Ruoka-aineita ossilan kaupoissa

Aloittaja Jouko, joulukuu 06, 2004, 10:15

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

arixmel

justiin kaupassa pyorahdin ja sattui kateen tuo Merjan mainitsema  :peukkuy Sun Ricen medium grain riisia,
http://www.sunrice.com.au/our-products/rice-range/medium-grain-white-rice heti karryyn ja siita voisi sitten vaimolle koittaa puurot keitella  :peukkuy  :pepsodent, siella oli myos tosiaan tuota "risotto" riisia, arborioksi sita sanoivat ja ulkoisesti naytti olevan pyoreampaa ja kirkkaamman valkoista, (http://www.sunrice.com.au/our-products/pour-store/arborio-risotto) hmmm eli valintoja on monia

yhden lahteen mukaan muuten on 8000 eri riisilajia maailmassa kun toinen lahde puhuu 40 000 eri lajista. no huh

itselle tuli muuten mielenkiintoisena yllatyksena jota en ole edes ajatellut etta australiassa viljellaan aika paljon riista (miljoona tonnia vuodessa, vientia 70 maahan, 40 miljoonaa ihmista syo aussi riisia joka paiva)
http://www.rga.org.au/rice/facts.asp
You don't pay taxes - they take taxes.

-- Chris Rock --

Kottarainen

Herätelläänpä vanhaa ketjua ruisleipäkeskustelun innoittamana. Minä rakastan syödä ruisleivän kanssa suolalihaa, mutta en ole sellaista täältä Brisbanesta vielä löytänyt. Milläköhän nimellä kannattaa kysellä?

TeroH

Lainaus käyttäjältä: Kottarainen - syyskuu 29, 2009, 00:27
Herätelläänpä vanhaa ketjua ruisleipäkeskustelun innoittamana. Minä rakastan syödä ruisleivän kanssa suolalihaa, mutta en ole sellaista täältä Brisbanesta vielä löytänyt. Milläköhän nimellä kannattaa kysellä?

Silverside. Ja pitäisi löytyä Colesin ja Woolworthsin lihatiskistä.

Tero

RUU

Pieni kysymys kummastuttaa tavallista kulkijaa: miksi kala on varsin kallista täällä? Siis etenkin sellainen kiva kala kuin lohi?
Jotain kenialaista codia saa edullisestikin välillä mutta luulisi ison meren rannalla asuessa muutakin (ja paikallista) kalaa saavan sopuhintaan.

Onkos kukaan muuten bongannut seipakettia? Toisin sanoen käsittelemätöntä pakastettua kalaa vaikka keiton, tms. aineksiksi.
RUU

"The Australian native can withstand all the reverses of nature, fiendish droughts and sweeping floods, horrors of thirst and enforced starvation - but he cannot withstand civilisation."
Daisy Bates

Jaaks

Lainaus käyttäjältä: RUUOnkos kukaan muuten bongannut seipakettia? Toisin sanoen käsittelemätöntä pakastettua kalaa vaikka keiton, tms. aineksiksi.

Sitä Turskaahan eli Cod se Seitikin on, joten miksi se pitäisi pakastettuna ostaa kun tuoreenakin saa  8)

eevis

Unohtunut ihan mainita, mutta nyt tuli mieleen kun justiinsa ostin, eli Vaasan Finncrisp-hapankorppuja saa ainakin tästä Windsorin ZoneFreshistä, paketti maksaa noin 4 doltsua.
Dees - We will bloody bounce back!!!


arixmel

Tuossa kun katsoin Tahdon asiaa sarjaa ja siina oli kalakukkoja niin tuli mieleen onko kukaan tehnyt kalakukkoja taalla. Mita jos vaikka pienista whitin fileista taytetta tai jotain sinne pain. Mielenkiinnollla lukisin muiden kokeiluista. Itselle tuli mieleen heti Whiting tayte ja kypsennys savustus pontossa....
You don't pay taxes - they take taxes.

