16-ja 18-vuotiaan opiskelutaso?

Aloittaja Tribe, heinäkuu 02, 2003, 15:36

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Tribe

Moi taas!
Kirjoitan nopeasti kysymykseni, koska tuo arska paistaa tänään tosi kuumana suoraan kasvoihini ja veikkaan, että lämpötila kiipeää yli QLD:n päivälämpötilan tänään täällä Suomessa!!
Olemme nimittäin tyttöjen kanssa lähdössä kohta Särkänniemeen - jee!!

Mutta siihen kysymykseeni:
Tulemme siis 19.9. "matelandiin" ja tyttöjen sijoittuminen kouluun on OK, mutta mites kahden kundin? 16-v. hyväksyttiin juuri Suomessa IB-lukioon (International Baccalaureate) ja toinen 18-v. päätti keväällä lukion toisen vuoden. Kumpikin on valmiit "laskeutumaan" jopa vuotta alemmalle tasolle.(varsinkin vanhempi, jolla lukio tuottaa tuskaa...)

Osaisitteko neuvoa?
Joko pitää olla ammattiin suuntautuvaa opiskelua tässä vaiheessa?
Entä jos 18-vuotta elokuussa täyttävää ei hyväksytä kouluun "senior secondary education" puolelle?

Nyt nahkan polttoon Tampereelle!
Ai niin!! Kaksi kuukautta lähtöön....

See ya!;)
Tribe

riaapa

Heippa Tribe!

Ainakin IB-kouluja löytyy myös Australiasta, tosin ne ovat ilmeisesti kaikki yksityisiä, joten lukukausimaksuihin on varauduttava. Suomi on niitä harvoja maailman maita joissa IB-tutkinnon voi saada julkisessa koulussa, joutumatta maksamaan hurjia lukukausimaksuja (eihän se ilmaista ole silti, kun ainakin me jouduimme hankkimaan kirjojamme ulkomailta, joten niille tuli hintaa...). Tosin nythän poikasi ei ehdi edes aloittaa koulua täällä (ilmeisesti siis Jklän Lyseossa?), joten en tiedä miten onnistuisi siirto johonkin Aussilaiseen IB-opinahjoon. Meidän luokalta yksi tyttö aloitti IB:n Suomessa, kävi välillä IB-koulua Bangkokissa, ja palasi takaisin vähän ennen final exameita. Asiasta voi varmaan ottaa yhteyttä poikasi koulun IB-koordinaattoriin, joka ainakin Jyväskylän Lyseossa taitaa olla Kiralyn Kaija.

Australian koulusysteemistä en muuten osaa sanoa mitään, mutta tuntuu aika oudolta jos pitäisi olla jotain ammattiin suuntautuvaa jo tuossa vaiheessa... Onhan täällä noita perheellisiä, he varmaan osaavat vastata.

terkuin Riina (IB graduate 1997)
Riina

Tribe

Kiitti Riaapa!
Sinun IB tiedot vastasi melko lailla tietoja joita olen saanut pojiltani. Kysyinhän tämän foorumikysymykseni ihan omaa uteliaisuuttani...Kundithan jo tietää asioista enemmän, iskälle ei viitti kaikkee selostaa. Tuo 18-vuotiaan sijoittuminen eniten askarruttaa. Hän on kyllä etsinyt netistä paljon jo tietoa ja aikoo keskustella koulussa elokuussa vinkeistä. Ja olen Kaijan kanssa varmasti kasvotusten elokuussa, mutta kun uteliaisuus vaivaa koko ajan enemmän mitä lähemmäksi lähtöpäivä tulee!
Katsotaan tulisiko kokemuksen rintaäänet esiin sieltä Australiasta?

See ya!
Tribe