Opintojen rahoitus

Aloittaja tuikku:), kesäkuu 12, 2010, 02:04

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

tuikku:)

Heippa!

Onko kellään Australiassa tällä hetkellä opiskelevalla tai jo opintonsa päättäneellä hyviä vinkkejä ja ohjeita opintojen rahoittamiseen? Itse suunnittelen yliopisto-opintojen aloittamista Sydneyssä 2011, mutta vielä vähän mietityttää tuo rahapuoli... Säästössä olisi ensimmäisen lukuvuoden maksut ja tarkoitus ottaa opintolainaa, töitäkin mitä luultavimmin joutuu hankkimaan mahdollisten opintojen edetessä.  :)

Lueskelin jo vähän noita aikasempia ketjuja, mutta jos jollain on kertoa päivitettyjä kokemuksia taloudellisesta pärjäämisestään opiskelijana, niin olisin superhyperkiitollinen!!!  :)

katrielina

Moi!

Sita samaa tassa itse mietin  :confuse Haluaisin tehda 5 vuotta (2 degreeta) mutta voi olla etta teen vain 3, koska en yksinkertaisesti halua ottaa mitaan helevetinmoista lainaa kontoilleni.

en tieda! pankista lainaa + opintolaina, oon toissa part-time ja opintotuet.  :nuttu:

antzai

Moi,

Samat oli ajatukset minullakin tuossa 3kk sitten, kun paikan otin vastaan. Lyhyesti omasta budjetistani:

- apurahoja haen lahes "osa-aikatyomentaliteettina" lukukausimaksuja varten. Suoritan siis maisteriopintoja, jotka joissakin suomalaisissa yhteisoissa tulkitaan jo jatko-opinnoiksi. Hakematta apurahoja ei ainakaan saa, mutta paljon riippuu mita opiskelee (kulttuuri, tiede ja taide ainakin saavat useista eri lahteista apurahoja), millaiset taustat on (esim. monet suomalaiset saatiot jakavat tietyilta paikkakunnilta/tai alueilta lahtoisin oleville opiskelijoille auliisti apurahoja ulkomailla opiskelua varten). Joskus taannoin suomalaisen yliopistoni lehtori antoi perusvinkkinä etta monista säätiöistä apurahoja haetaan vähemmän kuin niitä ollaan valmiita myöntämään. Joten jos vain säätiön apurahaohje yhtään liippaa läheltä, niin rohkeasti hakemaan asiallisella hakemuksella ja käyttösuunnitelmalla. Mitään varmuutta noista ei koskaan tietenkään ole.

Apurahoja etsiskelen esim SYL:n ja säätiöpalvelun sivuilta. Googlelakin löytyy eri tarkoituksia tukevia säätiöitä runsaasti.

- Kaikki säästöt ja lainat käyttöön mentaliteetilla "valmistuttua ehtii kyllä tienata lainat takaisin".

- Töitä opiskelujen ohessa sen mitä tuo student visa antaa tehdä (20h viikossa).

Siinä nyt jotakin varsin tuoreita ajatuksia (opinnot alkaa ensi viikolla).

-Antti

Boomerang

Moi,

Pankista varmasti saa. Investointi on loppujen lopuksi varmasti pieni, jos valmistumisen jälkeen on työ uraa 30-40 vuotta edessä.
Australia on maa, jossa koulutus maksaa, mutta palkat ja elinkustannukset ovat eri tasolla kuin täällä Suomessa.

Eteenpäin!