-- Chris Rock --

pinkus

Enpa ole kokeillut mutta nyt kun mainitsit niin olispa ihana saada kalalukkoa! Ja Ronttosia... Jos kokeilet niin kerro miten kavi! :)

jotu

Just eilen pidettiin parin kaverin kanssa kukkopileitä ja äsken popsittiin leftoverit savolaisesta partasen kala- ja lanttukukoista. Melko tyyriitä, 2kpl maksoi kaupassa yhteensä 60€. Tosin hinnassa taisi olla lapinlissää,kun oli tuopastu sieltä Kuopiosta. On taiteiltu itsekin, enempi kuitenki pohjois-karjalaisena peruna- tai  lanttuversiota. Ovat nimittäin kotitekoisina tosi hyviä ja edullisiakin. Niin tuli siinä puhetta että tulemme Australian asukkaiksi joulun jälkeen ja tais loppua kukon teko ja syönti. Pähkäiltiin miten mahtaisi esim.bataatti sopia lantun paikalle.., kai sieltä sentään ruisjauhoa saapi? Eipä silti, ei ole tarkoitus tulla sinne suomalaista ruoka- ja muuta kulttuuria muistelemaan vaan innolla odotan ihan niitä paikallisia asioita:-) ..Mutta jos ehki niitä kukkoja...

jounij

Ei tartte kokeilla bataattia lantun korvikkeeksi, jos ei välttämättä halua (hyvää se silti varmaankin olisi). Nimittäin Ossilan kaupoista on aivan yleisesti saatavissa lanttuja nimikkeellä "swedes". Joskus kauppiailla tosin menee turnipsit ja lantut sekaisin, eli ostaessaan pitää olla tarkkana, että ostaa niitä hieman keltaisempia juurekkaita. Ja silläkin on väliä, mihin vuoden aikaan lantut ostetaan. Nyt kesällä lantut ovat erittäin kuituisia ja siksi hieman vaikeasyöntisiä. Siksipä joulun lanttulaatikkoon ostetaankin lantut jo elokuussa, jolloin ne samantien soseutetaan ja pistetään pakkaseen jouluvalmisteluja odottamaan.


Tuumii
Jouni
Canberra

SaQ

Lainaus käyttäjältä: jounij - marraskuu 27, 2009, 07:08
Siksipä joulun lanttulaatikkoon ostetaankin lantut jo elokuussa, jolloin ne samantien soseutetaan ja pistetään pakkaseen jouluvalmisteluja odottamaan.
Taman vinkin ehdin onneksi lukea jostain (taalta kai) aikaisemmin. Eli meilla on soseutettua lanttua pakkasessa odottamassa joulua. Kylla varmaan uudet sukulaiset katsoo huulipyoreena kun Pohjolan poika vetaa lanttulaatikkoa helteella. Mutta eipa jaa yksin mun savotaksi - puolison mieleen laatikoista oli etenkin lanttu ja siksi kai sita pitaa jouluksi saada.

Joulua odotellessa...

jotu

No hyvältähän tuo kuulostaa. Kukon tekkoon sitten vain siellä! Linkistä naatintaohje.
http://www.hannapartanen.com/Naatintaohje.pdf
Viikonloppua!
Jorma

RUU

Lainaus käyttäjältä: arixmel - marraskuu 22, 2009, 17:16
Tuossa kun katsoin Tahdon asiaa sarjaa ja siina oli kalakukkoja niin tuli mieleen onko kukaan tehnyt kalakukkoja taalla. Mita jos vaikka pienista whitin fileista taytetta tai jotain sinne pain. Mielenkiinnollla lukisin muiden kokeiluista. Itselle tuli mieleen heti Whiting tayte ja kypsennys savustus pontossa....
Pennisi Cuisine (17 Balaclava St, Woolloongabba, QLD) myy Riga Sprats, joiden kanssa pääsee jo lähelle muikkuja. Kilohailiksihan tuota kutsutaan Wikissä. Samoin kukkoon sopivat ruisjauhot saa sieltä säkeittäin että voi leipoa pari kukkoa naapureillekin.

Tuolta kaupasta saa paljon muutakin herkkua, erityisesti Välimeren alueen tai Latinalaisen Amerikan ystäville.
RUU

"The Australian native can withstand all the reverses of nature, fiendish droughts and sweeping floods, horrors of thirst and enforced starvation - but he cannot withstand civilisation."
Daisy Bates

arixmel

Kiitoksia RUU:lle Pennisi Cuisine vinkista. Tuolla pitaa viela joskus menna kaymaan.  Varsinkin kun infrakstuurin kehitys pisti pohjoispuolen eurooppalaisen ruuan tarjoajan nimelta Farmer Joen matalaksi (kirjaimellisesti)
You don't pay taxes - they take taxes.

