä lisätietoa. -Koko kirja on muutenkin hauskaa luettavaa!

Poissa Jaaks

 • Global Moderaattorit
 • Herootes
 • *****
 • Viestejä: 4386
 • Moderaattori
Vs: Alice Springs asuinpaikkana
« Vastaus #8 : Toukokuu 10, 2007, 04:03 »
ALICE Springs will become a dry city after the Northern Territory Licensing Commission today approved a ban on drinking alcohol in public.


Lainaus
The ban will take effect from August 1 and outlaw alcohol consumption in all public areas, including the main thoroughfare Todd Mall, parks, camps and suburbs.

The Alice Springs Town Council applied for dry town status in October last year, a first for the territory.

Commission chairman Richard O'Sullivan said today many Alice Springs residents held a deep concern and frustration about alcohol abuse and public safety.


Saattaapa tehda paikasta jopa mielyttavamman asua ?

Alice Springs to become a dry city