iltalukion vastaava??

Aloittaja kati80, maaliskuu 22, 2005, 09:10

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

kati80

Moi

Mietin vaan tietaako kukaan onko QLD:ssa mitaan Suomen iltalukiota vastaavaa. Olen kylla ylioppilas ja opiskellutkin Aussi yliopistossa mutta sillon lukioaikana en panostanut tarpeeksi tiede aineisiin joita nyt tarvitsisin paastakseni opiskelemaan unelma alaa yliopistolla taalla.
Tarviiko mun vaan menna 16-vuotiaiden kanssa uusimaan vai onko taalla jonkinlainen aikuiskoulutus systeemi.
Yliopistollani saisin kerrata, mutta haluavat $6000 vuoden kurssista eika siita saa edes mitaan tittelia!!
TAFE:n genearal education vaikutti vahan liian alkeelliselta.

Kiitos vaan jos joku osaisi auttaa.

Aikis

Tuota, nyt en taaskaan puhu asiantuntijan äänellä... joten älä ota ihan todesta. Mutta käsitykseni on, että parhaiten pääset asiassasi eteenpäin tutkimalla eri yliopistojen 'pääsyvaatimuksia'. Tääällähän se menee niin, että HSC tai yo-tutkinnon pistemäärän perusteellä pääsee tiettyyn yliopistoon tiettyä ainetta opiskelemaan... got it? Eli että jos olet varma, että suomalaisilla papereilla et pääse tähän unelmatutkintoosi opiskelemaan, pääset ehkä jossakin toisessa opinahjossa...  Tai sitten menet siihen haluamaasi uniin opiskelemaan ensin jotain muuta, mielestäni vaihto sitten toiseen aineeseen tms on myöhemmin mahdollinen.

Varsinaisesta iltakoulusta en ole kuullut puhuttavan, mutta kyllä järjestetään mahdollisuuksia paikata high schoolia myöhemminkin, se lienee lähinnä tarkoitettu niille jotka ovat jättäneet koulun kesken, tai esim kymmenenteen luokkaan. Siitä varmaan voisi kysyä paikallisista high schooleista tai valtion education viranomaisilta.

Opiskelu overseas opiskelijanahan on kaiken kaikkiaan aivan älyttömän kallista täällä! Millainen viisumi sulla on ja mihin tuo kuuden tonnin kurssimaksu perustuu?

mette

Tuolla tafessa todellakin voi paikkailla high schoolia, ja toimiihan siellä iltakoulukin.J os sinulla on mahdollisuus saada sama diploma, certificate tafesta, jossa  luultavasti pääsisit puolta halvemmalla, niin ei luulisi olevan vaikea päättää kumpaan menee? Come on, ei toi nyt niin kauheeta voi olla  joutua kuusitoistavuotiaitten joukkoon, mitä luultavammin siellä on myös oman ikäisiäsi. Suomessakin paljon isovanhempia opiskelleet kypsällä iällä, painaneet valkolakit päähänsä samaan aikaan lastenlasten kanssa. Ja sitäpaitsi nuorimmat universityssa opiskelevatkin kun ovat vasta 17 ja risat...

kati80

kiitos vaan vastauksista.

Olen spouse viisumilla viela 1.5 vuotta jonka jalkeen saan sitten HECS jne 'normaalit' oikeudet. Se n. $6000 perustuu siihen etta yhden vuoden opinnot vastaavalla kurssilla taysipaivaisena opiskelijana maksaisi vajaa $20000 ja se sisaltaa 8 ainetta. Mina haluaisin tehda vain osan noista aineista eli ne perus/kertaavat aineet joita on 3. Eli $20000 jaettuna 8 on $2500. Nain tati mulle yliopistolla laski.

Yliopisto jarjestaa tallaista vaihtoehtoa jossa noi aineet saisi kerrattua ennenkuin hakee virallisesti mihinkaan tutkintoon opiskelemaan. Eli tarkoitukseni on tavallaan vahan niinkuin kerata pisteita sille hyvitykseksi etta Suomen papereissa nama aineet ei ole niin mainiot.

Jaan nyt miettimaan....

KATI