-- Chris Rock --

Milka

Lainaus käyttäjältä: pinkus - marraskuu 26, 2009, 20:47
Enpa ole kokeillut mutta nyt kun mainitsit niin olispa ihana saada kalalukkoa! Ja Ronttosia... Jos kokeilet niin kerro miten kavi! :)

Suomentaisitko avuttomalle uteliaallie  :nuttu:  :nuttu:  :nuttu:! Mika on Ronttonen?  :pepsodent


Milka

Kiitos MH,

Selvisihan se Ronttonen nyt sitten viimein tyhmemmallekin  :god:

:pepsodent

MH

:)  En minäkään tiennyt mikä se on, vaikka vaimon vanhemmat kainuusta ovatkin. Onneksi Google tiesi.

pinkus

 :pepsodent kannattaa maistaa jos satut loytamaan!

eevis

Tää ei nyt varsinainen suomalaisjutska ole, kun on ruåttalainen, mutta iloisena yllärinä Brisbanen Ikeassa ainakin oli pakastekaapissa Daim-kakkujen keskellä Pågenin pikkuisia korvapuusteja! (nimellä Kanel Gifflar) NAM!!! Nää on mun himokkeja Suomessa, olipa kiva löytää niitä täältäkin! :)
Dees - We will bloody bounce back!!!


RUU

Eeviksen iloon yhtyen julistan, että Dr Oetkerin Ristorante-pizzat ovat laskeutuneet Colesin pakastekaappiin. Löytyvät varmasti muistakin sopivasti varustetuista kaupoista.
Nuo olivat meidän ehdottomat suosikit pakastepizzakategoriassa.  :)
RUU

"The Australian native can withstand all the reverses of nature, fiendish droughts and sweeping floods, horrors of thirst and enforced starvation - but he cannot withstand civilisation."
Daisy Bates

MH

Juu ja toivotaan että tulis vielä muitakin dr oetker tuotteita niillä on laadukkaita muitakin tuotteita.

Kottarainen

Mä söin niitä Dr Oetkereita viikon putkeen kun löysin pakastealtaasta. Oli ilo ylimmillään! Mun lemppari on perus-mozzarella, johon voi sitten päälle laittaa vaikka prosciuttoa tai tonnikalaa. Namnamnam. Ja tätä ennen en tykännyt yhdestäkään Colesin pakastepitsasta.

pinkus

Kavin juuri meidan paikallisessa hedelma- ja vihanneskaupassa, ja sielta loytyi ruislimppua! Oli tietenkin pakko ostaa ja heti sita maistaa ja olipa se hyvaa! En muista onko kyseista leipomoa tassa ketjussa jo mainostettu, mutta jos ei, niin valmistaja on Philippa's Bakery (http://www.phillippas.com.au/) ja heilla nayttaa olevan edustusta Melbournessa. Nettisivuilla ei ollut listaa jalleenmyyjista, mutta nakojaan he myyvat tuotteitaan muuallakin kuin noissa sivuilla mainituissa paikoissa. Sama vihanneskauppa muuten myy myos graavattua lohta  :pepsodent

MH

Lainaus käyttäjältä: RUU - lokakuu 12, 2009, 20:25


Onkos kukaan muuten bongannut seipakettia? Toisin sanoen käsittelemätöntä pakastettua kalaa vaikka keiton, tms. aineksiksi.

Tänään ostettu woolilta HOKI filettä pakastealtaasta joka on siis turskakala, ja valmistettu siitä kalakeittoa. Maku täsmää ja hyvin toimi eikä hajonnut kattilaan palasiksi. Onpa hyvää näin talvi aikaan.

Jiniba

Nyt olisi viilinsiemen haussa Brisbanessa!
Olisko kenellakaan antaa ihan vahasen, etta saisin laittaa oman aluille ja totuttaa tuon jalkikasvunkin viilin makuun ja koostumukseen.  :D

Kiitos! :god:

jotu

Lainaus käyttäjältä: MH - kesäkuu 29, 2010, 19:14
Lainaus käyttäjältä: RUU - lokakuu 12, 2009, 20:25


Onkos kukaan muuten bongannut seipakettia? Toisin sanoen käsittelemätöntä pakastettua kalaa vaikka keiton, tms. aineksiksi.

