Muuttaminen Brisbaneen syksyllä 2006

Aloittaja holkki74, syyskuu 22, 2005, 21:21

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

holkki74

Moi,

En tiedä parempaa paikkaa aloittaa tiedustelujani kuin samat ongelmat/aiheet läpikäyneiltä, eli teiltä hyvät Australiassa asuvat Suomalaiset.

Minä, vaimoni ja lähipäivinä syntyvä lapsemme olemme aikeissa muuttaa Brisbaneen vuoden kuluttua syksyllä (syksy 2006) about vuodeksi, seuraavan kaavan mukaisesti. Vaimoni äitiysvapaan päätyttyä ensi syksynä, aloitan vuorotteluvapaan työpaikastani (6kk) jota jatkan vanhempainvapaalla about (6kk).

Vaimoni hakee sairaanhoitajan työn määränpäästämme ja minä hoidan nuorukaistamme kotona, kuitenkin sillä ajatuksella että päivähoitoa järjestettäisiin päivittäin muutamia tunteja, jotta saan aikaa itselleni, urheiluun, kielenopiskeluun yms.

Työnhakuprosessi on käynnistetty (käytetään välittäjää), onko se mielestänne järkevin vaihtoehto, helpoin se ainakin on. Käsityksemme mukaan tuleva työnantaja tarjoaa katon pään päälle ensimmäisiksi viikoiksi, mitä sen jälkeen? Onko paikanpäältä suht'helppoa löytää asunto varsin nopeassa aikataulussa. Asunnon (1 bedroom) laatuvaatimuksia ovat sijainti viihtyisältä ja turvalliselta alueelta, kunto ja uima-allas osasto taloyhtiössä. Mitä tällaisista joutunee maksamaan?

Lapsen päivähoito, onko päiväkoteja, nannyja tms. helppo saada muutamaksi tunniksi päivittäin, mitä tähän pitäisi varata rahaa? Tarjoaako sairaalat perheenjäsenille kielikoulutusta, tarjoaako sairaalat lastenhoitopaikkoja?

Terveydenhuolto; ovatko ulkomaalaiset oikeutettuja terveydenhuoltoon vai millä tavalla terveydenhuolto Australiassa toimii?

Tässä ensimmäisiä kysymyksiä mitä mieleen juolahtanut, kiitos jo etukäteen vinkkejä/vastauksia antaville.

Jaaks

Holkki :D

Olihan kysymyksiä ja kaikkiin voin kyllä vastata, mutta aloitetaan siitä, että millä viisumilla lähdette matkaan :?

Andreasyan

Hello,
kuten Jaaks tuossa totesikin, viisumilla on myos osuutta asiaan. Noita asuntoja voit tsekkailla esim. www.realestate.com.au tai vaikkapa  www.seqrents.com.au linkeista.
Enpa ole kuullut sairaalan tarjoamista kielikursseista perheenjasenille tai lastenhoitopaikoista, mutta voin hyvinkin olla hakoteilla taman asian suhteen.Vaimosi joutuu suorittamaan IELTS:n akateemisen kielikokeen hakiessaan rekisterointia. Itse olen sairaalassa toissa ja voinen auttaa tyoasioita koskevissa kysymyksissa jos tarvetta tulee esim. rekisteroinnin yms.  tiimoilta. Kokeile myos tuota hakutoimintoa silla mainitsemistasi  asioista  taalla on jo keskusteltu useaan otteeseen. Nappaile esim. lastenhoito tohon hakuboxiin josko tuottaisi tulosta.
Tsemppista, ja tervetuloa:AA

susuli

Saattepas tosiaan kuulostamaan helpolta. Susulikin tahtoo tietää millä viisumilla hommat noin järjestyy:?

Nimim. samat haaveet, pitkä tie
-LIFE IS LIKE A CIGARETTE, SMOKE IT TO THE BUTT-

Aikis

Asunto viihtyisalta ja turvalliselta alueelta, talossa uima-allas ja kuntosali... kuulostaa ihan kiinalaiselta compoundilta... Et sentaan vartijoita halua portillesi???!!!

Holkki, vuokra-asuntomarkkinat ovat vilkkaat ja koko maa yleisesti ottaen hyvin turvallinen ja siisti - lankkari ja vauras naas.

Paivahoito sen sijaan on kallista, systeemi perustuu juuri teidanlaiseen kuvioon etta toinen on toissa ja toinen hoitaa lapset kotona.

Terveydenhuollosta ei tarvitse ottaa paineita, suomalaisena tulette hoidetuksi ihan yhta hyvin ja edullisestikin kuin Suomessa.

Kielikursseja ja kaikkea maan ja taivaan valilta loytyy, mutta kaikesta pitaa itte maksaa, se on periaate.

Etta kannattaa jatkaa tutkimuksia. Leppoisaan paikkaa olette tulossa/menossa...