Skilled Independent - IT-ala

Aloittaja Anssi, joulukuu 03, 2006, 20:36

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Anssi

Moro,

Viimeksi kirjoittelin Dunderiin kolmisen vuotta sitten kun kävin WH:lla :XXXX Australiassa, mutta nyt taas alkaa kylmä kangistamaan jäseniä täällä väärällä puolen palloa.

Tarkoitus olisi siis suorittaa paikkakunnan vaihto Skilled Independent (136)-tyylisuunnan mukaisesti.

Menin vain tyhmästi hankkimaan maisterin paperit Helsingin Kauppakorkeasta, kun taas kaikki työkokemus (6v. vähän laskutavasta riippuen täynnä joko nyt tai parin kuukauden päästä) on IT-konsulttina(palkkatyöläisenä, ei siis freelancerinä tai yrittäjänä, eli todistukset saan varmaan helposti kasaan, kun työnantajiakin vain kaksi). Jostain general business professionalista tms. en saa tarpeeksi pointseja, eli IT-ammattilaiseksi pitäisi päästä.

Olen lueskellut kaikki mahdolliset dokumentit, ja parhaat mahikset saada rutkasti pinnoja tuntuisivat olevan tässä (Skills Assessment (For Migration Purposes Only) – Information Technology (Computing) Professional):

Viittaukset alla lähinnä tähän: https://www.acs.org.au/assessment/docs/Current_PIMGuidelines.pdf

Lainaaan overseas qualification assessed as being comparable to an Australian AQF Diploma or an Australian AQF Advanced Diploma with a major in ICT, or an Australian Bachelor degree, or Graduate Diploma, or higher qualification with a minor (sub-major) in ICT.

Tilasin jopa sen CEP:in, jossa kerrotaan suomalaisten tutkintojen vastaavuus ausseissa (käytännössä kaikki AMK ja korkeakoulututkinnot maisteriin asti ovat oletuksena bachelor).

Sitten se tuskan paikka: ACS(tuo arvioiva taho) sanoo:

LainaaAs a guide for a minor (sub-major) for a Bachelor degree the ICT content must be at least 20%.

No mulla oli sivuaine Interactive Telecommunications Program, joka kai hikiseen menisi tuohon ICT:hen. Se oli kuitenkin vain 20 ov, kun koko tutkinto 168(tuli vähän ylimääräisiä siihen 160:een vaadittuun) ja muita tietojärjestelmäopintoja 8 ov.

20%:sta koko tutkinnosta jää siis puuttumaan 6 ov tietojärjestelmäopintoja, jos tuo sitä tarkoittaa. Jo valmista tutkintoakin taitaa olla paha täydentää kun en ihan tohtoriksi ajatellut puurtaa.

Onkohan kellään vastaavia kokemuksia? Lähinnä mulla olisi mahdollisuuksina:

1) Tutkinnon saisi jotenkin tunnustettua "Graduate diploma"-tasolle (onkohan tuo ihan Master's degreetä vastaava?), niin pätisi varmaan tämä:

LainaaAs a guide for a Graduate Diploma or higher degree qualification described in 2.3.1 above, a minor (sub-major) must relate to a program with an ICT content of at least 50%.  

2) RECOGNITION OF PRIOR LEARNING (RPL)

Tässä pitäisi todistaa, että on duunissa ja muilla opinnoilla saanut tietonsa "ammattilaistasolle". Selitys tuossa dokumentissa kuulostaa ihan julmetun viralliselta ja vaikealta, tästä todellakin kiinnostaisivat käytännön kokemukset.

3) Opiskelen itseni AMK-insinööriksi tai mikä nyt onkaan nopein valmistava ja parhaiten aiemmat opintoni tunnustava oppilaitos.

Tässä menisi melko kauan aikaa ja sinä aikana voisi oma ammatti vaikka tipahtaa koko listalta :o Tälle tielle lähtiessä yrittäisin varmaan kakkosvaihtoehtoakin "syteen tai saveen"-mentaliteetilla.

Tulipas julma sepustus, mutta silti:
Would you help me, please?

eevis

LainaaAlkuperäinen postittaja Anssi
 Jo valmista tutkintoakin taitaa olla paha täydentää kun en ihan tohtoriksi ajatellut puurtaa.

IT-alasta en tiedä hölkäsen pöläystä mutta yleensähän korkeakoulututkintoaan saa täydentää tietyn ajan valmistumisensa jälkeen helpostikin, itse aikanaan tein jotain ovareita lisäopintoja TY:ssä kai kolmen vuoden ajan valmistumisen jälkeen. Ne siis tulivat vain tutkintoa täydentämään, eivät mihinkään jatko-opintoihin. Jos vanhalla koulullasi olisi sama käytäntö, niin teet vain sen tarvittavan määrän ovareita jotain IT-nimekkeen alle soveltuvia kursseja? :confuse
Dees - We will bloody bounce back!!!


Anssi

Suurkiitos, eevis! Pelastit iltani. :pepsodent

Näinhän siellä tutkintösäännössä seisoo:

Lainaa2a § Opintojen täydentäminen

Helsingin kauppakorkeakoulussa ylemmän korkeakoulututkinnon tai jatkotutkinnon suorittaneilla on oikeus täydentää opintojaan suorittamalla yliopistossa tämän tutkinto-säännön mukaisia opintoja.

Eikä edes mitään aikarajaa mainittu (tuo 3v. tuli just täyteen). Meitsihän rykäisee 6 ov. jotain verkkokaupanpystytyskursseja vasemmalla kädellä. Heti huomenna soittelemaan opinahjosta käytännön tietoja.

eevis

Anssi :) No hyvä jos tuosta on jotain hyötyä. Mutta kannattaisiko pelata varman päälle ja tehdä jotain oikein hard core IT-kursseja? :) Joustavan opinto-oikeuden kauttahan voi tehdä opintoja muissakin korkeakouluissa, ehkä vielä tutkinnon täydentäjänäkin?
Dees - We will bloody bounce back!!!