Tänään ostettu woolilta HOKI filettä pakastealtaasta joka on siis turskakala, ja valmistettu siitä kalakeittoa. Maku täsmää ja hyvin toimi eikä hajonnut kattilaan palasiksi. Onpa hyvää näin talvi aikaan.
Tänään Wodongan Kennedyn lihakaupasta ostettiin Norjalaista pakastefilettä 12 d/kg ja savustettiin grillissä. Tosi hyvää tuli! Basa-fileet on hyvänmakuisia, tietääkö joku alkuperästä... Hoki fileet joita tänään katsoin, olivat Argentiinasta. Philippan ruislimppua sai ainakin Melbournesta ica:sta (VB:n panimomuseon alakerta)
Täällä Albury Wodongassa saa aivan mahdottoman hyvää ruisleipää Farmers Marketilta joka toinen lauantai, jos ei joku böödy fin ole ehtinyt ensin:-) Milawan leipomo ja sitten joku pieni kotileipomo. Mt Beautysta saa fazerin hapankorppuja:-)

jotu

Sitten vielä pitää mainostaa että Sam's warehousesta saa hyviä Latvialaisa savumuikkuja purkissa:-P

Marianne2008

Mikä paikallinen juusto vastaa Koskenlaskijaa eli pääkopassa hyvä resepti, mutta Koskenlaskija oli koto-Suomessa olennainen osa, mutta enpa tahtoisi ostaa ja testata joka ainoaa paikallista juustoa löytääkseni sen oikean.  :D

spahus

Tämä löysi Perthin Innaloon IGA:sta niitä Fincrisp -hapankorppuja, eli Vaasan leipomon. Vähän ne oli ohuempia, mutta muuten loistoa!  :XXXX

Kottarainen

Eikö kukaan antanut Jiniballe viilinsiementä? Nyt se on mullakin haussa. Luin ketjun alkupäästä, että siemenen voi kuivata ja lähettää kirjekuoressa, eli viilin ei tarvitse edes olla Brisbanessa! Kai nyt JOLLAIN Australiassa on viilinsiemen tallessa? Muutenhan viili on Australiasta iäksi kadonnut. Ilmianna kaverisi Sydneysta, Perthista tai vaikka Govesta, ja lähettäkää viilinnälkäiselle siemenkuori!

Vaihtoehtoisesti, kuka salakuljettaisi purkin viiliä Suomesta Australiaan?  :pepsodent

RUU

Kottarainen, homma saattaa olla hallussa. Minulla on nimittain sellainen hamara muistikuva etta viilinsiemenen pystyisi myos luomaan. Nain se taisi meillakin aikanana lahtea kayntiin. Tarkastan viisaammilta ja palataan astialle.  :coolh
RUU

"The Australian native can withstand all the reverses of nature, fiendish droughts and sweeping floods, horrors of thirst and enforced starvation - but he cannot withstand civilisation."
Daisy Bates

Jiniba

Kiitos Kottarainen kun nostit taas tata ketjua, mina olin jo menettanyt toivoni...  :D

Ja Ruu, nyt jaan odottelemaan innokkaana niita tarkempia ohjeita, etta saisin kesaviilit oikeaoppisesti asettumaan!  :) (On nimittain omat kokeilut jaaneet viimeaikoina vahalle.)

MH

Google kertoo kyllä ohjeet kun hiukan etsii. Eikä ole edes vaikeeta kun kokeilin. Villin valmistaminen haku sanaksi.

spahus

Kuulin Facebookissa, että Belmontin IGAsta saisi irtokarkkiosastolta Fazerin irtokarkkeja ja suklaakonvehteja. En ole itse vielä käynyt tarkastamassa.

ausseihin!

Mikä Belmont mahtaa olla kyseessä? Tietysti toivon, että Belmont täällä Newcastlen kupeessa.

iluvatar

Hmm... muo jäi kiehtomaan ajatus, että tekis itse Suomessa sellasen freeze-dry stockin ja tois Ausseihin, samalla vois tehdä piimästä. Pitääkin tutkia asiaa, jos tuo onnistuisi.. löysin jo hyviä ohjeistuksia netistä.

fatamorgana

ausseihin, kyseessa on Perthin Belmont eli lannesta loytyy :)

Zara

 :) :)Moikka, tulin juuri Suomen lomalta, siella ystavani tarjosi ihanaa sitruunapiirakkaa
Vaahtoutuvan vaniljakastikkeen kanssa (näitä löytyy mm. Valiolta, Pirkalta jne.).
Onkohan taalla Ausseissa saatavilla vaahtoutuvaa vaniljakastiketta. Eli siis ihan eri maku ja koostumus kuin tavallisessa "custard". Jos joku osaa neuvoa, voiko tata tehda jotenkin (yhdistelemalla
Eri aineosia) tai ostaa valmiina, kuten Suomessa, olisin kiitollinen. :)


Tase

Minkälaista sapuskaa backpackerit ootte yleensä hostelleissa paikallisista ruokatarvikkeista kokkailleet?