Koulutusten vastaavuus

Aloittaja hafas, elokuu 05, 2009, 03:36

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

hafas

Heps! Palstaa pitkään seuranneena päätin vihdoin ja viimein ottaa itseäni niskasta kiinni ja rekisteröityä!  :XXXX

Ajattelin heti alkuun perustaa tällaisen koulutustenvastaavuuskysely-threadin. Ja kyllä, minulla on oma lehmä ojassa. Lähestulkoon koko navetta.

Australiassa opiskelu kiehtoo melkoisen paljon, mutta kuitenkin kysyttävääkin riittää. Eniten mietityttääkin nimennomaan koulutuksen vastaavuus, josta löytyy ainakin Suomen murteella harmittavan vähän tietoa. Tottakai totuus on, että loppujen lopuksi taidot ratkaisee, mutta kylmä totuus on, että jopa haastatteluun pääseminen on vaikeaa, jos ei pysty esittämään kasaa papereita.

Oma kysymykseni koskeekin tutkintoa nimeltä Bachelor of Information Technology. Osaako kukaan vinkata linkkiä, tai onko jollain ihan omakohtaista tietoa jopa? Myös jos esim. joku yliopisto tarjoaa jonkinlaisia infopaketteja INT. opiskelijoille netin kautta tilattavana, niin siintäkin saa vinkata. Tai jos joku osaisi edes sanoa, että minne maastoon tuo sijoittuu Suomen yliopistomaailmassa. (Esim. onko lähimpänä tietotekniikan DI:tä)

Sitten tulee offtopic kysely:
Onko niin, ettei voi hakea suoraan suorittamaan maistarin tutkintoa (eli ensin kandiksi ja sitten "automaattisesti" perään maisteri), vaan ensin pitää käydä bachelor-tutkinto ja sitten hakea tuohon maisteriohjelmaan?

pinkus

Moikka Hafas,

Viimeiseen kysymykseen vastaus -riippuu vahan alasta. Jos esim. aiot kiropraktikoksi, suurin osa opiskelijoista suorittaa koko viiden vuoden maisterin tutkinnon yhteen potkoon ja ilmoittautuu jo alusta asti maisterin tutkintoon. Joillain aloilla taas maisterin tutkinto jatetaan valiin ja honours-vuoden jalkeen voi aloittaa tohtorin tutkinnon. Meidan yliopistossa monet noista computer science ja computer systems engineering tutkinnoista ovat nelivuotisia honours-tutkintoja, eli titteliksi tulee Bachelor with Honours.

Meidan yliopistolla on kansainvalisille opiskelijoille omat infosivut, joilta loytyy ihan sama info kuin niista tietopaketeista joita saa kampukselta. En nyt muista mista itse aikanaan tarkistin opintojen vastaavuuden, saattoi olla CIMO. Sinne kannattaa muutenkin ottaa yhteytta tanne muuttoa suunnitellessa, siella tiedetaan paljon ulkomailla opiskelusta :)


hafas

Moi pinkus, ja kiitos vastauksesta!

Tuo CIMO oli ainakin aika loistava linkki tähän väliin!! Katselinkin sitä jo tuossa ja aika paljon hyvää infoa löytyy tuosta Australiasta opiskelusta noin yleensäkin! Tuota kautta sainkin idean, että josko suorittaisi ensin vaikka tuon Bachelor-tutkinnon Australiassa ja katseli sitten, jos vaikka suorittaisi maisteri-vaiheen Suomessa.

Olen tässä nyt parit viime päivät aika intensiivisesti selaillut noita Aussi yliopistojen sivuja, ja kyllähän sieltäkin löytyy kaikkea mielenkiintoista. Voisinkin ottaa yhteyttä joihinkin suomalaisiin yliopistoihin ja kysellä heiltä miten suhtautuvat esim. kauppakorkean puolella tuohon kandi Australiassa + maisterivaihe Suomessa -ideaan.

Lisääkin saa laittaa infoja ja etenkin noita yhtä hyviä linkkejä kuin pinkus heitti  :peukkuy

pinkus

Ma muistan ainakin yhden ihmisen joka suoritti Bachelor of Business taalla ja oli suunnittelemassa (en kylla tieda toteutuiko taa koskaan) Suomessa kauppiksessa maisterin suorittamista. Eli kylla kai se mahdollista on :)

Hauskoja suunnitteluhetkia!